|
|
#3301 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ❤ Czerwcówki 2019 cz. 2
Cytat:
Cytat:
zaczęło się 2 dni temu w nocy po baraszkowaniu.. ![]() a wczoraj po tych dwóch spacerach po południu byłam tak zeschizowana, że aż młodej nie czułam za to dzisiaj już aktywniejsza a i skurczy mało ale dzisiaj więcej luzu mimo, że byliśmy w aquaparku to nie pływałam, siedziałam na strefie relaksu w bąblach oczywiście nie tych gorących ![]() we wtorek mam gina, ciekawe co powie
|
||
|
|
|
#3302 |
|
Raczkowanie
|
Witam, czy mogę dołączyć? Jestem w ciąży bliźniaczej, termin na 27.06
|
|
|
|
#3303 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ile masz lat i czy to pierwsza ciąża? Wiesz już jaka płeć ? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3304 |
|
Zadomowienie
|
Mi też się czasem napina brzuch. Czasem niżej czasem po prawej stronie. Najczęściej jak leżę i za szybko wstane. Teraz już mniej, dość dużo magnezu i potasu biorę więc może to akurat to pomogło.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3305 |
|
Raczkowanie
|
Mam 27 lat. Jestem w 19tc, podobno będą chłopaki
jest to moja 2 ciąża. Pierwszy syn zmarł po 8 dniach od narodzin.
|
|
|
|
#3306 | |||
|
Wielce Szanowna Pani
|
Cytat:
Jak do tej pory zdarzyło mi się trzy razy- bez bólu, tylko taki śmieszny dyskomfort. Cytat:
Lekarz chyba nic do roboty nie ma skoro ma chęci puszczać głupawe komentarze? Cytat:
Witamy Dziewczyny, dzisiaj przebiłam samą siebie- zaprosiliśmy do nas na kawę i ciacho moją przyjaciółkę i świadkową ze ślubu wraz z chłopakiem. Postanowiłam upiec ciasto- murzynka z wiśniami, narobiłam się jak dziki osioł, kręgosłup to myślałam że mi eksploduje. TŻ sprawdza czy już gotowe do wyjęcia, czy patyczek suchy, oblizuje go i... Znowu pomyliłam cukier z solą Całe ciasto do wywalenia, za dużo tej soli (wymieszałam pół szklanki ksylitolu z domniemanym cukrem- czyli z solą), po prostu ohyda... Mąż podpisał już pojemniki (sól, cukier, mąkę, itd trzymamy w takich samych pojemnikach obok siebie), ale szkoda mojego wysiłku dzisiaj Także sprawdzajcie co robicie, bo toć to idzie z samą sobą kręćka dostać
|
|||
|
|
|
#3307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przykro mi...znasz powód śmierci synka ? |
|
|
|
|
#3308 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i co, szybka akcja cukiernia?Śmieszny dyskomfort później nie będzie już do śmiechu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3309 | |
|
Wielce Szanowna Pani
|
Cytat:
No niestety, ja wpuściłam gości a TŻ poleciał do cukierni.... Potem wiem że będzie mnie zabawnie
|
|
|
|
|
#3310 |
|
Raczkowanie
|
W 2016 zaszłam w ciążę nieplanowaną. Wszystko było dobrze. W listopadzie urodziłam synka, okazało się, że jest bardzo chory. Po 8 dniach zmarł. Bardzo to przeżyłam. Okazało się, że z moimi rękami nie jest wszystko ok, więc był strach. Bardzo chcieliśmy dziecka, ale balismy się, że sytuacja może się powtórzyć. Staraliśmy się rok i nic. Robiliśmy różne badania. U mnie wszystko było dobrze, więc lekarz kazał zrobić mężowi badania nasienia. Wyniki nie były najlepsze. Brał różne witaminy, zmiana diety i stylu życia i nadal nic. Lekarz przepisał mu tabletki fertilman. Opinie w Internecie były dobre. Kupiliśmy je. Mąż zaczął je brać, czuł się dobrze. Jedynym skutkiem ubocznym była ciągła ochota na sex
ja przestałam liczyć dni płodne, kupować testy owulacyjne itd. Po 2 miesiącach nie dostałam okresu. Zrobiłam test ale wyszedł negatywny. Załamka, poplakalam się. Po 5 dniach nadal nie miałam okresu. Mąż nalegał na 2 test. Zrobilam i wyszla 2 kreska, słabo było ją widac, ale była. Lekarz wysłał mnie na beta hcg. W pierwszy dzień ponad 16000. Szok. Po 2 dniach przyrost tylko o 40%. Przyjrzeliśmy Internet i wszędzie było napisane, że zero szans na prawidłowy rozwój takiej ciąży. Kolejne załamanie. Lekarz przez tel powiedział, że mam natychmiast się stawić na wizycie. Nic nie chciał powiedzieć. Na usg powiedział, że jest jeden pęcherzyk i drugi krwiak, że narazie nic nie może innego powiedzieć, bo jest za wcześnie. Poszłam po 2tyg na kolejne usg i okazało się, że to bliźniaki!
|
|
|
|
#3311 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jedną mąż rano wsadził a ja nie zauważyłam i to ona taki zapach uwalniala. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do brzucha u mnie od dluzszego czasu spokoj, zero napiec, boli wiec jest ok... ciekawe co bedzie po przyszlym weekendzie w sobote i niedziele musze wysprzatac cale mieszkanie, umyc podlogi, ogarnac nasze wszystkie rzeczy do szafek itd.. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3313 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze mam taką śmieszną historię z pierwszej ciąży. Wzięłam paski do glukometru, nakluwacz i wkładam ten pasek do pomiaru do glukometru i dupa. Czarne tło. Nie działa. Wyjmuje i wkładam i nadal nie działa. Wzięłam drugi pasek bo może tamtem wadliwy i to samo. Ja już w ryk, że glukometr się popsuł i biorę telefon i dzwonie do męża że mi się popsuł i co teraz. On mi tłumaczy na spokojnie że napewno działa. A ja w tym momencie olśnienie. Pakowalam pasek zamiast do glukometru to do telefonu, do wejścia na ładowarkę
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nerwica została, ale w mniejszym stopniu jestem wiary, że teraz musi być dobrze u Ciebie też będzie dobrze
|
|
|
|
|
#3315 |
|
Raczkowanie
|
Mam nadzieję, że u mnie i u Ciebie wszystko będzie dobrze. Wtedy nic mnie nie bolało. Teraz często pobolewa mnie brzuch i wtedy ogarnia mnie strach. Lekarz tłumaczy, że musi się pomieścić 2 dzieciaków A nie jeden, więc wszystko podwójnie się rozciąga. Macie może jakieś sposoby na podniesienie hemoglobiny? Ciągle mi spada...
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wzbogać dietę o szpinak, fasolę czerwoną, soczewicę, szparagi, produkty zbożowe Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2019-02-03 o 23:35 |
|
|
|
|
#3317 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Przykro mi z powodu śmierci synka ![]() ![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-J730F przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#3318 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo mi przykro, niewyobrażalne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3319 |
|
Zakorzenienie
|
Witam nowa mame
Cześć dziewczyny ja juz tak chce wiosne a za oknem dzis mnostwo sniegu pieknie to wyglada ale...no jak patrze przez okno Ja dzis po pobraniu krwi na morfo i tsh no i ten powiew musiala mi babka w obie rece sie wbijac bo z jednej nic nie lecialo a z drugiej podobnie Wyniki dopiero w poniedziałek odbiore jak bede szla na wizytę do mojego gin ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3320 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogromnie współczuję takich przeżyć, żadna matka nie powinna tego doświadczyć. Wierzę mocno że teraz wszystko będzie dobrze i urodzisz dwóch silnych, zdrowych chłopców ![]() Cytat:
W każdym razie robiłam m.in. tartę z bezą i już się wsciekalam że mi beza nie rośnie a włączyłam tylko grzanie od dołu w piekarniku. Na szczęście udało się ją jeszcze uratować Też mam na koncie historie z zelkiem ciążowym zamiast mózgu. Całe życie nie zdarzyło mi się zostawić auta na światłach a w tej ciąży zaliczyłam to osiągnięcie dwa razy w odstępie tygodnia. To było pod firmą, jeszcze jak pracowałam. Po 8 godzinach oczywiście auto już nie odpaliło. Pomogli mi panowie z ochrony a czułam się jak typowa blondynka z kawałów. Tłumaczyłam się gęsto że "wie pan, baby w ciąży tak mają" ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3321 |
|
Zadomowienie
|
U Was też taka zima po nocy 😁
|
|
|
|
#3322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogromnie współczuję takiej straty... ![]() Witam nowe mamy, widziałam,że ktoś dołączył
|
|
#3323 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tylko ryż narazie rozgotowałam i pierogi, ciekawe co jeszcze. Trochę się boje jeździć samochodem taka rozkojarzona jestem, jeżdżę jak muszę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3324 |
|
Zakorzenienie
|
No pieknie
![]() U nas tez fajnie wyglada ale juz az tak mi sie to nie podoba jesli wiem ze bede musiała wyjść i lepic balwana itd IMG_20190204_070044.jpegIMG_20190204_083300.jpegWysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3325 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam nową mame!
![]() Ja tez jestem rozkojarzona, moje logiczne myslenie zostalo gdzies w tyle... czasem jakies proste czynnosci sprawiaja mi problemy i moj maz pokazuje jak to szybko zrobic latwiej a mnie wtedy glaszcze po glowie i mowi moj kalafiorku. takze widzi, ze to dolegliwość typowo ciazowa haha Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3326 |
|
Raczkowanie
|
Połówkowe mam 12.02
|
|
|
|
#3327 |
|
Zadomowienie
|
To kciuki, ja 11.02 a jutro wizyta u mojej gin
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3328 |
|
Raczkowanie
|
Jak byliśmy na ostatnim usg to chłopaki trzymali się za glowy, więc lekarz powiedział, że pewnie nie podobają im się imiona, które proponował. Ja już nie wiem co mam zrobić z tym żelazem. Teraz dostałam feroplex do picia, ale po wypiciu ampułki od razu wymiotuje...
|
|
|
|
#3329 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny,
nie odzywam się bo jestem chora. Ledwo żyję od pt. W sob byłam u lekarza. Zapalenie górnych dróg oddechowych. Do tego straszny katar i astma. Lekarka była dziwna. Przepisała mi jakiś syrop z komentarzem, że ona nie wie czy to można w ciąży. Mam spytać w aptece. Dała mi też antybiotyk z penicyliną, na którą mówiłam że mam uczulenie.... dobrze, że zobaczyłam w ulotce on line zanim kupiłam. W aptece okazało się, że mam rację, a syropu też mi nie wolno. W efekcie kupiłam wapno i prawoślazowy. Cały czas leżę w łóżku... Tż w weekend zajmował się małą. Ona na szczęście zdrowa. Kaszle od szczepienia. ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
Wstępna wycena na podstawie zdjęć 3000 zł. Także dziewczyna odp, żeby zgłosić do ubezp. Ona miała roczne ubezp za 300 zł. Więc polubownie w ogóle jej się nie opłaca tego robić. Dla nas też lepiej ze względu na auto zastępcze itd. ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
Tak, to pewnie przez noszenie Pestki. Przestałam i przeszło. Nawet w nocy nie mam po całym dniu. Ja mam krzywą 22,02. Wtedy też mam wizyty u gin i nie chce 2 razy jeździć. Kiedy Ty masz? ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
Chociaż jemu włosy pociemniały. Dobrze, że nie ma już takich jak aniołek heheh---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
A potem będzie cudownie. No chyba, że Pan Borys i Panna Anastazja nas zaskoczą ![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- U mnie w sob było + 12 st. W ndz śnieg, a dziś -9 st.
|
|
#3330 |
|
Zakorzenienie
|
[1=fae2ed4f50bdf12eb08e857 55bfb87aa00ff6c30_6771e28 92266b;86457751]Witaj
Przykro mi z powodu śmierci synka ![]() Ja mam na 28.06 i jest to skończony 19 tydzień plus 2 dni także zależy jak kto sobie liczy. Bo leci 20 tydzień ale lekarze patrzą na skończony tydzień ciąży ![]() Wysłane z mojego SM-J730F przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Mój lekarz liczy tydzień w którym jestem czyli 19+1/2/3 to już 20 już naliczyłam 3 babeczki ktore mają połówkowe 11.02 kamila, moniunia i ja kto jeszcze ?? tak mnie dzisiaj krocze boli, że chyba oszaleję... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:21.

U mnie też zdarzają się coraz częściej, zwykle wtedy kiedy w dzień trochę poszaleje ze sprzątaniem, gotowaniem itp. Potem mam za swoje więc już staram się jednak wyluzować bardziej i więcej odpoczywać
Zdrówka dla córeczki!Dla was również dużo zdrówka 

i co, szybka akcja cukiernia?

w sobote i niedziele musze wysprzatac cale mieszkanie, umyc podlogi, ogarnac nasze wszystkie rzeczy do szafek itd.. 

Ekstra! W jakim wieku są dziewczynki? Dużo sił dla Ciebie!