![]() |
#4081 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. I
Melduję się zaglądam tu co jakis czas, ale cisza nastała na wizażu.
Moj dziś kończy 7 mcy ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4082 |
Raczkowanie
|
Hej! Tak cisza jak makiem zasial😁
Brawo za 7 mięsiecy, my jutro kończymy 6😀 Pelza już? Świetnie😊 mój za leniwy😁 Aktualnie leczymy infekcje, więc w domku siedzimy. Klusek rośnie, już 9400😱 ma apetyt, najbardziej lubi obiadki😁 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4083 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4084 |
Raczkowanie
|
No właśnie nie wiem czy jak on taki duży, to tak szybko zacznie pelzac. Jest silny, Ale duży, i ta waga chyba też robi swoje.
Wszystkie przenioslyscie się na fb? Chyba już nie uda się reaktywować wątku🙄 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4085 |
Raczkowanie
|
Melduje sie i ja, chodz faktycznie wyglada ze watek zamiera nam
![]() U nas sajgon bo maz chory i oprocz zajmowania sie Karola opiekuje sie rowniez nim. Czasem nie wiem w co rece wlozyc... Mala rozwija sie calkiem ladnie. Tez juz pelza, u nas dokladnie 6 i pol miesiaca. Dzis widzialam ze juz raz podniosla sie na kolanka, tak jakby do raczkowania. Jednak chyba najbardziej lubi byc noszona na rekach, a ze tez juz prawie 7 kg to nastepuje konflikt interesow z moim kregoslupem. Na szczescie moja mama ja czesto nosi wiec jakos leci. Dzis na spacerze mialysmy piekna wiosne. 15 stopni i piekne slonce. Nie moge sie doczekac zeby schowac juz te grube kurty i czapy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4086 |
Raczkowanie
|
Ciekawe co u reszty słychać, tyle Was tu było, każda się kojarzyło, a teraz cichutko.
Idzie nam trzeci ząbek😊 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4087 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wybralysmy sie za to z Karola na finess dla mam z dziecmi w tym tygodniu. Niestety mala byla przerazona. Wystarczylo ze inne dziecko do niej raczka machnelo albo glosniej zawylo a ona juz w placz. Mialam problemy zeby wogole skupic sie na cwiczeniach. Poki co mam aspoleczne i lekliwe dziecko. Takze dluga droga przed nami zeby oswoic te strachy ![]() Byc moze problem stad ze niewiele osob nas odwiedza, mieszkamy na takim troche odludziu, gdzie jest bardzo cicho. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4088 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja chodze od miesiąca 2x w tygodniu po godzinie na fitness i na początku mega się spinalam jak tam Młody i po zajęciach pędziłam do domu. Teraz już jestem bardziej wyluzowana ale też szybko do domu wracam ![]() ![]() ![]() U nas ogólnie nudy, dzień świstaka można powiedzieć. Zębów też nie mamy, może na dole coś się pokaże bo dziąsła spuchnięte a na górze nic a nic się nie dzieje. Młody coraz bardziej mobilny i ciekawski się zrobił, boję się go zostawić samego na chwilę. Czekamy z utęsknieniem na wiosne ![]() W spacerowce jeszcze nie jeździł, na razie w foteliku jeździmy. W przyszłym tyg przyjdzie wkładka do spacerówki i poduszka motylek to wtedy wyjedziemy spacerowka, jak oczywiście pogoda pozwoli. Pozdrowionka mamusie ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4089 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nudzimy sie w domu, nie mam juz pomyslu co robic z mala, bo obecnie nie zawsze pogoda pozwala jeszcze wyjsc. Cwiczenia wygladaja tak ze dzieciaczki sa zbierane do kupy na matach w rogu sali a Ty cwiczysz z innymi mamami wg wskazan trenera. Chodz w praktyce wyglada to tak ze zawsze ktores dziecko placze wiec prowadzacy w czasie jak cwiczymy sie nim zajmuje, a i duzo dzieciakow sie "rozlazi" po sali ale tym sie nikt nie przejmuje ![]() Ja tez sie stresowalam poczatkowo jak mialam mala zostawic, ale potem przeszlo. Maz jest niezastapiony ![]() Gdybym miala porownac to cwiczenia dla mam z dziecmi sa bardziej wymagajace niz zwykle np. Joga czy pilates. Ostatnio byly hantelki, step, guma i jeszcze jakies obciazenie. 3 dzien mam bol miesni ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Generalnie jak mam wybierac wole normalne cw. gdzie moge sie skupic, ale postanowilam uspoleczniac dziecko bo za bardzo nie mam gdzie stad zajecia dla mam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4090 |
Raczkowanie
|
Hej!
My dziś chrzcimy😊 lecę się ogarniać, bo mamy na 12. Muszę Was później nadrobić! Miłego dnia! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4091 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
My chcilismy jak mala miala 2,5 miesiaca. W kosciele o zgrozo byla nawet grzeczna, chodz to byl trudny czas bo kolki i marudzenie... Jedyna wtopa to katering. Robilismy przyjecie w domu i firma kateringowa o nas..zapomniala. A tu goscie glodni po kosciele w niedziele o 12. Suma sumarum poskladali zamowienie i przywiezli na raty po ok. 1,5h. I chodz nie moja wina, tak mi bylo wstyd przef gosci ze schowalam sie do pokoju z mala i przez godzine nie wychodzilam ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4092 |
Raczkowanie
|
Hej!
Chrzciny super, maly w Kościele ani na sali nawet nie zaplakal😁😁😁 do wszystkich się uśmiechał, dawał się nosić i pozował do zdjęć😊 w Kościele troszkę podsypial albo leżał w gondoli i obserwował. Normalnie wczoraj dziecko anioł😁😁😁 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4093 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4094 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja ubranko kupowalam na allegro, ale takie nietypowe bo zwykly bialy pajac z taka jakby wszyta tiulowa spodniczka. Ubranko bylo skromne, a po chrzcinach wykorzystalam jeszcze pare razy na ubranie malej po domu. Kombinezonu nie kupowalam bo mialam polarkowy akurat w kolorze bialym (idealnie sie sprawdzil). Jeszcze tylko dokupilam kwiatuszka na gumce na glowke zeby bylo odswietnie i tyle ![]() Widze ze teraz wiekszosc osob wynajmuje sale w restauracji ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4095 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4096 |
Raczkowanie
|
Ja ubranko kupowałam na asanti.pl. Szare bawełniane spodenki i do tego biała bluzeczka z taka kamizelka z przodu, pod spodem body z krótkim. W Kościele miał do tego biała kurteczkę i w komlepcie białe grubsze spodnie do kurtki i rajstopki. Na sali założyłam skarpetki i te szare spodnie. No i biała czapeczkę do kompletu z kurtka😊
Przebierałam go w gondoli, podczas przyjęcia zjadł butle mleka, później owoce, a na kolację koło 20 już byliśmy w domu. Obiad dostał przed Msza😊 My mieliśmy przyjęcie w hotelu na 30 osób. Jak bym miała gotować dla takiej liczby ludzi to bym oszalała😁😁😁 sporo zostało i wszystko popakowalismy do domu😊 Także no stress, wszystko można zorganizować😊 dzieciaczek w centrum uwagi, każdy się nim chce zająć choć chwilę i my możemy odpocząć😁😁😁 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4097 |
Zadomowienie
|
Ja kupowałam ubranko na chrzest w hm zwykły biały miś kombinezon (chrzciny w październiku). Pod tym miał bawełniane body z muszka i bawełniane spodenki imitujące eleganckie.
Jak tam tłusty czwartek minął? Ja sporo wyciągnęłam pączków nawet nie liczę ile.. Miałam i domowe od mojej mamy i teściowa wpadła z kupnymi. Jutro juz wracamy do lekkiego jedzenia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4098 |
Raczkowanie
|
Aaska co tam u Dziewczyn słychać, bo żadna już się tu nie odzywa?🙄
Ja wciągnęłam dwa, jutro tak jak u Ciebie zdrowo już😁 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4099 |
Zadomowienie
|
Dwa to wyciągnęłam na śniadanie wczoraj
![]() Co do reszty dziewczyn to jak to w życiu różnie bywa. Raz lepsze spanie maluchów raz gorsze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4100 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny, ja zaglądam od czasu do czasu ale nawet nie ma co nadrabiać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4101 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4102 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() ![]() ![]() Dziś szczepilismy na meningokoki, podobno może być gorączka nawet do 40 stopni, pewnie znowu nie będę spać ![]() Młody nic nie przybrał od 3 tyg i urósł 2 cm. U nas podstawa diety jest kp, rano dostaje kaszkę pełnoziarnistą , (w różnych smakach, robię mixy),do tego jakieś owocne, najczęściej daje jabłko-burak z gerbera i wtedy kupa jest codziennie, bez żadnego wysiłku. Po południu zupa, a przed snem butla z mm. Dziś przyszło krzesełko, zdecydowaliśmy się na safety 1st timba i po 10 min siedzenia mogę stwierdzić że jest ok. Młody sam nie siada, nie raczkuje, raczej się czolga po podłodze, próbuje czworakowac ,a jak siedzi to trzeba go asekurowac. Dzisiaj tz w miasto poszedł a my siedzimy w domu. Jak tylko znajdę chwilę to muszę obejrzeć Przyjaciółki bo od wczoraj nowy sezon ![]() ![]() Buziaki mamuśki ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4103 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Cytat:
Dzis sie pochwale zrobilam 25 kulek miesnych po 10 g na cielecinie i kroliku, kostki rosolowe wg przepisu Maluszek na 6+, i 4 sloiki z warzywami, makaronem i miesem. Walczam w kuchni pol dnia ale zapasy spokojnie na m-c starcza. Czasem daje kupny sloik, ale coraz rzadziej. Na kostkach i miesie gotuje zwykle rozne zupy malej. Rozkrecilam sie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4104 |
Zadomowienie
|
My jemy na drugie śniadanie owoc lub kleik z owocami, mus z jabłek lub banan przeważnie. W porze obiadowej słoik /zupka i podwieczorek kaszka na noc z hipp. W międzyczasie mleko, na noc i w nocy też mleko.
Maly preferuje musy, zupki, A BLW odpada. Przyjdzie jego czas. Dziś już lekki dzień był jedzeniowy uf.. Odrazu lżej ![]() Joas planuje szczepić na meningokoki po ukończeniu roczku wtedy wiem, że mniej tych dawek jest, a do żłobka i tak nie i idzie póki co. Ale nie wiedziałam, że taka, aż goraczka może wystąpić... Też bym pewnie czuwała. Ja to panikara czasem jestem i po szczepieniu mierze temp jak głupia :-D Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4105 |
Przyczajenie
|
😳😳 ale akcja z tym białkiem jaja,współczuje. To ja podałam w takim razie bezmyślnie, nie liczyłam sie z jakimikolwiek skutkami🤭 a w ulotkach szczepionek w składzie tez jest białko jaja 🙄
Co do kup to młody dusi tak z dwa razy dziennie i nic, poza tym nie widać zeby mu to przeszkadzalo,ale jak widzę to musimy nad tym popracować . Szacuneczek za przygotowywanie słoików 😊 na zrobiłam masę dyni z jabłkiem i wszystkie w kosz poszły, pasteryzowane,wklęsłe a koty jak persy puchate narosły 😞 gotujemy na bierząco jak dostaniemy w lidlu cos bio i czekamy z maluchem zeby zrobić grządki i wtedy zajadać wszystko. Macie jakieś ciekawostki? Nowe spostrzeżenia? Patenty? Mi tak szkoda ze chłopak sie robi taki samodzielny 🤪 Czy kroras z Was planuje drugiego bobasa? Kiedy zaczynacie działać? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4106 |
Zadomowienie
|
Ja planuje, ale jeszcze z dwa lata poczekamy do starań
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4107 |
Raczkowanie
|
My nie planujemy bobasa, ale to raczej los za nas zdecydował niż my sami bo to że jest Młody to cud-6 lat starań i dużo przykrych rzeczy po drodze
![]() Brawo za przygotowanie słoików i innych bobasowych specjałów ![]() ![]() ![]() Melduję że gorączki nie było, tzn. zapobiegawczo od razu po przyjściu do domu dostał pedicetamol żeby się nic nie rozkrecilo. Apetyt ma zdecydowanie mniejszy i trochę jest marudny ale do przeżycia. Patentów raczej żadnych nie mamy ![]() Idę sprzątać ![]() Pozdrowienia i miłego weekendu mamusie ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4108 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie wiemy jeszcze czy bedzie drugi bobas. Obawiam sie ze wiek i liczne operacje mocno ograniczaja taka mozliwosc. Mala jest wynikiem kilkuletnich staran, mnostwa wydanej kasy, ale warto bylo! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4109 |
Raczkowanie
|
Hej!
Brawa za jedzonko domowej roboty. U nas mm i raczej więcej słoiczków niż mojego gotowania, Ale już powoli się rozkręcam. Czekam na świeże warzywka😊🙃 Współczuję wymiotów Maluszka, dla takiego maleństwa musi to byc nieprzyjemne🙄 Ja z kojca nie korzystałam, robiłam córce zagrode z poduszek, a później kupiliśmy taki kolorowy plotek i to się sprawdzalo zarówno w domu jak i na dworze. Muszę go odkopać w komórce😁 Ja mam już dwojeczke dzieciaczków, różnica między nimi to 3.5 roku. Więcej nie planuję😊 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4110 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dobry patent z tym plotkiem nie pamiętasz moze z skąd go masz? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:12.