|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Staraczki ze starej paczki i zaczynające starania w 2019 | cz. 12
Dzień dobry.
![]() Witam się w ostatnim dniu urlopu. Cały weekend spędziłam u rodziców i odpoczęłam sobie psychicznie. Tam cały czas coś się dzieje i nie ma czasu żeby myśleć o staraniach. ![]() Może coś o mnie mam 24 lata. Z mężem jestem ponad 7 i dwa lata po ślubie. Od roku mieszkamy w swoim mieszkanku. Zawodu jestem dyzurną ruchu. Mamy dwa koty i do kompletu brakuje już tylko maluszka. ![]() ![]() Ultra gratuluję serduszka. ️![]() Dziewczyny piękne macie brzuszki ale faktycznie różnica w tygodniach spora a wielkość podobna. ![]() Przytulam. Może jeszcze nic straconego. ![]() U mnie dzisiaj 19dc i nawet nie zanosi się na owu. Czekam cierpliwie co się wydarzy.
|
#1652 |
|
Wtajemniczenie
|
Zebra
Ultra wow to ja mam podobny a dzis zaczynamy 16tc ![]() Jak cykne jakąś fote wam wkleje ![]() Tez myslałam że szybciej będzie widać zasugerowana tym co piszecie a w sumie z córką o tej porze miałam większy i był jakos tak wyżej jak porównuje zdjęcia.. i tak sie zastanawiam czy aby wszystko jest ok. ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- No i ze zdjęciem |
|
|
|
#1653 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo mi przykro.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1654 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nie czuję swojego peselu jakaś pomyłka chyba ![]() A ja myślałam, że Ty już dawno na wolnym. Cytat:
No i pięknie. My mamy 13 ar i jest super. Nie za dużo nie za mało. Mając pracę i dzieci ciężko byłoby ogarnąć większą przestrzeń. Mam na myśli jeszcze wnętrzności domu ![]() Cytat:
Łał ale Ci urósł Cytat:
Słodki Szkoda Cytat:
A może teraz będzie chłopak więc i brzuś inaczej rośnie Nie zapomnij później tej foci |
|||||
|
|
|
#1655 |
|
Zakorzenienie
|
Zebra to 3 cykl?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1657 |
|
Zakorzenienie
|
Ultra
Ale Ty przed chwilą test robiłaś Widziałam się z kumpelą w sobotę. Zaczęła drugi trymestr ale nie jestem w stanie się niczego dopatrzeć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1658 |
|
Zakorzenienie
|
Ultra: kawałek brzuszka już jest
![]() Dzień dobry ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1659 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego CAM-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Najgorsze, że nawet nie ma mowy o tym, że źle trafiamy, teraz robiłam testy owulacyjne i pięknie wyszło kiedy. Nawet w nocy obudził mnie wtedy silnijeszy ból jaknika. Przy pierwszej ciąży udało się w 3 cs,a w pierwszym, w którym zainteresowałam się kiedy powinna być owulacja. A teraz, czy często czy rzadko a celnie nic. Póki co przestał mnie nawet cieszyć mój urlop,dopiero wstałam,bo poszłam po tym cudownym teście poryczeć i spać. Nawet mam gdzieś, że ładna pogoda... dobiłam do tego pół roku nie spodziewałam się, że tak będzie... Wysłane z mojego CAM-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1661 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny,
przepraszam że się nie odzywałam, w piątek odebrałam wynik PAPPA i zwalił mnie z nóg, niby nie jest najgorzej ale nie najlepiej . Nie spodziewałam się takiego obrotu sprawy byłam przekonana że jak USG wyszło na tip top to samo PAPPA to formalność a tu klops. Wynik ZD 1:434 pozostałe wartości 4 cyfrowe. Dalsze zalecenia badanie wolnego DNA płodu czyli tzw badania NIPT. Więc podsumowując nie jest na tyle źle żeby ryzyko było wysokie i były zalecone badania inwazyjne a te się zaleca jak wynik jest poniżej 1:300 ale ryzyko jest pośrednie dlatego zalecają kolejne badania. Niestety są one drogie ale raczej się na nie zdecydujemy bo ja od piątku chodzę po ścianach, nie śpię , koszmar. Cały czas wierzę że z dzidzią jest wszystko ok a wpadłam w tą podłą statystkę przez mój wiek, ale z drugiej strony moja siostra jest ode mnie starsza 4 lata a jej wynik w zeszłym roku był czterocyfrowy. Jutro mam wizytę u swojego lekarza to chcę z nim wszystko omówić i ustalić dalszy plan działania bo nic nie chcę robić pochopnie. Ultra , Polashi ślicznie brzuszki. Zebra bardzo mi przykro . |
|
|
|
#1662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego CAM-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1663 |
|
Zadomowienie
|
Zebra przykro mi 😫
A ja dziś się witam z mdłoścami 😫 koszmar. Pierwszy raz nie mogę nic przełknąć, kanapka była katorgą.. I nie jest lepiej |
|
|
|
#1664 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego CAM-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego CAM-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1665 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem czy to pocieszy ale szwagierka miała wynik papa pod względem ZD 1:123 pozostałe ok 1:400. Na USG wszystko było pięknie. Nie przespała wiele nocy, nie zdecydowali się na NIFTY i amniopunkcję. Czekali do połówkowego a tam nadal wszystko ok. Zdrowy chłopak, zero nieprawidłowości. Te testy to czysta statystyka :/ myślę że jesli USG wyszło ok to będzie dobrze ![]() Cytat:
nawet nie to że mdłości, tylko słaba jestem i nie wiem czy sama dam radę jechać do lekarza.zebra przykro mi
|
||
|
|
|
#1666 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja nie będę robić PAPPA i każdej też polecam nie robić!!!!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego CAM-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1668 |
|
Konto usunięte
|
Hejo tez nie robilam Pappa
Marianna Glowa do góry ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1669 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to byly czasy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1670 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1671 | |
|
Zakorzenienie
|
Przykro.
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Swoją drogą niezły już brzusio. ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego CAM-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1673 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny.
Ultra ale ci brzucha wywaliło hoho dzidziuś lubi chyba duże pomieszczenia, co się będzie cisnął .Polashi piękny, taki zgrabny ![]() Zebra bardzo mi przykro, ale pamiętaj, że to jeszcze nie jest długi czas starań. Ultra, Kamila czy Icannot starały się praktycznie rok czasu i teraz wybrzuszone. Spokojnie, nie rób sobie takiej presji, ta chęć ucieczki z pracy jak najszybciej przez ciążę nie jest dobra do rozmnażania. Przemyśl to ![]() Dziewczyny zrobiłam test na moim mężu wczoraj z "większym nawilżeniem" i jedynie pozniej zeszła ze mnie resztka tej poprzedniej krwi bo już brązowej. Przedziwne. A i czułam dziś rano mocno oba jajniki, ciągły, kuły jak szalone. Może ten test na mężu będzie owocny . Jakoś mam humor przez ten piękny dzień, choć wiem, że czeka mnie wizyta. Nawet testu nie kupuje na zapas.A i było też coś o mnie. 23 lata, siedzę w finansach i robię wszystkiego po trochu począwszy od analityki, logistyki kończąc na rachunkowości. Szukam jednak biura rachunkowego. Mam licencje pośrednika i zarządcy nieruchomości a teraz specjalizuje się w rachunkowości na studiach, robię kursy prowadzenia ksiąg. Prowadzę też korepetycje z matematyki . Z mężem jestem prawie 6 lat, mamy własny dom w małej miejscowości. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1674 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla mnie to dziwne bo ryzyko 1 do 434 to jakby pomyśleć nie jest duze ryzyko to ze jedna na 434 z porownywalnymi wynikami urodzila dziecko z ZD. Moja siostra miala tylko usg, dziecko rodzila po 30stce, nasze mamy tez zadnych testow pappa nie mialy. Moim zdaniem nie ma sie co stresowac na zapas. Wlasnie takie badania tylko stresuja co jest złe dla dzidziusia! I tak urodzisz dzidziusia i bedziesz go kochac najbardziej na swiecie! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1675 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję dziewczyny
![]() niby to wszystko wiem, ale wiecie jak jest człowiek martwi się o tą małą istotkę od pierwszego dnia, najpierw strata, później nie wychodzi to wszystko nie na moje nerwy. Wizytę mam jutro o 17:40 także jakoś muszę dotrwać. |
|
|
|
#1676 |
|
Wtajemniczenie
|
A czytalam gdzies we wiadomosciach, ze zalecili dokonac terminację ciazy, kobieta nie zdecydowala sie i co? Dziecko urodzilo się z rozszczepem wargi - zrobili operacje i chlopczyk taki cudowny, zdrowy
lekarze chcieli go zabic![]() masakra. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1677 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do działki to też uważam ze taka 1000-1300 jest idealna i domek tez taki do 150m 👌 choć tż chce 180. Ciekawe kto to utrzyma i posprząta🙈 Haha moze i chłopak ... już sama nie wiem jakie mam przeczucia. Ale ja sie nie obróci jakoś inaczej to coś czuje ze będziemy oglądać jego plecy az do porodu Cytat:
|
||
|
|
|
#1678 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak coś czułam, bo na sierpniówkach też nic nie napisałaś. To do Ciebie niepodobne. Nie znam się wogóle na pappa, ale tyle wiem, że to statystyka, więc no u Ciebie wiek i poronienie zrobiło swoje. Rozumiem strach, ale na pewno będzie dobrze Cytat:
No takie podejście to mi się podoba Mimo młodego wieku to masz się czym pochwalić Nie próżnujesz super. tak trzymaj
|
||
|
|
|
#1679 |
|
Wtajemniczenie
|
Marianna wierze ze wszystko jest ok
|
|
|
|
#1680 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
trzebabedzie kupić jakąś wolnorosnącą bo innego pomysłu nie mam![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
![]() Ale jesteś chudzinka! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:59.

️

Za pierwszym razem pół ciąży czekałam aż się coś pokaże. Teraz połowa 8tc a mi już wyszedł.
więc i brzuś inaczej rośnie

nawet nie to że mdłości, tylko słaba jestem i nie wiem czy sama dam radę jechać do lekarza.
Ja nie będę robić PAPPA i każdej też polecam nie robić!!!!

dzidziuś lubi chyba duże pomieszczenia, co się będzie cisnął
Mam licencje pośrednika i zarządcy nieruchomości a teraz specjalizuje się w rachunkowości na studiach, robię kursy prowadzenia ksiąg. Prowadzę też korepetycje z matematyki
dla mnie to dziwne bo ryzyko 1 do 434 to jakby pomyśleć nie jest duze ryzyko
to ze jedna na 434 z porownywalnymi wynikami urodzila dziecko z ZD. Moja siostra miala tylko usg, dziecko rodzila po 30stce, nasze mamy tez zadnych testow pappa nie mialy. Moim zdaniem nie ma sie co stresowac na zapas. Wlasnie takie badania tylko stresuja co jest złe dla dzidziusia! I tak urodzisz dzidziusia i bedziesz go kochac najbardziej na swiecie!
Nie próżnujesz
+30 do IQ
choć tż chce 180. Ciekawe kto to utrzyma i posprząta