Kwietniówki 2019 - cz. 3 - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-02-09, 18:36   #2131
Tereskaa
Zakorzenienie

Dot.: Kwietniówki 2019 - cz. 3

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
Tereska roczny wygasa sam a miesięczny odnowi się po miesiącu jesli nie wypowiem umowy...
Aaaa to nawet nie wiedzialam

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-09, 18:37   #2132
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lisek_kartezjanski Pokaż wiadomość
Babydream różowe są teraz zielone I faktycznie są trochę suche, te z lidla też. Ja je moczę wodą dodatkowo.

Mnie te fotele nie przekonują, w nocy nie byłabym w stanie się zwlec i do niego dojść Tylko łóżko i karmienie na śpiocha. A w dzień kanapa Ale jak ktoś lubi to każda inwestycja w wygodę jest wskazana, zresztą to nie jest tylko do karmienia przecież.
My tez na lezaco tylko

Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-09, 18:47   #2133
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarna_pantera90 Pokaż wiadomość
Pestka trzymaj się!
Ja tez wychodzę z założenia, ze ma być wygodnie. I tak kupiłam łóżeczko dostawne na pol roku, babyhuga, laktator elektryczny, podgrzewacz do butelek i sterylizator i kilka innych gadżetów. Obeszłabym się bez tego, tylko po co? Te rzeczy po pol roku sprzedam, ale przez te pol roku będą mi ułatwiały życie. Mamaszkrabka, bierz ten fotel

Bede brala
A jak nie to se zamowie... A co...
Cytat:
Napisane przez Michacha1234 Pokaż wiadomość
Dokładnie, jak kogoś stać, to dlaczego nie ułatwić sobie życia...A tż najmądrzejsi, bo tak jak pisałyście, to nie oni zostaną z dzieciakami sami w domu.
Pokój pomalowany, szafa ustawiona, przemeblowanie ogarnięte. Jutro mam ekipę sprzątającą w postaci mamy i siostry. Ja padam, a najbardziej co mnie boli to...stopy

Pokaz efekty
Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
My tez na lezaco tylko

Ja sobie nie umialam na lezaco poradzic.. za chiny ludowe nie dalam rady tak karmic dlatego u mnie tylko pozycja siedzaca wchodzi w gre.

mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-09, 18:58   #2134
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarna_pantera90 Pokaż wiadomość
Pestka trzymaj się!
Ja tez wychodzę z założenia, ze ma być wygodnie. I tak kupiłam łóżeczko dostawne na pol roku, babyhuga, laktator elektryczny, podgrzewacz do butelek i sterylizator i kilka innych gadżetów. Obeszłabym się bez tego, tylko po co? Te rzeczy po pol roku sprzedam, ale przez te pol roku będą mi ułatwiały życie. Mamaszkrabka, bierz ten fotel

tak, tak, ja tez pokupowalam mnostwo gadzetow

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Michacha1234 Pokaż wiadomość
Dokładnie, jak kogoś stać, to dlaczego nie ułatwić sobie życia...A tż najmądrzejsi, bo tak jak pisałyście, to nie oni zostaną z dzieciakami sami w domu.
Pokój pomalowany, szafa ustawiona, przemeblowanie ogarnięte. Jutro mam ekipę sprzątającą w postaci mamy i siostry. Ja padam, a najbardziej co mnie boli to...stopy

Genialnie teraz to juz pewnie tylko pranie, prasowanie i inne fajne rzeczy

Stary 2019-02-09, 19:17   #2135
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka Pokaż wiadomość
Bede brala
A jak nie to se zamowie... A co...Pokaz efekty Ja sobie nie umialam na lezaco poradzic.. za chiny ludowe nie dalam rady tak karmic dlatego u mnie tylko pozycja siedzaca wchodzi w gre.

Ja się spotkalam z tym ze wiele mam nie potrafi na lezaco. Mi Pokazali w szpitalu i tak karmulam od początku. Było mi wygodnie po porodzie. Generalnie w szpitalu na siedząco warunki były kiepskie...Położna połozyla mi poduszkę, pokazała jak trzymac ręce i jak wygodnie się ułożyć. Mała płakała jak tylko byla odstawiona od piersi wiec w szpitalu spala ze mna w łóżku jakoś nam tak zostało w domu. W dzień czasami karmilam z rogalem w salonie ale lubilam iść z nią do sypialni i położyć się w łóżku. To byly takie nasze chwile na poczatku to sobie z nią drzemki urzadzalam. Wiadomo jakie te początki senne były a same kp bardzo długie.

Edytowane przez Listopadowaa
Czas edycji: 2019-02-09 o 19:18
Stary 2019-02-09, 19:34   #2136
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:
Bede brala
A jak nie to se zamowie... A co...Pokaz efekty Ja sobie nie umialam na lezaco poradzic.. za chiny ludowe nie dalam rady tak karmic dlatego u mnie tylko pozycja siedzaca wchodzi w gre.

Ja nie lubiłam na siedząco... byłam po cc więc nauczyłam się na leżąco i tak mi zostało
Cytat:
Ja się spotkalam z tym ze wiele mam nie potrafi na lezaco. Mi Pokazali w szpitalu i tak karmulam od początku. Było mi wygodnie po porodzie. Generalnie w szpitalu na siedząco warunki były kiepskie...Położna połozyla mi poduszkę, pokazała jak trzymac ręce i jak wygodnie się ułożyć. Mała płakała jak tylko byla odstawiona od piersi wiec w szpitalu spala ze mna w łóżku jakoś nam tak zostało w domu. W dzień czasami karmilam z rogalem w salonie ale lubilam iść z nią do sypialni i położyć się w łóżku. To byly takie nasze chwile na poczatku to sobie z nią drzemki urzadzalam. Wiadomo jakie te początki senne były a same kp bardzo długie.

O to to- szłam karmić córkę i urządzałam sobie z nią drzemeczkę
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-09, 20:00   #2137
Michacha1234
Zadomowienie

Cytat:
Bede brala

Pokaże Wam szafę jak ekipa sprzątająca się jutro uwinie. Generalnie jest szafa, komoda, przewijak. Te dwa ostatnie już widziałyście. Fotel na razie w salonie bo mi go szkoda przenosić poki wiecej siedzie przed tv. Mam jeszcze w planach kupić łóżko
https://m2.ikea.com/pl/pl/p/hemnes-r...ialy-90349326/
potem obrazki, dywany i firankę. Efek końcowy to tak za miesiąc
Cytat:
Napisane przez Tereskaa Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Najfajniejsze to by było leżenie brzuchem do góry

Michacha1234 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2019-02-09, 20:02   #2138
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:

A dziecko karmione na lezaco sie nie zachlysnie? Bo to jest moj najwiekszy koszmar, ze karmie i dziecko zaczyna sie krztusic

Stary 2019-02-09, 20:31   #2139
coco00
Wtajemniczenie

Cytat:
A dziecko karmione na lezaco sie nie zachlysnie? Bo to jest moj najwiekszy koszmar, ze karmie i dziecko zaczyna sie krztusic

Wydaje mi się, że i tak je musisz obróbić do siebie, więc będzie trochę na boczku a nie na plecach, a pozatym chyba przy karmieniu się i tak dzieci trochę krztuszą, zwłąszcza jeśli łapczywie jedzą , co nie zmienia faktu, że pewnie to stresujące - mamuśki jak to jest
coco00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-09, 20:39   #2140
Lovelly44
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pestka_arbuza88 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Meldujemy się ze szpitala

Kiepsko się ostatnio czułam, zaczęła mnie boleć noga z zylakiem i poprzedniej nocy mało co spalam przez to i zaczęłam kustykac. Obczailam, wiec gdzie przyjmuje mój gin i poszłam. Od razu skierowanie do szpitala z podejrzeniem zakrzepicy I tak pewnie jest z tego, co mówi lekarz w szpitalu, ale na oficjalne badanie muszę czekać do poniedziałku, bo jak to w weekend nie ma naczyniowca. Na razie zwiekszyli mi dawkę heparyny. Próbki do badań pobrane. Poogladalam mała na usg, wszystko w normie, waży ponad 1,7kg. Mam skróconą szyjke i ponoć robi sie lekkie rozwarcie ...

Uzupelnilam kubeczek zlotym plynem o 4 i spac nie moge. Ta noc sie nie konczy.
Trzymaj się Pestka!!!!

Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu Tapatalka
Lovelly44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-09, 20:39   #2141
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coco00 Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że i tak je musisz obróbić do siebie, więc będzie trochę na boczku a nie na plecach, a pozatym chyba przy karmieniu się i tak dzieci trochę krztuszą, zwłąszcza jeśli łapczywie jedzą , co nie zmienia faktu, że pewnie to stresujące - mamuśki jak to jest
Mam nadzieje, ze doswiadczone mamy jakos nas pociesza, bo mnie przeraza osobiscie to karmienie piersia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-02-09, 20:49   #2142
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:

Nieee powinno. Ja karmilm tak córkę prawie dwa lata a w nocy jadła nawet co 1,5 i zasypiala z cycem w buzi. Czasami mleko jej wyciekalo a ona spala zakrzuteszenia były jak miałam na początku KP mocne wyrzuty pokarmu ale to nawet na siedząco się zdarzalo. Przy hiperlaktacji tez trzeba być czujnym. Będziesz widzieć jak ten pokarm u ciebie leci.

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

A no i można główkę dziecka w pozycji leżącej położyć na swojej ręce wtedy będzie ciut wyzej.

Stary 2019-02-09, 20:58   #2143
Lisek_kartezjanski
Raczkowanie

Ja karmiłam sto lat, więc miałam obcykane wszelkie możliwe pozycje Ale te, w których można było przysnąć, miały pierwszeństwo Zawsze można jakąś poduszkę podłożyć, ale generalnie dzieci są tak zaprojektowane że to jest bezpieczne
Lisek_kartezjanski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-09, 21:08   #2144
fitelina
Rozeznanie

Cytat:

Pełna zapału i chęci usiadłam dziś do prasowania pierwszego prania dla malutkiej i poddalam się w połowie.. Już nie wiem czy to takie fajne
Cytat:
Cześć dziewczyny. Meldujemy się ze szpitala

Kiepsko się ostatnio czułam, zaczęła mnie boleć noga z zylakiem i poprzedniej nocy mało co spalam przez to i zaczęłam kustykac. Obczailam, wiec gdzie przyjmuje mój gin i poszłam. Od razu skierowanie do szpitala z podejrzeniem zakrzepicy I tak pewnie jest z tego, co mówi lekarz w szpitalu, ale na oficjalne badanie muszę czekać do poniedziałku, bo jak to w weekend nie ma naczyniowca. Na razie zwiekszyli mi dawkę heparyny. Próbki do badań pobrane. Poogladalam mała na usg, wszystko w normie, waży ponad 1,7kg. Mam skróconą szyjke i ponoć robi sie lekkie rozwarcie ...

Uzupelnilam kubeczek zlotym plynem o 4 i spac nie moge. Ta noc sie nie konczy.
Dużo zdrówka i siły w szpitalu! Musi być dobrze!

Z tym karmieniem piersią to ja się strasznie tym stresuję. Boję się, że sobie nie poradzę i nie bede miala pokarmu. Poród mi jakoś w ogóle nie straszny, ale karmienie mnie przeraża
Pewnie nie będę miała pokarmu i położne będą ze mnie próbowały coś wycisnąć, dramat

Najadłam się dzis paczusiow, na jutro już nic nie ma slodkiego. Czy któraś podrzuci ostatni raz przepis na nasze Wizazowe rogaliki? Nie zapisałam sobie ostatnio do ulubionych i już nie mogę znaleźć

fitelina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-09, 21:08   #2145
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja karmiłam sto lat, więc miałam obcykane wszelkie możliwe pozycje Ale te, w których można było przysnąć, miały pierwszeństwo Zawsze można jakąś poduszkę podłożyć, ale generalnie dzieci są tak zaprojektowane że to jest bezpieczne
O to to to... Dokładnie

Stary 2019-02-09, 21:19   #2146
NibyNic
Zakorzenienie

Koszmarny dzień. Syn mi tak kaszlał, że zaczął die dusić. Boze jak się wystraszyliśmy oboje. Mąż w pracy więc we dwoje pojechaliśmy do opieki świątecznej (wyleciało mi jak to skrótem się nazywa) a tam armagedon - dzieci wymiotujące, gorączkujące, chlustające MASAKRA. Czekaliśmy 3 godziny. Okazało się ze to zapalenie krtani i tchawicy.
Ale to było straszne jak on tak kasłał, płakał i probował złapać oddech

Ja nie lubiłam karmic syna na leżąco, wolałam siedząc w fotelu, nawet w nocy wstawałam, siadałam w fotelu, karmiłam. Później odkładałam synka do łóżeczka i szłam spać. Ale on nie budził sie w nocy do jedzenia na początku. Położna kazala mi wybudzać chociaż raz. Po jakimś czasie jak z zegarkiem budził się o północy.

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-09, 21:29   #2147
pestka_arbuza88
Raczkowanie

Lovelly, a Ty jak tam? Tez widzialam, ze nas nastraszylas 😥

Leżę na sali z taką młodą dziewczyna. Na wczoraj miała termin, ale nic się nie dzieje. Myślałam, że ma jakieś specjalne wskazania, ale nie. Po prostu termin i przyjechała. Dzisiaj tak trochę ją zagadałam, bo była na ktg i pytalam czy w poniedziałek będą jej wywoływać. Mówiła, ze: chyba nie, ale lekarz mówił cos o jakimś baloniku.

Powiedziałam mniej wiecej o co z tym chodzi, bo chyba nie wiedziala o co chodzi. Mówiłam, ze może dostanie oksytocyne "to takie cos co ma przyspiszyc?" - jakbym ją odpytywała za karę z biologii. I na koniec pytała jak to jest z tymi szczepieniami dziecka. Nie wie, co czym kiedy co ile i czym sie rozni ta szpitalna od płatnych.

Z każdym tematem wychodziło na to, ze nie ma o wielu rzeczach pojęcia.

Nie wiem. Jestem trochę w szoku. Na pewno jest pełnoletnia, bo obczailam ją na fejsie. Ale żeby az tak nie mieć pojecia na pewne podstawowe tematy? Jesten w szoku trochę.
pestka_arbuza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-09, 21:48   #2148
mzgz
Rozeznanie

Cytat:
Mam nadzieje, ze doswiadczone mamy jakos nas pociesza, bo mnie przeraza osobiscie to karmienie piersia

Ja jako doświadczona mama moge powiedzieć ...
Ze mnie osobiście tez przeraża to karmienie piersią
mzgz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-09, 22:05   #2149
Listopadowaa
Zakorzenienie

Mnie też a jestem dopiero od niecałych 5 miesięcy nie karmiącą mamą dopiero co odsapnelam nawet nie do końca bo dalej mamy nocne pobudki a tu znowu się zacznie przygoda z cycem..mam nadzieję ze drugie będzie mniej wymagające

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-02-09, 22:13   #2150
coco00
Wtajemniczenie

Cytat:
Lovelly, a Ty jak tam? Tez widzialam, ze nas nastraszylas 😥

Leżę na sali z taką młodą dziewczyna. Na wczoraj miała termin, ale nic się nie dzieje. Myślałam, że ma jakieś specjalne wskazania, ale nie. Po prostu termin i przyjechała. Dzisiaj tak trochę ją zagadałam, bo była na ktg i pytalam czy w poniedziałek będą jej wywoływać. Mówiła, ze: chyba nie, ale lekarz mówił cos o jakimś baloniku.

Powiedziałam mniej wiecej o co z tym chodzi, bo chyba nie wiedziala o co chodzi. Mówiłam, ze może dostanie oksytocyne "to takie cos co ma przyspiszyc?" - jakbym ją odpytywała za karę z biologii. I na koniec pytała jak to jest z tymi szczepieniami dziecka. Nie wie, co czym kiedy co ile i czym sie rozni ta szpitalna od płatnych.

Nie wiem. Jestem trochę w szoku. Na pewno jest pełnoletnia, bo obczailam ją na fejsie. Ale żeby az tak nie mieć pojecia na pewne podstawowe tematy? Jesten w szoku trochę.
Przynajmniej jednak o coś pyta i wykazuje zainteresowanie
Z moją siostra teraz była na sali dziewczyna, która była załamana, że około 3 tygodnie-miesiąc nie może współżyć z facetem po łyżeczkowaniu i jak to oni wytrzymają...a na koniec skwitowała "a z resztą co tam mi się może od tego stać pfff"
Stary 2019-02-09, 22:24   #2151
agassek
Zakorzenienie

Pestko, współczuję pobytu w szpitalu, trzymaj się dzielnie

Cytat:
Babydream różowe są teraz zielone I faktycznie są trochę suche, te z lidla też. Ja je moczę wodą dodatkowo.

Mnie te fotele nie przekonują, w nocy nie byłabym w stanie się zwlec i do niego dojść Tylko łóżko i karmienie na śpiocha. A w dzień kanapa Ale jak ktoś lubi to każda inwestycja w wygodę jest wskazana, zresztą to nie jest tylko do karmienia przecież.
Cytat:
My tez na lezaco tylko
i ja, i ja
Fotel rozważałam w pierwszej ciąży, ale cieszę się, że nie kupiłam, w dzień karmiłam na sofie (czyli w pokoju, w którym spędzam 90% czasu), a nocy i w porze drzemek- w łóżku
Ale jakbym chciała kupić, to bym nie słuchała męża

Cytat:
Napisane przez NibyNic Pokaż wiadomość
Koszmarny dzień. Syn mi tak kaszlał, że zaczął die dusić. Boze jak się wystraszyliśmy oboje. Mąż w pracy więc we dwoje pojechaliśmy do opieki świątecznej (wyleciało mi jak to skrótem się nazywa) a tam armagedon - dzieci wymiotujące, gorączkujące, chlustające MASAKRA. Czekaliśmy 3 godziny. Okazało się ze to zapalenie krtani i tchawicy.
Współczuję, zdrowia dla synka

Chusteczki kupuję zielone w rossmannie, ale w domu używałam i będę używała myjek wielorazowych

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Cytat:
Przynajmniej jednak o coś pyta i wykazuje zainteresowanie
Z moją siostra teraz była na sali dziewczyna, która była załamana, że około 3 tygodnie-miesiąc nie może współżyć z facetem po łyżeczkowaniu i jak to oni wytrzymają...a na koniec skwitowała "a z resztą co tam mi się może od tego stać pfff"
a serio nie można? mi tego nikt po zabiegu nie powiedział, nie wiem po jakim czasie miałam kontrolę, ale też gin mi o żadnych przeciwwskazaniach nie mówił

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-09, 22:32   #2152
coco00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Pestko, współczuję pobytu w szpitalu, trzymaj się dzielnie

i ja, i ja
Fotel rozważałam w pierwszej ciąży, ale cieszę się, że nie kupiłam, w dzień karmiłam na sofie (czyli w pokoju, w którym spędzam 90% czasu), a nocy i w porze drzemek- w łóżku
Ale jakbym chciała kupić, to bym nie słuchała męża

Współczuję, zdrowia dla synka

Chusteczki kupuję zielone w rossmannie, ale w domu używałam i będę używała myjek wielorazowych

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

a serio nie można? mi tego nikt po zabiegu nie powiedział, nie wiem po jakim czasie miałam kontrolę, ale też gin mi o żadnych przeciwwskazaniach nie mówił
Każą się wstrzymać, jakby nie patrzeć masz tam wtedy ranę i wszystko to powinno się zagoić, żeby nie było np. jakiegoś zakażenia. Mi się to logiczne wydaje, ale aż zaczęłam sprawdzać czy google też tak mowią Nie no to tak analogicznie jak po porodzie masz okres połogu, tylko tu pewnie to w rzeczywistości trochę krócej trwa.
Stary 2019-02-09, 22:35   #2153
Tereskaa
Zakorzenienie

Dzieki dziewczyny za te uspokojenia o karmieniu na lezaco. Mam nadzieje, ze mamy pierwszorazowe dadza rade

A w ogole to dzis ukladajac rzeczy dla malego przypomnialo mi sie, ze kupilam zestaw Linomagu z plyta o pierwszej pomocy dla niemowlat, oby sie nigdy nie przydalo ale lepiej wiedziec co w razie czego robic z takim malenstwem.

Stary 2019-02-09, 22:36   #2154
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Każą się wstrzymać, jakby nie patrzeć masz tam wtedy ranę i wszystko to powinno się zagoić, żeby nie było np. jakiegoś zakażenia. Mi się to logiczne wydaje, ale aż zaczęłam sprawdzać czy google też tak mowią Nie no to tak analogicznie jak po porodzie masz okres połogu, tylko tu pewnie to w rzeczywistości trochę krócej trwa.
teraz tak sobie myślę, że chyba byłam na wizycie 2 tyg po pobycie w szpitalu i lekarz wtedy powiedział, że już wszystko ok
Ale już pomijając fakt czy można, czy nie, emocjonalnie nie byłam wtedy jeszcze gotowa

Stary 2019-02-09, 22:44   #2155
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fitelina Pokaż wiadomość
Pełna zapału i chęci usiadłam dziś do prasowania pierwszego prania dla malutkiej i poddalam się w połowie.. Już nie wiem czy to takie fajne
Dużo zdrówka i siły w szpitalu! Musi być dobrze!

Z tym karmieniem piersią to ja się strasznie tym stresuję. Boję się, że sobie nie poradzę i nie bede miala pokarmu. Poród mi jakoś w ogóle nie straszny, ale karmienie mnie przeraża
Pewnie nie będę miała pokarmu i położne będą ze mnie próbowały coś wycisnąć, dramat

Najadłam się dzis paczusiow, na jutro już nic nie ma slodkiego. Czy któraś podrzuci ostatni raz przepis na nasze Wizazowe rogaliki? Nie zapisałam sobie ostatnio do ulubionych i już nie mogę znaleźć

Niby te male.ubranka to taka pestka z tym praniem i prasowaniem ale jak ma sie tego duuuuuzo to mozna wymieknac Ja wymieklam wczoraj jak wieszalam cala pralke tych malusich rzeczy na suszarce Dzis sie zapytalam mamy czy nie lubi przypadkiem prasowac Dzis puscilam dwa prania ze spiworkami, kocykami i takimi grubszymi rzeczami, jeszcze tego wszystkiego zostalo na jakies 3-4 pralki i bedzie wszystko wyprane

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Cytat:
Napisane przez NibyNic Pokaż wiadomość

Ja nie lubiłam karmic syna na leżąco, wolałam siedząc w fotelu, nawet w nocy wstawałam, siadałam w fotelu, karmiłam. Później odkładałam synka do łóżeczka i szłam spać. Ale on nie budził sie w nocy do jedzenia na początku. Położna kazala mi wybudzać chociaż raz. Po jakimś czasie jak z zegarkiem budził się o północy.
O rany to przezylas dzisiaj. Mam nadzieje, ze juz teraz bedzie lepiej.

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Cytat:
Lovelly, a Ty jak tam? Tez widzialam, ze nas nastraszylas

No to szok, jak laska nie ma pojecia o podstawowych sprawach. Chociazby z nudow poczytala by sobie albo chociaz filmiki ja youtubie obejrzala.

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Cytat:
Napisane przez mzgz Pokaż wiadomość
Ja jako doświadczona mama moge powiedzieć ...
Ze mnie osobiście tez przeraża to karmienie piersią
No to wiele nas przerazonych

Stary 2019-02-09, 22:45   #2156
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki dziewczyny za te uspokojenia o karmieniu na lezaco. Mam nadzieje, ze mamy pierwszorazowe dadza rade

A w ogole to dzis ukladajac rzeczy dla malego przypomnialo mi sie, ze kupilam zestaw Linomagu z plyta o pierwszej pomocy dla niemowlat, oby sie nigdy nie przydalo ale lepiej wiedziec co w razie czego robic z takim malenstwem.

Ja byłam na warsztatach bezpiecznego malucha. Mam gdzieś ksiazeczka od nich nt. pierwszej pomocy. muszę sobie odświeżyć. Tez sa fajnie aplikacje od pierwszej pomocy.

Stary 2019-02-09, 22:45   #2157
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie też a jestem dopiero od niecałych 5 miesięcy nie karmiącą mamą dopiero co odsapnelam nawet nie do końca bo dalej mamy nocne pobudki a tu znowu się zacznie przygoda z cycem..mam nadzieję ze drugie będzie mniej wymagające

To pewnie niedlugo bedziesz karmila dwojke

Stary 2019-02-09, 22:49   #2158
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
To pewnie niedlugo bedziesz karmila dwojke

Ja juz starszej nie karmie od kilku miesięcy o nie, nie,nie w tandemie bym się nie zdecydowała dobrze mi teraz. Dlatego boje się czy polubie się na nowo z kp. Z córka przepadłam bo bardzo to lubilam ale w któryms momencie zaczęła robić się to upierdliwe. Im starsza było co raz trudniej. Ciesze się ze juz się nie karmimy

Stary 2019-02-09, 22:53   #2159
Lovelly44
Raczkowanie

Cytat:
Lovelly, a Ty jak tam? Tez widzialam, ze nas nastraszylas

Ech...nie ma chwili spokoju, dziś znowu mała nas nastraszyla, tętno na ktg spadło do 60 lekarz szybko skonsultował, lezalam kolejną godzinę i już wszystko było ok, potem kolejne ktg i kolejne i jest dobrze, mam kategorycznie leżeć na lewym boku, myślą że mała bawiła się pepowiną i ją zacisnęła...staram się myśleć że tak było, ale wierzcie mi że łatwo nie jest

Lovelly44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-09, 23:01   #2160
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja juz starszej nie karmie od kilku miesięcy o nie, nie,nie w tandemie bym się nie zdecydowała dobrze mi teraz. Dlatego boje się czy polubie się na nowo z kp. Z córka przepadłam bo bardzo to lubilam ale w któryms momencie zaczęła robić się to upierdliwe. Im starsza było co raz trudniej. Ciesze się ze juz się nie karmimy
Ja jestem ciekawa czy moja będzie zainteresowana mlekiem
W sumie tandem długo brałam pod uwagę, ale córkę karmiłam tylko do snu, bałam się, że jej się odmieni i będzie chciała więcej, a z tym bym nie dała rady

Cytat:
Napisane przez Lovelly44 Pokaż wiadomość
Ech...nie ma chwili spokoju, dziś znowu mała nas nastraszyla, tętno na ktg spadło do 60 lekarz szybko skonsultował, lezalam kolejną godzinę i już wszystko było ok, potem kolejne ktg i kolejne i jest dobrze, mam kategorycznie leżeć na lewym boku, myślą że mała bawiła się pepowiną i ją zacisnęła...staram się myśleć że tak było, ale wierzcie mi że łatwo nie jest

Ojj współczuję, najadłaś się strachu... trzymajcie się, wszystkiego dobrego dla Ciebie i maleństwa

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości