|
|
#1651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lutówki 2017 ❤ - część VII
Czy wam tez, po przekroczeniu magicznych dwoch lat, zepsuly sie dzieci? Jeszcze mojego L nie widzialam w takiej furii. Krzyczy Mama, no!! Wije sie w wozku, zrobil mi pierwszy raz w zyciu scene w sklepie. Chce bic, i te krzyki! Wrzask w sumie!
|
|
|
|
|
#1652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1654 |
|
Zakorzenienie
|
u nas od urodzin wrecz odwrotnie...
|
|
#1655 |
|
Wtajemniczenie
|
Jasiu i Kacper spoznione wszystkiego najlepszego
MalaMi kciuki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1656 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1657 |
|
Zakorzenienie
|
a dziekuje, swoje od swiąt musiałam znosic...dodajmyu ze nie chodzil do zlobka
|
|
#1658 |
|
Zakorzenienie
|
U nas takie akcje niemal od zawsze więc mamy nie bunt 2 latka a bunt 2 letni
|
|
|
|
|
#1659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ofak. Przytulam. |
|
|
|
|
|
#1660 |
|
Zakorzenienie
|
Mąż wczoraj wieczorem zaprosił mnie na kolację walentynkowa, powiedział, że zrobił rezerwację.
Ja: oooo super!!!! ale się cieszę! a co z dzieciakami, gdzie będą? Mąż: No z nami idą! Ja: aha. ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Serio, nie mogę przestać się śmiać... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#1663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1666 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
piękneWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1667 |
|
Zakorzenienie
|
Jaka jestem dumna. Od 2 tygodni Nina robi siusiu przed spaniem na nocnik. A dziś już drugi dzień z rzędu obudziła się z suchą pieluchą i sama wołała na nocnik
W trakcie dnia bez zmian, ale ciesze sie, ze to tak samo wychodzi i ona wykazuje inicjatywe i sie cieszy tymi malymi sukcesami.Za to w sobote pozbywamy sie smoczka. Chcialam to zrobic w duchu RB, ale zaczynaja sie problemy ze zgryzem i mozemy to zrobic mozliwie jak najlagodniej, no ale smoka od soboty nie bedzie. Cykam sie jak diabli. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas masakra. Ciągle przesikane pieluchy i pizamki. Nie wiem co ona tak dużo siku robi ostatnio. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I kciuki!! Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#1670 |
|
Zakorzenienie
|
My walentynek nie obchodzimy ale miałam wczoraj tak cieżki dzień że kazałam tż jechac, po bezy
Pojechał, kupił, pożarłam ![]() Wczorajszy dzień to była przeplatanka wrzasku, rzucania się na podłodze i noszenia na rękach. |
|
|
|
|
#1671 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś miałam z małym jechsv do przyjaciółki która urodziła i co? Wstał i kaszle. Raz drugi sto dziesiąty... Kill me kill me nów :/
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1672 | |||
|
Zadomowienie
|
hej! Dziękujemy wszystkim trzymającym kciuki!!!
Będę prosić częściej, bo wczorajszy dzień w końcu przyniósł dobre wiadomości! Przede wszystkim udało sie zrobic eeg, teraz 2 tygodnie czekania, mam stresa sporego, ale wierzę, ze bedzie ok. Jak opowiedziałam mamie jak to badanie wygladało to mówi, że ona w ogóle nie wierzyła, że go uśpię, a jakby znała szczegóły to by chyba nawet nie podeszła do tego no dobrze, że mi tego nie mówiła![]() Jak weszliśmy na badanie i pani zaczeła montować mu ten czepek z kabelkami na gło0we i pasy to bardzo sie przeraził, potem trzeba było go utrzymac zanim to wszystko podłaczyła i dopiero mogłam zacząć karmić. Siedziałam na waskim łóżku pod ścianą, no po godzinie to byłam cała zdrętwiała. A on zamiast zacząć pic to chwycił pierś i trzymał w buzi i oczy jak 5 zł z przerażenie. Mysle sobie no to grubo... jak on taki spanikowany, że nawet nie pije (a pije zawsze chetnie) to nic z tego. Ale po chwili zaczął i zaznał naprawdę wyjatkowo szybko. w domu nie raz godzine walczę, a tu z 15 minut chyba. I bez żadnych akrobacji w trakcie karmienia jak w domu, bez przysiadów gimnastyki itp. ![]() Potem świeciło mu się w oczka jakimis lampkami i na koniec jak juz myślałam, ze zdejmiemy to wszystko i wyjdę z nim ściacym to okazało się, ze muszę go wybudzić w trakcie badania żeby to było zarejestrowane ![]() No nie był szczęśliwy, oczy zaciskał i chciał spać. My musimy wychodzić juz, on w samych bodziakach, ja bez butów z nim na rekach na korytarzu, cyrk ![]() Ale udało się, byłam super szczęśliwa, ze warto było podjąc tą próbę, trzymać go tyle w domu żeby był zdrowy. Potem mielismy kontrole u laryngologa w sprawie ciaglego płynu w uchu i złego wyniku tympanometrii. Problem sie ciagnie za nami od października już była mowa o badaniu 3 migdała, bo tyle czasu płyn jest. A badanie wyszło w końcu po tylu miesiacach super!!! Oba uszka zdrowe, bez płynu! No z 5 razy lekarki pytałam, myślałam, że się popłaczę ze szczęscia! Te 7 tygodni w domu jednak zrobiło swoje i pozwoliło mu wrócić do siebie. Mega szczęście! Na koniec po tym całym dniu poszedł spać po 19 i spał sam w swoim łóżeczku do po 5 kiedy to go budziliśmy. 2 taka noc w życiu o 3 juz nakrecałam meża żeby poszedł zobaczyć czy oddycha ![]() ![]() Rano obudzony był w takim świetnych humorze No magia dziewczyny, po takiej nocy i takim poranku chce sie żyć, zupełnie inny mam humor, wszystko wydaje sie piekniejsze. Żeby tak synek częściej robił nam takie prezenty Żeby nie psuc tej optymistycznej historii, srodową wizytę i jej przebieg u psychologa opisze innym razem ![]() ![]() ![]() Cytat:
aaahhha, czyli moge się spodziewać jeszcze większego pierdo....nięcia najsss!Cytat:
mój też błysnał. rano 6 jedziemy do pracy, ja zadżumiona ledwo kontaktuje, cieżki dzień mnie czeka wiec tępo się gapię w telefon. W radiu rozmowy o Walentynkach i prezentach. I nagle mój mąż z taką zadumą w glosie: - Dobrze, że dla Ciebie najlepszym prezentem na Walentynki i wszystkie święta JESTEM JA... no cały rok załatwił mistrz jednym zdaniem! Cytat:
brawo ninka! i kciuki za smoka. Ostatnio wspominałam odstawianie go, my przed roczkiem odstawialiśmy, no nie mogę sobie wyobrazić teraz Szymka ze smokiem ![]() Pewnie 2-3 dni bedzie średnio, ale Ninka madra dziewczynka i da rade!
Szymon Edytowane przez __malaMi__ Czas edycji: 2019-02-15 o 09:01 |
|||
|
|
|
|
#1673 | |||
|
Wtajemniczenie
|
MalaMi super, że się udało
gratulacje za nockę ![]() Może psycholog nie wydawal się godny zainteresowania ![]() Cytat:
trzymam kciuki za smoczkaCytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
|
#1674 |
|
Zakorzenienie
|
Mały mi kaszlal rano więc nie pojechaliśmy do mojej przyjaciółki do 2miesiecznego dziecka... Może jutro.
Za to poszliśmy w kałuże.. Mhm pozdrawiam. Właśnie leci pralka z 2 kurtkami a Maciek pocina po dworze w wiosennojesiennej kurtce jakiś 1-2rozmiary za dużej(AliExpress) i planuje w kałużach pobrudzix 3cia stylowe... IMG_20190215_110329.jpeg Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1676 |
|
Zakorzenienie
|
Na zdjęciu są spodnie przeciwdeszczowe... Co z tego jak maciek płakał i do przebrania ale już... Płaszcza nie... W sumie nigdy nie mieliśmy.. Jak pada to siedzimy w domu
|
|
#1677 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A do smoczka jest bardzo przywiązana? Czy tylko do spania? Hania tylko do spania używała. W pierwszym tygodniu się upominała. Potem już zapomniała, Teraz tylko Binga musi mieć do przytulenia ![]() U nas z siusianiem dobrze w ciągu dnia w majetczkach chodzi. Na spacery też. Ale gorzej z kupkami woła - Ale jak już zrobi w majtki ![]() Cytat:
Cytat:
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2019-02-15 o 13:07 |
||||
|
|
|
|
#1678 | |||
|
Zakorzenienie
|
MalaMi super, że wszystko gładko poszło i jest już w porządku
Ala nie dała założyć sobie dzisiaj spodni, także nie załozyłam jej też pieluchy i o dziwo lata sama na nocnik i sika szkoda, że w nocy sika na potęgę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#1679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W zlobku też kadra zostala uprzedzona i tam tez ciocie maja Nine wspierac. MalaMi ciesze sie, ze w duzej mierze udało się Wam przeprowadzic wszystko tak jak zaplanowaliscie. Teraz trzymam kciuki za wyniki! 🤞 sQ ja Cie podziwiam. Nina nie wie, ze istnieją kałuże i nie wiem, czy chcę jej o tym wspominać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1680 |
|
Zakorzenienie
|
Wolę jak stoi przy kałuży i rzuca kamienie 20 min niż jak z brzuchem muszę za nim biegać a on jedzie na autku lub rowerku.. Zreszta kałuże są jakieś 6m od naszej furtki
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:23.

piękne
W trakcie dnia bez zmian, ale ciesze sie, ze to tak samo wychodzi i ona wykazuje inicjatywe i sie cieszy tymi malymi sukcesami.
Pojechał, kupił, pożarłam
gratulacje za nockę