odchudzić się przed 40 ;) po 40 też ;) - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2019-02-20, 11:09   #931
LyraBea
Zakorzenienie

GG do LyraBea
Dot.: odchudzić się przed 40 ;) po 40 też ;)

Cytat:
Napisane przez SovaEvree Pokaż wiadomość
Heeeeej

Wlasnie przyszlam sie pochwalic ze spodnie ktore oatatnio kupilam sa na mnie za duze.... schodza mi luzno bez odpinania... carry rozm L......
Cholera szkoda mi bo je polubilam ALE w nosie..... nastepne jakie kupie to chcialabym zeby byly Mki i juz

Nie jem chleba, nie zre wieczorem... duzo warzyw, owoce tylko takie co maja niski IG
cole zero tez pochlaniam... jedyny napoj gazowany ktory nie jest woda....

Baby..... damy rade schudniemy i bedziemy laski
No a tak płakałaś, że coraz grubsza jesteś a tu prosze, prosze. Ja odwrotne mam. Właśnie spodnie na większy rozmiar zmieniłam i wreszcie poczułam, że leży coś na mnie jak ulał...Tylko nie o to chodzi przecież Swoją drogą dobrze, że lubię chomikować ciuchy. Mam rozmiarówkę od 36 do 44... co jakiś czas wyciągam ciuchy z różnych epok mojego przepoczwarzania i jak nówka sztuka wyglądam.

Nie jadałam chleba wieczoram, starałam się nie żreć wieczorem, ale jak mus to mus

Też z Dukana została mi wyłacznie cola zero. Inne, słodzone gazowane są dla mnie za słodkie. Chociaż ostatnio przerzuciłam się na Pepsi zero lime... No pychotka dla mnie.
Dobra, zaraz pora karmienia, idę sobie przygotować drugie śniadanie
Miłego dnia
LyraBea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-02-20, 11:27   #932
Milennka03
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LyraBea Pokaż wiadomość
NSwoją drogą dobrze, że lubię chomikować ciuchy. Mam rozmiarówkę od 36 do 44... co jakiś czas wyciągam ciuchy z różnych epok mojego przepoczwarzania i jak nówka sztuka wyglądam.

Nie jadałam chleba wieczoram, starałam się nie żreć wieczorem, ale jak mus to mus
O to tak jak ja, mam różnego rozmiarów ciuchy, bo mój rozmiar jest często różny
Pogrubione-zazdroszcze , ja mogę cały dzień nic nie jeść a wieczorem mi się włącza odkurzacz, najlepiej mi smakuje jedzenie po 22

a w temacie narzekania to wiecie jak jest, każdy ma coś z Achillesa co mu przeszkadza i tyle

-fasolinno-

siestowo

Milennka03 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-02-20, 11:49   #933
SovaEvree
Zadomowienie

Basia.... jaka Ty wykupilas diete? Bo szukam i nie moge znalezc nazwiska tego faceta.... no osleplam chyba....

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2019-02-20, 12:34   #934
barbra66
Wtajemniczenie

GG do barbra66

Cytat:
Napisane przez SovaEvree Pokaż wiadomość
Basia.... jaka Ty wykupilas diete? Bo szukam i nie moge znalezc nazwiska tego faceta.... no osleplam chyba....

Asia...wpisz w google : Topolski Artur dieta.... wyskoczy Ci jego strona,tam jest trochę o diecie,a potem w pomarańczowej ramce (kliknij, aby zamówić -60zł)....najpierw wypełniasz krótką ankietę,a potem prowadzi do zapłaty,wszystko jednym ciągiem
Dietę dostałam chyba już na drugi dzień,zatem pewnie z wybranego schematu... ale ogólnie mi wszystko ładnie pasuje .... ciut ją dospasowuję do siebie, ze względu na zmianowy tryb pracy,ale tak jak juz wcześniej wspomniałam mam zalecone by 1 posiłek był do godziny po przebudzeniu (czyli jak się wyśpię po nocce to i o 12 w południe zaczynam),a kolację w pracy do 21-22 staram się spożyć.
Posiłki samemu można zamieniać (byle z danego dnia !!) ... no i można mailować z dietetykiem jak coś nie pasuje ....ja śledzę jego stronę na fejsie .

Edytowane przez barbra66
Czas edycji: 2019-02-20 o 12:36
barbra66 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-02-20, 12:36   #935
SovaEvree
Zadomowienie

Ooo wlasnie.... Topolski a ja siedze i mysle jak on sie zwal

Stary 2019-02-20, 12:46   #936
barbra66
Wtajemniczenie

GG do barbra66

Cytat:
Napisane przez Milennka03 Pokaż wiadomość
Pogrubione-zazdroszcze , ja mogę cały dzień nic nie jeść a wieczorem mi się włącza odkurzacz, najlepiej mi smakuje jedzenie po 22

Milennka... też tak wcześniej miałam... ale teraz świadomość ,że mam na kolację chlebek lub treściwy omlet sprawia,że jak regularnie jem te 4-5 posiłków,to napady głoda /wieczorne są okazjonalnie

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Cytat:

Też z Dukana została mi wyłacznie cola zero. Inne, słodzone gazowane są dla mnie za słodkie. Chociaż ostatnio przerzuciłam się na Pepsi zero lime... No pychotka dla mnie.
Dobra, zaraz pora karmienia, idę sobie przygotować drugie śniadanie
Miłego dnia
Lyrcia a gdzie tą pepsi lime zerówkę kupujesz??...muszę spróbować
Stary 2019-02-20, 13:01   #937
barbra66
Wtajemniczenie

GG do barbra66

Cytat:
Cześć Dziewczyny
U mnie dietowania dzień III.
Póki co trwam dalej, chociaż powiem Wam, mam problem z tym, żeby się trzymać dokładnie tych samych składników. Na szczęście mam tabelę zamienników i zamiana masła na fetę czy sałaty lodowej na roszpunkę nie jest problemem. natomiast denerwuje mnie, że na przykład sałaty lodowej mam np.150gramów a już roszpunki 170gramów mogę zjeść...też mi różnica. To zielone i bez kalorii i to. Albo pomidor. Raz mam, że mogę 28gramów a raz, że 37g.. nie 30, nie 40, ale dokładnie 28,37
Póki co spędzam sporo czasu rano na przygotowaniach posiłków do pracy, ledwo się wyrabiam do pracy
Pierwszy raz sobie taką dietę, co to za mordę trzyma zapodałam,. Ciekawe, kiedy zacznę się wkurzać na takie pieprzenie się z gramami. Póki co, bawi mnie. A najbardziej przeżywam możliwość jedzenia chleba. Wczoraj o 21wszej miałam 2 kromki chleba z makrelą wędzoną, ogórkiem i sałatą. Wszamałam bez wyrzutów sumienia, bo jak dieta, to dieta
Jak przeczytałam pierwszy raz,ze omleta z 3/4 jajka kurzego mam zrobić...to wybrałam po prostu najmniejsze z tych co były w wytłaczance... no bez jaj,przecież my nie musimy schudnąć po 20 kg ,ba ja nawet nie muszę te 4 kg/miesiąc.... jak bedę chudła po 2 kg/miesięcznie też będę zadwolona... zatem u mnie owoce i warzywa się nie marnują... wybieram mniejsze jabłka,banany i pomarańcze jak kupuję,ale nie ważę ich co do grama...jak pół to pół,jak cały to cały owoc i basta !! A zielenina jak garść... to solidna garść ... ile tym dołożę ??z jakieś 50-100 kal?? siegając po słodycze pewnie do 2 tys kal dobowo dobijałam .... to teraz dopuszczam te 1500 spokojnie ,bo zdrowo głównie .

Jak wypełniałam ankietę to ze sportu podałam sporadyczne spacery...a prawie codziennie z koteczką idę na około pół godzinny spacer,a jeszcze zakupy i praca w ruchu i sporadyczny fitness... no to chociaż ten dodatkowy owoc lub warzywo mi sie należy

Edytowane przez barbra66
Czas edycji: 2019-02-20 o 15:27

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2019-02-20, 13:49   #938
LyraBea
Zakorzenienie

GG do LyraBea

Cytat:
Napisane przez barbra66 Pokaż wiadomość
Lyrcia a gdzie tą pepsi lime zerówkę kupujesz??...muszę spróbować
To TAKA

Cały sezon była w Biedronce, teraz została tylko wiśniowa (też max czyli zero). Teraz kupuję w Auchan, bo za 2pak 2x2l płacę 5,99
Stary 2019-02-20, 14:04   #939
SovaEvree
Zadomowienie

O ja tez lubie ta pepsi...
Dziewczyny....zamowilam diete zobaczymy jak przyjdzie

Stary 2019-02-20, 15:35   #940
barbra66
Wtajemniczenie

GG do barbra66

No piękny zryw...na wątku

To bedziemy się teraz mobilizować
Zdrowe nawyki górą

Lyrcia dzięki ...wiśniowa była dla mnie za słodka jakoś,poszukam tej lime ... ale ja duzo jej nie pijam,to mogę wszędzie kupować
A swoją drogą.... chyba nie jest to najlepszy nawyk jaki nam został po wujciu Dukanie ???

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Milennka03 Pokaż wiadomość
Rozmiar 36... wydałam bezpowrotnie

Ale 38....szczególnie spodnie....mam nadzieję jeszcze włożyć....tak czy siak u mnie rozmiarówka od 38-44 w szafie...przynajmniej mam co włożyć ,bez względu na samopoczucie

Zresztą niektóre sklepy to maja tą rozmiarówkę z kosmosu.... zatem czasem się zastanawiam kupując przez internet jaki mam naprawdę rozmiar....najbardziej jet trafiony rozmiar buta w ciemno

Edytowane przez barbra66
Czas edycji: 2019-02-20 o 15:30
Stary 2019-02-20, 16:46   #941
basia_ww
Zakorzenienie

Gratulacje Kochane

Mój czas jeszcze nie nadszedł ale bardzo Wam kibicuję

basia_ww jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-02-20, 17:29   #942
eliza40
Zakorzenienie

Ale gwarno
Pełna mobilizacja widzę.
Basia może już nie długo.Najlepiej od jutra

Do mojej dyszki niestety brakło 0,4 kg.Dzisiaj byłam u diet i tak mnie chwali,że czuję się jak dziecko Następna wizyta w kwietniu i wtedy powinien już być finał.
Stary 2019-02-20, 19:34   #943
Stylowa1
Rozeznanie

No rzeczywiście ruch się zrobił na wątku... Podziwiam i gratuluje spadków widać że się wiosna zbliża
Stylowa1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-02-20, 19:57   #944
basia_ww
Zakorzenienie

U mnie zima i to w pełni - najchętniej zapadłabym w zimowy sen

Stary 2019-02-21, 11:08   #945
LyraBea
Zakorzenienie

GG do LyraBea

Cytat:
Napisane przez basia_ww Pokaż wiadomość
Gratulacje Kochane
Mój czas jeszcze nie nadszedł ale bardzo Wam kibicuję
Oj jak ja Ciebie dobrze rozumiem
A może dziś jest właśnie ten czas?

Cytat:
Napisane przez eliza40 Pokaż wiadomość

Ale gwarno
Pełna mobilizacja widzę.
Basia może już nie długo.Najlepiej od jutra
Do mojej dyszki niestety brakło 0,4 kg.Dzisiaj byłam u diet i tak mnie chwali,że czuję się jak dziecko Następna wizyta w kwietniu i wtedy powinien już być finał.
No i tak powinno być. Cieszę się, żeśmy się ruszyły.
tak niewiele do pełnej dyszki. Jak nie wczoraj, to przecież jutro, pojutrze dobijesz
Cytat:
Napisane przez Stylowa1 Pokaż wiadomość
No rzeczywiście ruch się zrobił na wątku... Podziwiam i gratuluje spadków widać że się wiosna zbliża
No zbliża się, tylko dlaczego dzisiaj musiałam odśnieżać swoje autko?
Cytat:
Napisane przez basia_ww Pokaż wiadomość
U mnie zima i to w pełni - najchętniej zapadłabym w zimowy sen
No u mnie też jak zaczęło sypać, to w 10 minut się biało zrobiło. Brrrrrr.... W końcu to dopiero luty :/
Za to dopiero luty, więc czas żeby zrzucić na cieplejsze dni zbędne kilogramy.
Ja sobie dałam czas do Wielkanocy, więc póki co paniki nie ma, że kilogramy nie lecą, jedynie konsternacja, dlaczego nie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-02-21, 12:22   #946
eliza40
Zakorzenienie

U mnie dziś deszczowo,ale na jutro zapowiadają śnieg
Beatka nic a nic nie spada ?
Stary 2019-02-21, 12:25   #947
SovaEvree
Zadomowienie

Cytat:

U mnie dziś deszczowo,ale na jutro zapowiadają śnieg
Beatka nic a nic nie spada ?
To samo u mnie mowia....
Jakby komus przeszkadzalo ze slonko swiecilo

Beata ja sobie daje czas tez do swiat, po swietach nad norze jedzieny i wypadaloby nie wygladac jak uciekinier z morza bo jeszcze ktos zielonych wezwie

Stary 2019-02-21, 12:43   #948
LyraBea
Zakorzenienie

GG do LyraBea

Od kilku dni użytkuję zamiast fitatu, ktory mi nie przypadł do gustu 0 YAZIO. No super jest! Najpierw bawiłam się wersją okrojoną, ale tak mnie zaintrygował, że skoro dietę mam za free to wykupiłam subskrycję i odblokowałam wersję PRO. Osobiście jestem zachwycona apką. Można ją połączyć z Googlowskim pogramem Fit i tym samym przerzuca wagę, liczy kalorie, dodaje kalorie z ruchu do puli do wykorzystania kalorii oprócz tych spalanych pasywnie, (np. kroki czy inny wysiłek, jeśli telefon noszę przy dupie)
Zapamiętuje ostatnio dodawane pozycje, można też utworzyć swoją ulubioną listę produktów najczęściej używaną do wpisywania. No i są też gotowe przepisy i diety, ale z tego nie korzystam. Są też wyzwania typu zliczanie czasu, ile nie be\ędę jadła słodyczy. No i przypominajki typu co dobrego zjadłaś na śniadanie, albo napij się wody przed posiłkiem i doping, typu żeby się nie poddawać, że dużo dziś kroków przeszłam itp. itd. No dobra, bo będzie że reklama a naprawdę to pierwsza aplikacja, która do mnie przemówiła całym zdaniem

Edytowane przez LyraBea
Czas edycji: 2019-02-21 o 13:09
Stary 2019-02-21, 14:18   #949
barbra66
Wtajemniczenie

GG do barbra66

Witajcie Dziewczęta...

W pracy się zważyłam...i waga mi -3 kg pokazała ...nie miałam odwagi drugi raz stawać,coby nie wyszło inaczej
No to chociaż pożyję przez najbliższe dni nadzieją,że jest pięknie na diecie

Ale pomijając wagę .... kochane naprawdę nie chodzę głodna,jakie to jest cudowne uczucie ....

Dzisiaj mam naprawde fajne menu,wprawdzie najmniej mnie cieszyła jaglanka do ryby (zamieniłam ją na kuskus,bo było szybciej ) ,ale sporą jej ilość miałam zaleconą,to trochę wykorzystałam jej do sałatki z zieleniną i słonecznikiem,dodałam od siebie jeszcze suszonego pomidorka i daktyla (zamiast zaleconej porcji cukru)...i sałateczka wyszła doskonała

Mam jeszcze dwa posiłki z chlebkiem... to dzisiaj jest cudownie ....specjalnie zostawiłam je na później ,bo dyżurek nocny,to muszę coś treściwego spożyć wieczorem .

Edytowane przez barbra66
Czas edycji: 2019-02-21 o 14:22

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-02-21, 14:27   #950
basia_ww
Zakorzenienie

Lyrcia u mnie d... zimowa śniegu nie ma

Stary 2019-02-21, 14:31   #951
barbra66
Wtajemniczenie

GG do barbra66

Lyrcia jesteś mocna z tymi aplikacjami.... dla mnie to zawsze była zmora na diecie,jedynie jakiś zeszyt prowadziłam na Natur House... a teraz jestem dumna,że już pamięciowo wybieram na straganie owoce odpowiadające zalecanym porcjom,jedynie mięso i ryby ważę i kasze jak są sypkie,ziemniaki .... czasem sery.... pokochałam zielone koktajle i szpinak !!!! ,ale mrożony rozdrobniony musi być

Ja też od pierwszych dni spodków radykalnych nie widziałam.... ale znając Ciebie,w końcu musi organizm sie odwdzięczyć,bo wiemy że jak się zaweźmiesz to nie ma mocnych na Ciebie .

Edytowane przez barbra66
Czas edycji: 2019-02-21 o 14:42
Stary 2019-02-21, 14:32   #952
LyraBea
Zakorzenienie

GG do LyraBea

Cytat:
Napisane przez barbra66 Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczęta...

W pracy się zważyłam...i waga mi -3 kg pokazała ...nie miałam odwagi drugi raz stawać,coby nie wyszło inaczej
No to chociaż pożyję przez najbliższe dni nadzieją,że jest pięknie na diecie

Ale pomijając wagę .... kochane naprawdę nie chodzę głodna,jakie to jest cudowne uczucie ....

Dzisiaj mam naprawde fajne menu,wprawdzie najmniej mnie cieszyła jaglanka do ryby (zamieniłam ją na kuskus,bo było szybciej ) ,ale sporą jej ilość miałam zaleconą,to trochę wykorzystałam jej do sałatki z zieleniną i słonecznikiem,dodałam od siebie jeszcze suszonego pomidorka i daktyla (zamiast zaleconej porcji cukru)...i sałateczka wyszła doskonała

Mam jeszcze dwa posiłki z chlebkiem... to dzisiaj jest cudownie ....specjalnie zostawiłam je na później ,bo dyżurek nocny,to muszę coś treściwego spożyć wieczorem .
Ja mam napady głodu, ale nie poddaję im się, zapijam wodą i mijają. Chleb mam dziś do 4 z pięciu posiłków, więc jeszcze na kolację przysługuje mi kromka No a na obiad mam pstrąga pieczonego w foli z warzywami i do tego 50gramów kaszy czyli podobny obiadek jak u Ciebie. Ja ugotowałam trendy lunch z pomidorkami...Ale na rybkę muszę poczekać do 18tej
Stary 2019-02-21, 14:40   #953
barbra66
Wtajemniczenie

GG do barbra66

Cytat:

Elizka... i tak super .... a Ty masz jakoś urozmaicaną tą diete,po wizytach u dietetyczki,czy cały czas ten sam schemat??...właśnie się zastanawiam,bo u mnie jest zalecenie po miesiącu zmiany ,ale ja chętnie bym pociagnęła kolejny miesiąc to samo menu,bo już pamięciowo wiem co mam szykować .

Idę do przodu... z ta samą nadzieją

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Cytat:
Ja mam napady głodu, ale nie poddaję im się, zapijam wodą i mijają. Chleb mam dziś do 4 z pięciu posiłków, więc jeszcze na kolację przysługuje mi kromka No a na obiad mam pstrąga pieczonego w foli z warzywami i do tego 50gramów kaszy czyli podobny obiadek jak u Ciebie. Ja ugotowałam trendy lunch z pomidorkami...Ale na rybkę muszę poczekać do 18tej
Też lubię te trendy lunch ,najczęściej w lidlu je kupuję,kocham z pęczakiem ,ale dla urozmaicenia biorę różne .... najlepiej nimi sie najadam do obiadu.... ale rybkę kocham z frytkami lub ziemniakami,albo grzankami.....

Co do płynów... to te 3 litry też muszę w siebie wlać,wtedy mam gwarancję,że mnie głód nie pogoni

Edytowane przez barbra66
Czas edycji: 2019-02-21 o 14:47
Stary 2019-02-21, 16:06   #954
SovaEvree
Zadomowienie

Ooo ja tez lubie trendy... tez kupuje rozne albo z marvitu albo w biedrze jakies ichnie ale tez spoko sa
Poki co czekam na dietke ale jestem grzeczna.... @ sobie poszla to czas na dzialanie

Stary 2019-02-21, 16:35   #955
eliza40
Zakorzenienie

Barbara ja dostaję dietę na dwa miesiące.Na wizycie kontrolnej mówię co w następnej bym chciała.Np. teraz mam więcej zupek.
Teraz mam jeszcze na 30 dni a do soboty dostanę na następne dwa miesiące.Dietę dostaje na maila.Sprawdzam czy mi wszystko pasuje i dopiero sobie drukuję.Teraz chcę mieć po dwa dni takie same.Wcześniej miałam tylko obiady na dwa dni.
Za spadek super
Stary 2019-02-21, 17:27   #956
MarlenaCwir
Przyczajenie

Witajcie w wątku. tak sobie trochę podczytałam i muszę powiedzieć, że bardzo Was wszystkie podziwiam. Przed wiosną pewnie się watek ożywi
Stary 2019-02-21, 17:59   #957
SovaEvree
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MarlenaCwir Pokaż wiadomość
Witajcie w wątku. tak sobie trochę podczytałam i muszę powiedzieć, że bardzo Was wszystkie podziwiam. Przed wiosną pewnie się watek ożywi
Haha kobieto.... u nas sinusoida konkretna, ozywiamy sie tak co 2msc mniej wiecej.....

Stary 2019-02-21, 18:12   #958
basia_ww
Zakorzenienie

Dlatego tyle lat trwamy jesteśmy zawzięte.

Stary 2019-02-21, 19:03   #959
eliza40
Zakorzenienie

nie chcemy się rozstawać i tak ściemniamy
Stary 2019-02-21, 19:06   #960
basia_ww
Zakorzenienie

Samo sedno

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości