Mamusie majowe 2019, część 3 - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-02-04, 14:16   #961
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowe 2019, część 3

Ja mam wybrane łóżeczko, fotelik, wózek i torbę chyba też, o ile mi fotelik sprowadzą w wybranym kolorze no i jeszcze kilka rzeczy do pokoju i to już w sumie koniec zakupów, całą resztę mam.Także zostało to, co najdroższe

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-04, 14:32   #962
Pomaranczowacytryna
Raczkowanie

Nam brakuje tylko fotelika. No i Czekam jeszcze na paczuszkę z kosmetykami, ręcznikami i pieluszkami

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Pomaranczowacytryna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-04, 14:34   #963
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

Ja praktycznie nic nie mam i wychodzę z założenia, że mam jeszcze na to wszystko czas przecież jak się zepnę to w tydzień to ogarnę

Agata ja też pracuję. I nie rozumiem czemu co chwila ktoś się mnie pyta czemu jeszcze nie jestem na zwolnieniu. Jeżeli nie ma wskazań lekarskich, mama czuje się dobrze i chce pracować to chyba powinno to być coś oczywistego i normalnego, a nie budzić zdzwienie. A to że się po pracy wraca zmęczonym? Bez ciąży też się to przecież zdarza.
anuhaaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-04, 14:34   #964
agadzie
Zakorzenienie

My fotelik będziemy kupować dla małego od 15 kg, a dla malej będzie ten co mamy teraz dla małego. On jest od 0 kg i moze być w pozycji praktycznie leżącej.
Zastanawiam.sie nad kupieniem takiego łóżeczka ale dostawianego do łóżka rodziców, choć nie wiem... Mamy łóżeczko normalne też a i w wózku może spac też. Także się zastanawiam. Będziemy w pl to pojeździmy z tz po sklepach z artykułami niemowlęcymi, raz że jest tego o wiele więcej niż w Hiszpanii a dwa że zdecydowanie taniej nam wyjdzie, nawet z wysyłką z pl do es. Zobaczymy. Zawsze jest Amazon ale akurat tego typu rzeczy wolę obejrzeć na żywo.

agadzie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-04, 14:47   #965
Lilly Greace
Dostojna peema.

Ja nie chciałam wszystkiego kupować na raz - po pierwsze wolę to sobie rozłożyć finansowo, po drugie jakoś nie widzę siebie np. w 8-9 miesiącu jak dopiero wszystko ogarniam.

Na ten ostatni etap (marzec-kwiecień) zostawiliśmy sobie kupno łóżeczka, laktatora, wózka, fotelika samochodowego, przygotowanie pokoiku (to początek marca żeby farba zdążyła się wywietrzyć).

Mam już:

- pieluchy tetrowe, muślinowe i te inne
- poduszkę do karmienia
- becik
- ubrania w sumie wszystkie potrzebne, aktualnie dokupuję wyłącznie dla przyjemności albo jakieś w większych rozmiarach fajne "na kiedyś"
- ręczniki kąpielowe (wanienkę będę miała w środę)
- jakieś podstawowe kosmetyki
- dwie paczki najmniejszych pampersów
-2 smoczki (więcej nie zamierzam kupować)
- nożyczki do obcinania pazurków

jeszcze w tym miesiącu może kupię rzeczy potrzebne mi, czyli jakieś majtki poporodowe, koszule, szlafrok, klapki, wkładki laktacyjne. Pod koniec marca spakuję torbę do szpitala i niech leży.

Termin mam teoretycznie na 4 maja, w praktyce obstawiam ten weekend między 26 a 28 kwietnia. Od początku kwietnia mam zamiar już bardzo wyluzować z pracą i sobie spokojnie czekać.

Aha, i NAJWAŻNIEJSZY plan na kwiecień !!! - fryzjer, pedicure i rzęsy!
Stary 2019-02-04, 14:51   #966
patrycjakarabasz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lilly Greace Pokaż wiadomość

Dokladnie, mam ten sam plan czy do CC można mieć paznokcie hybrydowe? Chociaz na stopach??

Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka
patrycjakarabasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-04, 14:53   #967
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:
Napisane przez patrycjakarabasz Pokaż wiadomość
Dokladnie, mam ten sam plan czy do CC można mieć paznokcie hybrydowe? Chociaz na stopach??

Na stopach chyba bez problemu można

Szczerze to ja słyszałam, że i na rękach można, znam kilka dziewczyn, które normalnie do porodu miały paznokcie na rękach zrobione - ba, mam koleżankę, która pracowała na porodówce i potwierdziła to, że często rodzą laski z pełnym manicure. Ale ja ograniczę się do hybryd na nogach
Stary 2019-02-04, 14:54   #968
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

Ja nie mam potrzeby rozkładania wydatków. Co miesiąc się coś tam odkłada,więc dla mnie bez różnicy.
No i też ciągle nie mam potrzeby zakupów. Wiadomo, że czasu coraz mniej, ale dla mnie ciągle dużo przynajmniej w kwietniu nie będę się nudzić
anuhaaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-04, 14:55   #969
AgataAgata9090
Zadomowienie

Cytat:
Ja nie chciałam wszystkiego kupować na raz - po pierwsze wolę to sobie rozłożyć finansowo, po drugie jakoś nie widzę siebie np. w 8-9 miesiącu jak dopiero wszystko ogarniam.

Na ten ostatni etap (marzec-kwiecień) zostawiliśmy sobie kupno łóżeczka, laktatora, wózka, fotelika samochodowego, przygotowanie pokoiku (to początek marca żeby farba zdążyła się wywietrzyć).

Mam już:

- poduszkę do karmienia
- becik
- ubrania w sumie wszystkie potrzebne, aktualnie dokupuję wyłącznie dla przyjemności albo jakieś w większych rozmiarach fajne "na kiedyś"

jeszcze w tym miesiącu może kupię rzeczy potrzebne mi, czyli jakieś majtki poporodowe, koszule, szlafrok, klapki, wkładki laktacyjne. Pod koniec marca spakuję torbę do szpitala i niech leży.

Termin mam teoretycznie na 4 maja, w praktyce obstawiam ten weekend między 26 a 28 kwietnia. Od początku kwietnia mam zamiar już bardzo wyluzować z pracą i sobie spokojnie czekać.

Hahah ostatnie oczywiście że najważniejsze! Też sobie założę rzęsy choć raz w życiu a co Niechce żeby dziecko zobaczylo zmasakrowaną, brzydką, zmęczoną mame więc chociaż buzią nadrobię żarcik.

AgataAgata9090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-04, 14:58   #970
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:
Napisane przez anuhaaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Ja nie mam potrzeby rozkładania wydatków. Co miesiąc się coś tam odkłada,więc dla mnie bez różnicy.
No i też ciągle nie mam potrzeby zakupów. Wiadomo, że czasu coraz mniej, ale dla mnie ciągle dużo przynajmniej w kwietniu nie będę się nudzić
No i każdy robi tak, jak lubi

Cytat:
Napisane przez AgataAgata9090 Pokaż wiadomość
Hahah ostatnie oczywiście że najważniejsze! Też sobie założę rzęsy choć raz w życiu a co Niechce żeby dziecko zobaczylo zmasakrowaną, brzydką, zmęczoną mame więc chociaż buzią nadrobię żarcik.

Wychodzę z podobnego założenia, jak Ty Niech syn zobaczy matkę w miarę atrakcyjną - chociaż wiem, że będzie mu to zaje..iście obojętne A tak serio to chodzi mi też o to, że na pewno ten miesiąc po porodzie będzie dla nas szalony, będzie przychodzić dużo gości, ja będę zalatana z opieką nad dzieckiem, nie ruszę się za bardzo i wolę dla własnej wygody być "zrobiona". Od czasu do czasu robię sobie rzęsy i to fajne rozwiązanie, bo bez makijażu nawet się dobrze w nich wygląda
Stary 2019-02-04, 15:00   #971
AgataAgata9090
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anuhaaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Ja praktycznie nic nie mam i wychodzę z założenia, że mam jeszcze na to wszystko czas przecież jak się zepnę to w tydzień to ogarnę

Agata ja też pracuję. I nie rozumiem czemu co chwila ktoś się mnie pyta czemu jeszcze nie jestem na zwolnieniu. Jeżeli nie ma wskazań lekarskich, mama czuje się dobrze i chce pracować to chyba powinno to być coś oczywistego i normalnego, a nie budzić zdzwienie. A to że się po pracy wraca zmęczonym? Bez ciąży też się to przecież zdarza.
No to jest wiadome że są kobiety które pracują praktycznie do końca ciąży i ja to szanuję. Ja poszłam dosyć szybko, mnie to było na rękę bo i tak mam płacone 100% więc po co miałam się męczyć. Zależy jaką kto ma pracę. Ja miałam fizyczną pracę plus obsługa klienta więc nie wyobrażałam sobie obsługiwać ludzi z moimi dolegliwościami które mi towarzyszyły. Wiadome że różnie kobiety ciąże przechodzą, że nawet bez ciąży człowiek po pracy jest zmęczony ale znając mój charakter odpuscilabym sobie. Tyle że ja mówię o sobie i o tym jaką ja wykonywałam prace. Dlatego zadalam pytanie czemu nie pójdzie na l4 bo chciałam znać jej punkt widzenia mam nadzieję że w miarę logicznie to napisałam bo jestem typowym kalafiorem....

Stary 2019-02-04, 15:03   #972
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Tak jesteśmy we Wrocławiu. Zabrałam się z nim bo mi się nudzi w domu i zawsze można skorzystać bo co wyjazd zawsze odwiedzamy jakąś knajpę a ja nie muszę gotować jesssooo jak ja to poprawnie napisałam. Polski być trudny język
A przestań.. będziesz się ograniczać? Wiadomo wszystko w granicach zdrowego rozsądku ale myślę że ciąża to jedyny okres w naszym życiu w którym możemy jeść i nie mieć wyrzutów sumienia

No łatwo powiedzieć żeby z 65 przytyć na 85 w kilka miesięcy i biegać za 2latmiem po dworze. Jednak w kolejnych coazach to wiekoszsc wszelkich argumentów o spanou, pracy, tyciu nie dotyczy matki smaej w sobie..

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Ale szybko mam wyniki...77/118/75. w suie trochę się zdzwiłam,że po 120 minutach mniej niż na początku
Supee!! Najważniejsze chyba że spadło po 2h w porównaniu do 1h

Cytat:
Ja mam wybrane łóżeczko, fotelik, wózek i torbę chyba też, o ile mi fotelik sprowadzą w wybranym kolorze no i jeszcze kilka rzeczy do pokoju i to już w sumie koniec zakupów, całą resztę mam.Także zostało to, co najdroższe
Jaki w końcu fotelik?

Cytat:

Szczerze to ja słyszałam, że i na rękach można, znam kilka dziewczyn, które normalnie do porodu miały paznokcie na rękach zrobione - ba, mam koleżankę, która pracowała na porodówce i potwierdziła to, że często rodzą laski z pełnym manicure. Ale ja ograniczę się do hybryd na nogach
Można. Mój lekarz twierdzi że już jest taka aparatura że bez przesady... Choć szpitale maja swoje standaryd i jak dla mnie proodowka to ostatnie miejsce żeby się z personelem przepychac znam też historie że Laski mailu 19 paznokci zrobionych i 1 czysty

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Stary 2019-02-04, 15:05   #973
Lilly Greace
Dostojna peema.

Moim zdaniem to, czy ktoś pracuje w ciąży, czy nie, to w dużej mierze zależy od tego, jaką pracę wykonuje.

Ja, gdybym pracowała fizycznie albo gdybym nie lubiła mojej pracy to bym pewnie była na zwolnieniu bardzo szybko i nie widzę w tym nic złego, niech kobiety korzystają, jeśli mogą. Nawet jeżeli tylko dlatego, że nie znoszą swojej roboty - sama jak wcześniej pracowałam na etacie to nie lubiłam tej pracy, mało zarabiałam i czasami marzyłam, że zachodzę w ciążę i od razu biorę zwolnienie :P I tyle

Natomiast swoją pracę bardzo lubię, zresztą pracuję w domu, więc dlatego wciąż pracuję. Akurat teraz po nowym roku wskoczyło mi bardzo dużo ciekawych zleceń, więc wykorzystuję sytuację i zarabiam na wyprawkę itp. Czasami jestem zmęczona, ale mam ten komfort, że bez problemu mogę w ciągu dnia zazwyczaj zrobić sobie drzemkę, codziennie też staram się znaleźć czas żeby chociaż godzinkę polezeć z książką (teraz z czytnikiem ), zrelaksować się, śpię po 7-8 godzin na dobę. Także spoko. Dni mi bardzo szybko mijają, jak mam co robić
Stary 2019-02-04, 15:11   #974
sysa09
Zakorzenienie

Cytat:

O to mnie zdziwilas. Mi lekarz zwrocil uwage, gdy lezalam na patologi, zebym nie robila. Bo gdyby sie cos dzialo to widza po paznokciach tez. Wiec zdjelam bo bylam czestym gosciem tam ale mam znowu bo juz bylo ok to zrobiłam. W kwietniu zamierzam zdjac Co szpital to inaczej.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
30.06.2018
sysa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-04, 15:16   #975
AgataAgata9090
Zadomowienie

Cytat:
Moim zdaniem to, czy ktoś pracuje w ciąży, czy nie, to w dużej mierze zależy od tego, jaką pracę wykonuje.

Ja, gdybym pracowała fizycznie albo gdybym nie lubiła mojej pracy to bym pewnie była na zwolnieniu bardzo szybko i nie widzę w tym nic złego, niech kobiety korzystają, jeśli mogą. Nawet jeżeli tylko dlatego, że nie znoszą swojej roboty - sama jak wcześniej pracowałam na etacie to nie lubiłam tej pracy, mało zarabiałam i czasami marzyłam, że zachodzę w ciążę i od razu biorę zwolnienie I tyle

Natomiast swoją pracę bardzo lubię, zresztą pracuję w domu, więc dlatego wciąż pracuję. Akurat teraz po nowym roku wskoczyło mi bardzo dużo ciekawych zleceń, więc wykorzystuję sytuację i zarabiam na wyprawkę itp. Czasami jestem zmęczona, ale mam ten komfort, że bez problemu mogę w ciągu dnia zazwyczaj zrobić sobie drzemkę, codziennie też staram się znaleźć czas żeby chociaż godzinkę polezeć z książką (teraz z czytnikiem ), zrelaksować się, śpię po 7-8 godzin na dobę. Także spoko. Dni mi bardzo szybko mijają, jak mam co robić
Otóż to.

Stary 2019-02-04, 15:18   #976
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sysa09 Pokaż wiadomość
O to mnie zdziwilas. Mi lekarz zwrocil uwage, gdy lezalam na patologi, zebym nie robila. Bo gdyby sie cos dzialo to widza po paznokciach tez. Wiec zdjelam bo bylam czestym gosciem tam ale mam znowu bo juz bylo ok to zrobiłam. W kwietniu zamierzam zdjac Co szpital to inaczej.

Jakby to była taka wielka przeszkoda to ludzi po wypadkach by się nie dało operować bo mają pełne manicure stara szkoła. Ja nie wierzę że sprzęt nie wylapie że jestem niedotleniona a oni po sinym palcu zobaczą
Choc też słyszałam że to kwestia tego że przez tyle warstw lakieru (bardziej żele o akryl) ten sprzęt nie do końca działa jak powinien

Stary 2019-02-04, 15:20   #977
sQuaara
Zakorzenienie

Dobra zeovilam zestawienie co mam...
56 mam 10 rzeczy. Muszę koooniecznie kupić
Na górze mini kupka 56, rzadek na dole to 68 po kilka rzeczy (typu 2 body na ramiączkach, 3 pary spodenek). Cały środek to 62 1549289969407.jpeg

Stary 2019-02-04, 15:20   #978
sysa09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Jakby to była taka wielka przeszkoda to ludzi po wypadkach by się nie dało operować bo mają pełne manicure stara szkoła. Ja nie wierzę że sprzęt nie wylapie że jestem niedotleniona a oni po sinym palcu zobaczą
Choc też słyszałam że to kwestia tego że przez tyle warstw lakieru (bardziej żele o akryl) ten sprzęt nie do końca działa jak powinien

Nie wiem, nie wiem, mi tak powiedzieli. Wole pojechac bez, zeby sie nie denerwowac dodatkowo jakas baba co mi truje za uchem o paznokciach, kiedy ja wyje z bolu

30.06.2018
sysa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-04, 15:23   #979
Martita_2012
Zadomowienie

Mam pracę biurową i ogólnie dobrze się czuję. Tzn. te mdłości mnie męczyły (już prawie zniknęły), ale nie wymiotowałam, więc nie było tak źle. Dodatkowo, z szefową umówiłam się, że mniej więcej do końca lutego będę pracować, jeśli wszystko będzie w porządku. Tak naprawdę wtedy zacznie się najgorsza robota Dodatkowo, w grudniu, a potem w styczniu miała wrócić koleżanka, której miałam przekazać obowiązki. Niestety, "góra" zadecydowała inaczej i teraz poszukiwana jest osoba na zastępstwo, odbywają się rozmowy, ale w razie czego przeszkoliłam 2 osoby z moich obowiązków (chociaż podejrzewam, że same by sobie nie poradziły na tą chwilę).
Tylko kurcze coś dziś mnie brzuch pobolewa.
Martita_2012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-04, 15:23   #980
AgataAgata9090
Zadomowienie

Cytat:
Nie wiem, nie wiem, mi tak powiedzieli. Wole pojechac bez, zeby sie nie denerwowac dodatkowo jakas baba co mi truje za uchem o paznokciach, kiedy ja wyje z bolu

Ja możliwe że ściągnę te u rąk ale tylko dlatego żeby malutkiemu krzywdy nie zrobić

Stary 2019-02-04, 15:24   #981
smerfetk_a
Żona Gargamel

Jeju ja jestem przerażona że muszę hybrydy zdjąć, swoje paznokcie mi się natychmiast połamią i będę się czuła jak obdartus Chociaż tak myślałam że może chociaż tę bazę przeźroczysta zrobić

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-04, 15:37   #982
patrycjakarabasz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
Jeju ja jestem przerażona że muszę hybrydy zdjąć, swoje paznokcie mi się natychmiast połamią i będę się czuła jak obdartus Chociaż tak myślałam że może chociaż tę bazę przeźroczysta zrobić

Już też gadałam z moja manikiurzystka, że chociaż bezbarwne, ale będę miała coś co utwardzi płytkę

patrycjakarabasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-04, 15:45   #983
AgataAgata9090
Zadomowienie

Cytat:

Ostatnio jak mi odpadł czułam się jak obdartus a co dopiero po ściągnięciu wszystkich...a french?

Stary 2019-02-04, 15:49   #984
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agadzie Pokaż wiadomość
My fotelik będziemy kupować dla małego od 15 kg, a dla malej będzie ten co mamy teraz dla małego. On jest od 0 kg i moze być w pozycji praktycznie leżącej.
Zastanawiam.sie nad kupieniem takiego łóżeczka ale dostawianego do łóżka rodziców, choć nie wiem... Mamy łóżeczko normalne też a i w wózku może spac też. Także się zastanawiam. Będziemy w pl to pojeździmy z tz po sklepach z artykułami niemowlęcymi, raz że jest tego o wiele więcej niż w Hiszpanii a dwa że zdecydowanie taniej nam wyjdzie, nawet z wysyłką z pl do es. Zobaczymy. Zawsze jest Amazon ale akurat tego typu rzeczy wolę obejrzeć na żywo.

też myślę o tym łóżeczku. Jeśli trafi się jakieś w dobrej cenie na olx to biorę, jeśli nie, to czekam aż się młody urodzi i zweryfikujemy, czy w ogóle jest potrzebne. Bo jak będzie miał spanie jak Zosia i będzie ładnie u siebie w pokoju spał, to w sumie bez sensu.

Cytat:

Mam już:

- poduszkę do karmienia
- becik

z tych rzeczy co napisałaś to mam pieluchy i ceratki, rogala do spania, który też jest do karmienia, śpiworki ( bo becik to w sensie rożek?to ja nie kupuję), ubrania tez już w sumie kończę kupować, ręczniki po dziewczynach, kosmetyki póki co niepotrzebne- jedynie Linomag muszę kupić, pieluszki i chusteczki do szpitala,smoczek mam jeden, a nożyczki kupię w jakiejś drogerii lub aptece takie zwykłe
I dla siebie mam już wszystko, zarówno podkłady, jak i koszule i cienki szlafrok klapki pod prysznic też.
Coś jeszcze trzeba?bo nie pamiętam.

Nooo rzęsy zawsze robię na ostatnią chwilę, a paznokcie będę likwidować przed porodem

Cytat:
Napisane przez patrycjakarabasz Pokaż wiadomość

u nas można mieć na stopach co tam chcesz, ale na rękach nie.Chociaż to wszystko od szpitala zależy
Zawze mi jest dziwnie bez niczego na pzaurach, ale z drugiej strony nie wiem kiedy będę mogła się umówić na mani, więc lepiej,że mnie odrosty nie będą denerwować.

Cytat:

Właśnie musicie pytać w szpitalach, u mnie nie można mieć na rękach nawet bezbarwnego.

Cytat:
No łatwo powiedzieć żeby z 65 przytyć na 85 w kilka miesięcy i biegać za 2latmiem po dworze. Jednak w kolejnych coazach to wiekoszsc wszelkich argumentów o spanou, pracy, tyciu nie dotyczy matki smaej w sobie..

Supee!! Najważniejsze chyba że spadło po 2h w porównaniu do 1h

Jaki w końcu fotelik?

Można. Mój lekarz twierdzi że już jest taka aparatura że bez przesady... Choć szpitale maja swoje standaryd i jak dla mnie proodowka to ostatnie miejsce żeby się z personelem przepychac znam też historie że Laski mailu 19 paznokci zrobionych i 1 czysty

Kiddy Evoluna i-size

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Cytat:

u mnie w szpitalu twierdzą,że to chodiz o czułość tego czegoś co dają na palec nie wnikam, robię jak chcą

Stary 2019-02-04, 15:51   #985
smerfetk_a
Żona Gargamel

patrzcie co znalazłam u MG:
"Pulsoksymetr bez problemu działa przez lakier przeźroczysty (odżywka do paznokci) oraz uwaga uwaga… bo ostatnio to z mojego brata żoną przetestowałyśmy, działa także przez bezbarwną hybrydę(czyli basa i top bez koloru między nimi)."

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-04, 15:55   #986
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra zeovilam zestawienie co mam...
56 mam 10 rzeczy. Muszę koooniecznie kupić
Na górze mini kupka 56, rzadek na dole to 68 po kilka rzeczy (typu 2 body na ramiączkach, 3 pary spodenek). Cały środek to 62 Załącznik 7661792

Ja tam Rok w lesie widzę Moje dziewczynki uwielbiają, mają prawie wszystkie z tej serii- brakuje tej najnowszej

Wczoraj Zosia dostała 7 książek o Tupciu Chrupciu i też już mają całą kolekcję. Super jest ta seria, nawet Tusia zabiera do przedszkola i Pani im czyta, mówi,że dzieciaki bardzo fajnie wyciągają z nich wnioski

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Cytat:
Ja możliwe że ściągnę te u rąk ale tylko dlatego żeby malutkiemu krzywdy nie zrobić

Ja zawsze mam coś na paznokciach, ale mam skrócone na full. Nie znoszę długich paznokci, tym bardziej,że noszę soczewki i źle się takimi wyciąga. Także mam kolorowe, ale nie robię nimi krzywdy dzieciom, ani sobie

Stary 2019-02-04, 15:56   #987
agadzie
Zakorzenienie

No, gofrownica przetestowana, super wyszły, no i zdecydowanie inna jakość niż 3 w 1 chrupiące! IMG_20190204_154854119_768x1024.jpg

Stary 2019-02-04, 15:59   #988
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
patrzcie co znalazłam u MG:
"Pulsoksymetr bez problemu działa przez lakier przeźroczysty (odżywka do paznokci) oraz uwaga uwaga… bo ostatnio to z mojego brata żoną przetestowałyśmy, działa także przez bezbarwną hybrydę(czyli basa i top bez koloru między nimi)."
czyli w sumie wychodzi,że tylko na kolorowej nie działa.

U mnie w Klbie sportowym zawsze mierzą puls po ćwiczeniach i najczęściej mi łapało w hbrydach lub żelach, ale sporo razy się zdarzylo,że nie

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Cytat:
No, gofrownica przetestowana, super wyszły, no i zdecydowanie inna jakość niż 3 w 1 chrupiące! Załącznik 7661795

pisz jeszcze raz jaka to gofrownica?Dostępna w Pl?Też muszę kupić jakąś porządniejszą

Stary 2019-02-04, 15:59   #989
agadzie
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tam Rok w lesie widzę Moje dziewczynki uwielbiają, mają prawie wszystkie z tej serii- brakuje tej najnowszej

Wczoraj Zosia dostała 7 książek o Tupciu Chrupciu i też już mają całą kolekcję. Super jest ta seria, nawet Tusia zabiera do przedszkola i Pani im czyta, mówi,że dzieciaki bardzo fajnie wyciągają z nich wnioski

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Mój jest na etapie kici koci ale.tupcia też lubi

Stary 2019-02-04, 16:01   #990
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:

Dokładnie. Przeżyje bez. A sama. Sobie hybrydy rovie to w tzw wolnej chwili sobie machne
Cytat:

Ja zawsze mam coś na paznokciach, ale mam skrócone na full. Nie znoszę długich paznokci, tym bardziej,że noszę soczewki i źle się takimi wyciąga. Także mam kolorowe, ale nie robię nimi krzywdy dzieciom, ani sobie
Tak tak rok w lesie mój od kilku mcy dopiero czyta to z zainteresowaniem (max3, na 1.5 nie chcial) tak samo zaczynamy czeresniowa. Z tego klimeti polecam "jaki to miesiąc" taka trochę czeresniowa ale wszystkie pory roku w 1
Tupcia nie mamy żadnego jeszcze. Liczyłam na urodzinki właśnie ale nikt nic nie pytał. To się jie trafiło. Zreszta prezenty w ogóle średnio się trafiły :/ no ale mały zadowolony więc to najważniejsze niech ma takie

Któraś obecnie już posiadająca dziecko na świecie mama planuje prezenty na przyniesienie maleństwa że spirala? Coś dla starszego i młodszego? Szukam inspiracji. Nie urkywm że najbardziej coś w linii "dla starszego od młodszego"

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Cytat:
Mój jest na etapie kici koci ale.tupcia też lubi

Nie cierpię kicikoci... Mamy 2 i liczę że na tym koniec i nie rozwinie się jakaś miłość skoro się nie rozwinęła...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości