|
|
#2761 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowe 2019, część 3
Cytat:
Z suszonymi nigdy nie robiłam. Normalnie majonez do tego? coś jeszcze? Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2762 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja po godzinie od wypicia glukozy myslalam ze cale dzien nie rusze jedzenia, a o 12 juz w maku czikenburgera jadlam
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
|
|
#2763 |
|
Zakorzenienie
|
A co do formy po porodzie, to ja po 7 msc poszłam na taniec latino. Były to zajęcia solo dla kobiet. Widziałam, że lepiej się czuje, mam więcej siły, ale wygląd za tym nie szedł. Jak skończyłam karmić to dopiero mnie puściło i takim sposobem zeszłam do 55 kg
mniej niż przed pierwszym porodem! A potem przyszły wakacje, ja sobie trochę odpuściłam, piwko, wino, dużo nerwów, brak stałego ruchu i bum 5 kg wróciło szybciutko, zanim się obejrzałam. No i zaszłam w ciążę.. Teraz myślę, że jak urodzę w maju, to we wrześniu pewnie będę mogła wrócić na te tańce. Potem dodam sobie zumbe, a w ciepłym sezonie 2020 rower. I później mam zamiar trzymać formę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2764 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny.
Uffff, wypiłam. Cukier na czczo miałam niższy niż ostatnio. Trzeba będzie zastosować odwyk od słodyczy ![]() Ale tak mi się wkłuła że ała. ( Siedzę i boli mnie ręka. Cytat:
![]() W zależności do czego mi potrzebne ( czy do nafaszerowania, czy nie) to albo całe jaja blenduję z suszonymi pomidorami ( kroję na trochę drobniejsze kawałki, ale nie odsączam mocno) i tylko patrzę czy pasta jest "sucha". Jeżeli tak, to daję łyżkę majonezu albo jogurtu nat., żeby się rozrzedziło. No i wiadomo, sól, pieprz. Chociaż dzisiaj się zastanawiałam czy np nie wzbogacić cebulą, albo koperkiem...też może być dobra. A jak do faszerowania robię to tylko 1-2 całe jaja a z reszty daję żółtka i dalej proces taki sam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2765 |
|
Rozeznanie
|
Grejpfrutowa kciuki!!
Ja znów uwielbiam pastę pieczarkowo-jajeczną. Pychota 😀 |
|
|
|
#2766 |
|
Zakorzenienie
|
ja z +20 poszlam na -23kg
-17 mialam baaardzo szybko (kwestia kilku tygodni), "ostatnie 3kg" + kolejne 3kg dopiero kolo 7-10miesiaca ale podobno tak bywa, ze te ostatnie kilogramy najgorzej spadają. te extra 3kg wróciły jak wrocilam do pracy i usiadłam przed kompem zamiast biegac za malutkim ;D
|
#2767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ale ja ogólnie nie przepadam za grzybami, więc jestem nieobiektywna. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2769 |
|
Wtajemniczenie
|
Sluchajcie dziewczyny zaobserwowalam, ze jak zjem cos extra na obiad/kolacje np wczoraj bylismy na obiedzie u greka, w nocy budze sie z mocno bolacym i twardym brzuchem, dziecko lezy wcisniete w bok jak kamien i glosno mi jezdzi w brzuchu. Miala ktoras cos takiego? Chodzenie nie pomaga, krece sie z jednej strony na druga i w koncu przechodzi
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
|
|
#2770 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja dzisiaj sobie zaserwowałam śniadanie ciężarnej śledzie w śmietanie i do tego kanapki z dzemem truskawkowym :Pi ogarnęłam w końcu apteczkę... póki co w koszyku produkty za prawie 400 zł ![]() ![]() ale już to chyba wszystko co potrzebne na te pierwsze dni, przede wszytskim zainwestowałam z preparaty dla kobiet karmiących,bo zawsze miałam problem z mlekiem a chciałabym pokarmić trochę tym razem
|
|
|
|
|
#2771 |
|
Wtajemniczenie
|
Wlasnie mnie matwi, ze brzuch bardzo mocno boli, anie tylko twardnieje.
Mysia dawaj liste, bo ja zielona co moze sie przydac i jak juz piszemy o laktacji slyszala ktoras o piciu kozieradki? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2772 |
|
Rozeznanie
|
A propos laktacji... To wczoraj zaobserwowałam pierwsze kropki siary na piersiach. Czy to nie za wcześnie....? Obecnie 28 tc
Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oooo co masz? bo ja usiadłam do gemini, chce wydac tyle byle przyszlo za darmo...dodalam Wit D i zglupialam nic nie pamitam vco mi jeszcze potrzeba
|
|
#2774 |
|
Zakorzenienie
|
Patrycja nie
U mnie podczas kąpieli normalnie już kapie, a jak siedzę i ścisne odpowiednio sutka to też wylazi Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2776 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cebion krople 30ml Aromactiv Baby żel spokojny sen, 20 g Aromactiv plastry aromatyczne dla dzieci, 5 sztuk Molekin D3 Witamina D w kroplach dla dzieci i niemowląt od 1. dnia życia, 30ml Juvit Baby D3 krople 10ml Maść Majerankowa 10g /Aflofarm/ Espumisam 100mg/1ml krople na wzdęcia, kolki jelitowe u niemowląt, 30 ml Octenisept spray do odkażania, 250 ml Paracetamol 125 mg czopki przeciwgorączkowe, 10 sztuk /Farmina/ DEPULOL żel dla dzieci 20g Dentosept A Mini spray na stany zapalne w jamie ustnej, 30 ml Lactosan Fix Herbatka dla kobiet karmiących, 20 saszetek Herbatka fix dla Kobiety karmiącej ziołowo-owocowa, 20 saszetek Anaftin Baby Żel na ząbkowanie, 10 ml Femaltiker, 12 saszetek + Vitapil Mama 4 tabletki Femaltiker na wspomaganie laktacji, 12 saszetek Femaltiker Choco w problemach z laktacją, 12 saszetek BoboGast przeciw kolce jelitowej u niemowląt, 40g |
|
|
|
|
#2777 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki!
dorzyce sobie dla starszego aromactive... chyba tez ibum i paracetamol dorzuce x2 zeby miec osobne fiolki dla kazdego z dzieci...
|
#2778 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam pedicetamol w syropie. Chyba może być na początku zamiast czopa co? Bo już nie pamiętam
|
|
|
|
#2779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sq, miałam się Ciebie pytać, gdzie zamawiasz bugersy( czy jak się to tam pisze, te gatki dla małej). No szukam i jakoś nie mogę trafić Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2780 |
|
Raczkowanie
|
Nam ten aromaktiv odpowiada. Dla starszakow stosuje vick, a dla bejbika wzięłam ten.
Ja planuje na wakacje jechac do pl, tak na 1.5 miesiaca, wiec sobie później dokupie co mi potrzeba. Teraz kupiłam takie rzeczy ktorych nie ma w norwegi, albo jak są to 10 razy droższe ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2781 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec nie wiem czy są od 1dż, 1mż czy od 3mż.... nie wiem ![]() Cytat:
ciezko uznac czy jest lepsze niż maść majerankowa... aromactive moze byc dla malyuszka super (te plastry) - przykleic kolo lozeczka gdzies... bo zele to najczesciej dla starszakow w temacie: ktora ogarnia nawizlacz w ktory mozna wlewac olejki do inhalacji jakby? mam zwykly dobry turbo mechanizm ale nie moge tam wlac olejku... mysle o czyms malym, tanszym, glownie wlasnie na olejki... ktos?
|
|
#2782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hahaha mam dokładnie taki sam plan jakoś w lipcu na początku, po chrzcinach chce jechać do Polski, też jakoś na 1,5 miesiąca, w porywach do 2 nawet koło 8 września muszę być już tu bo młody przedszkole zaczyna. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2783 |
|
Zakorzenienie
|
Aromactiv plastry są od 3 roku życia
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- A nie, ups. Widzę, że wprowadzili, że od 1 dnia życia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2784 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Robiłam też jeszcze tak, że dawałam kilka kropel Olbas oil na pieluszkę tetrową i kładłam ją gdzieś obok noska i sobie dziecko oddychało tym. i właśnie do inhalatora daję kilka kropel olbas oil razem z solą fizjologiczną. |
|
|
|
|
#2785 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
![]() Btw - to już będzie do końca ciąży? Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2786 |
|
Zakorzenienie
|
Na wszelki wypadek się zaopatrze, wprawdzie mały do jakiegoś 9 miesiąca nie miał infekcji ani kataru, ale teraz może być inaczej, bo młody przedszkolny i różne rzeczy może przynieść, więc jestem przygotowana że mała może coś załapać prędko, chociaż oby nie
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a u mnie cisza, jestem juz prawie 26tc.. dalej na sutkach mam zolte strupki ale to juz od 12 tygodnia jakos..
|
|
#2788 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
olbas mozna w garnek... ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
|
|
#2789 |
|
Dostojna peema.
|
U mnie siary nie widać. Za to sny coraz durniejsze, choć durne są od początku ciąży - albo głupie, albo koszmary.
Tej nocy śniło mi się, że lekarze zawołali mnie do szpitala (łóżko na środku jakiegoś okropnego korytarza) i mówili, że już mam rodzić, że 30tc to w sam raz itp, a ja się z nimi kłóciłam, że nie i że chcę żeby dziecko jeszcze rosło Sytuacja była na tyle realistyczna, że nawet w tym śnie pisałam do Was tu posta z prośbą o poradę! ![]() Skończyłam pierwszą część pracy na dziś, idę teraz na obiad i na szmaty oraz do Biedry - muszę kupić sobie jakieś zdrowe żarcie, bo jak będę się tak fatalnie odżywiać to urodzę gigantyczne dziecko A później sprzątnę i tak od 15-16 jeszcze sobie kilka godzin popiszę. I tak dzień zleci. W ogóle tak mi dni lecą, że szoook, a na początku ciąży się dłużyło.
|
#2790 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też lecą mega szybko, nie wiem kiedy. Jedynie listopad dłużył mi się bardzo. Ale potem już poszło.
Mam dziś dzień lenia, teraz leże i czytam, wczoraj zaczęłam nowa książkę jednej z moich ulubionych pisarek i jestem już w połowie, może dziś skończę, ale wciąga tak że nie mogę się oderwac. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:29.

coś jeszcze? 

mniej niż przed pierwszym porodem! A potem przyszły wakacje, ja sobie trochę odpuściłam, piwko, wino, dużo nerwów, brak stałego ruchu i bum 5 kg wróciło szybciutko, zanim się obejrzałam. No i zaszłam w ciążę.. Teraz myślę, że jak urodzę w maju, to we wrześniu pewnie będę mogła wrócić na te tańce. Potem dodam sobie zumbe, a w ciepłym sezonie 2020 rower. I później mam zamiar trzymać formę 
( Siedzę i boli mnie ręka. 

. 

ale już to chyba wszystko co potrzebne na te pierwsze dni, przede wszytskim zainwestowałam z preparaty dla kobiet karmiących,bo zawsze miałam problem z mlekiem a chciałabym pokarmić trochę tym razem 
koło 8 września muszę być już tu bo młody przedszkole zaczyna.