Mamy marcowe 2019 cz. 6 - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-02-23, 09:37   #2371
Ani4
Raczkowanie

Dot.: Mamy marcowe 2019 cz. 6

Ja ostatnia wizytę mam w czwartek. Do czwartku ginka kazała mi zrobić komplet badań już ostatnich. Gbs odebrany, jeszcze tylko w pon krew, mocz i potwierdzona gr krwi.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ani4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-23, 09:39   #2372
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaylla Pokaż wiadomość
SuperNa cholestaze niestety nigdy nie jest za pozno:/ wlasnie wiekszosc osob dostaje chyba w okolicy 35 tygodnia czy pozniej. To ja z tym moim 25 tygodniem jestem wyjatkiem.
Ale mam nadzieje ze to nie to, ze to tylko sucha skora.

Podstawowe badanie to kwasy zolciowe tak? Wystarczy to?
Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a może na tą suchą skórę spróbujcie na mokre ciało po kąpieli olejek lub oliwkę. I nie osuszać się za bardzo ręcznikiem żeby jak najwięcej tej tłustej powłoki zostało.

Ja już ostatnia wizytę miałam w czwartek,teraz już tylko ktg w najbliższy czwartek i nic więcej. Jak się samo nie zacznie to tego 5 marca widzę się z doktorkiem w szpitalu.
Z tym USG przed porodem to też nie wiem jak jest,chyba nie zawsze robią. Z synem miałam bo akurat tego dnia trafiłam do szpitala na ktg i jako,że byłam po terminie to mnie już zostawili na obserwacji. Na szczęście kilka godzin później odeszły mi wody

Skore mam suchą to fakt. Nie smarowalam sie niczym do tej pory a w koncu byla zima, suche powietrze...

Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-23, 09:42   #2373
Flofferek
Zakorzenienie

U mnie też sucha skóra to zmora. Próbuje się nie drapać, ale czasem nie mogę wytrzymać.

Flofferek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-23, 09:42   #2374
Marzena00
Rozeznanie

Dopisałam na pierwszą stronę te książki co konsternacja polecała
Stary 2019-02-23, 09:46   #2375
lusia333
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aassiiaa1988 Pokaż wiadomość
mój Mąż co wstawałam w nocy do wc to pytał czy mam skurcze albo czy ma wstawać i się szykować do szpitala

mi pojawiły się 2 rozstępy na cyckach, ale od spodu więc spoko

mojej kumpeli się pojawiły rozstępy na brzuchu i boczkach 2 dni przed porodem, a rodziła 8 dni po terminie, gdyby Mały nie zwlekał to by się uchroniła przed nimi
Nie strasz z tymi rozstępami, jeszcze nie mam ani jedniego, dziwnie się patrzy na apkę gdzie jest napisane że do terminu porodu zostały 2 dni

lusia333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-23, 09:57   #2376
Day_dreamer
Wtajemniczenie

Ja mam kumpele, której rozstępy pojawiły się dopiero PO porodzie. Tak wiec chyba wszystko jest możliwe.

Mi na sucha skore pomaga szczotkowanie na sucho, potem prysznic i dopiero oliwka. Tylko od jakiegoś czasu brzucha już nie szczotkuje bo się bałam skurczy, a tera nogi i tyłek tez już mi ciężko porządnie ogarnąć. W ogóle czuje się taka zaniedbana już - stajnie ciężko ogarnąć, nogi tyle o ile, jak chce się porządnie wybalsamować to zaraz mam zadyszkę! Jak żyć?
Day_dreamer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-23, 10:04   #2377
Flofferek
Zakorzenienie

Też słyszałam i czytałam, że rozstępy mogą po porodzie się pojawić. Dlatego nie podniecam się i nie cieszę.
Ja też czuję się już zaniedbana. W domu łażę w gaciach i koszuli albo dłuższej bluzce. Nawet stanik sobie darowalam. Wkurza mnie wszystko, co dotyka ciała.

Jedną nogę ogole prawie bez problemu, ale nie mogę dostać się w drugiej z przodu. Ostatnio wydawało mi się, że jest git, dziś patrzę a tam pasek czarnego futra.
Mysz na oko jadę, więc jakieś kępki zostały. Tyle dobrego, że jakoś o dziwo włosy mi się nie przetłuszczają, więc myje je rzadziej.
Marzę o normalnym ogarnięciu się, bez jęków. Jak przez mgle pamiętam te czasy:-D

Stary 2019-02-23, 10:13   #2378
konsternacja
Zakorzenienie

dzień dobry

zaryzykowałam i poszłam do tego punktu pobrań widmo. Był tam!! jest dość nowy bo od listopada. zapłaciłam zgodnie z cennikiem Alab plus 3 pln xa usługę pielęgniarską.

a zrobiłam właśnie te kwasy żółciowe bo od kilku dni tylko się drapię. ale od niedoczynności tarczycy chyba mam taką suchą skórę, że jak się podrapię to normalnie się ze mnie sypie oby to było tylko z tego powodu ale jednak dla spokoju zbadałam te kwasy.

Cytat:
Napisane przez Marzena00 Pokaż wiadomość
Hej hej Wczorajsze wyniki wykluczyły cholestazę więc bardzo się cieszę

Czy którejś coś dopisać na pierwszej stronie?

gratuluję!!!!

Cytat:
Dopisałam na pierwszą stronę te książki co konsternacja polecała
Mam nadzieję, że jeśli któraś z Was się skusi na lekturę to będzie zadowolona.

Cytat:
Napisane przez Day_dreamer Pokaż wiadomość
Ja mam kumpele, której rozstępy pojawiły się dopiero PO porodzie. Tak wiec chyba wszystko jest możliwe.

Mi na sucha skore pomaga szczotkowanie na sucho, potem prysznic i dopiero oliwka. Tylko od jakiegoś czasu brzucha już nie szczotkuje bo się bałam skurczy, a tera nogi i tyłek tez już mi ciężko porządnie ogarnąć. W ogóle czuje się taka zaniedbana już - stajnie ciężko ogarnąć, nogi tyle o ile, jak chce się porządnie wybalsamować to zaraz mam zadyszkę! Jak żyć?

Po porodzie??? niesprawiedliwe!!!

szczotkowanie na sucho? może i mi pomoże

mi ginka pobrała gbs w 31+4 i zastanawiam się czy nie za wcześnie. zrobiła mi wtedy wszelkie możliwe posiewy i wyszły ujemne ale chyba te gbs trzeba zrobić po 35 tc?
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-23, 10:18   #2379
Linka25
Zakorzenienie

Haha ja dzis nie moglam siegnac do zewnetrznej części lewej nogi. Ogolilam sie gdzie siegnelam. Czuje sie na maksa zaniedbana. Te kilogramy..
Ja w ciazy jestem jakas niedolezna i nie umiem o siebie zadbac. Nawet myc wlosow teraz nie lubie bo ręce mi mdleją, a gdzie reszta. I z ciuchami tragedia. Przyoszczedzilam na ciazowych ograniczajac sie do kilku zwyklych bluzek z h&m mama. I chodzę w tych bluzkach, legginsach, albo w ciuchach TZta w domu

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2019-02-23 o 10:22
Stary 2019-02-23, 10:20   #2380
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

Kurcze, a już się cieszyłam, że mnie ominęły rozstępy, a tu wszystko się może zdarzyć... Smaruję się regularnie od początku, weszło mi to w krew, jeszcze intensywniej teraz będę, to może się uda
Jeśli chodzi o golenie to nogi bez problemu, ale stajenkę ostatnio z lusterkiem + miałam tylko tanią, tępą maszynkę... o panie, pozacinałam się jak wieprzek. Dobrze, że taka pochlastana nie poszłam rodzić, bo by się ze mnie śmiali haha muszę kupić porządną ostrą maszynkę, a nie szajsy z Biedronki...
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-23, 10:22   #2381
Flofferek
Zakorzenienie

Ja na wyjścia, czyli tylko do lekarza/badania mam od dwóch miesięcy jeden zestaw - spodnie dresowe i biały sweter, na to szary rozpinany. Rewia mody po prostu. ale machnęłam ręką, choćbym się dała jakoś radę wystroić, czy doprowadzić do większego ładu, to humoru już mi nic nie pomoże.

Najgorsze, że jednak nogi i włosy musza jakoś wyglądać, bo jak znienacka będzie trzeba jechać do szpitala to wolałabym mieć czyste kudły.

Stary 2019-02-23, 10:24   #2382
aassiiaa1988
Żona Idealna :)

GG do aassiiaa1988

Konsternacja wcześnie ten gbs Ci pobrala.. Najprędzej powinna w 35 Tc.. Ja miałam teraz pobrany, więc dobrze by było gdyby Mała na wynik poczekala

Wysłane z mojego F3111 przy użyciu Tapatalka

Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz, one przyjdą same..

27.12.2013r.

15.04.2016r.

07.07.2017r.

Prawdziwy Cud jest wtedy,
gdy z Miłości dwojga ludzi rodzi się kolejne Serce - 26.02.2019
aassiiaa1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-23, 10:25   #2383
malawrednioszka
Zakorzenienie

Kaylla cudowne wiesci!! Dzielny i silny chlopczyk!! I nie martw sie bo spokojnie zalapie piers moj urodzil sie duzo mlodszy niz Twoj, duzo dluzej byl na sondzie i butli a od pierwszej chwili w domu ssie piers jak zawodowiec dzieci maja to we krwi

Mnie ominely rozstepy tzn na brzuchu, ale w innych miejscach chyba tez

Wojtuś 30.01.2019!!!!!
malawrednioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-23, 10:29   #2384
Linka25
Zakorzenienie

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;86529827]Kurcze, a już się cieszyłam, że mnie ominęły rozstępy, a tu wszystko się może zdarzyć... Smaruję się regularnie od początku, weszło mi to w krew, jeszcze intensywniej teraz będę, to może się uda
Jeśli chodzi o golenie to nogi bez problemu, ale stajenkę ostatnio z lusterkiem + miałam tylko tanią, tępą maszynkę... o panie, pozacinałam się jak wieprzek. Dobrze, że taka pochlastana nie poszłam rodzić, bo by się ze mnie śmiali haha muszę kupić porządną ostrą maszynkę, a nie szajsy z Biedronki...[/QUOTE]Ja raz mialam podraznienie od golenia! Male krosteczki. Troche sie wystraszylam bo w glowie juz mialam jakies paskudne choroby. Ale to tylko maszynka.

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Cytat:
Napisane przez aassiiaa1988 Pokaż wiadomość
Konsternacja wcześnie ten gbs Ci pobrala.. Najprędzej powinna w 35 Tc.. Ja miałam teraz pobrany, więc dobrze by było gdyby Mała na wynik poczekala

Wysłane z mojego F3111 przy użyciu Tapatalka
Tez nie mam jeszcze wyniku. Bede miala 1 marca.

Stary 2019-02-23, 10:29   #2385
Day_dreamer
Wtajemniczenie

A ciuchy tez tragedia. Miałam dwie pary gaci ciążowych, ale w jednych już mi ciasno wiec zostały jedne - wyjściowe.
Do tego non stop ta sama bluzka, ale w sumie teraz wychodzę tylko do lekarza i logopedy ze straszakiem to wbijam. A po domu najwygodniejsze legi ciążowe popękały ki w kroku i chodze w takich dziurawych jak ostatni obwieś. No ale nie będę kupować na ostatnie kilka tygodni nowych legginsów, a w innych mi niewygodnie

Ktoś mówił, ze ciąża to piękny stan?
Day_dreamer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-23, 10:37   #2386
Eunice9
Zakorzenienie

Dzień dobry. Ja dziś znów mega niewyspana. Niby TŻ odbebnil 2 z nocnych karmień, ale raz się obudziłam bo dziecko mega ryczało, okazało się że tatuś zamknął 2 drzwi i nałożył słuchawki więc nie słyszał że się budzi No i o 4 już nie wstał więc ja musiałam, oczywiście jak to ja, potem długo nie spałam a jak zasnęłam to tak pół na pół.

Stary 2019-02-23, 10:38   #2387
owocelki
Zakorzenienie

Cytat:
Jak chcesz to mogę zmienić na pierwszej stronie?

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

U mnie też telefony się zaczęły co nie za bardzo mi się podoba bo uważam że jak urodzę to przecież damy znać a nie wszyscy dopytują dwa tygodnie wcześniej A moja znowu w nocy spokojna, tzn jak idę siku i później zasypiam to jej nie czuje dopiero jak wstanę, zjem śniadanie to się uaktywnia oby tak było po porodzie
Jeśli masz chwilkę to. Poproszę o zmianę na 10.03 ale to nic pilnego

Dziewczyny, macie jakiś sprawdzony patent na rozstępy? Myślałam o dermaroller? Czy są jakieś skuteczne zabiegi? Wstawilabyn zdjęcie jak wygląda teraz mój brzuch i boki, ale nawet anonimowo wstyd to pokazywać. Myślałam że w końcu przystopują, a ciągle coś nowego wyłazi.

owocelki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-23, 10:40   #2388
Eunice9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Flofferek Pokaż wiadomość
Hej. Spałam do 9 z przerwą na siku o 5. I odkąd wstałam mały tak napierdziela, że zaraz rozerwie no brzuch i mysz. Dziś w końcu na te mega silne ruchy załapał się mąż i aż był przerażony hahaha. Jak obcy w środku:-D

Dziewczyny, czy któraś z Was brała monural? Bo chyba coś źle zrobiłam. Lekarka powiedziała, że jedna dawka danego dnia, druga za tydzień. W ulotce napisane, że po 24h druga dawka i tak wzięłam. Ale gdzieś na grupie na FB pojawiło się pytanie i ktoś brał druga dawkę za tydzień. I trochę się stresuję. Choć w ulotce też napisane, że kobiety w ciąży powinny następnego dnia powtórzyć.

Ja przed porodem chciałabym jednak jeszcze raz załapać się na USG, bo nawet nie wiem, jakie maly ma wymiary. Czego mogę się spodziewać.

Ja brałam 2x w ciąży i raz po. Za każdym razem miałam wziąć tylko 1 dawkę.

Stary 2019-02-23, 10:41   #2389
zaczarowana_panna
Zadomowienie

Ciąża bardzo piękny stan... Ciąża jest przereklamowana. I mówię tak mimo, że i tak miałam o wiele lepiej niż nasze niektóre wątkowe dziewczyny (Flo, Eunice, Kaylla, ..... pozdrawiam)

Ja z wyjściowych spodni mam 2 pary leginsów. Jedne spodnie z hm zrobiły się po 1. za małe, a po 2. w kroku zrobiło się sitko a nigdy w żadnych spodniach tak nie miałam. A moich drugich spodni nie lubię, bo mi z tyłka się zsuwają
Przydałaby mi się jakaś dłuższa ciążowa tunika do tych leginsów (nie mam żadnej takiej), ale już mi się nie opłaca inwestować. A po domu to chodzę trochę jak lump

Edytowane przez zaczarowana_panna
Czas edycji: 2019-02-23 o 10:43
zaczarowana_panna jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-02-23, 10:42   #2390
Flofferek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eunice9 Pokaż wiadomość
Ja brałam 2x w ciąży i raz po. Za każdym razem miałam wziąć tylko 1 dawkę.

O widzisz. Kurcze, mam nadzieję, że mi nie zaszkodzi.
Jak czytałam w necie, to laski różnie miały brać. Niby powinnam słuchać lekarza.

Stary 2019-02-23, 10:44   #2391
owocelki
Zakorzenienie

Cytat:
O widzisz. Kurcze, mam nadzieję, że mi nie zaszkodzi.
Jak czytałam w necie, to laski różnie miały brać. Niby powinnam słuchać lekarza.

Ja brałam za każdym razem pojedynczą dawkę bez powtarzania, a jak w szpitalu lezalam to dawali właśnie dwie dawki co 24h. Może to też zależy od wyniku.

Stary 2019-02-23, 10:46   #2392
Eunice9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
U mnie w szpitalu chyba nie robią u kazdego tak z marszu.. Tylko jak jest szczegolna potrzeba :/

I to jest chore. Właśnie wczoraj rozmawiałam ze współlokatorką ze szpitala która już urodziła ale poród miała bardzo ciężki, bo miała przyrosniete łożysko i tego nie ogarnęli, kazali przed na siłę, straciła dużo krwi i w końcu trafiła na stół. A ostatnio też czytałam artykuł o dziewczynie która przez to zmarła. I było tam napisane, że to przyrosniete łożysko da się zauważyć na USG przed porodem. Tyle że no właśnie, nie zawsze je robią.

Stary 2019-02-23, 10:46   #2393
Flofferek
Zakorzenienie

Ja chyba najlepiej czułabym się w ciąży w sukienkach (już pomijając, że nie wychodzę). Tylko wszelkie spodnie, rajty, nawet gacie, wszystko mnie denerwuje, ściska pod brzuchem.
I tak już zaopatrzylam się w 5 par gaci rozmiar większych i jest o niebo lepiej hahaha

Ostatnio często myślę, ile czasu minie, zanim założę swoje ciuchy. Już nie oczekuje, że wszystko będzie git leżało, ale żeby mnie nie cisnelo w brzuchu

Jeszcze jestem ciekawa, czy stopy mi urosły. Zimowe buty mam luźniejsze, to nie bardzo mogę określić.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-02-23, 10:46   #2394
baja_86
Zakorzenienie

U mnie też porażka z ciuchami, mam jedne ładniejsze jeansy i tunikę na wyjścia, a w domu stare ciazowki, jedne pozaciągane, bluzki nieciazowe ale większe, choć ledwo już się w nie mieszczę. Trzyma mnie przy życiu tylko to że max za 10-11 dni będę już rozpakowana i powoli wrócę do normalnych ubrań!
Z goleniem daje się radę z pomocą lusterka, nogi to juz na luzie, ale teraz częściej te depilację muszę robić bo nie znam dnia ani godziny. Zasapie się jak parowóz ale jeszcze mogę to sama zrobić. Cieszę się, że to już końcówka!

baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-23, 10:51   #2395
Flofferek
Zakorzenienie

Cytat:
I to jest chore. Właśnie wczoraj rozmawiałam ze współlokatorką ze szpitala która już urodziła ale poród miała bardzo ciężki, bo miała przyrosniete łożysko i tego nie ogarnęli, kazali przed na siłę, straciła dużo krwi i w końcu trafiła na stół. A ostatnio też czytałam artykuł o dziewczynie która przez to zmarła. I było tam napisane, że to przyrosniete łożysko da się zauważyć na USG przed porodem. Tyle że no właśnie, nie zawsze je robią.

Straszne.
Dzisiaj nawet z mamą rozmawiałam, że chce mieć USG jeszcze przed porodem, bo i tak miałam bardzo rzadko. Że jak nie zechcą w szpitalu, to już zapłacę i prywatnie pójdę.
I mama przyznała, że bardzo niechętnie robią. Że jedynie przy przyjęciu do szpitala. Ale mówię, a co jak już akcja trwa, no to wiadomo nie zrobią. I też jej się nie podoba to podejście.
Moja bratowa chodziła prywatnie i też musiała walczyć o USG. Bardzo niechętnie robił.
Taka dziwna mentalność, 21 wiek, a gorzej niż za komuny. Zrozumialabym, gdyby to było jakieś drogie badanie albo ryzykowne dla dziecka/mamy.

Poza tym, niby na nfz przysługują 3, ale mnie ginka ani razu nie zrobiła, tłumaczyła tym, że skoro miałam te 3 prenatalne to już były.

Stary 2019-02-23, 10:52   #2396
kaylla
Zakorzenienie

Cytat:
Podstawowe badanie to kwasy zolciowe tak? Wystarczy to?Skore mam suchą to fakt. Nie smarowalam sie niczym do tej pory a w koncu byla zima, suche powietrze...

Kwasy najważniejsze. Dodatkowo mozna alat i aspat.

kaylla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-23, 10:52   #2397
Eunice9
Zakorzenienie

Cytat:
Haha ja dzis nie moglam siegnac do zewnetrznej części lewej nogi. Ogolilam sie gdzie siegnelam. Czuje sie na maksa zaniedbana. Te kilogramy..
Ja w ciazy jestem jakas niedolezna i nie umiem o siebie zadbac. Nawet myc wlosow teraz nie lubie bo ręce mi mdleją, a gdzie reszta. I z ciuchami tragedia. Przyoszczedzilam na ciazowych ograniczajac sie do kilku zwyklych bluzek z h&m mama. I chodzę w tych bluzkach, legginsach, albo w ciuchach TZta w domu

Ja miałam w sumie jedne dżinsy ciążowe i 2 koszulki i chodziłam tylko w tym. Fajnie wrócić do większego wyboru koszulek, aleee za to nie mieszczę się w żadne dżinsy

Stary 2019-02-23, 10:56   #2398
Flofferek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
U mnie też porażka z ciuchami, mam jedne ładniejsze jeansy i tunikę na wyjścia, a w domu stare ciazowki, jedne pozaciągane, bluzki nieciazowe ale większe, choć ledwo już się w nie mieszczę. Trzyma mnie przy życiu tylko to że max za 10-11 dni będę już rozpakowana i powoli wrócę do normalnych ubrań!
Z goleniem daje się radę z pomocą lusterka, nogi to juz na luzie, ale teraz częściej te depilację muszę robić bo nie znam dnia ani godziny. Zasapie się jak parowóz ale jeszcze mogę to sama zrobić. Cieszę się, że to już końcówka!

Ja próbowałam z lusterkiem, a to paruje, a to mokre.
W sumie normalne ogolenie myszy, to też kolejna rzecz, na którą czekam.

Ostatnio jakiegos uczulenia czy czegoś dostałam. Myślałam, że wyrwę tamte ogolone miejsca tak mnie zaczęło swędzieć. A że bez lustra już nic nie widzę, poszłam do pokoju bez gaci, patrzę w lustro a łono czerwone, ale posmarowałam kremem i przeszło

Stary 2019-02-23, 10:57   #2399
owocelki
Zakorzenienie

Cytat:
Straszne.
Dzisiaj nawet z mamą rozmawiałam, że chce mieć USG jeszcze przed porodem, bo i tak miałam bardzo rzadko. Że jak nie zechcą w szpitalu, to już zapłacę i prywatnie pójdę.
I mama przyznała, że bardzo niechętnie robią. Że jedynie przy przyjęciu do szpitala. Ale mówię, a co jak już akcja trwa, no to wiadomo nie zrobią. I też jej się nie podoba to podejście.
Moja bratowa chodziła prywatnie i też musiała walczyć o USG. Bardzo niechętnie robił.
Taka dziwna mentalność, 21 wiek, a gorzej niż za komuny. Zrozumialabym, gdyby to było jakieś drogie badanie albo ryzykowne dla dziecka/mamy.

Poza tym, niby na nfz przysługują 3, ale mnie ginka ani razu nie zrobiła, tłumaczyła tym, że skoro miałam te 3 prenatalne to już były.

Nie wyobrażam sobie chodzić prywatnie do lekarza i prosic się o usg. Dla mnie to od razu powód do zmiany lekarza.

Stary 2019-02-23, 11:01   #2400
Flofferek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam w sumie jedne dżinsy ciążowe i 2 koszulki i chodziłam tylko w tym. Fajnie wrócić do większego wyboru koszulek, aleee za to nie mieszczę się w żadne dżinsy

Tego się strasznie boję, że nic mi na dupsko nie wejdzie. Bo góra to luz, mam i luźniejsze koszulki, więc mam nadzieję, że przejdą.
Uda bardzo mi przytyly i dlatego tak się boję. A wiadomo nawet będąc zarzyganym przez dziecko a psychicznie wiedząc, że mam już swoje normalne ciuchy, to lepiej będzie.

Ale ogólnie jestem ciekawa z samej ciekawości, jak to będzie, jak wyjmą maluszka, czy poczuję ulgę w brzuchu, czy będę miała dużo skóry. I cały czas pytam męża, co jeśli to sadło mi zostanie. Bo tak naprawdę niewiadomo jak to będzie.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości