![]() |
#2431 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowe 2019, część 3
Dzień dobry
![]() Marita ![]() Mysia zdrówka ![]() Ja wstałam i walentynkowo boli mnie głowa. Pociągiem młody jechał z babcią. Wsiadła z nim u nas, wysiadła dwie miejscowości dalej ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2432 |
Rozeznanie
|
Martita powodzenia !!!
Co do jazdy pociągiem to mój bardzo lubi. W zeszłym roku nad morze jechaliśmy. Daliśmy radę 😀 Mysia zdrówka! |
![]() ![]() |
![]() |
#2433 |
Zakorzenienie
|
Mysia, zdrowia!!
Odebrałam wczoraj ubrania zamówione na Vinted. Myślałam, ze to używki, a to są nówki ![]() Nawet spoko są. Wrzucę później foto. ![]() ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Mysia, zdrowia!! Odebrałam wczoraj ubrania zamówione na Vinted. Myślałam, ze to używki, a to są nówki ![]() Nawet spoko są. Wrzucę później foto. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2435 |
Wtajemniczenie
|
Mysia na kiedy masz znowu wizyte? Myslalas o tym zeby prywatnie pojsc do innego lekarza zasiegnac drugiej porady? Moze twoj czegos nie widzial co zaburza wzrost dziecka.
Ja wlasnie jade do lekarki pierwszego kontaktu po zwolnieniu i babci nie chcialo sie wstac z miejsca zeby mnie wpuscic. Jeszcze sie mnie zapytala " to musze wstac?!" a ja ze tak. No sorry torba nie musi na siedzeniu lezec. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
![]() ![]() |
![]() |
#2436 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2437 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kupujecie ochraniacze do łóżeczka? Po co to w ogóle, chyba lepiej bez, nie?
![]() ![]() |
![]() |
#2438 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2439 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2440 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
7 marca mam kolejne usg, będzie to skończony 32 tydz. właśnie to była druga konsultacja. zresztą tu w norwegi troche inaczej przebiega leczenie, bo nawet jakbym poszła prywatnie do lekarza i by coś znalazł to wysłał by mnie do szpitala na kontrole. A mamy tylko jeden szpital w moim rejonie, zresztą do którego mam 50 km. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2441 | |
Żona Gargamel
|
Cytat:
![]() Dziewczyny ja byłam na cukrzycowej diecie 9 miesięcy, byłam najedzona i fajnie schudłam więc się nie martwcie. Też na początku myślałam że będę głodować ale jak ogarnęłam co i gdzie mogę kupować to było spoko. Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2442 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Jak był mały to z nim jeździłam w zestawie : ja, dziecko niechodzace, wózek(którego w pociągu się nie da użyć przecież) fotelik walizka plecak ![]() ![]() Cytat:
Do dziś syn z nim śpi. Zależy od dziecka. Zależy od jego wieku. Mój spał z ochraniaczem jakoś na początku.. Później nie... I znów później i do teraz. Kręci się. Wali głową w szczebelki. Musi boleć. Mnie huk budzi. Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2443 |
Wtajemniczenie
|
Ja nie kupuje, wole siniaka na glowie niz uduszone dziecko. Sa tez takie siatkowe ochraniacze, przez ktore dziecko normalnie oddycha.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
![]() ![]() |
![]() |
#2444 |
Zakorzenienie
|
Promocja na poduchę. https://www.empik.com/motherhood-pod...4663,dziecko-p
![]() ![]() |
![]() |
#2445 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zreszta śmierć łóżeczkowa dotyczy jakoś poniżej 1% dzieci i w Wielkiej mierze jest z medycznych powodów, palenia, spania z rodzicami itp.. Serio dzieci to nie warzywa że do 1rz nie są świadome i jak się dusza to ani drgna Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pociesze cię że teraz lecę z młodym sama to mam walizkę, plecak jego, swoją torbę ...dobrze że walizkę nadaje, to mniej do taszczenia będzie. Ale wcześniej też pociągiem jedziemy więc też się będę wtarabaniac ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2448 |
Wtajemniczenie
|
W de mama zakleila z polecenia lekarza buzie plasterkiem chyba 2letniemu dziecko i dziecko sie udusilo. Nie przecenialabym sprytu dzieci. Ja jestem przeciwko ochraniaczom, w innych krajach polozne kontroluja lozeczka i kaza wywalac wszystko oprocz spiworka do spania. Nie bez powodu.
![]() ![]() |
![]() |
#2449 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ps Nie atakuję itd, ale chcę usłyszeć jakieś rozsądne wytłumaczenie tej teorii. Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka Edytowane przez patrycjakarabasz Czas edycji: 2019-02-14 o 08:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2450 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja tylko mówię co zaobserwowałam u swojego dziecka. Reagował. I tyle. Wygooglowalam. Sids dotyczy 0.03%!! Dzieci. Głównie kwestia genetyki medycyny spanie z rodzicami, palenie papierosów i kolderki. Co ciekawe to u mamy ginekolog. Odradza faktycznie ochraniaczy a otulacz już ok. No to ja nie rozumiem. Ja swojego nie otulalam jak miał pow 3mcy wlsnsie wystraszona ze się obroci na brzuch i opatulony się nie odwróci jak wetknie nos w materac.. Każda robi co uważa. Mój miał też czas bez ochraniacza... Bo nie był potrzebny. Ale później jak walil głową 4-8 razy na godzinę, budził nas i siebie to przyszedł ochraniacz ![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2451 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2452 |
Zakorzenienie
|
A i tak doswiadczylismy zaprzestania oddychania, karetka, szpital. Miał 5 mcy. Nie miał ochraniacz. Ot tak po prostu. Medyczne sprawy. Niedojrzalosc układu nerwowego i oddechowego.
Puste łóżko nie pomogło. Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
#2453 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2454 |
Zakorzenienie
|
Ja teraz kokon bede zamawiała .. ochraniacz miałam tylko na wezgłowiu, ale mój mały to był taki że jak w jednej pozycji zasnął to w tej samej się budził, nie wiercił się prawie, więc nawet nie zakładałam tego ochraniacza po bokach. Potem jak już zaczął się więcej ruszać to może raz się zdarzyło że się grzmotnął, a tak to nie. Ale to Dominik, nie wiem jaka będzie malutka, bo jak z tych bardziej wiercących się to prędzej czy później ochraniacz przyjdzie
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2455 |
Zadomowienie
|
Tak na dobrą sprawę jak tak myślę to i w tym kokonie może się udusić. No bo jednak jest to dosyć ciasne i wystarczy że bliżej przysunie głowke do bocznej ścianki. Ja bym nie panikowala. Prawda jest taka że na prawdę trzeba nie pilnować dziecka by doszło do uduszenia...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2456 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"☠łóżeczku poza dzieckiem, w ewentualnym śpiworku, nie powinno się w zasadzie znajdować nic więcej. Wspomniane już wyżej kołderki, kocyki czy poduszki ale także bardzo popularne ochraniacze szczebelków, maskotki czy kokony zwiększają ryzyko SIDS zwłaszcza u starszych niemowląt, które w czasie snu mogą do nich „dopełznąć” a niestety nie mają jeszcze wykształconego odruchu odpychania czy odsłaniania buzi. W samych tylko Stanach Zjednoczonych w latach 2006-2012 z powodu zastosowania ochraniaczy do łóżeczka przynajmniej 48 niemowląt zmarło z powodu uduszenia się. I ta liczba nadal wzrasta. Z tego powodu ich użycie zdecydowanie nie jest zalecane, a w niektórych krajach nawet zabroniono ich sprzedaży. Pamiętajcie, że obecnie łóżeczka niemowlęce są tak produkowane, aby nie stwarzać ryzyka zaklinowania się głowy między szczebelkami." Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2457 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wszystko kwestia odpowiedniego też używania.. Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2458 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ja sie nie znam na tym, czytalam duzo artykulow fachowcow, skoro ludzie na to uczulaja mam na mysli polozne i lekarze nie widze sensu dyskusji.
![]() ![]() |
![]() |
#2459 | |
Żona Gargamel
|
Cytat:
Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2460 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec powiedzialabym ze istnieje WIELE innych czynników ryzykowych niż ochraniacz. ja do niczego nie namawiam. kazdy moze zrobic co chce. sa lozeczka biedne (wg mojej mamy lozeczko mojego dziecka) i takie z maskotkami w kazdym rogu. kazdy bierze odpowiedzialność za swoje dziecko i ocenia ryzyko i plusy/minusy ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:04.