![]() |
#2101 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie majowe 2019, część 3
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2102 |
Zakorzenienie
|
Agata bo ciężko doradzić. Mój syn wszystkimi pluł, pasował mu tylko taki tradycyjny kształt, kauczukowy, nie pamiętam jakiej firmy. Córka tylko sylikonowy. Ja wybierałam uspokajające chyba.
A z zębami to tak, że syn ma lekką wadę zgryzu wrodzoną. Zęby w miarę prosto rosną, tylko szczęka źle ustawiona. Nosi aparat taki zdejmowany i szykujemy się na stały. O ile się nie zbuntuje ![]() ![]() Córka już tej wady nie ma. A co do prostych zębów to ciężko stwierdzić bo ma dopiero dwa stałe ![]() Ja smoczka nie miałam, a zęby miałam krzywe, też nosiłam aparat. Mój brat smoczkowy, zęby proste. Więc ja wychodzę z założenia, że co ma być to będzie, ale smoka dam, bo on czasem życie ratuje ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- A no i my odstawialiśmy smoczka jakiś miesiąc, dwa po pójściu do żłobka, jak już się dzieci oswoiły w miarę. Syn miał gdzieś 18 mcy, córka 14. |
![]() ![]() |
![]() |
#2103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja ponoć smoczka mało używałam a na stałe zęby i tak aparat musiałam mieć, do dziś pamiętam, miałam niebieski z brokatem, na górne zeby, nie znosiłam ustrojstwa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2104 |
Zakorzenienie
|
No ja mam nadzieję, że mój syn się zdecyduje i przemęczy jeszcze póki młody, ale rozumiem, że nie jest to w młodości spełnienie marzeń
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2105 |
Zakorzenienie
|
Pewnie że tak, aparat stały można założyć zawsze, na szczęście nie ma limitu wieku, choć chyba faktycznie im wcześniej tym lepiej...
Ja już w łóżku, jak to dobrze że moje dziecię chodzi wcześnie spać, mam wieczory dla siebie..wprawdzie teraz za bardzo nie mam mocy, i zazwyczaj o 21-21.30 jestem.juz w łóżku, ale i tak sama świadomość ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A żeby było ciekawiej po tych 'zalecanych" posiłkach mam wyższy cukier niż po zwykłym obiedzie. Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka[COLOR="Silver"] [/QUOTE] Edytowane przez Eceea Czas edycji: 2019-02-11 o 20:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2107 |
Zakorzenienie
|
Ja smoczek brałam z lovi i z aventu. Zwykły jakiś classic, bez przepłacania
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2108 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co pisze producent o każdym z nich? Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
![]() Mi logopeda tłumaczyła że ciężko ocenić dziecko które chodzi w dużej mierze że smoczkiem. Kolo roku język ma się pionizowac. Mając duża część dnia smoczkek po prostu ogranicza się na to szanse. Ale fakt. Później ciężko doszukiwać się czy problem i tak i tka by byl... Pytanie w jakim stopniu ![]() Muszę poszukać ładny smoczek ![]() ![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2109 |
Zakorzenienie
|
To prawda z tymi skoczkami, ze lepiej,jak się nie używa wcale, chociaż z tego co wiem nie na to takiego Znaczenia jak nie ma jeszcze zębów.
Ogolnie jeśli dziecko pije z butli to najlepiej jak najszybciej się da przestawić je na kubek 360, bidon z rurka lub kubek-najlepiej próbować już przy rozszerzaniu diety. Co do uspokajających to w życiu nie patrzyłam na kształt, tylko na rozmiar.ale to już pisałam tutaj miliard razy, ze jak najmniejszy ![]() ![]()
#2110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szukam smoczka. Aukvja "dynamiczny ortodontyczny". W opisie "dynamiczny smoczek uspokajający" Wychodzi na to że lovi ma 1 rodzaj ![]() ![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Apropo smoczkow, dla malej też już mam upatrzone, śliczne wzorki znalazłam, w pszczółki ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2112 |
Zakorzenienie
|
Moja starsza kochała smoczek i pozbyliśmy się go dopiero,kiedy miała około półtorej roku. Z butli Piła sporadycznie mleko jak gdzieś wychodziłam.natoniast jak już stabilnie siedziała i roZszerzalismy dietę to uczyliśmy pic wodę z kubka. Zero problemów z mówieniem, tutaj wręcz była bardzo do przodu, Zero problemów logopedycznych. Zeby ma proste ,ale ostatnio dentystka mówiła, ze może ortodonta Zobaczyć na zgryz.mlodsza nigdy smoka ani butli,łyżeczka Piła mleko jak dobrze poszło
![]() ![]()
#2113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2114 |
Zakorzenienie
|
U nas to w ogóle... Smoczek tylko do drzemek, nie na nic, nie na uspokojenie. Od ok3 do 9mcs. Butli zero. Przy rozszerzaniundiety kubek lub bidon.
Cyc długie miesiące bez żadnych problemów. Na 1.5 roku trafiliśmy do chirurga od wedzidelek. Za głowę się lapal że nam się kp udało i że pewnie na papkach wciąż jesteśmy. Nie mógł uwierzyć w blw z powodzeniem odd 6mz.. Maly miał tak beznadziejne oba wedzidelka. Gdyby lekarz nie widział nas kp przed gabinetem to by mi nie uwierzył - to jego słowa ![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
#2115 |
Zakorzenienie
|
Ależ to było urocze
![]() Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2116 |
Zakorzenienie
|
Ogolnie to ja się cieszyłam, ze Zośka nie chciała smoka bo czasem bywa problem,jak się taki gdzieś zgubi a dziecko w szloch
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- O właśnie sq,to tez ważna sprawa ![]()
#2117 |
Zakorzenienie
|
Najgorzej jak właśnie w salach zabaw widzę dzieci ok 2lat. Smoczek w japie. Między zębami. Nie ssie ale ma w japie.
Koleżanki synek taki był. Jak mówiła że mu zabiera to brał za uchwyt. Robił. 5-10 mocnych zassan (jakby na zas) i oddawał. Mimo że 1h chodził i ani chwilę nie ssal tylko trzymał w buzi... Bez sensu. Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Ja teraz wlsnsie nie wiem czy brać bo i tak robię zamówienie. Czy olać i kupić jak będzie trzeba... Do szpitala na pewno nie wezmę. Bez sensu. Mi się najbardziej przy młodym by przydał na spacerach. Ale gowniak ode mnie nie chciał :/ od taty super. Od mamy nie...:/ darl ta jape.. A ja dalej jak 15min od domu nie mogłam odejść... Każda dziurę w drodze znałam w pobliżu donu :/ Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
#2118 |
Zadomowienie
|
No ja właśnie chciałam kupić jakiś na wszelki wypadek choć nie jestem zbytnio przekonana do smoczków. Wolałabym by był bez smoczka ale wiem że może być bez niego ciężko
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2119 |
Rozeznanie
|
Cześć, ja już dziś na nogach... Kolejna noc, w której 30 min spałam - 30 szukałam idealnej pozycji do snu. Tragedia.
Szykuje się na krzywa.... Ale mi w brzuszku burczy. ![]() Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wyprawilam małego do żłobka i nie wiem czy spać czy nie spać dalej... ![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2121 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
No i normy też są różne. Wczoraj mi jeszcze koleżanka wysłała zrzut ze swojego labo i tam bym nie przekroczyła. Ja u siebie norm nie mam, więc zależy co przyjmie lekarz za normę i albo wyląduje u diabetologa albo zostanie to potraktowane łagodniej. Zobaczymy! Dzień dobry ![]() Ja mam smoczek i butelkę z Aventa. Smoczek wzięłam, bo był w dobrej cenię, a butelkę dostałam. Nie kupuje nic innego na razie, zobaczymy jak będzie. A co do aparatu to radzę skonsultować wadę z orto za dziecka. Bo ja mam taką sytuację, że wad mam kilka zgryzu w różnych płaszczyznach (nie rzuca się to w oczy, ale zęby na tym cierpią) w tym nie wszystko już da się naprawić u mnie jako dorosłej, a za dziecka można było sobie z tym poradzić. Teraz żeby to ogarnąć wypadałoby mi złamać szczękę i ustawić jak trzeba (tak mi powiedział mój orto), ale daruje sobie już. Zamierzam być uważniejsza w przypadku swojej pociechy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2122 |
Rozeznanie
|
Hej.
Powodzenia na krzywej ☺ Co do smoczków . Ja mam jeden z lovi dynamiczny. Jest napisane ze nie zaburza odruchu ssania. Butelkę też z lovi, jedną sztukę. I tyle. Jak będzie trzeba to się dokupi. Mój syn wogole nie chciał smoczka. Także zobaczymy jak będzie teraz. Ale u nas śniegu nasypało!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2123 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Mi się nawet wczoraj cały dzień jeść nie chciało taka zamulona byłam ![]() ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Cytat:
Kciuki za krzywą! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2124 |
Rozeznanie
|
Dzięki! Właśnie się męczę, fuj!1549957014002.jpeg
Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2125 | |
Zakorzenienie
|
[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86490204]Mi się nawet wczoraj cały dzień jeść nie chciało taka zamulona byłam
![]() ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Kciuki za krzywą![/QUOTE]A jak dziś się czujesz? Cytat:
Co do smoczkow to nawet najlepszy zepsuje laktacje jak będzie się dawało go za często zamiast piersi. Choćby miał kształt robiony na zamówienie w postaci brodawki matki ![]() Wstaje. Zrobię sobie domowe spa, jakieś mega śniadanie, muszę się chwilę pocieszyć l4, choć mam nadzieję że mały poszedł do zloba na dłużej ![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2126 |
Rozeznanie
|
Moje przygotowała pielęgniarka z Medicover. Nie musiałam nic kupowac, dostałam gotowe od nich. Wypiłam, ohyda. Jestem bliska oddania ten glukozy....
![]() Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2127 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2128 |
Zakorzenienie
|
Patrycja trzymaj się! Bo będziesz musiała powtarzać, a nie wiem co gorsze.
Ja mojemu zabierałam smoczka w porze aktywności. Ale to było dla mnie takie logiczne, że jak mam z dzieciakiem pogadać czy jak ma się uśmiechnąć jak mu coś buzię zatyka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2129 |
Zakorzenienie
|
Patrycja,
![]() Mnie na szczęście nie zmuliło, jakoś wytrwałam... Co z tego jak w pn powtórka. Też mi się nie chciało jeść przez długi czas. Za to dzisiaj jestem jakaś bez siły i nie do życia ... Z (w miarę) dobrych wiadomości, to okazało się że chyba dostanę podwyżkę. Spoko, tylko co z tego jak na zwolnieniu jestem. Więc i tak odczuje dopiero jak wrócę do pracy :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2130 |
Rozeznanie
|
Dzięki za słowa otuchy. Zaraz mija godzina i drugie pobranie krwi. Boli mnie głowa
![]() Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:58.