Staraczki ze starej paczki i zaczynające starania w 2019 | cz. 12 - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-02-21, 13:15   #1891
Paulina 87
Wtajemniczenie

Dot.: Staraczki ze starej paczki i zaczynające starania w 2019 | cz. 12

Coco faajooowy brzuszek

Haneczka nie no.. tekst z tymi badaniami kuzynki masakra...

Icannotfly tez mam teraz tsh dokładnie.1.7
brałam 25 euthyroxu. Gin zlecił samo tsh. Cos mnie tknęłl i zrobiłam jeszcze ft4. Dolna granica normy a biorąc pod uwage normy dla ciężarnych (od 0.9) miałam poniżej (0,76)
I na ostatniej wizycie gin kazał na 50 przejść
Zajrzałam do archiwum i w 1 ciąży tez jechałam na dolnej granicy cały czas mimo zwiększania dawek..

Byłam własnie w Lidlu. Kupiłam dwie bluzki do karmienia szarą i granatową. Rękawki takie 3/4.Bawełniane. Ostatnie dwie S-ki były. Dzinsów sporo i body takze nie wykupili.. body nie brałam bo po 1 nie znam płci a po 2 to takie sobie bez szału te wzory
Jeszcze koszule do karmienia nocne były ale z wiskozy więc nie wzięłam..szkoda że nie z bawełny

Edytowane przez Paulina 87
Czas edycji: 2019-02-21 o 13:24
Paulina 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-21, 13:26   #1892
UltraMarryna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Czekamy na fotoł

I nie doczekałaś się skurczy? czy innego powodu było cc? Nie pamiętam czy pisałaś.

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Zaczęło się samo. Tętno spadało małej dlatego cc.
Cytat:
Napisane przez coco00 Pokaż wiadomość
Dobra i tak trzeba było wyjść z piżamy w końcu, więc jakieś foto jest
Załącznik 7664458

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Fajowy

UltraMarryna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-21, 13:33   #1893
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UltraMarryna Pokaż wiadomość
Zaczęło się samo. Tętno spadało małej dlatego cc.Fajowy

Aha kurcze szkoda. Tak niewiele brakowało do sn..
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-21, 13:41   #1894
Marianna48
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
Coco faajooowy brzuszek

brałam 25 euthyroxu. Gin zlecił samo tsh. Cos mnie tknęłl i zrobiłam jeszcze ft4. Dolna granica normy a biorąc pod uwage normy dla ciężarnych (od 0.9) miałam poniżej (0,76)
Zajrzałam do archiwum i w 1 ciąży tez jechałam na dolnej granicy cały czas mimo zwiększania dawek..

Byłam własnie w Lidlu. Kupiłam dwie bluzki do karmienia szarą i granatową. Rękawki takie 3/4.Bawełniane. Ostatnie dwie S-ki były. Dzinsów sporo i body takze nie wykupili.. body nie brałam bo po 1 nie znam płci a po 2 to takie sobie bez szału te wzory
Jeszcze koszule do karmienia nocne były ale z wiskozy więc nie wzięłam..szkoda że nie z bawełny
Ja też dziś wizytowałam w Lidlu, kupiłam dwie pary spodni, sweter i bluzkę , ale sweter i bluzkę oddam bo koszmarnie w nich wyglądam , spodnie extra i koszt 40 zł a nie 150 jak w hm. Wybór mały tylko dwa modele i oczywiście praktycznie takie same tylko kolorem się różniły, ale akurat "mój" model , wąskie nogawki, bardzo klasyczne, bez żadnych przecierań i ładny kolor. Rozmiar idealny 36 to 36 .
A ciuszków dla dzieci nie oglądałam, nic nie chce kupować dopóki nie dostanę wyników .
Marianna48 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-21, 13:48   #1895
Nemmireth_
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się jeszcze tu pochwalę, że dzisiaj byłam na USG 3 trymestru - robi się poważnie . Wszystkie parametry są niby ok, tzn ja się znowu dopatrzyłam, że kość udowa jest na niskim centylu a główka na wysokim, ale dwa razy mi lekarz mówił, że wszystko jest w normie. Ułożony jak do porodu i raczej już nie powinien się obracać i ma 1,5 kg 30 centyl, więc raczej mniejszy niż większy Możemy mam szansę tu wzmocnić statystyki porodu sn Powoli zaczynam już "odliczać do", a z drugiej strony to takie nierealne i jeszcze czasu a czasu i tyle spraw do załatwienia

Moto bardzo się niecierpliwisz czy luzik jest?

Ewelina czekamy na serduszko !
Tez pomiary to wiesz u nas mała była na 21 centylu i na 17 chyba. A urodziła się 3700 super ze wszystko ok

Cytat:
Napisane przez wynn Pokaż wiadomość
Kasia wiem co czujesz
Do dziewczyn które biorą luteine:w jakim czasie od odstawienia dostajecie@? U mnie już 5 dni od odstawienia i nic, myślałam że to miało na celu wyregulowanie cyklu i zaraz po odstawieniu dostanę okres żeby się skrócił cykl, z przejęcia nie zapytałam o to ginekologa albo nie pamiętam co mówił mi na ten temat

Ja zawsze dostawałam 3 dni po odstawieniu

Cytat:
Napisane przez voice_of_silence Pokaż wiadomość
Ja po wizycie. Pęcherzyk nie pękł. Mam za to piękną torbiel na prawie 4 cm.

Nie bierz tego do siebie, ale nie rozumiem stymulacji bez zastrzyku na pęknięcie pęcherzyka. Przecież przy stymulacji torbiele są bardzo bardzo często, wiec po co ryzykować przykro mi, oby w kolejnym cyklu się udało

Hej, u nas dziś leje, ponuro i siedzimy w domu

Juz nie biorę tabletek anty. Brałam je 15 dni, a już 10 dni mam krwawienie silne. Konsultowalam się z gin telefonicznie i mówiła ze tak często przy nich jest. I odstawilam. Ciekawe kiedy minie! Bo najpierw prawie 7tygodni krwawienia w połogu. Prawie 2 tyg przerwy i znowu. Porażka.

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

Starania od listopada 2019
Tyle zmienił mały człowiek, niemal lżejszy od powietrza.
11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017
Nemmireth_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-21, 13:59   #1896
UltraMarryna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nemmireth_ Pokaż wiadomość
Tez pomiary to wiesz u nas mała była na 21 centylu i na 17 chyba. A urodziła się 3700 super ze wszystko ok

Ja zawsze dostawałam 3 dni po odstawieniu

Nie bierz tego do siebie, ale nie rozumiem stymulacji bez zastrzyku na pęknięcie pęcherzyka. Przecież przy stymulacji torbiele są bardzo bardzo często, wiec po co ryzykować przykro mi, oby w kolejnym cyklu się udało

Hej, u nas dziś leje, ponuro i siedzimy w domu

Juz nie biorę tabletek anty. Brałam je 15 dni, a już 10 dni mam krwawienie silne. Konsultowalam się z gin telefonicznie i mówiła ze tak często przy nich jest. I odstawilam. Ciekawe kiedy minie! Bo najpierw prawie 7tygodni krwawienia w połogu. Prawie 2 tyg przerwy i znowu. Porażka.
Szkoda że ci nie mówiła o tym w momencie gdy ci je przepisywała. Ci lekarze!!!!

Stary 2019-02-21, 14:02   #1897
Nemmireth_
Zakorzenienie

Cytat:
Szkoda że ci nie mówiła o tym w momencie gdy ci je przepisywała. Ci lekarze!!!!

Ona mówiła ze może się zdarzyć ale plamienie albo brudzenie. Ale nie krwotok dosłownie co chwila musialam chodzić do WC bo się lalo, teraz już mniej na szczęście. Zastanawiam się tylko kiedy to minie...

Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017
Stary 2019-02-21, 14:07   #1898
UltraMarryna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nemmireth_ Pokaż wiadomość
Ona mówiła ze może się zdarzyć ale plamienie albo brudzenie. Ale nie krwotok dosłownie co chwila musialam chodzić do WC bo się lalo, teraz już mniej na szczęście. Zastanawiam się tylko kiedy to minie...

O jeny! To straszne. Nie wystraszyłaś się? Znów się organizm musi unormować

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

A ty Nem jak już się to uspokoi to nie planujesz wybrać się na monitoring? Żeby zobaczyć czy się nie naprawił twój organizm??

Stary 2019-02-21, 14:15   #1899
carmelove_03
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
Mało się udzielam ostatnio, ale słabo się czuję i obecnie czekam aż zacznie się drugi trymestr, czyli... kwiecień

Też planowałam iść do Lidla, bo chciałam kupić spodnie ciążowe. Do widocznego brzucha jeszcze kawał czasu, ale jak są za 40 zł to szkoda nie kupić Tylko nie mam siły iść, a jeszcze deszcz pada... Może pójdziemy z TŻ jak wróci z pracy Chyba mam coś nie tak z głową, ale boję się sama chodzić gdzieś dalej. Kiepsko się czuję, dużo szybciej się męczę, niedobrze mi jest i boję się, że zasłabnę albo coś... Muszę się ogarnąć...

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Cytat:
Napisane przez dorotka1066 Pokaż wiadomość
Jeszcze tak mi się przypomniało, nie wiem czy ogladacie chłopaków do wzięcia? Tam jedna z bohaterek była przekonana, że jest w ciąży bo bolał ją ząb oczywiście nie była
Tak samo jak w "Rodzinie zastępczej" Alutka miała przeczucie poetyckie

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Cytat:
Załącznik 7664458
Cudny
carmelove_03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-21, 14:34   #1900
Marianna48
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez carmelove_03 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Mało się udzielam ostatnio, ale słabo się czuję i obecnie czekam aż zacznie się drugi trymestr, czyli... kwiecień

Też planowałam iść do Lidla, bo chciałam kupić spodnie ciążowe. Do widocznego brzucha jeszcze kawał czasu, ale jak są za 40 zł to szkoda nie kupić Tylko nie mam siły iść, a jeszcze deszcz pada... Może pójdziemy z TŻ jak wróci z pracy Chyba mam coś nie tak z głową, ale boję się sama chodzić gdzieś dalej. Kiepsko się czuję, dużo szybciej się męczę, niedobrze mi jest i boję się, że zasłabnę albo coś... Muszę się ogarnąć...[COLOR="Silver"]
Pierwszy trymestr jest ciężki, przyjdzie drugi trymestr a z nim wiosna i napewno więcej sił będziesz miała . Ja w pierwszym trymestrze czułam się koszmarnie, już nie dawałam rady , a jak przyszedł drugi to z dnia na dzień super się zrobiło, już tylko kręgosłup mi doskwiera, ale ani mdłości, ani senności nic kompletnie. W poprzedniej ciąży mdłości ciągneły się do trzeciego trymestru a jak się skończyły to zaczęła się zgaga
Dodam że w drugim trymestrze jestem od 4 dni

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Coco00 śliczny brzuszek
Stary 2019-02-21, 14:47   #1901
carmelove_03
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marianna48 Pokaż wiadomość
Pierwszy trymestr jest ciężki, przyjdzie drugi trymestr a z nim wiosna i napewno więcej sił będziesz miała . Ja w pierwszym trymestrze czułam się koszmarnie, już nie dawałam rady , a jak przyszedł drugi to z dnia na dzień super się zrobiło, już tylko kręgosłup mi doskwiera, ale ani mdłości, ani senności nic kompletnie. W poprzedniej ciąży mdłości ciągneły się do trzeciego trymestru a jak się skończyły to zaczęła się zgaga
Dodam że w drugim trymestrze jestem od 4 dni
Ja do tego jeszcze psychicznie źle się czuję, bo siedzę w domu a nic nie robię. Tzn chodzę po zakupy, trochę ogarnę w domu, ale obiady robię taki szybkie i proste, nie mam ochoty na żadne kotlety, od kurczaka mnie odrzuca zupełnie. W weekend TŻ kupił kurczaka to sam jadł kotlety z piersi, które sam zrobił, a ja... zjadłam tylko mizerię Z psem nawet nie wychodzę, bo nie mam siły, TŻ z nim wychodzi. Na szczęście TŻ jest wyrozumiały i mówi, ze mu to nie przeszkadza. Ale ja mam nadzieję, że wkrótce poczuję się lepiej i nie będę taka bezużyteczna, nie będę leżeć przed telewizorem przez większość dnia
Stary 2019-02-21, 14:50   #1902
UltraMarryna
Zakorzenienie

Cytat:
Ja do tego jeszcze psychicznie źle się czuję, bo siedzę w domu a nic nie robię. Tzn chodzę po zakupy, trochę ogarnę w domu, ale obiady robię taki szybkie i proste, nie mam ochoty na żadne kotlety, od kurczaka mnie odrzuca zupełnie. W weekend TŻ kupił kurczaka to sam jadł kotlety z piersi, które sam zrobił, a ja... zjadłam tylko mizerię Z psem nawet nie wychodzę, bo nie mam siły, TŻ z nim wychodzi. Na szczęście TŻ jest wyrozumiały i mówi, ze mu to nie przeszkadza. Ale ja mam nadzieję, że wkrótce poczuję się lepiej i nie będę taka bezużyteczna, nie będę leżeć przed telewizorem przez większość dnia
Leż karmelku i ciesz się że możesz Niedługo to minie!

Stary 2019-02-21, 14:57   #1903
zebra666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ParoleParole Pokaż wiadomość
Jakaś mnie depresja łapie. Im bliżej kwietnia/maja tym gorzej.
Po pierwsze dwie przyjaciółki wtedy rodzą. A mi stuknie wtedy 3 lata niczego.

I bardziej te porody mnie przerażają. Bo psychicznie będzie jeszcze ciężej. Jeszcze o ile z jedną z nich mam słabszy kontakt bo mieszka daleko i więcej na telefonie wisimy to jakoś ona rozumie i nie każda rozmowa to jej ciąża. A z drugą jest taki problem że jest wielka radość w rodzinie, bardzo często się widujemy i każde spotkanie to jest oh i ah dziecko będzie, dziecko to dziecko tamto.

Koniec gorzkich żali.

To będzie ciezka psychicznie wiosna. Najgorsza.

Dzis urodziła moja przyjaciółka. Wiem co masz na myśli...

Wysłane z mojego CAM-L21 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Cytat:
Napisane przez voice_of_silence Pokaż wiadomość
Do 10 dni powinna być miesiączka. W ostatnim cyklu rozpoczęła się u mnie jakoś po 2 dniach od odstawienia. Za pierwszym razem trwało to sporo dłużej, ale nie pamiętam dokładnie.

Ja po wizycie. Pęcherzyk nie pękł. Mam za to piękną torbiel na prawie 4 cm.

Mam nadzieję, ze się wszystko unormuje

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-21, 14:59   #1904
carmelove_03
Zakorzenienie

Cytat:
Leż karmelku i ciesz się że możesz Niedługo to minie!
Dzięki
TŻ mówi, że pewnie drugiej ciąży już nie będę chciała Ale aż tak to nie Tzn patrząc na moje samopoczucie wolałabym, żeby pierwsze dziecko było już trochę odchowane, także dzieci rok po roku nie będzie na pewno Ale od zawsze mówiłam, że nie chcę jedynaka. Mam dwie siostry i nie wyobrażam sobie, żebym miała ich nie mieć, także chciałabym, żeby moje dzieci też miały siebie
Stary 2019-02-21, 15:04   #1905
zebra666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ParoleParole Pokaż wiadomość
A "najmilsze" jest to jak ostatnio usłyszałam od jednej koleżanki, która wpadła "nie można mieć wszystkiego od razu".
Ja nienawidzę tekstów, typu,,kiedy drugie, syn już taki duży,, ostatnio nasluchałam się na jego urodzinach, bo była moja była podopieczna 3 latka i stęsknioba tuliła itd. Tych fajnych tekstów wtedy padło dużo i zaciskałam zęby.

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Cytat:
Załącznik 7664458

Stary 2019-02-21, 15:07   #1906
carmelove_03
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Ja nienawidzę tekstów, typu,,kiedy drugie, syn już taki duży,, ostatnio nasluchałam się na jego urodzinach, bo była moja była podopieczna 3 latka i stęsknioba tuliła itd. Tych fajnych tekstów wtedy padło dużo i zaciskałam zęby.
Niestety ludzie nie mają wyczucia. My w drugi dzień świąt byliśmy u teściów. Brat TŻ ma syna, coś tam się razem pobawili, a teść do TŻ "A kiedy Ty będziesz się tak ze swoim bawił?". Ja tego dnia robiłam test, kolejny negatywny i też przykro mi było :/
Stary 2019-02-21, 15:08   #1907
coco00
Wtajemniczenie

Nawet u mnie od około 5 miesiąca jest dużo lepiej, choć wymioty nie przeszły całkiem, więc dziewczyny jakoś wytrzymajcie ten pierwszy trymestr i będzie z górki
Ja do 14 tygodnia pracowałam, więc poza praca byłam mega zombie, ale tak mi się to poukładało. Ale fakt u mnie też praktycznie wszystkie obowiązki przeszly na tż. Dopiero ogarniam odkad jestem na L4 w miarę.
Mimo, że nie najlepiej znoszę ciąże to nie na tyle, żeby powiedzieć "nigdy więcej"- zobaczymy co powiem po porodzie Choć fakt wydaje mi się to ciężkie zadanie mając jednego brzdąca w domu, bo teraz nie mam siły na coś to nie robię tylko leżę albo śpie kiedy mam ochotę. Ale jak sytuacja zmusza no to się jakoś to przecież ogarnie, ale na pewno nie powiem, że ciąża to taki fajny stan czy że lubię być w ciąży, a posiadanie brzuszka jest słodkie
coco00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-21, 15:09   #1908
zebra666
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety ludzie nie mają wyczucia. My w drugi dzień świąt byliśmy u teściów. Brat TŻ ma syna, coś tam się razem pobawili, a teść do TŻ "A kiedy Ty będziesz się tak ze swoim bawił?". Ja tego dnia robiłam test, kolejny negatywny i też przykro mi było :/
No to były urodziny mojego syna, a musiałam walczyć by się nie rozryczeć. Nienawidzę takich tekstów, nigdy nikomu takich uwag nie prawię, bo nie znam czyjejś syruacji i biorę pod uwagę, że bywa różnie w życiu.

Stary 2019-02-21, 15:10   #1909
Marianna48
Zadomowienie

Cytat:
Spokojnie, niedługo minie, nie jesteś bezużyteczna w końcu inkubujesz dziecko . U mnie początki były podobne musiałam się zmuszać żeby wstać z łóżka , będzie dobrze, odpoczywaj nabieraj sił, czytaj książki
Stary 2019-02-21, 15:12   #1910
zebra666
Zakorzenienie

Oby marzec w końcu mi sprzyjał... będę po urlopie wypoczęta, szefowie wyjeżdżają na wakacje, nie będę też na zmianach przez kilka tyg z kierowniczką. Liczę, że psychicznie będzie lepiej i w końcu się uda!

Stary 2019-02-21, 15:22   #1911
carmelove_03
Zakorzenienie

Cytat:
No to były urodziny mojego syna, a musiałam walczyć by się nie rozryczeć. Nienawidzę takich tekstów, nigdy nikomu takich uwag nie prawię, bo nie znam czyjejś syruacji i biorę pod uwagę, że bywa różnie w życiu.
Dokładnie. Takimi tekstami można komuś sprawić naprawdę dużą przykrość. A przecież nie będziesz każdemu się tłumaczyć, że się staracie któryś cykl i na razie nic.
Ale ja cały czas trzymam kciuki Wiem jak to jest pracować w miejscu, którego się nie lubi, tkwić tam i z miesiąca na miesiąc liczyć, że ten będzie już ostatni... Wiem, że się dodatkowo męczysz, bo nie dość, że się nie udało to jeszcze kolejny miesiąc musisz spędzić w pracy, której nie znosisz. Rozumiem to doskonale... Miałam nadzieję, ze zobaczymy się na październikówkach, ale może to marzec będzie Twoim miesiącem i będziesz w listopadówkach

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Marianna48 Pokaż wiadomość
Spokojnie, niedługo minie, nie jesteś bezużyteczna w końcu inkubujesz dziecko . U mnie początki były podobne musiałam się zmuszać żeby wstać z łóżka , będzie dobrze, odpoczywaj nabieraj sił, czytaj książki
Haha, też próbuje sobie tak to tłumaczyć - wcale nie leniuchuję, wykonują bardzo ciężką pracę, tworzę nowego człowieka
Stary 2019-02-21, 15:23   #1912
zebra666
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie. Takimi tekstami można komuś sprawić naprawdę dużą przykrość. A przecież nie będziesz każdemu się tłumaczyć, że się staracie któryś cykl i na razie nic.
Ale ja cały czas trzymam kciuki Wiem jak to jest pracować w miejscu, którego się nie lubi, tkwić tam i z miesiąca na miesiąc liczyć, że ten będzie już ostatni... Wiem, że się dodatkowo męczysz, bo nie dość, że się nie udało to jeszcze kolejny miesiąc musisz spędzić w pracy, której nie znosisz. Rozumiem to doskonale... Miałam nadzieję, ze zobaczymy się na październikówkach, ale może to listopad będzie Twoim miesiącem
Dzięki też liczyłam na październik, nie nakręcałam się, ale liczyłam na II. Mam nadzieję, że jak dychnełam psychicznie i fizycznie wreszcie zaskoczę...plan od poniedziałku to mieć wyrąbane i nie brać do siebie tej pracy...

Stary 2019-02-21, 15:29   #1913
Marianna48
Zadomowienie

Cytat:
[COLOR=Silver]
Haha, też próbuje sobie tak to tłumaczyć - wcale nie leniuchuję, wykonują bardzo ciężką pracę, tworzę nowego człowieka
Dla organizmu to ogromna praca, ogromny wysiłek i poświęcenie . Gdzieś czytałam badania ile lat zabiera ciąża. Ja już mam anemię i wyniki się nie poprawiły mimo tabletek i zmiany diety, w pierwszej ciąży poleciały mi mocno zęby i teraz też napewno tak będzie. Także Carmelove my tworzymy i się poświęcamy więc tż-ci mogą , a nawet mają moralny obowiązek o nas dbać
Stary 2019-02-21, 15:41   #1914
kasia1221
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Angel7891 Pokaż wiadomość
I to własna matka. Nie odezwałabym się do niej już więcej póki by nie zrozumiała swojego błędu. Niektórzy to właśnie tak powiedzą głupotę, bez zastanowienia. Też swoje usłyszałam po #.
Dziewczyny uwaga boli mnie ząb. ale w sumie ostatnio też bolał i miałam zabieg usuwania a tu ciąża. Także tym razem czekam na okres i nie biorę specyfików .

Angel ja mam głupie sny w tym tygodniu a u nas na wątku to też okazał się objaw ciążowy więc czekamy razem

kasia1221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-21, 15:44   #1915
Nemmireth_
Zakorzenienie

Cytat:
O jeny! To straszne. Nie wystraszyłaś się? Znów się organizm musi unormować

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

A ty Nem jak już się to uspokoi to nie planujesz wybrać się na monitoring? Żeby zobaczyć czy się nie naprawił twój organizm??

Zdziwilam się, ale w sumie myślałam że to okres juz przyszedł i taki obfity. Ale w sumie nie wiem czy to okres bo tyle by trwał? Sama nie wiem

Chciałabym. Ale ja na monitoring jeździłam do kliniki do Warszawy (bo moja gin przyjmuje tylko 2 razy w tyg) i no nie bardzo mogę. Wycieczka do Warszawy to pół dnia... i praktycznie trzeba co 2 dzien byc. Nie wezmę ze sobą Werki i tez jej nie zostawię na tyle czasu. Wiec na razie nie

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017
Stary 2019-02-21, 15:50   #1916
kaaarii
Zakorzenienie

Cytat:
Załącznik 7664458

Ładny brzusio

U nas dzisiaj była położna. Leoś w 4 dniu ważył 3100, a dzisiaj w 13 3600 Wszystko w porządku. Pochwaliła nas, że ładnie przybrał na wadze

kaaarii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-21, 15:50   #1917
carmelove_03
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki też liczyłam na październik, nie nakręcałam się, ale liczyłam na II. Mam nadzieję, że jak dychnełam psychicznie i fizycznie wreszcie zaskoczę...plan od poniedziałku to mieć wyrąbane i nie brać do siebie tej pracy...
Na pewno to dużo da, jak będziesz miała wyrąbane. Ja w tej pracy nauczyłam się jednego - praca jest dla mnie, a nie ja dla pracy. Koniec tego. Jestem jedna, zarabiam jak jedna, nie będę pracować za trzy. Żeby do tego dojść musiałam trafić do pracy, gdzie jest za mało ludzi, bo kierownik regionalny uważa, że 1-2 osoby na ogromny sklep wystarczą, a Ty musisz stać na kasie, roznosić ciuchy z przymierzalni, roznieść dostawę. Któregoś dnia stwierdziłam, że pierdzielę - jestem sama, mam mały ruch to rozniosę ciuchy, a jak mam duży to trudno, będą się ciuchy zbierały na rolce i czekały aż ktoś jeszcze przyjdzie do pracy, bo ja nie będę latać jak głupia po całym dużym sklepie jak ledwo odłożyłam dwie rzeczy a musiałam z końca sklepu iść do kasy, bo już ktoś podszedł. Do tego miałam taki plan, że popracuję do końca umowy, a jeśli się nie uda zajść w ciąże to znajdę coś innego a podczas okresu próbnego porobię badania, bo to akurat będzie rok starań. Ale na szczęście się udało Ja ogólnie lubię mieć jakiś plan - wtedy czuję się pewniej
Stary 2019-02-21, 16:00   #1918
zebra666
Zakorzenienie

Cytat:
Na pewno to dużo da, jak będziesz miała wyrąbane. Ja w tej pracy nauczyłam się jednego - praca jest dla mnie, a nie ja dla pracy. Koniec tego. Jestem jedna, zarabiam jak jedna, nie będę pracować za trzy. Żeby do tego dojść musiałam trafić do pracy, gdzie jest za mało ludzi, bo kierownik regionalny uważa, że 1-2 osoby na ogromny sklep wystarczą, a Ty musisz stać na kasie, roznosić ciuchy z przymierzalni, roznieść dostawę. Któregoś dnia stwierdziłam, że pierdzielę - jestem sama, mam mały ruch to rozniosę ciuchy, a jak mam duży to trudno, będą się ciuchy zbierały na rolce i czekały aż ktoś jeszcze przyjdzie do pracy, bo ja nie będę latać jak głupia po całym dużym sklepie jak ledwo odłożyłam dwie rzeczy a musiałam z końca sklepu iść do kasy, bo już ktoś podszedł. Do tego miałam taki plan, że popracuję do końca umowy, a jeśli się nie uda zajść w ciąże to znajdę coś innego a podczas okresu próbnego porobię badania, bo to akurat będzie rok starań. Ale na szczęście się udało Ja ogólnie lubię mieć jakiś plan - wtedy czuję się pewniej
Coprawda u mnie branża spożywcza. Ale ren sam schemat... rozkładam towar, przyjmuje go, dokładam na półki, latam do kasy, robie z gazetami, wszystko na raz i odrywając się bo ktoś przy kasie... do tego każda ma działy swoje i dostałam najwięcej... i jestem od dźwigania skrzynek z piwami. Wracam i mam w d .. robić będę normalnie swoim tępem i olewać co nie zdążę. Przestane też martwić się, że mi umowy nie przedłuży... mam do maja. Na spokojnie podejmę decyzję co dalej, ale mam nadzieję, że uda mi się zaciążyć do końca umowy...

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Cytat:
Napisane przez kaaarii Pokaż wiadomość
Ładny brzusio

U nas dzisiaj była położna. Leoś w 4 dniu ważył 3100, a dzisiaj w 13 3600 Wszystko w porządku. Pochwaliła nas, że ładnie przybrał na wadze

Super

Stary 2019-02-21, 16:05   #1919
Icannotfly
Zakorzenienie

GG do Icannotfly

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
Coco faajooowy brzuszek

Ja ba dawce 50 i przez miesiąc ładnie spadło. Ft4 miałam w dolnej granicy normy, teraz też nie jest rewelacyjne, ale poszło do góry. w poniedziałek endo.
Cytat:
Ehem, też zaczęlam mieć takie podejście. Pracowałam nie raz za 3 a dostawałam wypłatę jak inni. Uznałam że nie warto.

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Cisza, ja i czas...

Icannotfly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-21, 16:08   #1920
zebra666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Icannotfly Pokaż wiadomość
Ja ba dawce 50 i przez miesiąc ładnie spadło. Ft4 miałam w dolnej granicy normy, teraz też nie jest rewelacyjne, ale poszło do góry. w poniedziałek endo.
Ehem, też zaczęlam mieć takie podejście. Pracowałam nie raz za 3 a dostawałam wypłatę jak inni. Uznałam że nie warto.

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Doszłam do tego punktu... zobaczyli, że ogarniam i dali mi więcej na głowę i mam nadganiać za dziewczynę z mojej zmiany, która nie wyrabiała. A wypłata taka sama...

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Tak więc spróbuję z innym podejściem może w końcu wyluzuję...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości