Staraczki ze starej paczki i zaczynające starania w 2019 | cz. 12 - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-02-19, 12:31   #1771
LaLoca
Zakorzenienie

Dot.: Staraczki ze starej paczki i zaczynające starania w 2019 | cz. 12

Cytat:
Napisane przez AnnLady Pokaż wiadomość
Zastanawiamy się z mężem czy nie zrobić małej USG brzuszka, bo może coś jej dolega że ona tak płacze wieczorami? Tzn na to USG to mąż bardziej nalega, co Wy myślicie?
Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
To pewnie kolki. Niestety dzieci płaczą jedne więcej drugie mniej. Czasem nawet nie boli a ryczą. Ja nigdy bym nie wpadła żeby robić młodej usg ale rozumiem Wasz niepokój, bo macie tą historię z pęcherzem. Zapytać pediatrę zawsze można.

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość

Ja zawsze mam nieciekawe pierwsze dni @ która trwa prawie tydzień... Zazdroszczę tym, które mają skąpe i krótkie....
Wysłane z mojego CAM-L21 przy użyciu Tapatalka

Niedobrze w jedną i drugą stronę. 7 dni współczuję, ale może to oznacza, że masz piękne grube endometrium

U mnie skąpe @ 2-3 dni oznaczało problemy. Ta krew nie schodziła całkowicie i zalegała wewnątrz. Mam nadzieje, że po tym zabiegu już tam wszystko spływać ładnie będzie

Edytowane przez LaLoca
Czas edycji: 2019-02-19 o 12:32
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-19, 12:32   #1772
Angel7891
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Cześć super, że dogadujecie się oby dopełnieniem tych zmian był maluszek

Aha to chyba jesteś spokojniejsza a nie boli Cię nic? przy nadżerce chyba boli w czasie seksów.

A ja dostałam pierwszą @ po zabiegu i myślałam, że to takie nic będzie, a tu leje się ze mnie jak nigdy. Po tych skąpych @ to nowość. Ale może to dobry znak, że przepływy się poprawiły
Czuję tam coś z prawej strony, nie boli tak, tylko nieprzyjemne uczucie jest przy niektórych pozycjach, więc coś tam jest. Jeśli nie będzie to coś problemem w zajściu to nie będę narazie tykać.
Oby taka @ była dobrym zwiastunem

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Angel7891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-19, 12:40   #1773
zebra666
Zakorzenienie

Cytat:
To pewnie kolki. Niestety dzieci płaczą jedne więcej drugie mniej. Czasem nawet nie boli a ryczą. Ja nigdy bym nie wpadła żeby robić młodej usg ale rozumiem Wasz niepokój, bo macie tą historię z pęcherzem. Zapytać pediatrę zawsze można.

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Niedobrze w jedną i drugą stronę. 7 dni współczuję, ale może to oznacza, że masz piękne grube endometrium

U mnie skąpe @ 2-3 dni oznaczało problemy. Ta krew nie schodziła całkowicie i zalegała wewnątrz. Mam nadzieje, że po tym zabiegu już tam wszystko spływać ładnie będzie
Nie wiedziałam, że krótkie @-mogą oznaczać problemy.... ja z długimi mam gehenne w pracy. A nie używam już tamponów, bo miałam problemy z infekcjami częściej przy nich. Lepiej jest od kiedy z nich zrezygnowałam.

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-19, 13:04   #1774
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiedziałam, że krótkie @-mogą oznaczać problemy.... ja z długimi mam gehenne w pracy. A nie używam już tamponów, bo miałam problemy z infekcjami częściej przy nich. Lepiej jest od kiedy z nich zrezygnowałam.

Niestety

Ja teraz też bez tamponów ze wzgl. na ten zabieg, ale wrócę do nich na pewno. Nie lubię jak mnie zalewa i schizy mam, że przeciekam.

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Dla potrzebujących w aptece Gemini dzisiaj dzień darmowych wysyłek. W aptece Melissa też, więc warto porównać "koszyki".
Stary 2019-02-19, 13:21   #1775
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:

Mój mąż jeszcze gotów do neurologa iść, także wiesz
On jak zacznie czytać internety to masakra, wszystko już przerobił. Ręce opadają czasami jak on panikuje.
Ale może czasem lepiej nadgorliwie niż coś przeoczyć.

AnnLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-19, 13:36   #1776
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Mój mąż jeszcze gotów do neurologa iść, także wiesz
On jak zacznie czytać internety to masakra, wszystko już przerobił. Ręce opadają czasami jak on panikuje.
Ale może czasem lepiej nadgorliwie niż coś przeoczyć.

Niech się opamięta i nie szuka dziury w całym Gdyby było coś nie tak to by płakała cały dzień i noc, dostałaby gorączki itd. Sam płacz w porze wieczornej nie jest moim zdaniem anomalią
Stary 2019-02-19, 14:13   #1777
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:
Niech się opamięta i nie szuka dziury w całym Gdyby było coś nie tak to by płakała cały dzień i noc, dostałaby gorączki itd. Sam płacz w porze wieczornej nie jest moim zdaniem anomalią
To samo mu powtarzam ale to panikarz po mamusi
On siedzi, myśli i czyta. I zawsze coś wynajdzie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2019-02-19, 15:08   #1778
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
To samo mu powtarzam ale to panikarz po mamusi
On siedzi, myśli i czyta. I zawsze coś wynajdzie

Szlaban na internety i meliska litrami Dziecko wyczuwa niepokój rodziców i samo robi się nerwowe. Dziecko ma wiele powodów do płaczu. A i bez powodu lubi płakać. Dużo sił Kochani!
Stary 2019-02-19, 15:49   #1779
UltraMarryna
Zakorzenienie

Cytat:
Zastanawiamy się z mężem czy nie zrobić małej USG brzuszka, bo może coś jej dolega że ona tak płacze wieczorami? Tzn na to USG to mąż bardziej nalega, co Wy myślicie?

Ann zgadzam się z resztą. Jakby jej cos było faktycznie to nie dawałaby znać o tym o stałych porach ( wieczornych - tak typowych dla noworodków) To "normalne" zachowanie, większość nazywa to "kolką", dla innych to nierozwiniety jeszcze organizm, tzw "4 trymestr", a właściwie jest to coś czego nikt jeszcze dokładnie nie określił, a ma to każde dziecko do 3 miesiąca życia. Trzeba przeżyć, jeśli tylko się drze i nie ma innych objawów to nie wiedzę powodów do jakiejkolwiek diagnozy. Ale wy jesteście rodzicami i wasza decyzja.
PS Ja nie wiem co za Internety ten twój mąż czyta, my jak przechodzilismy to samo to jednoznacznie wszyscy pisali że trzeba to poprostu przetrwać

UltraMarryna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-19, 15:57   #1780
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:
Szlaban na internety i meliska litrami Dziecko wyczuwa niepokój rodziców i samo robi się nerwowe. Dziecko ma wiele powodów do płaczu. A i bez powodu lubi płakać. Dużo sił Kochani!
Cytat:
Napisane przez UltraMarryna Pokaż wiadomość
Ann zgadzam się z resztą. Jakby jej cos było faktycznie to nie dawałaby znać o tym o stałych porach ( wieczornych - tak typowych dla noworodków) To "normalne" zachowanie, większość nazywa to "kolką", dla innych to nierozwiniety jeszcze organizm, tzw "4 trymestr", a właściwie jest to coś czego nikt jeszcze dokładnie nie określił, a ma to każde dziecko do 3 miesiąca życia. Trzeba przeżyć, jeśli tylko się drze i nie ma innych objawów to nie wiedzę powodów do jakiejkolwiek diagnozy. Ale wy jesteście rodzicami i wasza decyzja.
PS Ja nie wiem co za Internety ten twój mąż czyta, my jak przechodzilismy to samo to jednoznacznie wszyscy pisali że trzeba to poprostu przetrwać

Przekaże mu to wszystko
On panikuje co mu powtarzam.
A jakie internety czyta to nie wiem pewnie najgłupsze i najgłębsze bagno
Ostatnio coś stwierdził że coś tam wyczytał co to może być ale nie będzie mi nawet mówił, a jak na niego naskoczylam to powiedzial że już "dobra, dobra, nic nie mówię i nie czytam"

Stary 2019-02-19, 16:31   #1781
zebra666
Zakorzenienie

Cytat:
Przekaże mu to wszystko
On panikuje co mu powtarzam.
A jakie internety czyta to nie wiem pewnie najgłupsze i najgłębsze bagno
Ostatnio coś stwierdził że coś tam wyczytał co to może być ale nie będzie mi nawet mówił, a jak na niego naskoczylam to powiedzial że już "dobra, dobra, nic nie mówię i nie czytam"

Nie chce myśleć co by Ci wkręcał jakby te kolki były takie jak u nas. Darł się o podobnych porach, ale kilka razy w ciągu dnia. Spał tylko na mnie i na spacerach. Czasami wyłam sobie razem z nim, bo byłam tym wykończona...

Stary 2019-02-19, 17:00   #1782
kasia1221
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Angel7891 Pokaż wiadomość
I bardzo dobrze! Ohh mój też mnie denerwował z tym lekceważeniem i dostał opieprz .
Że tak pojadę klasykiem.... Idę na bete już czuję że jestem w ciąży a to pierwszy dzień po owulce ba, chyba nawet zrobię test ciążowy jutro wyjdzie jak nic

Ha ha ha Angel też w tym cyklu chciałam zapodać klasykę i napisać to samo ale stwierdziłam że nie będę już taka
Ciąża wisi w powietrzu jak nic

kasia1221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-19, 18:04   #1783
coco00
Wtajemniczenie

Ja mam słabą głowę, więc cieszę się że obecnie jest duży wybór piw 0,0 % i tych radlerowych. Nieraz wolałam to pić z wyboru i przed ciążą, bo smakowo lubię a przynajmniej nie było niemiłych doznań po A teraz od czasu do czasu 0,0.
coco00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-19, 20:34   #1784
ParoleParole
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorotka1066 Pokaż wiadomość
Znam kobiety, które twierdzą, że wolą rodzić niż iść do dentysty

nie ma to jak zajęcie głowy innymi sprawami

Hej, zastanawiałam się co tam u Was. Mam do Ciebie jakiś taki sentyment, bo zaczęłyśmy w tym samym czasie i kwestia <3 u nas zawsze podobnie wyglądała... Planujecie gdzieś się wybrać czy jeszcze dajecie sobie czas? My chyba będziemy szukać kliniki jak się teraz nie uda.

Wow! Wino z pepsi? O tym jeszcze nie słyszałam dobre to chociaż?

Ja to w ogóle śmieję się, że jak będę w ciąży to tż chyba też nie będzie mógł pić, żeby mi nie było przykro. Nie jesteśmy jakimiś alkoholikami, ale lubimy sobie wypić piwko do filmu 1-2 razy w tygodniu. Wino też lubię, szczególnie różowe, półsłodkie. Albo brzoskwiniowe Carlo Rossi
Spoko jest. Ale to zależy jakie wino. Mój mąż często dostaje z pracy i że ślubu nam trochę zostało. A jak mi się nie chce robic grzanego to sobie pepsi dosladzam. Niestety nie lubię wytrawnego wina.
Cytat:
Dziki sad raz pomogłam je koleżance ze zmiany wykupić,bo data się kończyła, a o to też cyrki u nas... ale spoko jabłkowe miałam,nie były z nich takie słodkie ulepki. Desperados z cytryną mi smakuje od czasu do czasu. Np jak taki upałek zawita w końcu....

O to to. Właśnie dziki sad.

O te cytrynowe w lecie są sztos.

Stary 2019-02-19, 20:37   #1785
zebra666
Zakorzenienie

Z planów porządkowych nic nie wyszło. Bolał mnie brzuch i olewka... za to naprawiłam sobie okno, bo mąż nie był łaskaw i mnie wkurzył. Znalazłam na you tubie, że wystarczy dokręcić śróbkę, by podnieść skrzydło i działa. Panią domu byłam ch.... ale za to majsterkowicz jak się patrzy

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2019-02-19 o 20:38
Stary 2019-02-19, 21:14   #1786
Marianna48
Zadomowienie

Brawo Zebra

Marianna48 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-19, 21:18   #1787
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Z planów porządkowych nic nie wyszło. Bolał mnie brzuch i olewka... za to naprawiłam sobie okno, bo mąż nie był łaskaw i mnie wkurzył. Znalazłam na you tubie, że wystarczy dokręcić śróbkę, by podnieść skrzydło i działa. Panią domu byłam ch.... ale za to majsterkowicz jak się patrzy

Jesteś ''miszcz" brawo Ty!

Cytat:
Napisane przez kasia1221 Pokaż wiadomość
Ha ha ha Angel też w tym cyklu chciałam zapodać klasykę i napisać to samo ale stwierdziłam że nie będę już taka
Ciąża wisi w powietrzu jak nic

oby przeczucie Cię nie mylilo

Cytat:
Nie chce myśleć co by Ci wkręcał jakby te kolki były takie jak u nas. Darł się o podobnych porach, ale kilka razy w ciągu dnia. Spał tylko na mnie i na spacerach. Czasami wyłam sobie razem z nim, bo byłam tym wykończona...

No niestety nie jedna z nas ryczala i będzie ryczala z bezsilności. To wpisane jest w macierzyństwo.

Edytowane przez LaLoca
Czas edycji: 2019-02-19 o 21:20
Stary 2019-02-19, 21:20   #1788
zebra666
Zakorzenienie

Cytat:
Jesteś ''miszcz" ���� brawo Ty!

oby przeczucie Cię nie mylilo

No niestety nie jedna z nas ryczala i będzie ryczala z bezsilności. To wpisane jest w macierzyństwo.
Taka dumna jestem, że ciągle się bawię tym oknem i je otwieram zamykam

Stary 2019-02-19, 21:21   #1789
EwelinciaLipiec
Zadomowienie

Cytat:

Hahah brawo Ty
To bardzo w męskim stylu : nie przypominaj mi co pół roku że miałem coś zrobić w zeszłym tygodniu
EwelinciaLipiec jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-02-19, 21:23   #1790
zebra666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EwelinciaLipiec Pokaż wiadomość
Hahah brawo Ty

To bardzo w męskim stylu : nie przypominaj mi co pół roku że miałem coś zrobić w zeszłym tygodniu
Oczywiście nie powstrzymałam się by mu nie wypomnieć, że ja naprawiłam... a on ..,,no widzisz , grunt że to nie ja musiałem ,,.

Stary 2019-02-19, 21:23   #1791
dorotka1066
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ParoleParole Pokaż wiadomość
Spoko jest. Ale to zależy jakie wino. Mój mąż często dostaje z pracy i że ślubu nam trochę zostało. A jak mi się nie chce robic grzanego to sobie pepsi dosladzam. Niestety nie lubię wytrawnego wina. O to to. Właśnie dziki sad.

O te cytrynowe w lecie są sztos.

U nas wina ze ślubu poszły chyba w pół roku bo albo ktoś przyszedł, albo w gości się brało, święta itp. Zostały nam tylko 2 butelki jakiegoś lepszego rocznikowo i wytrawnego. Odłożyłam w kąt barku i czekają na chrzciny pierworodnego a jak lubicie radlery to Cydr Lubelski też jest mega, taki schłodzony w letnie wieczory
Zebra brawo ty

dorotka1066 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-19, 21:26   #1792
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Taka dumna jestem, że ciągle się bawię tym oknem i je otwieram zamykam

Wyobrażam sobie może i ja spróbuję naprawić zawias szafki bo opada a tż chce serwis gwarancyjny wzywać. Pewnie wystarczy dokręcić srobke. Wielkie mi halo
Stary 2019-02-19, 21:29   #1793
zebra666
Zakorzenienie

Cytat:
Wyobrażam sobie może i ja spróbuję naprawić zawias szafki bo opada a tż chce serwis gwarancyjny wzywać. Pewnie wystarczy dokręcić srobke. Wielkie mi halo
Kiedyś mi się lało spod lodówki, jakby z obudowy. Nawet tam patrzył i nic nie wykombinował... ale net to skarbnica wiedzy i wyczaiłam, że mógł się wypiąć wąż z tyłu i tak też było!

Stary 2019-02-19, 21:39   #1794
voice_of_silence
Zakorzenienie

Ja ostatnio ratowałam przeciążoną suszarkę na pranie. Nóżki się wygięły gdy się na niej oparłam i pranie schło po skosie. Majster w osobie męża orzekł że połamana i trzeba kupić nową. Obróciłam, kopnęłam dwa razy i patrz: stoi prosto, suszy i działa.

Coco Chanel

Wyzwanie czytelnicze 2019
voice_of_silence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-19, 21:49   #1795
zebra666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez voice_of_silence Pokaż wiadomość
Ja ostatnio ratowałam przeciążoną suszarkę na pranie. Nóżki się wygięły gdy się na niej oparłam i pranie schło po skosie. Majster w osobie męża orzekł że połamana i trzeba kupić nową. Obróciłam, kopnęłam dwa razy i patrz: stoi prosto, suszy i działa.

Sprawdzę to na mojej, gdyż w zeszłym sezonie spadła z tarasu przy silnym wietrze i z deka koślawa

Stary 2019-02-19, 21:50   #1796
kasiula1723
Raczkowanie

Zebra brawo Ty

ja za to dzisiaj umyłam okna , poprałam firanki i pościel, ambitniej ogarnęłam dom i padam na twarz

Marianna jak tam na wizycie? co powiedział lekarz?

Edytowane przez kasiula1723
Czas edycji: 2019-02-19 o 21:56
kasiula1723 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-19, 23:56   #1797
ParoleParole
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]Dla potrzebujących w aptece Gemini dzisiaj dzień darmowych wysyłek. W aptece Melissa też, więc warto porównać "koszyki".
Ajjjj. Czemu ja to dopiero teraz przeczytałam. Mam za swoje. Nadrabialam na dwa razy sprzątając w między czasie.
A akurat po chorowaniu męża mialam apteczke znowu napełnić.
Ostatnio się przerazilam jak już nic w niej nie ma.
Mówi się trudno. W 5 minut już mi się nie chce nawet ich strony włączać.

Za to Zamówiłam nowy czajnik. Akurat na jednej stronie mieli darmowa dostawę. W końcu pozbede się mojego białego koszmaru z kuchni.

Stary 2019-02-20, 06:14   #1798
Haneczka1122334445
Zadomowienie

Dzień dobry ja już w drodze do pracy. Pierwszy dzień po urlopie a mi jakoś tak chcę się pracować. Szykuje się piękny dzień.
Dziewczyny jak wy to robicie że kochacie się co dwa dni przez cały cykl. Staram się wypełnić taki plan ale już nawet ochoty nie mam. Macie jakiś sposób na poprawę libido?
Zebra gratulacje. Możesz być z siebie dumna. Ja też lubię majsterkować w domu. Przy remoncie założyłam wszystkie kontakty i żyrandole. Tż mi tylko dziury wywiercił.

Stary 2019-02-20, 07:58   #1799
Marianna48
Zadomowienie

Kasiula1723 dziękuję że pytasz. Ogólnie powiedział że jest dobrej myśli, żeby się nie zamartwiać, zrobić badania i czekać na wynik. Czyli w sumie nic nie powiedział powtarzał cały czas że jest dobrej myśli. Jeszcze wczoraj wieczorem pojechaliśmy umówić się na badanie ale okazało się że lekarz jeszcze jest i zgodził się nas przyjąć, porozmawiał z nami wyjaśnił. Także wczoraj po 20 miałam pobraną krew i teraz tylko czekać na wyniki. Oczywiście noc prawie nie przespana, do tego na wadze wyszło - 1 kg zamiast plus, tak na mnie stres działa. Także od dziś postanowienie że się nie denerwuje bo nie mam na to wpływu, czekam na wynik i jestem dobrej myśli.
U mnie 13t2 dzień także już drugi trymestr. Bardzo bym się chciała cieszyć tą ciążą bo od początku same zmartwienia

Marianna48 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-20, 08:53   #1800
dorotka1066
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Haneczka1122334445 Pokaż wiadomość
Dzień dobry ja już w drodze do pracy. Pierwszy dzień po urlopie a mi jakoś tak chcę się pracować. Szykuje się piękny dzień.
Dziewczyny jak wy to robicie że kochacie się co dwa dni przez cały cykl. Staram się wypełnić taki plan ale już nawet ochoty nie mam. Macie jakiś sposób na poprawę libido?
Zebra gratulacje. Możesz być z siebie dumna. Ja też lubię majsterkować w domu. Przy remoncie założyłam wszystkie kontakty i żyrandole. Tż mi tylko dziury wywiercił.

Też bym chciała to wiedzieć! Ja zawsze miałam niskie libido, a te nieudane starania działają na mnie bardzo demotywująco. Do tego dochodzi rutyna, zmęczenie, brak czasu i tak oto doszliśmy do momentu w którym każę mężowi "odwalić robotę" i iść spać
Cytat:
Napisane przez Marianna48 Pokaż wiadomość
Kasiula1723 dziękuję że pytasz. Ogólnie powiedział że jest dobrej myśli, żeby się nie zamartwiać, zrobić badania i czekać na wynik. Czyli w sumie nic nie powiedział powtarzał cały czas że jest dobrej myśli. Jeszcze wczoraj wieczorem pojechaliśmy umówić się na badanie ale okazało się że lekarz jeszcze jest i zgodził się nas przyjąć, porozmawiał z nami wyjaśnił. Także wczoraj po 20 miałam pobraną krew i teraz tylko czekać na wyniki. Oczywiście noc prawie nie przespana, do tego na wadze wyszło - 1 kg zamiast plus, tak na mnie stres działa. Także od dziś postanowienie że się nie denerwuje bo nie mam na to wpływu, czekam na wynik i jestem dobrej myśli.
U mnie 13t2 dzień także już drugi trymestr. Bardzo bym się chciała cieszyć tą ciążą bo od początku same zmartwienia

Marianna wierzę, że niedługo będziesz mogła odetchnąć i spać spokojnie

Edytowane przez dorotka1066
Czas edycji: 2019-02-20 o 08:55
dorotka1066 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości