|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowe 2019, część 3
Eccea tak
ja ostatnio zanim zawołałam Tż to oczywiście gadzinie przeszło ![]() W ogóle dzień dobry. Znowu jestem chora Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3422 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Albo Twoja tętnica ta po prawej stronie macicy Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3423 |
|
Wtajemniczenie
|
Moj galgan mnie wczoraj nastraszyl, jak zawsze dostane z 4 kopniaki tak wczoraj leciutkie musniecia rano i pozniej nic. Nie da sie tego dziecka niczym przekupic wiec lezalam wieczorem i czekam i czekam, dzgalam go palcami. Chyba sie wkurzyl bo takiego kopa mi zaserwowal ze caly brzuch mi latal. Za to w nocy swoje dzienne ruchy nadrobil i dzis rano juz standardowo sie ucieszyl na kawke
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
|
|
#3424 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny, kiedy umawiacie się na sesje ciążowe? Ja chciałabym w kwietniu jak już będzie ładniejsza pogoda, ale nie wiem czy jeszcze będę na chodzie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3425 |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry
Ja całą noc się męczyłam z wodnistym katarem, końca nie było i nadal nie ma Mam nadzieję, że mi przez to nie będzie tej insuliny wciskać. Zostawiam Wam moje ostatnie znalezisko i idę się dalej grzać z nadzieją, że przejdzie. https://www.youtube.com/watch?v=cm4siVebfWM |
|
|
|
#3426 |
|
Dostojna peema.
|
Elsabel, ja sesję ciążową chcę robić w marcu, najchętniej 23 marca, bo 24 mam baby shower i będę wtedy choć odrobinę "zrobiona"
|
#3427 |
|
Żona Gargamel
|
[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86529434]Dzień dobry
Ja całą noc się męczyłam z wodnistym katarem, końca nie było i nadal nie ma Mam nadzieję, że mi przez to nie będzie tej insuliny wciskać. Zostawiam Wam moje ostatnie znalezisko i idę się dalej grzać z nadzieją, że przejdzie. https://www.youtube.com/watch?v=cm4siVebfWM[/QUOTE]Ja też dalej zatkany nos Ale już zatoki nie bolą, może to znak że będzie lepiej Mi badanie ginekologiczne, w tym szyjki, gin robi za każdym razem Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3428 |
|
Rozeznanie
|
O właśnie, robicie baby shower? Same organizujecie czy znajomi robią dla Was?
Bo pępkowe to chyba po narodzinach? Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3429 |
|
Wtajemniczenie
|
My robimy jedna impreze- moja urodzinowa, tz urodzinowa i dzieciowa jezli ktos bedzie chcial cos przyniesc dla malego. Pepkowe nie wchodzi w gre dla mnie, ojciec dziecka ma siedziec ze mna i malym, a nie chlac z kolegami.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
|
|
#3430 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
![]() Ja nie robię, w życiu nie byłam i nikt ze znajomych się w to nie bawi Wczoraj TŻ pyta kiedy będę w 7 miesiącu, jak mu powiedziałam że w poniedziałek to chyba wpadł w lekką panikę bo potem coś o szpital pytał Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3432 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() masz malutki brzuszek, juz raczej nie bedziesz sie turlac wroze Ci ze do porodu bedziesz na chodzie![]() Cytat:
pepkowe to ojciec. jak mama i dziecko sa w szpitalu
|
|
#3433 |
|
Dostojna peema.
|
Faiza, dla mnie baby shower robią koleżanki. Nigdy nie byłam na takiej imprezie, nie ode mnie wyszła inicjatywa ale jestem bardzo ciekawa i uważam, że to fajny pomysł - myślę, że jak już zobaczę u siebie o co chodzi to będę robić bliskim dziewczynom
co do pępkowego, to jasne, że mam nadzieję, że tż będzie miał, i tak nie będzie przecież fizycznie ze mną non stop po porodzie, muszę kiedyś spać a dziecko nieopite będzie chorowite, takie powiedzenia to ja szanuję Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3434 |
|
Rozeznanie
|
Oglądałyscie może Slub od pierwszego wejrzenia na TVN? Anita i Adrian właśnie ogłosili, że spodziewają się dziecka
![]() Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3435 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
woow, uwielbiam ten program i bardzo im kibicuje!
|
|
#3437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3438 |
|
Rozeznanie
|
Myślałam, że tylko ja to lubię
![]() właśnie ogłosili w DD TVN, już pokój szykują, będą mieli syna ![]() Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3439 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Początkowo koleżanki chciały zorganizować u jednej z nich, ale wolałabym jednak u siebie. Pewnie wyjdzie na to, że razem wszystko przygotujemy. Nigdy nie byłam na Baby Shower, ale jestem otwarta, dla mnie każda okazja do towarzyskiego spotkania jest dobra ![]() Cytat:
Chciałabym sesję w plenerze, dlatego zależy mi na ładnej pogodzie Ale najpierw muszę jeszcze wybrać fotografa Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3440 |
|
Zakorzenienie
|
[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86529434]Dzień dobry
Ja całą noc się męczyłam z wodnistym katarem, końca nie było i nadal nie ma Mam nadzieję, że mi przez to nie będzie tej insuliny wciskać. Zostawiam Wam moje ostatnie znalezisko i idę się dalej grzać z nadzieją, że przejdzie. https://www.youtube.com/watch?v=cm4siVebfWM[/QUOTE]Tym bardziej mam wątpliwości co do wyników mojej krzywej, bo wtedy miałam podwyższone crp. No ale co zrobić, nic w tym momencie nie mogę zrobić oprócz diety i kłucia się. Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3441 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#3442 |
|
Zakorzenienie
|
Robaki w materacsch. Tylko Gryka czy kokos też?
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
#3443 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3444 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No i nic nie zrobić. Ja jak pytałam o powtórkę za miesiąc to usłyszałam, że krzywej się nie powtarza, bo to duże obciążenie. Taaa za to chętnie się daje insulinę. Zaczynam się denerwować, bo na wizycie miałam powiedziane, że 3 przekroczenia i insulina, a ja mam już 3 z rana, bo mnie rozbierało. Wcześniej z rana miałam do 80, a od przedwczoraj 91, wczoraj 93, a dzisiaj już 109. Teraz nawet po jogurcie naturalnym z płatkami po godzinie mam 140 prawie, a wcześniej 90 mi nie przekraczało i dlatego boje się jeść obiad. A głodzić się też nie będę. Mam nadzieję, że szybko puści, bo mi nerwów zabraknie do tego cukru. |
|
|
|
|
#3445 |
|
Zakorzenienie
|
[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86529742]No i nic nie zrobić. Ja jak pytałam o powtórkę za miesiąc to usłyszałam, że krzywej się nie powtarza, bo to duże obciążenie. Taaa za to chętnie się daje insulinę. Zaczynam się denerwować, bo na wizycie miałam powiedziane, że 3 przekroczenia i insulina, a ja mam już 3 z rana, bo mnie rozbierało. Wcześniej z rana miałam do 80, a od przedwczoraj 91, wczoraj 93, a dzisiaj już 109. Teraz nawet po jogurcie naturalnym z płatkami po godzinie mam 140 prawie, a wcześniej 90 mi nie przekraczało i dlatego boje się jeść obiad. A głodzić się też nie będę. Mam nadzieję, że szybko puści, bo mi nerwów zabraknie do tego cukru.[/QUOTE]Dużo wody pij + kiszonki. Oni wszyscy siebie warci. Jeden drugiego wyśmiewa.
|
|
|
#3446 |
|
Wtajemniczenie
|
Wspolczuje wam dziewczyny! Po posilku 128 przeciez to normalny wynik, na czczo chyba do 92 jest norma dla ciezarnych. Poza tym jak to jest ze lekarze chca was napompowac insulina skoro domowe glukometry zawyzaja wyniki?
Aha czy wam lekarz powiedzial jak wazny jest wysilek fizyczny przy cujrzycy? Ja mialam w tej ciazy robiona krzywa 2 razy i bylam juz w poradni diabetologicznej, diabetolog chyba z 10 razy podkreslala ze spacery spacery, spacery sa wazne. Moze gimnastyka ciazowa, ale najwazniejsze to nie siedziec na pupie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” Edytowane przez Misha_ Czas edycji: 2019-02-23 o 11:12 |
|
|
|
#3448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3449 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Do 90 u mnie. Moja powiedziała, że insulina to jedyna forma leczenia ciężarnych z cukrzycą. Ja mam zgodę tylko na spacery i tak też robię, choć wczoraj i dzisiaj w domu, bo boję się doprawić, a jest zimno. Tak mnie boli nos już od tego smarkania
|
|
|
|
|
#3450 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny potwierdzam, w słoiku siuśków nie przyjmują
ogarnęłam jednak pojemnik i załatwiłam te badania.My już po specerze, zimno jak nie wiem, więc szybkim krokiem szliśmy Jak tż wczoraj dzwonił o tej 19 narąbany to go ostro zjechałam i wyobraźcie sobie, że wrócił po 23 praktycznie trzeźwy. Zarzekał się, że po moim telefonie już nic nie pił tylko się objadał ale ze mnie zołza co
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:12.

ja ostatnio zanim zawołałam Tż to oczywiście gadzinie przeszło 

a mam skierowanie na nfz i tam też między innymi PTA, a ostatnio jak robiłam w sobotę to wynik miałam w środę, a w czwartek rano mam wizytę. No i nie wiem czy lać w ten słoik czy po prostu ten mocz w poniedziałek donieść. Co za dylematy

Początkowo koleżanki chciały zorganizować u jednej z nich, ale wolałabym jednak u siebie. Pewnie wyjdzie na to, że razem wszystko przygotujemy. Nigdy nie byłam na Baby Shower, ale jestem otwarta, dla mnie każda okazja do towarzyskiego spotkania jest dobra 
Chciałabym sesję w plenerze, dlatego zależy mi na ładnej pogodzie