Mamusie marcowo-kwietniowe 2009 - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-18, 21:20   #961
carrot
Zadomowienie

GG do carrot
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009

Witajcie drogie przyszłe mamusie Jest mi niezmiernie miło, że mogę i ja (Kasia, 23 lata) tutaj dołączyć

O swoim odmiennym stanie wiem już od 27 czerwca, kiedy to test ujawnił jakąś niewyraźną, bledziuchną drugą kreseczkę, a beta z kolejnego dnia już tylko potwierdziła, że coś na wymiar człowieczka zaczyna się w moim brzuszku się rozwijać.

Dziś nieco ponad dwie godziny temu obserwowaliśmy z mężem nasze maleństwo na ekranie USG. Machało rączkami, odpychało się nóziami... widok wprost niesamowity. Dla kogoś o tak (nad)rozwiniętej "wrażliwości" jak moja ten widok spowodował prawie łezki w oczach. Po prostu cud... Nasz cud i my przeżywamy teraz 11 tydzień Jak dotychczas wszystko leci pięknie, bezmdłościowo i aż ciężko uwierzyć, że kangurkujemy

Miłego wieczorku Po dzisiejszej wizycie u pani dr moje myśli krążą wokoło szpitali... cóż, jeszcze jest troszkę czasu
carrot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-18, 21:58   #962
lachkasia
Zadomowienie

GG do lachkasia Send a message via Skype™ to lachkasia

Cytat:
Napisane przez buziaczekk Pokaż wiadomość
A bylas z jakiego powodu? z powodu nieodpowiedniej pracy tak jak jest to w moim przypadku czy z powodów zdrowotnych czyli zagrozonej ciazy lub złego stanu zdrowia
Byłam po jednym poronieniu i od 4 tygodnia ciąży byłam na chorobowy. A że poprzednią ciążę straciłam w pracy, wolałam dmuchać na zimne i chodziłam do gina, który to zwolnienie dał mi bez problemów. Jak czytam, na co masz się narażać w swojej pracy, to w te pędy załatwiałabym chorobowe.

A tak w ogóle, to też spodziewam się dzidziusia, drugiego tp. 15 kwiecień, Kasia 25, proszę o wciągnięcie na listę. Mam nadzieję, że dotrwam z Wami di końca, bo to już moja 4 ciąża, a dzidziusia mam jednego
lachkasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 07:36   #963
ewccik
Zadomowienie

cześć dziewczynki
byłam wczoraj na usg i wszystko jest ok
dostałam zdjęcie dzidzi i nie mogę się na nie napatrzeć
dostałam również zwolnienie na 4 tygodnie
pani doktor spytała czy chcę mieć robione nieinwazyjne badanie prenatalne podobno to jest USG i badanie mojej krwi - mam się zdecydować na to do kolejnej wizyty
Czy Wy robicie to badanie ?
ewccik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 07:41   #964
McKinley
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lachkasia Pokaż wiadomość
A tak w ogóle, to też spodziewam się dzidziusia, drugiego tp. 15 kwiecień, Kasia 25, proszę o wciągnięcie na listę. Mam nadzieję, że dotrwam z Wami di końca, bo to już moja 4 ciąża, a dzidziusia mam jednego
Ja rónież jestem w ciąży z drugim dzieckiem (synek teraz ma 2 latka) i mam termin porodu na pierwszą połowę kwietnia (11.04.2008). Czekam jeszcze tylko na potwierdzenie tej daty przez mojego gin'a na początku września jak będę miała robione pierwsze usg.
Trzymamy kciuki za wytrwanie do końca... dla każdej z nas.
McKinley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 07:42   #965
zanka205
Zakorzenienie

dzien dobry i witam nowe Mamusie
ja dziś zaczynam 13. t.c. a w czwartek idę do lekarza, i muszę jutro badanie moczu powtórzyć, bo ostatnio wyszło jakoś kiepsko.

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 07:56   #966
McKinley
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewccik Pokaż wiadomość
pani doktor spytała czy chcę mieć robione nieinwazyjne badanie prenatalne podobno to jest USG i badanie mojej krwi - mam się zdecydować na to do kolejnej wizyty
Czy Wy robicie to badanie ?
Jak byłam z pierwszym dzieckiem w ciąży to nie miałam robionego tego badania.
A to znalazłam kiedyś w necie:

"...Istnieją czynniki, stwarzające podwyższone ryzyko wystąpienia wad wykrywanych za pomocą badań prenatalnych. Pierwszy z nich to wiek przyszłej matki. Czynnikiem ryzyka jest wiek powyżej 35 roku życia. Następnym wskazaniem do badań prenatalnych są choroby genetyczne w rodzinie. Innym czynnikiem ryzyka jest wcześniejsze urodzenie przez kobietę chorego dziecka oraz wystąpienie w poprzedniej ciąży wad genetycznych płodu. Wskazaniem do badań prenatalnych jest również niepokojący wynik USG.

Gdy istnieją powyższe wskazania medyczne, badania prenatalne są przeprowadzone bezpłatnie - refunduje je Narodowy Fundusz Zdrowia. Statystyki wskazują, że na 100 kobiet z grupy podwyższonego ryzyka, 96 narodzi zdrowe dziecko. W 8% wszystkich ciąż istnieją wskazania do diagnozy prenatalnej z powodu zaburzeń genetycznych.

Badania prenatalne dzieli się na techniki inwazyjne i nieinwazyjne.

Badania prenatalne nieinwazyjne:

Badania nieinwazyjne nie pozwalają postawić pewnej, jednoznacznej diagnozy, lecz jedynie określają prawdopodobieństwo wystąpienia wad płodu. Ale ich bezpieczeństwo dla zdrowia dziecka sprawia, że są niezastąpionym narzędziem diagnostycznym. Pozwalają ocenić ryzyko wystąpienia wad bez narażania dziecka i oprzeć na solidnych podstawach decyzję o badaniach inwazyjnych.

USG genetyczne

Od zwykłego badania ultrasonograficznego różni się tym, że powinno być wykonywane na bardzo czułym sprzęcie przez doświadczonego specjalistę. Trwa aż 40-60 minut. Dzięki temu można dokładnie zbadać, w zależności od wieku ciąży, pęcherzyk ciążowy i żółtkowy, grubość fałdu karkowego, kości nosowe, zarys i wymiary poszczególnych organów płodu oraz pracę jego serca, długość kości udowych, a także łożysko, pępowinę i płyn owodniowy.

Pozwala stwierdzić niektóre choroby genetyczne u dziecka, m.in. zespół Dawna, Edwarda, lub Tarnera oraz wady wrodzone, np. serca, bezmózgowie, wodogłowie, rozszczep wargi lub kręgosłupa, karłowatość..."

Tak prawdę mówiąc to ja nie będę chcaiłą robić tego badania.
Teroretycznie, jak ktoś zrobi to badanie i okaże się że dziecko urodzi się z zespołem Downa... to co...któraś z was usunie ciążę. Dlatego ja wolę nie wiedzieć.
Chociaż z drygiej strony wiem, że dzięki takim badanion można już w łonie matki wykryć jakieś nieprawidłowości i coś z tym zacząć robic.
Takie mojes zdanie. A Wy co o tym myslicie?
Stary 2008-08-19, 08:25   #967
agatka20
Raczkowanie

GG do agatka20

Ja chyba też się nie zdecyduję na takie badanie. Nie wyobrażam sobie tego jak bym się dowiedziała że coś jest nie tak i miała usunąć ciążę. Nigdy w życiu.
agatka20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-08-19, 09:35   #968
Chmurka27
Raczkowanie

Cześć Mamuśki,właściwie to już raz na początku się odzywałam,ale później była przeprowadzka z Londynu do Polski,brak dostępu do internetu (teraz też go posiadam okresowo) i tak to wyszło.Dzidzia rozwija się prawidłowo,rozpoczynamy dziś 12 tydzień.W następnym tygodniu mamy badanie przezierności karkowej (USG).Mam nadzieję,że wszystko będzie w porządku.Co do mojego samopoczucia, to nie mam na co narzekać,no może jedynie na plecy. Bolą mnie tak w dolnym odcinku,prawie lewy pośladek.Byłam u lekarza,ale nie stwierdził nic nieprawdłowego .Przepisał mi za to leki,z czego jednego do tej pory nie odważyłam się wziąść ( Spasmolina - rozkurczowy).Może jestem głupia , ale skoro żadnej konkretnej diagnozy nie postawił, to ja mojego Skarba truła nie będę. Przypomnę,że mojego pierwszego Dzidziusia poroniłam w zeszłym roku i to właśnie w 11 / 12 tygodniu, więc teraz czekam jak na szpilkach , aż się znajdę w II trymestrze. Proszę o dopisanie mnie do listy - Beata/27l/termin porodu 10.03(chociaż z ostatniego USG 6.03)/Urszula lub Aleksander. Buźka
Chmurka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 10:06   #969
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Dzień Dobry!
A ja pochwalę się swoimi zdjęciami brzuszka....narazie wyglądam jakbym się porządnie najadła ale on poprostu jakoś tak rośnie

12 tydzień
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg brzuch2a.jpg (33,6 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg brzuch3a.jpg (32,4 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg brzuch5.jpg (13,7 KB, 50 załadowań)

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 10:10   #970
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
Dzień Dobry!
A ja pochwalę się swoimi zdjęciami brzuszka....narazie wyglądam jakbym się porządnie najadła ale on poprostu jakoś tak rośnie

12 tydzień
Alinko jaki duży i śliczny a ja myślałam, że mój jest duży heh, jak zrobię fotkę to się wieczorem pochwalę. Ja mam taką oponkę tłuszczyku póki co, zdecydowanie nie wyglada jak ciążowy brzuch.

Stary 2008-08-19, 10:11   #971
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
Alinko jaki duży i śliczny a ja myślałam, że mój jest duży heh, jak zrobię fotkę to się wieczorem pochwalę. Ja mam taką oponkę tłuszczyku póki co, zdecydowanie nie wyglada jak ciążowy brzuch.

no niestety mój narazie też tak nie wygląda.....a szkoda....choć wiadomo jak to jest.....jak ja,mąż, siostra czy mama wiedzą, że jestem w ciąży to wiedzą, że ten brzuchol to moja dzidzia a jak idę ulicą to się na mnie czasem jak na grubasa patrzą

Maja

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-19, 10:17   #972
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
no niestety mój narazie też tak nie wygląda.....a szkoda....choć wiadomo jak to jest.....jak ja,mąż, siostra czy mama wiedzą, że jestem w ciąży to wiedzą, że ten brzuchol to moja dzidzia a jak idę ulicą to się na mnie czasem jak na grubasa patrzą
ale Kochana Twój wygląda na 100%bardziej na ciążowy niż mój, jak dla mnie jest sliczny i wolałabym taki jak Ty masz niż mój. I wcale nie wyglądasz z brzuszkiem na grubasa, ja od razu zauważyłabym że jesteś w ciąży

Stary 2008-08-19, 10:21   #973
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

kurczę już się nie mogę doczekać piątku.Idę na wizytę A, że mażonek chyba też będzie miał wolne to pójdziemy razem...już się nie mogę doczekać...bo ostatnio jak byłam miesiąc temu to było widać tylko taką małą fasolkę....a teraz już się nie mogę doczekać aż pomacha A tak wogóle to właśnie sie miałam zapytać.Teraz to juz będzie przez brzuch USG czy dalej dowcipne??

Maja
Stary 2008-08-19, 10:22   #974
agatka20
Raczkowanie

GG do agatka20

Alinko śliczny brzuszek. Zdecydowanie widać już że jesteś w ciąży mój jest jeszcze inny bo to dopiero 8 tydzień Ale zauważyłam że od dołu zaczyna się powiększać
Stary 2008-08-19, 10:25   #975
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
kurczę już się nie mogę doczekać piątku.Idę na wizytę A, że mażonek chyba też będzie miał wolne to pójdziemy razem...już się nie mogę doczekać...bo ostatnio jak byłam miesiąc temu to było widać tylko taką małą fasolkę....a teraz już się nie mogę doczekać aż pomacha A tak wogóle to właśnie sie miałam zapytać.Teraz to juz będzie przez brzuch USG czy dalej dowcipne??
ja tydzień temu miałam jeszcze dopochwowe, ale nie wiem zależy chyba od lekarza, bo niby do 12.t.c. robi się dopochwowe a potem przez brzuch.
Mój TŻ nie chcial wejśc na usg

Stary 2008-08-19, 10:28   #976
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

A tak wogóle to coś Wam powiem....Nie wiem czy słyszałyście kiedyś o czymś takim, że bywają mężczyźni którzy kiedy ich kobieta jest w ciąży miewają zachcianki???Ja sie dowiedziałam od siostry i pomyślałam sobie, że bzdura jakich wiele....ale...chyba mój TŻ tak ma ....Zaczynając od tego, że on nigdy nie przepadał na słodkim tak teraz kanapki non stop z Nutellą, miodem lub dżemem. Ale to nic....ostatnio tzn. w tą niedzielę byliśmy na chrzcinach(mój TŻ byl chrzestnym) i jedząc flaki w połowie zaczął krzyczeć, żeby mu krówki ukroić(dla mało wtajemniczonych powiem, że krówka to bardzo słodkie ciasto), ale już szczyt wszystkiego pobił jak na talerzu zostało mu później trochę czekolady z tej krówki a on w tym maczał OGóRKI MAłOSOLNE i to jadł....Ja to myślałam, że zwrócę!!!!

zanka mój już raz był jak oglądaliśmy bicie serduszka....zresztą sam się "wepchnął"

Maja
Stary 2008-08-19, 10:40   #977
zanka205
Zakorzenienie

a ja chciałam się pochwalić, że mam już obrączki do ślubu. Dostaliśmy od teściów, ale moją trzeba było pomniejszyć i dziś już je mam oj nie moge się doczekać 20. września,tak już pragnę mówić do mojego TŻ "MĘŻU" ochh...

Stary 2008-08-19, 10:40   #978
agatka20
Raczkowanie

GG do agatka20

Hehe dobre Ja na razie nie mam zachcianek i w ogóle mało jem i mój mąż też przestał jeść, powiedział że nie ma ochoty i będzie jadł tylko tyle żeby nie być głodnym jak poczuje głód Też mnie to baaardzo zdziwiło może na moje zachcianki też ulegnie
Stary 2008-08-19, 10:46   #979
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
a ja chciałam się pochwalić, że mam już obrączki do ślubu. Dostaliśmy od teściów, ale moją trzeba było pomniejszyć i dziś już je mam oj nie moge się doczekać 20. września,tak już pragnę mówić do mojego TŻ "MĘŻU" ochh...

A jakie macie??gładkie czy jakieś "z wzorkami" ?? bo ja z TŻtem to mamy z białego złota, gdyż ja nie noszę żółtego złota WOGóLE bo jakoś nie lubię....choć to delikatne słowo

Maja

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-19, 10:50   #980
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
A jakie macie??gładkie czy jakieś "z wzorkami" ?? bo ja z TŻtem to mamy z białego złota, gdyż ja nie noszę żółtego złota WOGóLE bo jakoś nie lubię....choć to delikatne słowo
zwykłe złote obrączki, stare są bo to ze śluby cywilnego teściów, ale stwierdziliśmy, że nam do cywilnego wystarczą, a do kościelnego kupimy jakieś wymarzone

Stary 2008-08-19, 10:53   #981
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
zwykłe złote obrączki, stare są bo to ze śluby cywilnego teściów, ale stwierdziliśmy, że nam do cywilnego wystarczą, a do kościelnego kupimy jakieś wymarzone
hmm.....no my kupiliśmy jedne i do kościelnego jak coś (o ile go weźmiemy ) też będą te same....bo wydaliśmy na nie 1000 zł i nie mam ochoty drugi raz robić takiego wydatku

Maja
Stary 2008-08-19, 11:10   #982
McKinley
Raczkowanie

Cytat:
Dzień Dobry!

12 tydzień
Bardzo ładny brzuszek. Ja w pierwszej ciąży do prawie 5-tego miesiąca prawie nie było widać, że jestem w ciąży. Ludzie w pracy dopiero zauważyli coś jak byłam w 6-tym miesiącu. A potem to już zaczął rosnąć.
Teraz u mnie jeszcze nic nie widac, bo to dopiero 7 tydzień.
Stary 2008-08-19, 11:15   #983
zanka205
Zakorzenienie

dziewczyny, może któraś z Was wie kiedy z reguły (w którym t.c.) dowiaduje się jaka jest pleć dziecka? Wiem, że już 12. t.c. można coś dojrzeć, ale równie dobrze aż do porodu dziecko może się nie odwrócić odpowiednio. Tak więc chciałam tak orientacyjnie wiedzieć.

Stary 2008-08-19, 11:20   #984
McKinley
Raczkowanie

Cytat:
dziewczyny, może któraś z Was wie kiedy z reguły (w którym t.c.) dowiaduje się jaka jest pleć dziecka? Wiem, że już 12. t.c. można coś dojrzeć, ale równie dobrze aż do porodu dziecko może się nie odwrócić odpowiednio. Tak więc chciałam tak orientacyjnie wiedzieć.
Ja słyszałam, że gdzieś tak dopiero około 16/17 t.c. I prawdopodobnie "chłopcy wczesniej dają się zobaczyc".
W pierszej ciąży dowiedziałam się miesiąc przed porodem, że to będzie syn. Na wcześniejszych usg po prostu nie chciał się przedstawić, tak się chował. Ale ja mniej więcej od połowy ciązy instynktownie czułam że to będzie chłopak.
Stary 2008-08-19, 11:23   #985
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez McKinley Pokaż wiadomość
Ja słyszałam, że gdzieś tak dopiero około 16/17 t.c. I prawdopodobnie "chłopcy wczesniej dają się zobaczyc".
W pierszej ciąży dowiedziałam się miesiąc przed porodem, że to będzie syn. Na wcześniejszych usg po prostu nie chciał się przedstawić, tak się chował. Ale ja mniej więcej od połowy ciązy instynktownie czułam że to będzie chłopak.
tylko, że zalecane jest usg dopiero koło 20 t.c. chyba więc ja nie wiem czy wcześniej się nie skuszę na dodatkowe, żeby podejrzeć szkraba hehe

Stary 2008-08-19, 11:25   #986
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

to właśnie głównie zależy od ułożenia dziecka...a co do USG no to nie wiem dokładnie jak to jest bo ja chodzę prywatnie więc jak będę chciała to mi zrobi wcześniej....słyszałam, że najłatwiej jest zobaczyć płeć na USG 3 D ale czy to prawda to nie wiem

Maja
Stary 2008-08-19, 11:26   #987
McKinley
Raczkowanie

Cytat:
tylko, że zalecane jest usg dopiero koło 20 t.c. chyba więc ja nie wiem czy wcześniej się nie skuszę na dodatkowe, żeby podejrzeć szkraba hehe

Jednak, trzeba się liczyć z tym, że może się po prostu tak ułożć, że i tak nie będzie nic widac. Przynajmniej ja tak miałam. Mam nadzieję, że jeśli się zdecydujesz na dodatkowe usg to Ci sie maleństwo przedstawi.
Stary 2008-08-19, 11:29   #988
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Jednak, trzeba się liczyć z tym, że może się po prostu tak ułożć, że i tak nie będzie nic widac. Przynajmniej ja tak miałam. Mam nadzieję, że jeśli się zdecydujesz na dodatkowe usg to Ci sie maleństwo przedstawi.

JA też mam nadzieję, że długo nie będę musiała czekać żeby poznać płeć mojego maleństwa...

Maja
Stary 2008-08-19, 11:30   #989
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
no pewnie że zależy jak się ułoży, ale mam nadzieję, że pokaże co ma między nóżkami i że to już będzie na 100%, nie chciałabym do porodu nie wiedzieć
porozmawiam jeszcze z moim lekarzem i zapytam czy warto robić jeszcze jedno usg wcześniej czy nie

Stary 2008-08-19, 11:31   #990
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
Napisane przez Chmurka27 Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki,właściwie to już raz na początku się odzywałam,ale później była przeprowadzka z Londynu do Polski,brak dostępu do internetu (teraz też go posiadam okresowo) i tak to wyszło.Dzidzia rozwija się prawidłowo,rozpoczynamy dziś 12 tydzień.W następnym tygodniu mamy badanie przezierności karkowej (USG).Mam nadzieję,że wszystko będzie w porządku.Co do mojego samopoczucia, to nie mam na co narzekać,no może jedynie na plecy. Bolą mnie tak w dolnym odcinku,prawie lewy pośladek.Byłam u lekarza,ale nie stwierdził nic nieprawdłowego .Przepisał mi za to leki,z czego jednego do tej pory nie odważyłam się wziąść ( Spasmolina - rozkurczowy).Może jestem głupia , ale skoro żadnej konkretnej diagnozy nie postawił, to ja mojego Skarba truła nie będę. Przypomnę,że mojego pierwszego Dzidziusia poroniłam w zeszłym roku i to właśnie w 11 / 12 tygodniu, więc teraz czekam jak na szpilkach , aż się znajdę w II trymestrze. Proszę o dopisanie mnie do listy - Beata/27l/termin porodu 10.03(chociaż z ostatniego USG 6.03)/Urszula lub Aleksander. Buźka
Witam nowa mamusie, juz cie wrzucam na nasza liste
Cytat:
Dzień Dobry!

12 tydzień
Jeju ala jaki sliczny no ja mam taki jak mam wzdęcia ale to wtedy jest ogromny rany dziewczyny wklejajcie zdjęcia swoich brzuszków az miło popatrzec
Cytat:
Ala raczej usg na brzuszku bedziesz miała, ja mam wizyte jutro i TŻ zabieram ze soba bo bardzo chce, tez bym chciała aby pomachał oj w tym tyg bedzie duuzo zdjęc fasolinek
Cytat:
A tak wogóle to coś Wam powiem....Nie wiem czy słyszałyście kiedyś o czymś takim, że bywają mężczyźni którzy kiedy ich kobieta jest w ciąży miewają zachcianki???Ja sie dowiedziałam od siostry i pomyślałam sobie, że bzdura jakich wiele....ale...chyba mój TŻ tak ma ....Zaczynając od tego, że on nigdy nie przepadał na słodkim tak teraz kanapki non stop z Nutellą, miodem lub dżemem. Ale to nic....ostatnio tzn. w tą niedzielę byliśmy na chrzcinach(mój TŻ byl chrzestnym) i jedząc flaki w połowie zaczął krzyczeć, żeby mu krówki ukroić(dla mało wtajemniczonych powiem, że krówka to bardzo słodkie ciasto), ale już szczyt wszystkiego pobił jak na talerzu zostało mu później trochę czekolady z tej krówki a on w tym maczał OGóRKI MAłOSOLNE i to jadł....Ja to myślałam, że zwrócę!!!!"
hahahahah ala mój ma to samo !! To sie sprawdza, np. ja biore tż w nocy do tolaety bo mamy duzy dom i musze przez kilka pomieszczen iśc a po ciemku sie boje i na lewo do lazienki na parwo do kuchni wiec ja do łazienki a mąz do lodówki i tak parwie codziennie zaglada i cos podjada.

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości