![]() |
#2851 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy sierpniowe 2019
Cytat:
---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
Cytat:
I mam nadzieję że każda z nas podczas całej ciąży tylko na takich trafi ![]() U mnie w całym mieście tylko w jednym h&m jest dział mama i tylko kilka ciuchów na wyprzedaży ![]() Fajnie że Ci się udało tyle kupić ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2852 |
Raczkowanie
|
Gratulacje dla dziewczyn po genetycznych ! Ja jeszcze równy tydzien 🙈
No i witam się w 11+0 . Matko ale ten czas leci. Co do szpitali to ja wogole mam dylemat ,chcialabym rodzic w którymś szpitalu w Krakowie tylko ,ze do Krakowa mam 60 km. Mam jeszcze blizej 2 szpitale 25km i 30 km i słyszę sprzeczne opinie. Ktoś poleca ,ktoś odradza. Bede musiała sama zdecydowac. Moj lekarz na nfz ani prywatny nie pracują w żadnym szpitalu więc mam jeszcze trudniej ![]() Ja dziewczyny od 4 tygodni chodze w samych leginsach. Najwygodniej w nich mi łazić. Ostatnio bylam na ciucholandach ,krecilam sie za sukienkami na lato ale nic nie było takiego z rozciagliwego materiału ,żeby brzunio wszedł. |
![]() ![]() |
![]() |
#2853 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ehhh.. te szpitale... chyba zostanę u mojej gin, do szpitala pójdę "w ciemno". Znalazłam szkoły rodzenia w których uczą położne z tego szpitala, umówię się na rozmowę z doradcą laktacyjnym przed porodem, mam nadzieję, że jakoś to będzie, bo to w końcu (mam nadzieje) "tylko" 2-3 dni w szpitalu. Czytałam, że w moim szpitalu nie pozwalają na opłacanie położnych ;/ w C&A kupiłam ostatnio świetne spodnie, był całkiem spory wybór wzorów, mega elastyczne, powinny wystarczyć na jakiś czas ![]()
![]() |
#2854 |
Zakorzenienie
|
Witam.
U mnie w hm nie ma dZialu ciążowego ![]() Zastanawiam sie nad zamowieniem z c&a czegos ciązowego ale moze jakies opinie by ktoś wyraził? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2855 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Nadrobiłam 15 stron ![]() ![]() U mnie dzisiaj 11+1 i równo za tydzień prenatalne ![]() ![]() Od poniedziałku walczę z przeziębieniem. Katar mnie męczy, wziełam w pracy wolne i wyleguję się w łóżku nudząc się jak mops ![]() Gratuluję Wam wszystkich udanych wizyt i dobrych wiadomości ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2856 |
Zakorzenienie
|
u mnie wszyscy kichaja i markaja w pracy , poki co sie dzielnie trzymam i nic mi nie jest na szczescie.
Dziewczyny tyje w zastraszajacym tempie, juz sie w zadne spodnie nie mieszcze i sie zastanawiam czy t moja wina bo za duzo jem czy tak ma byc Podacie przykladowy dzienny jadlospis? wiadomo kazdy mainne zapotrzebowanie, przyzwyczajenia, wage wyjsciowa etc Ja 170cm, waga startowa 62-63kg a teraz juz 66,5! 10+3
![]() |
#2857 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
przed ciążą poszłam do dietetyka, co by mi jakąś dietę przy PCO ustawiła, napiszę Ci główne założenia, bo mnie baaaardzo przypasował (co prawda teraz nie jem jeszcze wszystkiego, więc trochę oszukuję, ale napewno do niego wrócę jak warzywa i mięso będą mi już przechodzić przez gardło ![]() śniadanie: -jajecznica/jajka sadzone/na twardo, miękko -2szt +warzywa - serek wiejski z pomidorem, czosnkiem i oliwą z oliwek - pomidor z mozarellą - parówki + warzywa - jakieś takie podobne kombinacje- białko + warzywa, najczęściej bez chleba II śniadanie/ew. kolacja: - kanapki z chleba żytniego z wędliną albo serem i warzywami - makaron pełnoziarnisty z pesto -chleb żytni z wędliną, papryką, suszonym pomidorem i serem żółtym zapieczone w piekarniku przekąska: - jogurt naturalny z płatkami owsianymi, orzechami, nasionami i w zależności od chęci z owocami, kakao, cynamonem + owoc (np. jabłko) obiad: -kasza bulgur/ jakakolwiek inna kasza, kurczak/ryba + warzywa to tak ogólnie. dieta nastawiona była na niski indeks glikemiczny, chodziłam mega najedzona, ekstra się czułam. rozważam kolejną wizytę u babeczki, diety "ciążowe" też układa.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2858 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Sukienek mam kilka takich co będą akurat na jakiś czas, ale dokupię na pewno jeszcze pare. Po dziesiątym też lecę do lumpa, może się coś trafi o kroju babydoll albo jakieś spodnie ciążowe. Cytat:
![]() Z c&a nie mam nic ciążowego, ale uwielbiam od nich basicowe koszulki, mają super jakość za bardzo fajną cenę. Cytat:
U mnie dziś zaczyna się drugi trymestr ![]()
![]() |
#2859 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2860 |
Zakorzenienie
|
Fajnie, ja nie jedzac co 3 h padam z glodu😂 staram sie jesc s miare zdrowo np wczoraj
8 rano kanpka z makrela w pomidorach 11 dwa nalesniki z maslem orzechowym, bananem, malinami, slaba kawa 14 obiad; pol piersi z kurczaka z szpinakiem i serem, do tego kuskus i surowka 18 kolacja pieczony losos i surowka Ok 21 grejfrut Bede jak hipopotam!
![]() |
#2861 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na redukcji więcej jadłam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2862 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny
![]() Mój ginekolog jest ordynatorem i to w tym szpitalu rodzilam i znów będę rodzić. Mimo ze szpital ma bardzo skrajne opinie i pamiętam ze jak cZytałam w poprzedniej ciąży to miałam wrażenie ze więcej tych negatywnych to ja byłam zadowolona z opieki. Mojego lekarza nie było przy porodzie, ale trafiłam na super młodą położną. No a lekarz to tak naprawdę dopiero na sam koniec przychodzi. Przynajmniej tak było było w moim przypadku. Mam nadzieję ze tym razem też wszystko pójdzie dobrze. Wysłane z mojego SM-J100H przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2863 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Piona! U mnie też drugi trymestr ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#2864 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2865 |
Zakorzenienie
|
Wlasnie dostalam list ze szpitala ze w moczu wykryli e-coli i jutro pierwsze co robie to do lekarza 😟
![]() |
#2866 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#2867 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2868 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Trzymam za Ciebie kciuki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2869 |
Rozeznanie
|
Nim nadrobię to się pochwalę że widziałam swoje prawie 6cm szczęście
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2870 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2871 | ||
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2872 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#2873 | ||
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, nareszcie piątek!
![]() Przyszły mi wyniki z CMV i okazało się, że to "stara" sprawa. Kamień z serca! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Też muszę się wybrać do H&M, może coś znajdę jeszcze. Mam jedne spodnie ciążowe z jakiegoś sklepu no name i materiał jest mało przyjemny niestety. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2874 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No to chyba wszystkie mamy już potwierdzone ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2875 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A mi się młoda pochorowała, wczoraj była w przedszkolu i było wszystko ok, a w nocy temperatura i znowu siedzimy w domu, mam nadzieję że to nic poważnego, w sumie gorączkę miała raz i po ibuprofenie spadła, teraz trochę pokasłuje więc może wyjdzie z tego obronną ręką bo już mi płacze że we wtorek bal i ona musi iść. ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2876 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cieszę się , że wszystko ok ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2877 |
Raczkowanie
|
Solony_karmel, Marianna48, Kocurasek Dziękuję
![]() Pisałyście wcześniej o szpitalach i lekarzach. Ja za pierwszym razem rodziłam w szpitalu, w którym nie znałam lekarzy ani położnych. Gin, która teraz prowadzi mi ciążę nie pracuje już szpitalu także pewnie sytuacja się powtórzy. Początkowo myślałam o wykupieniu położnej ale to spory koszt jednak. Na szczęście nie było to potrzebne, czułam się dobrze zaopiekowana. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2878 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2879 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() ![]() Wczoraj byłam na prenatalnych, dzidzia ma już 7,5 cm ![]() ![]() ![]() Mam do Was pytanie. Czy przyjmujecie już jakieś witaminy albo suplementy? Ja póki co biorę tylko podwójną dawkę kwasu foliowego i zastanawiam się, jak to u Was wygląda. |
![]() ![]() |
![]() |
#2880 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja w zeszłym tygodniu skończyłam kwas foliowy i zaczęłam brać mamadha Premium+ Dziewczyny macie zgagę? Mnie męczy już od jakiegoś czasu. Do tego mdłości oczywiście. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:11.