![]() |
#2371 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy marcowe 2019 cz. 6
Ja ostatnia wizytę mam w czwartek. Do czwartku ginka kazała mi zrobić komplet badań już ostatnich. Gbs odebrany, jeszcze tylko w pon krew, mocz i potwierdzona gr krwi.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2372 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#2373 |
Zakorzenienie
|
U mnie też sucha skóra to zmora. Próbuje się nie drapać, ale czasem nie mogę wytrzymać.
![]() ![]() |
![]() |
#2374 |
Rozeznanie
|
Dopisałam na pierwszą stronę te książki co konsternacja polecała
![]()
#2375 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2376 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam kumpele, której rozstępy pojawiły się dopiero PO porodzie. Tak wiec chyba wszystko jest możliwe.
Mi na sucha skore pomaga szczotkowanie na sucho, potem prysznic i dopiero oliwka. Tylko od jakiegoś czasu brzucha już nie szczotkuje bo się bałam skurczy, a tera nogi i tyłek tez już mi ciężko porządnie ogarnąć. W ogóle czuje się taka zaniedbana już - stajnie ciężko ogarnąć, nogi tyle o ile, jak chce się porządnie wybalsamować to zaraz mam zadyszkę! Jak żyć? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2377 |
Zakorzenienie
|
Też słyszałam i czytałam, że rozstępy mogą po porodzie się pojawić. Dlatego nie podniecam się i nie cieszę.
Ja też czuję się już zaniedbana. W domu łażę w gaciach i koszuli albo dłuższej bluzce. Nawet stanik sobie darowalam. Wkurza mnie wszystko, co dotyka ciała. Jedną nogę ogole prawie bez problemu, ale nie mogę dostać się w drugiej z przodu. Ostatnio wydawało mi się, że jest git, dziś patrzę a tam pasek czarnego futra. Mysz na oko jadę, więc jakieś kępki zostały. Tyle dobrego, że jakoś o dziwo włosy mi się nie przetłuszczają, więc myje je rzadziej. Marzę o normalnym ogarnięciu się, bez jęków. Jak przez mgle pamiętam te czasy:-D Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2378 | ||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() zaryzykowałam i poszłam do tego punktu pobrań widmo. Był tam!! jest dość nowy bo od listopada. zapłaciłam zgodnie z cennikiem Alab plus 3 pln xa usługę pielęgniarską. a zrobiłam właśnie te kwasy żółciowe bo od kilku dni tylko się drapię. ale od niedoczynności tarczycy chyba mam taką suchą skórę, że jak się podrapię to normalnie się ze mnie sypie ![]() Cytat:
gratuluję!!!! Mam nadzieję, że jeśli któraś z Was się skusi na lekturę to będzie zadowolona. Cytat:
Po porodzie??? niesprawiedliwe!!! szczotkowanie na sucho? może i mi pomoże ![]() mi ginka pobrała gbs w 31+4 i zastanawiam się czy nie za wcześnie. zrobiła mi wtedy wszelkie możliwe posiewy i wyszły ujemne ale chyba te gbs trzeba zrobić po 35 tc? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2379 |
Zakorzenienie
|
Haha ja dzis nie moglam siegnac do zewnetrznej części lewej nogi. Ogolilam sie gdzie siegnelam. Czuje sie na maksa zaniedbana. Te kilogramy..
Ja w ciazy jestem jakas niedolezna i nie umiem o siebie zadbac. Nawet myc wlosow teraz nie lubie bo ręce mi mdleją, a gdzie reszta. I z ciuchami tragedia. Przyoszczedzilam na ciazowych ograniczajac sie do kilku zwyklych bluzek z h&m mama. I chodzę w tych bluzkach, legginsach, albo w ciuchach TZta w domu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2019-02-23 o 10:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#2380 |
Konto usunięte
|
Kurcze, a już się cieszyłam, że mnie ominęły rozstępy, a tu wszystko się może zdarzyć... Smaruję się regularnie od początku, weszło mi to w krew, jeszcze intensywniej teraz będę, to może się uda
![]() Jeśli chodzi o golenie to nogi bez problemu, ale stajenkę ostatnio z lusterkiem + miałam tylko tanią, tępą maszynkę... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2381 |
Zakorzenienie
|
Ja na wyjścia, czyli tylko do lekarza/badania mam od dwóch miesięcy jeden zestaw - spodnie dresowe i biały sweter, na to szary rozpinany. Rewia mody po prostu. ale machnęłam ręką, choćbym się dała jakoś radę wystroić, czy doprowadzić do większego ładu, to humoru już mi nic nie pomoże.
Najgorsze, że jednak nogi i włosy musza jakoś wyglądać, bo jak znienacka będzie trzeba jechać do szpitala to wolałabym mieć czyste kudły. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2382 |
Żona Idealna :)
|
Konsternacja wcześnie ten gbs Ci pobrala.. Najprędzej powinna w 35 Tc.. Ja miałam teraz pobrany, więc dobrze by było gdyby Mała na wynik poczekala
![]() Wysłane z mojego F3111 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2383 |
Zakorzenienie
|
Kaylla cudowne wiesci!! Dzielny i silny chlopczyk!! I nie martw sie bo spokojnie zalapie piers
![]() ![]() ![]() Mnie ominely rozstepy ![]() ![]()
#2384 | |
Zakorzenienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;86529827]Kurcze, a już się cieszyłam, że mnie ominęły rozstępy, a tu wszystko się może zdarzyć... Smaruję się regularnie od początku, weszło mi to w krew, jeszcze intensywniej teraz będę, to może się uda
![]() Jeśli chodzi o golenie to nogi bez problemu, ale stajenkę ostatnio z lusterkiem + miałam tylko tanią, tępą maszynkę... ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2385 |
Wtajemniczenie
|
A ciuchy tez tragedia. Miałam dwie pary gaci ciążowych, ale w jednych już mi ciasno wiec zostały jedne - wyjściowe.
Do tego non stop ta sama bluzka, ale w sumie teraz wychodzę tylko do lekarza i logopedy ze straszakiem to wbijam. A po domu najwygodniejsze legi ciążowe popękały ki w kroku i chodze w takich dziurawych jak ostatni obwieś. No ale nie będę kupować na ostatnie kilka tygodni nowych legginsów, a w innych mi niewygodnie ![]() Ktoś mówił, ze ciąża to piękny stan? |
![]() ![]() |
![]() |
#2386 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Ja dziś znów mega niewyspana. Niby TŻ odbebnil 2 z nocnych karmień, ale raz się obudziłam bo dziecko mega ryczało, okazało się że tatuś zamknął 2 drzwi i nałożył słuchawki więc nie słyszał że się budzi
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2387 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, macie jakiś sprawdzony patent na rozstępy? Myślałam o dermaroller? Czy są jakieś skuteczne zabiegi? Wstawilabyn zdjęcie jak wygląda teraz mój brzuch i boki, ale nawet anonimowo wstyd to pokazywać. Myślałam że w końcu przystopują, a ciągle coś nowego wyłazi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2388 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#2389 |
Zadomowienie
|
Ciąża bardzo piękny stan... Ciąża jest przereklamowana. I mówię tak mimo, że i tak miałam o wiele lepiej niż nasze niektóre wątkowe dziewczyny (Flo, Eunice, Kaylla, ..... pozdrawiam
![]() ![]() Ja z wyjściowych spodni mam 2 pary leginsów. Jedne spodnie z hm zrobiły się po 1. za małe, a po 2. w kroku zrobiło się sitko ![]() ![]() Przydałaby mi się jakaś dłuższa ciążowa tunika do tych leginsów (nie mam żadnej takiej), ale już mi się nie opłaca inwestować. A po domu to chodzę trochę jak lump ![]() Edytowane przez zaczarowana_panna Czas edycji: 2019-02-23 o 10:43 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2390 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak czytałam w necie, to laski różnie miały brać. Niby powinnam słuchać lekarza. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2391 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2392 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#2393 |
Zakorzenienie
|
Ja chyba najlepiej czułabym się w ciąży w sukienkach (już pomijając, że nie wychodzę). Tylko wszelkie spodnie, rajty, nawet gacie, wszystko mnie denerwuje, ściska pod brzuchem.
I tak już zaopatrzylam się w 5 par gaci rozmiar większych i jest o niebo lepiej hahaha Ostatnio często myślę, ile czasu minie, zanim założę swoje ciuchy. Już nie oczekuje, że wszystko będzie git leżało, ale żeby mnie nie cisnelo w brzuchu Jeszcze jestem ciekawa, czy stopy mi urosły. Zimowe buty mam luźniejsze, to nie bardzo mogę określić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2394 |
Zakorzenienie
|
U mnie też porażka z ciuchami, mam jedne ładniejsze jeansy i tunikę na wyjścia, a w domu stare ciazowki, jedne pozaciągane, bluzki nieciazowe ale większe, choć ledwo już się w nie mieszczę. Trzyma mnie przy życiu tylko to że max za 10-11 dni będę już rozpakowana i powoli wrócę do normalnych ubrań!
Z goleniem daje się radę z pomocą lusterka, nogi to juz na luzie, ale teraz częściej te depilację muszę robić bo nie znam dnia ani godziny. Zasapie się jak parowóz ale jeszcze mogę to sama zrobić. Cieszę się, że to już końcówka! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2395 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj nawet z mamą rozmawiałam, że chce mieć USG jeszcze przed porodem, bo i tak miałam bardzo rzadko. Że jak nie zechcą w szpitalu, to już zapłacę i prywatnie pójdę. I mama przyznała, że bardzo niechętnie robią. Że jedynie przy przyjęciu do szpitala. Ale mówię, a co jak już akcja trwa, no to wiadomo nie zrobią. I też jej się nie podoba to podejście. Moja bratowa chodziła prywatnie i też musiała walczyć o USG. Bardzo niechętnie robił. Taka dziwna mentalność, 21 wiek, a gorzej niż za komuny. Zrozumialabym, gdyby to było jakieś drogie badanie albo ryzykowne dla dziecka/mamy. Poza tym, niby na nfz przysługują 3, ale mnie ginka ani razu nie zrobiła, tłumaczyła tym, że skoro miałam te 3 prenatalne to już były. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2396 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2397 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#2398 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie normalne ogolenie myszy, to też kolejna rzecz, na którą czekam. Ostatnio jakiegos uczulenia czy czegoś dostałam. Myślałam, że wyrwę tamte ogolone miejsca tak mnie zaczęło swędzieć. A że bez lustra już nic nie widzę, poszłam do pokoju bez gaci, patrzę w lustro a łono czerwone, ale posmarowałam kremem i przeszło Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2399 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2400 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uda bardzo mi przytyly i dlatego tak się boję. A wiadomo nawet będąc zarzyganym przez dziecko a psychicznie wiedząc, że mam już swoje normalne ciuchy, to lepiej będzie. Ale ogólnie jestem ciekawa z samej ciekawości, jak to będzie, jak wyjmą maluszka, czy poczuję ulgę w brzuchu, czy będę miała dużo skóry. I cały czas pytam męża, co jeśli to sadło mi zostanie. Bo tak naprawdę niewiadomo jak to będzie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:18.