|
|
#2431 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kwietniówki 2019 - cz. 3
Jestem już po wizycie. Mały waży wg lekarza 1800 gram, wg wymiarów które mi wydrukował ponad 1900 ( nie wiem jak on ocenił tą wagę po swojemu). Miesiąc temu niby niecałe 1500 i lekarz twierdzi, że za mało przybrał w stosunku do dynamiki która się cały czas utrzymywała. Dlatego muszę za 2 tyg. iść na kontrolę. Nie wiem, może ostatnio mocno zawyżył tą wagę. Trochę się zestresowałam nie ukrywam.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2432 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie jakiś czas temu szwagierka pytała co młodemu może kupić, nie pierdzieliłam się dałam jej listę rzeczy które gdzieś mam wpisane, jako do kupienia albo takie nice to have. Są tam rzeczy w różnym przedziale cenowym, a niech sobie wybiera coś stamtąd
![]() Michacha a masz to przełożone na centyle, żeby porównać na jakim centylu był wtedy a teraz? Edytowane przez coco00 Czas edycji: 2019-02-14 o 19:17 |
|
|
|
#2433 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak mnie ktoś zapyta, to też będę mówiła... Tylko nie chcą pytać ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2434 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale z drugiej strony czasami sobie myślę ze lepiej by było przynieść cos lepszego raz do roku. I trochę czasami przykro ze tylko na wyprzedażach, bo było tanio te ktoś pomyślał o nas. Ale ludzie sa różni. Nie.mam.na to wpływu, mogę tylko podziękować. Jedni kupują bo tanie, a inni bo potrzebują a jeszcze inni bo lubia lub chcą.. Najbardziej lubię jak pytają, my wybieramy to co potrzebujemy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Mamaszkraba współczuje. Nie dziwie sie że ciśnienie ci podnieśli... Mnie wczoraj pani wpuściła w rossmanie przed siebie w kolejkę. Przede. Mną była jeszcze jedna kobieta ale chyba nie zauważyłam ze jestem w ciąży. Po czekałam. Ale jedna osoba mniej to zawsze coś Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Justii wow jaka waga!!!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Cytat:
My też wolimy kupić sobie sami to co potrzebujemy. Moi rodzice zawsze sypna kasa albo karzą kupić to co chcemy i wtedy dają kasę. Albo mowia żeby zamówić po prostu na ich adres, oni płacą ale my wybieramy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
U nas było 1200, po miesiącu 1800. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Listopadowaa Czas edycji: 2019-02-14 o 19:53 |
||||
|
|
|
#2435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fakt, ze jak ktos bezdzietny jest to raczej nie wie gdzie cos fajnego kupic i uzytecznego. Gorzej jak ktos z premedytacja idzie do pepco czy kika :/ Ostatnio mojej chrzesnicy kupilam taki swietny sweterek wlasnie w tym sklepie no name, wcale tani nie byl, a ta mała małpa nie chce w nim chodzic bo uwaga.... Ma guziki i ostatnio mowila "i don't want that mummy", a na pytanie dlaczego byla odpowiedz "i don't like guziki" Teraz sobie przypomnialam, ze jeszcze dostawalam prezenty od rodziny, ktore oni tez dostali w podwojnej wersji, bo miedzy naszymi dziecmi nie bylo wielkiej roznicy wieku, rok albo pare miesiecy.. Od jednych to byla karuzelka nad lozeczko, a od drugich rożek. gdzies te akurat widzialam u nich w domu jak bylismy jakis czas wczesniej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
male miasto i najlatwiej dostepne. Sama osobiście na prezent lubie dać cos lepszego. Do pepco każdy może iść. Jeszcze zalezy od okazji. Bo jak bez okazji ktoś przyjdzie z gryzakiem to spoko ale na narodziny dziecka czy jakieś urodziny można się wysilić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2437 |
|
Zakorzenienie
|
Rowniez nigdy nie kupowałam prezentu dla dziecka w KiKu czy Pepco ale moj syn tez nie dostawał nic z tych sklepów (jak był malutki to nie było ich w moim mieście
)W sumie to niewiele msm okazji kupować coś małym dzieciom. W mojej rodzinie nie ma w ogóle. W rodzinie męża w zbliżonym wieku jak nasz syn a u nich to raczej parę zł do skarbonki i jakiś cukierek ![]() U przyjaciół są mniejsze dzieci ale zawsze pytamy co by chcieli. Mnie jeszcze nikt nie pytał co byśmy teraz chcieli może nie chcą mi dać zbyt wiele czasu do namysłu żeby mnie czasem fantazja nie poniosła
|
|
#2438 |
|
Zakorzenienie
|
mamaszkraba ten plecak kupiłam, czarno szary
![]() https://pl.aliexpress.com/item/2019-...28e85c0fMp0TyK |
|
|
|
#2439 |
|
Zakorzenienie
|
Listopadowa - chyba znalazłam te gryzaki warzywa: jarmuż na przykład kosztuje 72 zł, to juz chyba jednak wysiłek jest
czy ta żyrafka Sofi. To takie droższe rzeczy.Ale to tak żartem piszę, rozumiem o co Ci chodzi. Przykro dostać gryzaka z Pepco od kogoś kto pierwszy raz przychodzi dziecko zobaczyć albo na chrzest gdzie rodzice zazwyczaj jakiś obiad przygotują, postarają się ugościć "z honorami".
Pamiętamy dobre czasy i złe czasy, zapominając, że większość nie jest ani dobra, ani zła. Po prostu jest. Edytowane przez NibyNic Czas edycji: 2019-02-14 o 20:36 |
|
|
|
#2440 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze, musze przemyslec ten plecak ![]() Cytat:
![]() Ale ostatnio pani gadzet pokazywala korale roznokolorowe i inne wisiorki, ktore rowniez pelnily role gryzaka i stwierdzilam, ze chuba wolalabym zainwestowac w takie cos bo przynajmniej zaloze na szyje i maluch moze gryzc, a wiem ze nie spadnie na podloge ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2441 |
|
Rozeznanie
|
No nas też jeszcze nikt nie pytał co byśmy chcieli chyba się obawiają co mogę wymyślić.
I owszem jak nie spodziewałam się dziecka to nie miałam pojęcia o istnieniu aż tyłku sklepów z dziecięcymi rzeczami choć jak do kogoś szliśmy to starałam się pytać co potrzeba choć głównie moja wiedza opierała się na tym co znajdowało się w smyku Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2442 |
|
Zakorzenienie
|
Gdyby kogos interesowaly te gryzaki wisiorki to wrzucam linka:
https://seysso.pl/kategoria/produkty-dla-dzieci Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2443 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my będziemy mieć dostawke do wózka o ile się sprawdzi więc i miejsc na torbę brak. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- A wracając do kika dostaliśmy raz bodziaki i na prawdę fajne byly. Nieźle się trzymają i będą dla drugiej. Tanie prezenty nie są złe, ważne żeby były przemyslane. Brat ze swoją na przykład często coś przynoszą, ale zawsze pytają o rozmiar chociażby. Wiem nawet nigdy nie kupują nic na odczepnego. Nawet ubrania są trafione i zawsze się przydają. Przynosza raczej praktyczne rzeczy, bodziaki, koszulki. ale kupić ubranie na 7 lat rocznej dziewczynce, no sorry nie ważne jaka okazja ale no nie bardzo chyba. Nie będę pisać od kogo. Ale można wybaczyc bo od tamtych kilka gaf i teraz nie kupuje ubrań albo po prostu pyta kilka razy o rozmiar ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Listopadowaa Czas edycji: 2019-02-14 o 22:23 |
||
|
|
|
#2444 | |
|
Zakorzenienie
|
Jak jeszcze nie miałam dziecka, to uwielbiałam kupować super wypasione sukienki na 56 czy 62
teraz wiem, że to takie ubrania, których się pewnie nigdy nie założy albo założy raz U nas tesciowie są mistrzami takich beznadziejnych prezentów ![]() do teraz jak coś kupują, to same szity moi rodzice z kolei nic nie kupują ![]() ![]() czasem jechałam mamą polazic po sklepach i wtedy mi dała kasę jak widziała, że coś mi się podobaWysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ile zaplacilas w przeliczeniu na ali? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2446 |
|
Zakorzenienie
|
Przypomniało mi się, że syn dostał spodnie w różowe kwiatuszki - nie wiem właściwie dlaczego.
A kirdys na urodziny dostał puzzle mimo że osoba która je przyniosła dobrze wiedziała, że nie lubi ani puzzli ani postaci z rysunku i tekst "od cioci to polubi". No raczej nie . Do tej pory nie lubi tej cioci i tej postaci (minęło 6 lat). Puzzle ze mną układa ale raczej dla towarzystwa niż żeby mu to frajdę sprawiało.
|
#2447 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dzwoniła do mnie ostatnio ciocia - siostra mojej babci że babcia szuka prezentu dla mojej siostry ciotecznej (termin porodu ma gdzieś miesiąc po mnie) i że jakieś ubranka chciała. To mówię że jak na prezent to od mamaginekolog bo materiał porządny i na pewno skorzysta z tego a wtedy wrzucili te kolorowe rzeczy. Po konsultacji z babcią zadzwoniła, że jednak nie i że to za wcześnie i ona coś sama potem kupi znając gust babci to strach się bać Ja z góry zapowiedziałam, że ubranka kupuję sama. Do tej pory pamiętam jakie rzeczy nam czasem babcia prezentowała jak byliśmy dziećmi Cytat:
![]() Cytat:
Chyba bym wolała żeby ktoś niczego nie przynosił niż takie coś
|
|
#2448 |
|
Raczkowanie
|
Moim zdaniem wszystko też zależy od prezentu. Jak synek był mały dostał taką miękką piłkę od mojej koleżanki. Jeden z lepszych prezentów. Sama bym go nie wymyśliła, a mały najpierw się śmiał jak się ją podrzucało, później nauczył się ją łapać (była na tyle miękka, że najszybciej mu się to udało) i uczył się nią rzucać. Długo się nią bawiliśmy i był szał. Okazało się że była z Pepco.
Albo dostał smoka pacynkę. Dla takiego maluszka pokazywanie pacynek - nie do ogarnięcia, zero zainteresowania. Ale za to była to jedna z pierwszych zabawek którą złapał i się nią "bawił". Jako że to pacynka więc taki flak to łatwiej mu było chwycić niż zwykłe misie. W życiu bym na to nie wpadła. Jedyne co to nie znosiłam misiów a był moment, że kto przychodził to z misiem i to najlepiej jak największym. Nie wiem jak się nimi niby bawić a gdzieś trzeba to poupychać. Tak to ja jestem całkiem otwarta na propozycje byle by nie były niebezpieczne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2449 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() U nas tak w pewnym momencie każdy wpadał na pomysł przynoszenia klasycznych baśni. Sam pomysł super, ale tym sposobem jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami chyba sześciu “Kotów w butach”, czterech “Śpiących Królewien” itd. Tyle jest teraz genialnych książeczek dla dzieci, a tu wszyscy się na te baśnie uparli
|
|
|
|
|
#2450 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z pozytywnych rzeczy kupiliśmy łóżko w Ikea. I to by było na tyle. Idę spać, bo za dużo emocji na jeden dzień. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2451 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), większość z nich ma imiona lub odgrywają rolę członków naszej rodziny, teraz misie rodzą inne misie, no szał po prostu![]() Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2452 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry...
Mlody w nocy mial prawie 40 stopni goraczki. Nie mam pojecia z czego :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2453 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2454 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#2455 |
|
Rozeznanie
|
Agassek mama mi opowiadała że ja też odgrywałam sceny z misiami byłam przedszkolanka a to były moje dzieci
![]() O kurcze biedny z taką gorączka zdrówka życzę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2456 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
!! błyskawicznego i bezbolesnego porodu będę o Tobie pamiętać bo w rodzinie też mam osoby z 13.02 ;-)Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
i tak już duży maluch ☺Cytat:
maskotki, ciuszki w pepco itd....wróć! Ciuchy w pepco kupuję nadal, wolę dać worek ciuszków niż 1 komplet z którego maluch wyrośnie za 2 miesiące, skład w porządku, a rodzice maluchów, którym to kupuję nie zwracają uwagi na firmy i nie doceniają wartości prezentu...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
urodziny misia a jak ja kochałam swojego miśka wielkości mnie! Był moim podpieradłem o ścianę w późniejszym okresie zycia ☺Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||||||
|
|
|
#2457 |
|
Zakorzenienie
|
Cocci ospe juz mial
teraz mial ponad 40 stopni. Kaszel mu sie ruszyl, o 12:40 mam lekarza.Ja mialam kaczora. Jak urodzil sie moj brat,mialam 5 lat, to robilam z kaczorem dokladnie to samo, co mama z moim bratem. Mial butle, pieluchy itp ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Daj znać po wizycie. Moja bratanica jak zostala siostra, wzięła lale, podwinela tshirt do gory, przystawila lale do cyca i mowi ,,masz, mamusia da cycusia" rozbroila system Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2459 |
|
Raczkowanie
|
Mamaszkraba, moj syn ostatnio jak byl chory to tez mial przez kilka dni goraczke pod 40 stopni. Przez 3-4 dni mu sie uyrzymywala, potem dwa dni przerwy i znowu goraczka przez 2 dni, tylko juz nizsza i nie caly czas. Lekarz mówił że to jakiś wirus, obyło sie bez antybiotyku. Tylko ze moj syn trochę kaszlal przy tym i na początku przed ta goraczka miał katar.
W pepko ubranko ubranku nie równe. Dostalam kilka sztuk bodziakow teraz od mamy i ich jakosc jest naprawde super. Bawelna i po praniu nadal super miękkie. Ale zdarzyło mi się kupić np. spodenki ktore po pierwszym praniu nadawaly sie do kosza. Dzis ma byc kurier z łóżeczkiem . To juz ostatnia pozycja z wyprawki. Popralam rzeczy dla malej i jeszcze czeka mnie prasowanie. Nienawidze prasowac !! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2460 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Mamaszkrabka ponoć teraz panuje taki wirus z mega wysokimi gorączkami...u nas 3/4 przedszkola chore :/
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.

jak mnie ktoś zapyta, to też będę mówiła... Tylko nie chcą pytać 

Ale z drugiej strony czasami sobie myślę ze lepiej by było przynieść cos lepszego raz do roku. I trochę czasami przykro ze tylko na wyprzedażach, bo było tanio te ktoś pomyślał o nas. Ale ludzie sa różni. Nie.mam.na to wpływu, mogę tylko podziękować. Jedni kupują bo tanie, a inni bo potrzebują a jeszcze inni bo lubia lub chcą.. 
gdzies te akurat widzialam u nich w domu jak bylismy jakis czas wczesniej.
male miasto i najlatwiej dostepne. Sama osobiście na prezent lubie dać cos lepszego. Do pepco każdy może iść. Jeszcze zalezy od okazji. Bo jak bez okazji ktoś przyjdzie z gryzakiem to spoko ale na narodziny dziecka czy jakieś urodziny można się wysilić. 

nie ważne jaka okazja ale no nie bardzo chyba. Nie będę pisać od kogo. Ale można wybaczyc bo od tamtych kilka gaf i teraz nie kupuje ubrań albo po prostu pyta kilka razy o rozmiar 
teraz wiem, że to takie ubrania, których się pewnie nigdy nie założy albo założy raz 
do teraz jak coś kupują, to same szity 
no i też nie koniecznie drugie dziecko będzie lubiło to co pierwsze 
znając gust babci to strach się bać

!! błyskawicznego i bezbolesnego porodu 
i tak już duży maluch ☺