![]() |
#2431 | |
uparta chmura
|
Dot.: Krewet radzi: w czym na pierwszą randkę
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2432 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Z resztą wam kobietom łatwiej o ładną sylwetkę, bo wystarczy że stracicie zbędny tłuszczyk. Kiedy jest się facetem to trzeba dodać trochę mięsa bo inaczej się wygląda słabo. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jako osoba, która była gruba, zdradzę ci sekret. (97kg do obecnych 64kg.) Zdrowy człowiek nie dopuszcza do otyłości przekraczającej 15/20kg. Żeby doprowadzić się do nadwagi, trzeba zajadać uczucia. Zgadnij, co robi osoba, która nienawidzi siebie, a ma tendencję do zajadania uczuć, jak jej smutno? Zjada zdecydowanie za dużo. Jedyną drogą do schudnięcia jest polubienie siebie i mocne postanowienie bycia najlepszym jakim możemy być. Oczywiście o nadwadze trzeba rozmawiać. I osoby bliskie/lekarz powinny dać zainteresowanemu do zrozumienia, że nie jest dobrze. Ale nie znam ani jednej osoby, która schudła metodą na doâ☠â☠â☠ywanie wielorybowi, niech nawet nie śmie uważać, że jest coś warty, dopóki nie zrzuci zbędnej masy. ![]()
To boldly go where no man has gone before. Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię. Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2019-02-10 o 17:34 Powód: Słownictwo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2434 | |
BAN stały
|
Cytat:
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2019-02-10 o 17:35 Powód: Słownictwo w cytacie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2435 | |
Śnięta Mucha
|
Cytat:
Bo stracić można, pewnie, można rzygać, brać środki przeczyszczające, głodzić się aż do wypadnięcia włosów.
![]() |
![]() |
#2436 | |
uparta chmura
|
Cytat:
Co do męskiej sylwetki, nigdy muskularni faceci mi się nie podobali, raczej szczupła sylwetka. odwrotnie z kobietami, za seksowną kobietę nie uważam takiej o dziewczęcej sylwetce, bez biustu, bardziej podobają mi się figury klepsydra, wiadomo bez przesadyzmu w stronę kim k.
![]() |
![]() |
#2437 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zwyczajnie i po ludzku polubić siebie. Innej drogi nie ma. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2439 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Chyba że ty dbasz tylko o rzeczy których nie znosisz, a jak coś lubisz to to olewasz, no to powodzenia w życiu, Piotrze. Swoją drogą zastanawia mnie, czemu akurat to zdanie tak bardzo oburzyło Piotra - czyżby chodziło o przekonanie, że grubasy po prostu mają obowiązek cierpieć i nienawidzić siebie i nie może tak być, żeby bezczelnie mieli dobry humor? To takie urocze. ![]() Btw przez grypę o której wspominałam w tym wątku zeszło mi jeszcze 2,5 kg, może to właśnie po to krewet namawia kobiety na sukienki w zimie? ![]() Edytowane przez 3d23842983a6357ec11121c0b2dc0194ed81d40b_604ff51fe6891 Czas edycji: 2019-02-09 o 03:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2440 |
BAN stały
|
[1=3d23842983a6357ec11121c 0b2dc0194ed81d40b_604ff51 fe6891;86478784]Trzeba. Sama zaczęłam chudnąć dopiero jak przestałam po sobie cisnąć że to takie obrzydliwe i jak tak można i jejku jejku. To nie znaczy że nagle zaczęłam uważać, że tłuszcz, cellulit i wiotkie ciało są takie estetyczne, bo wciąż uważam że są bardzo nieestetyczne, ale hodowanie poczucia obrzydzenia i nienawiści do siebie wcale nic nie daje, tylko odbiera człowiekowi motywację, bo czuje, że i tak nie zasługuje na nic lepszego. Dopiero jak zaczęłam sobie myśleć że ej, nie jest tak źle przecież, niczego nie straciłam na zawsze i może być super, damy radę - to wtedy coś ruszyło w moim życiu.
Chyba że ty dbasz tylko o rzeczy których nie znosisz, a jak coś lubisz to to olewasz, no to powodzenia w życiu, Piotrze. Swoją drogą zastanawia mnie, czemu akurat to zdanie tak bardzo oburzyło Piotra - czyżby chodziło o przekonanie, że grubasy po prostu mają obowiązek cierpieć i nienawidzić siebie i nie może tak być, żeby bezczelnie mieli dobry humor? To takie urocze. ![]() Btw przez grypę o której wspominałam w tym wątku zeszło mi jeszcze 2,5 kg, może to właśnie po to krewet namawia kobiety na sukienki w zimie? ![]() Przecież napisałem wcześniej wyraźnie, że nienawiść do siebie nie jest wskazana bo nie pomoże. Więc czemu mi sugerujesz opinię, której nie wyraziłem? Chodziło tylko o to żeby nie godzić się z losem grubaska. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2441 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2442 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2443 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2444 |
BAN stały
|
[1=3d23842983a6357ec11121c 0b2dc0194ed81d40b_604ff51 fe6891;86479216]Mówię o tym na co ja odpowiadałam tamtym pierwszym postem.
![]() Dla mnie poczucie się dobrze w swoim grubym ciele, równa się z akceptacją tego że jest grube i takie może już zostać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2445 |
BAN stały
|
ja bym już wolała, żeby ktoś mi dosrywał niż robił uprzejme aluzyjki z troski, jakbym była debilem który sam nie widzi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2446 | |
uparta chmura
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2448 | |
Śnięta Mucha
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2449 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na kazdego co innego dziala. Ja nie jestem delikatny kwiatuszek i akurat taka forma komunikacji dociera do mnie. Moi bliscy znaja mnie na tyle dobrze, ze wiedza jak zareaguje i na ile tak naprawde moga sobie pozwolic. Pewnie w ich przypadku wrzucalabym podobne komentarze. Natomiast nie pozwolilabym sobie na zlosliwosci w stosunku do osoby, ktorej nie znam dobrze, bo to moze zamierzony efekt osiagnac. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2450 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie ma nic złego kiedy mi facet powiedział (albo mama, tata) coś złośliwego w ramach żartu. Po prostu nie obcy ludzie i nie na zasadzie dosrywania żeby dosrać. Ale to tylko dlatego, że czułam się dobrze w swojej skórze i nie było to bolesne raczej takie - no, macie rację. Tak naprawdę najbardziej dowalałam sama sobie. Jak przestałam, zaparłam się, to się zmieniło. I wtedy takie docinki działały. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- I, Ava, mówimy o innych poziomach wagi. Nigdy nie powiem "z czego ty się odchudzasz?!", bo każdy ma się czuć dobrze w swoim ciele według siebie, ale jednak nienawiść do samego siebie idzie w parze zwykle z większą ilością kilogramów niż twoja. Nie jest to regułą, ale też nie piszesz o jakichś głębokich problemach. I to rzeczywiście inaczej działa. Ale jeśli ktoś ma 30kg+ nadwagi to ma niezdrową relację z jedzeniem najczęściej. Jasne, czasem się nałoży na to jakaś choroba, ale jako osoba chora mówię z pełną świadomością - choroba sprzyjała tyciu, ale moje nawyki żywieniowe z tamtego okresu zdecydowanie mogły być lepsze, mówiąc delikatnie. I o takich ludziach mówię, że trzeba się polubić. Inna sprawa, że czasem ten proces zaczyna się, bo ktoś ci tak dogada, że przeleje się twoja czara goryczy. Ale żeby utrzymać motywację (chudnięcie z 7kg a z 20+ to też zupełnie inny proces - jak masz tylko 7kg nadwagi, to twoje nawyki nie są takie złe i łatwiej będzie o zmianę, bo zmiana musi być mniejsza, regularna otyłość wymaga sporej zmiany stylu życia), trzeba ocieplić swoje stosunki z samym sobą. ![]() Na pewno nie każdy jest taki sam. Ale tak wygląda ogólne tendencja. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2451 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2452 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odchudzanie dużej ilości kilogramów to lata wyrzeczeń itd. Zrzucenie 5kg to 2/3 miesiące wyrzeczeń. Plus ilość zjadanych kalorii jest większa im większa jest nadwaga - a trzeba wrócić do 1800 czy jakoś tak nagle. ![]() Wymodelowanie sylwetki to jeszcze coś innego. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2453 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2454 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Że niedyskretnie zapytam - co było nie tak? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale nie da skierowania na badanie hormonów, USG tarczycy czy do dietetyka. A tęga kobieta jest chyba ślepa, nie widzi się w lustrze i trzeba jej dawać do zrozumienia zamiast skierowanie na badania czy na leczenie. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2455 | |
BAN stały
|
Cytat:
Zrzucanie dużej ilości kilogramów idzie właśnie bardzo szybko, szybciej niż to jest wskazane. Dobra, są zastoje, ale one są zawsze. Nawet jak chcesz zrzucić 3kg, to szybko zrzucisz 2 a na ten 1 będziesz czekać w nieskończoność przy takiej samej diecie i wysiłku. A żeby to było na stałe, to już w ogóle inna bajka. Utrzymanie super sylwetki to całe życie wyrzeczeń; takiej sobie wagi, byle była w miarę zdrowa - można sobie czasami folgować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2456 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to niszczy motywację, kiedy starasz się rok, a dalej nie możesz kupić spodni w zwykłym sklepie, bo w nie wciąż nie wchodzisz. I masz takie poczucie - staram się tyle czasu, a tu dupa, wciąż jestem śmieciem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2457 |
Konto usunięte
|
? Nie u mnie, niczego sobie nie odmawiam. No chyba, że super sylwetka to dla ciebie sylwetka super fit umięśniona, to wtedy ok, takiej nie mam.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2458 | |
BAN stały
|
Cytat:
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;86481178]? Nie u mnie, niczego sobie nie odmawiam. No chyba, że super sylwetka to dla ciebie sylwetka super fit umięśniona, to wtedy ok, takiej nie mam.[/QUOTE] Oesu, jak się czegoś nie doda... Zapomniałam i to było takie do przewidzenia ![]() Zdobycie i utrzymanie supersylwetki. Jak się jej nie musiało zdobywać, bo się ją miało, to znaczy że ma się dobre geny, czyli w rzeczywistości że się wyniosło zdrowe nawyki żywieniowe z domu albo się po prostu nie wpiedala za dużo, ale tej rozmowy oczywiście nie można zacząć, bo zaraz się zlecą "nie wyobrażacie sobie, ile ja jem a jestem taka chuda, hi hi, wszyscy się mnie pytają jak to robię", do których oczywiście, surprise surprise, należysz. Natomiast osoba, która jednak wcześniej super nie wyglądała, musi zmienić wszystko. ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- zapomniałam dodać - kratka u kobiety bleee, fuuuj, komu się to podoba itd. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2459 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ostatnie nietrafione, akurat umięśniona sylwetka bardzo mi się podoba u kobiet, ale nie aż na tyle, żeby chciało mi się na taką pracować. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2460 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kilka kilo nawet mistrz krewet dopuszcza, 15 kilo to wciąż wieloryb. Jak masz 2 kg nadwagi i nie możesz ich zrzucić to odbiór społeczny jest zupełnie inny niż kiedy tych kilogramów jest 7 razy więcej. Byłam w sytuacji zrzucania 30kg i byłam w sytuacji zrzucania 5-ciu i wyrabiania sylwetki. Różnica w samopoczuciu jest niebotyczna. Bo chociażby możesz iść i kupić spodnie w normalnym sklepie. Bo nie musisz ich wymieniać co miesiąc, bo tak ci się trą w kroku. Bo nie jesteś otyły. Masz lekką nadwagę. Zupełnie inne doswiadczenia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.