![]() |
#2671 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy sierpniowe 2019
Cytat:
![]()
![]() |
#2672 |
Raczkowanie
|
Hej
Ja dziś 10+3 i byłam u lekarza. Moje maleństwo ma 4 cm i nieźle sobie bryka. Niestety nadal mam krwiaka i muszę uważać. 8 lutego mam prenatalne. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#2673 |
Zakorzenienie
|
Kocurasek, smarujesz sie czymś przeciw rozstępom? Bo przy dwójce to nawet geny chyba nie pomaga...
Ogólnie myslalam, żeby zaopatrzyć sie w Bio Oil, taki zachwalany ... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2674 |
Zakorzenienie
|
Obojetnie czym mozna smarowac, byle natluscic
![]() Na rozstepy nie pomoze, ale dobrze smarowac ze wzgledu na sucha skore i swedzenie. Nawet przy blizniakach mozna nie miec rozstepow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2675 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę wziąć i się przekonać ![]() ![]() Cytat:
Wspaniale ![]() Cytat:
Super ![]() Cytat:
Rozmawiałam z dwiema dziewczynami, które są po bliźniakach i one twierdzą, że nie mają rozstępów ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2676 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2677 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Od niedzieli chorujemy, już trochę lepiej ale dalej męczy mnie katar a synuś osłabiony, śpimy większość dnia. W poniedziałek byliśmy na prenatalnych, wszystko dobrze i prawdopodobnie będzie córeczka ![]() Gratuluję , super że już po prenatalnych i wszystko ok ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2678 |
Raczkowanie
|
Dobry wieczór wszystkim przyszłym mamusiom. Termin mam na 8 sierpnia i to moja pierwsza ciąża
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2679 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() U mnie zawsze się sprawdza herbata z cytryną, imbirem i miodem lub sokiem malinowym. Na wieczór mleko z czosnkiem i miodem. Na kanapkę też możesz czosnku dodać. Zdrówka ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2680 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziękuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2681 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja na przeziębienie brałam syrop prenalen i mi pomagał. Okropnie się dziś czuję, już bardzo bym chciała żeby się ta pogoda skończyła i było już ciepło, może odżyję troszkę ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2682 |
Raczkowanie
|
Wlaśnie odebrałam wyniki badań z rana i w moczu mam liczne bakterie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2683 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2684 |
Zadomowienie
|
Jestem u teściów i tak się zagotowałam, że masakra. Chyba dla własnego spokoju przestanę tu przyjeżdżać, bo mam dość.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2685 | |
Rozeznanie
|
Witamy nową mamusię!
Co do rozstępów, to ja smarowałam się całą ciążę, a i tak parę dni przed porodem wyszło mi kilka na brzuchu. Według mnie ważniejsze jest właśnie szczotkowanie/peelingowanie skóry, bo ją uelastycznia. W pierwszej ciąży szorowałam się gąbką i teraz też już zaczynam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2686 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() No jakbym w pysk dostała. Nie dość, że musiałam się zmierzyć z tym, że mąż mówił o tym, że chciałby syna, to jeszcze oni. Nie wytrzymałam i powiedziałam "no, no to może zostawię dziecko w szpitalu i będziemy próbować aż trafimy syna" :/ Popłakałam się z tego wszystkiego i jeszcze TZowi się dostało, że nie stanął za nami murem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja tesciowa tez chce wnuka bo jeszcze nie ma a ja mam to gdzies. Ostatnio pytala meza na skype czy na USG wyszlo co bedzie i oby wnuczek, to sie wtracilam i powiedzialam, ze ja jednak na dziewczynke licze. Slowem sie nie odezwala. Mezowi tez juz wygarnelam, ze jak jego mamusia chce wnuczka, to niech z corka o tym porozmawia, jesli mnie tesciowa wkurzy, to samo ode mnie uslyszy. Po co brac do siebie takie bzdury? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2688 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie przejmuj się to jest Twój czas, powiedz mężowi że ta sytuacja była dla Ciebie przykra i następnym razem niech hamuje mamusie w zapędach . A córka będzie Twoja i męża a babcia może sobie czekać na wnuka ![]() Moja mama zawsze mnie krytykuje i zawsze wie lepiej jaką decyzje powinnam podjąć i tą którą ja podjełam to nie jest dobra, ileż ja łez wylałam przy pierwszej ciąży i po porodzie, za krytykę, że imię nie ładne , że dziecko ma potówki bo je przegrzewam ( a miało skazę białkową , uczulenie i jest chora na AZS) ale mama i tak wiedziała że to potówki bo ją źle ubieram. Przykładów można mnożyć, teraz mówię 'dobrze mamo, przemyślę to' kończę temat i nie rozmyślam, nie chce mieć dobrych relacji ze mną to będzie miała poprawne. Co do teściowej to raz mi się wtrąciła w wychowanie , to powiedziałam "mamusia już swoje dzieci wychowała i ja też mam wiele zastrzeżeń" i jest spokój, z teściową mam dobre relacje, zrozumiała i nie wtrąca się, moja mama by się obraziła na takie słowa, a teściowa tylko przemyślała i jest git ![]() Solony siły ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2689 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja doceniam każdy dzień, każda informacje (że serduszko, że rączki, że nóżki, że na ten moment rozwija się prawidłowo) i ciesze się tym tak po prostu, bo wiem, że nie każdemu jest to dane i wkurza mnie, to że w obliczu naprawdę różnych opcji (utrata, choroby, niepełnosprawności) trwa debata nad tym, że płeć nie odpowiednia, a niby z jakiej paki ja mam tego słuchać? Do tego to pouczanie o tym jak zrobić syna, wtf? W sumie nie wiem czy bardziej dotknęła mnie ta sytuacja i powiedzenie tego względem mnie plus brak reakcji męża czy bardziej wkurzyło, że ktoś w ogóle może się tak beznadziejne zachowywać ![]() Cytat:
![]() Dobry tekst, zapamiętam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2690 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj ![]() Cytat:
Karmelku, wiem, że hormony itp., ale olej to. Mężowi powiedz jakiej reakcji od niego oczekujesz następnym razem, napewno zrozumie. Tez mam taką sytuację z siostrą tż. Jak się dowiedziała, że jestem w ciąży i to w bliźniaczej to potrafiła codziennie do mnie dzwonić i wysyłać smsy, że ma nadzieję, że to będą chłopcy. Mówiła to tak „twardo”, że brzmiało serio jak groźba ![]() Któregoś razu jej powiedziałam, że mi się marzy parka, a jeśli nie, to „wolałabym” (wiadomo, że chcę obojętnie co by było zdrowe) dwie dziewczynki. Nie zdarzyłam dokończyć „dziewczyyyyy” a ta mi krzyknęła do telefonu „a przestań!!!!!” ![]() ![]() ![]() Ja jestem taka, że jak ktoś mi tak gada to specjalnie staję okoniem. I nawet jeśli mi wyjdzie dwóch chłopców to jej powiem, że dziewczynki żeby ją powkurzać. Serio, fajnie sie wkurza i emocjonuje nie swoim brzuchem, wiec trochę ją podręczę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2691 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
powiedz, że to nie twoja wina ![]() zawsze mówiłam mojemu męzowi na tekst że on by chciał syna, że "to już twoja decyzja co dasz" ![]()
![]() |
#2692 |
Zakorzenienie
|
Mamy sierpniowe 2019
A tak swoją drogą, ponieważ moja sis ma córeczkę, to w przyszłości chciałaby mieć syna. Muszę jej powiedzieć, że jak zrobią to przy otwartym oknie to będzie gwarantowany chłopiec. Ja będę mieć w takim razie dziewczynki, bo okno było zamknięte.
#2693 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#2694 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maz nie zachowal sie ladnie, ale moj tez ma jakies zacmienie mozgu i nie potrafi nic mamusi odpowiedziec oprocz "jeszcze nie wiemy, jeszcze nie powiedzieli". Musisz przywyknac bo jak teraz komentuja, to po porodzie tez beda sie wtracac. Najlepiej jednym uchem wpuszczac ich slowa a drugim wypuszczac. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2695 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale widzę, że siostra Twojego TZa też dobra ![]() A mój Okruszek chyba też chciał dać znać co o tym myśli, bo zjadłam ciasto teściowej i od razu bieg do łazienki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2696 |
Zadomowienie
|
No to u mnie też będzie dziewczynka
![]() ![]() ![]() dokładnie scenerii nie pamiętam, ale to był początek grudnia to na bank okno było zamknięte ![]() Jak się mnie ktoś pyta czy już wiadomo co będzie to mówię na 50 % chłopak ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2697 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2698 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Z reszta kurde, dziewczyny. Przeciez w grudniu to raczej wątpię zeby ktos otwieral okno do bzykania ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2699 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To będzie wątek pełen dziewczynek, chociaż u mnie to było w listopadzie, listopad był fajny mogłam to okno na chwile otworzyć by parka była ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2700 |
Zadomowienie
|
zaciekawiłyście mnie tematem
![]() chciałam poszukać statystyk dotyczących ilości urodzeń chłopców/dziewczynek w zależności od miesiąca urodzenia, ale niestety (jeszcze) nie znalazłam- tylko roczne raporty. znalezione ciekawostki- 1. Wśród dzieci i młodzieży w wieku 0-17 lat występuje liczebna przewaga chłopców - ze względu na to, że rodzi się ich więcej (średnio stanowią około 51,5% ogólnej liczby urodzeń). Na 100 chłopców przypada 95 dziewcząt, podczas gdy ogólny współczynnik feminizacji dla Polski wynosi 107 – odwrócenie proporcji jest wynikiem nadumieralności mężczyzn, zauważalnej zresztą już od grupy nastolatków. (2014 rok) 2. Udział dzieci i młodzieży w ogólnej populacji maleje nieprzerwanie od lat 90-tych ubiegłego wieku. w 1990 r było ich 30% społeczeństwa, 2000- 25%, a w 2014 19%. Zatem do roboty kobitki ![]() 3. Karmienie piersią. 14.4%- dzieci karmione przez 6 miesięcy, 11%-przez 3 miesiące, 8,8% przez cały pierwszy rok, 4,1%- karmione ponad 2 lata jeszcze szukam ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.