|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowe 2019, część 3
Co do szczotek to jednak polecam te z naturalnego włosia dla takiego szkraba,są delikatniejsze.
|
#3542 |
|
Zakorzenienie
|
Widze ze kupilam szczotke ze sztucznym wlosiem a sa tez z naturalnym.. myślicie ze ze sztucznym tez sie sprawdzi?
|
#3543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3544 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Glukometr dostałam w przychodni, paski na receptę, igły można dokupić we własnym zakresie. |
|
|
|
|
#3545 |
|
Dostojna peema.
|
Dziewczyny, będę się żalić
czy któraś z Was ma już jak ja? Totalny odpływ energii od tygodnia, chodzę jak potluczona, muszę kilka razy dziennie się drzemnac chociaż chwilę, zakładam buty już tylko na siedząco, dziś jeansy ciążowe wciskalam na tyłek na lezaco, normalnie jest mi tak ciężko, że szok!!! schylić się porządnie to dla mnie jest nierealne aktualnie a spacer kilometr to jak kiedyś 10 normalnie aż będę musiała chyba od marca z pracą już bardzo przystopować, chociaż planowałam dopiero w kwietniu, bo moja koncentracja jest na najniższym możliwym levelu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3546 |
|
Zakorzenienie
|
Lilly taaa... Po schodach mnie dzieciak ciągnie z tekstem "no mamo jesce tloche, das radę"
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3547 |
|
Zakorzenienie
|
Lilly dołączam się do narzekania...ja to dziś w ogóle jestem dętka, ale to po podróży zmęczenie plus niewyspanie totalne. Jutro powinno być ok. I jeszcze bolą mnie mięśnie podbrzusza, tylko zastanawiam się od czego, bo chyba nie od siedzenia
jak się położę to ciężko mi się podnieść, serio, jak kaleka dzis. Nic, kładę młodego i lecę też chyba spać. Z drugiej strony fajna książkę zaczęłam (Anna H. Niemczynow "Bluszcz" ) i w wolnych chwilach się nie mogę oderwać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od jakiegoś czasu po prostu ciężko mi zebrać myśli, a to co chcę powiedzieć zapominam!Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Eceea Czas edycji: 2019-02-24 o 17:53 |
|
|
|
|
#3549 |
|
Żona Gargamel
|
Dziewczyny jeśli któraś chce zrobić zapas dużych płatków kosmetycznych to w Biedrze znowu na promocji są od jutra, 2,5zł za paczke jak się kupi 2
Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3550 |
|
Raczkowanie
|
W
|
|
|
#3551 |
|
Dostojna peema.
|
Cieszę się, że nie tylko ja tak mam XD to znaczy szkoda mi Was oczywiście i życzę żebyście się lepiej czuły ale dobrze nie być w tym sama, haha
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3552 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ciężko mi ostatnio się zmotywować do czegokolwiek, nie mam mocy. Najgorsze jest chyba to ze zawsze byłam w miarę obrotną osobą a teraz zrobiłam się tak flegmatyczna że zaczyna mnie to przerażać. Mam problemy z koncentracją nie umiem się na niczym skupić i zapominam co przed chwilą chciałam powiedzieć/napisać. No dosłownie jak by mi ktoś mózg zresetował. Podjęłam się tego prawka a jadąc autem ciężko mi się skupić na tym co mówi do mnie instruktor -.- A z fizycznych to oczywiście ból w pachwinach, uczucie mega ciężkości i szybkie meczenie się. Wczoraj po kilkudziesciu minutach w sklepie myślałam że padnę. Taka "niemoc" w mięśniach mnie ogarnęła. Dziś jeszcze na dodatek wali mi szybko serce i jest mi gorąco. Cisnienie troche podwyższone. Przeleżałam calutki dzień.. Pocieszam się że jeszcze tylko 8 tygodni. Albo i mniej kto wie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez AgataAgata9090 Czas edycji: 2019-02-24 o 18:58 |
|
|
|
|
#3553 |
|
Rozeznanie
|
hej. Mnie też jakaś niemoc dopadła. I mega ból w pachwinach. Aż mi na uda promieniuje. Masakra. Jutro idę zrobić morfologię i mocz. Wcisnę się bez kolejki, a co! ☺
|
|
|
|
#3554 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam mam się świetnie
podobnie jak w 1 ciazy. Liczę że tak zostanie bo muszę być na chodzie aż do porodu Jedynie zgaga czasem okrutna mnie łapie i nadal nie wiem po czym... Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
#3555 |
|
Rozeznanie
|
A zakupiłam w Rossmannie mini szampon do włosów, mini żel pod prysznic i coś tam jeszcze mini 😀 mam nadzieję że wystarczy do szpitala.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3556 |
|
Zakorzenienie
|
Ja do szpitala kupię pojemniki do samolotu i sobie przeleje wszystko.
|
|
|
#3557 |
|
Rozeznanie
|
Ooo..nie wiedziałam o takich pojemnikach. Hmmm...fajne rozwiązanie. 😊😊
|
|
|
|
#3558 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z pompką, bez pompki jakie chcesz![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3559 |
|
Zakorzenienie
|
Ja fizycznie to tylko cierpię na bóle różne dziwne, chodzę jak babcia i dyszę
zmęczenie jako takie mnie nie łapie raczej, śpię max 7 godz. A na głowie mam tyle ostatnio, że pracuję na najwyższych obrotach, nie za bardzo mogę sobie pozwolić na większą dekoncentrację ale w kwietniu mam nadzieję już się wycofać, oby się udało. Dziś robiliśmy córce urodziny w sali zabaw. Obawiałam się trochę tego, bo nie lubię tak gospodarzyć, skakać po ludziach i gadać o ☠☠☠☠☠☠☠etach ale nie było tak źle. Młoda zadowolona, to najważniejsze. Co prawda w prezentach taka impreza nigdy się nie zwroci, ale radość dziecka z otwierania tych wszystkich prezentów bezcenna. Dziewczyny hybrydowe, czy coś wam się pozmieniało z paznokciami? Ja ostatnie dwa malowania dosłownie mogłam zdjąć płatami, bez pilnika czy acetonu. Nigdy tak nie miałam, zawsze się dobrze trzymały, ściągałam bo mnie odrost wkurzał. A teraz dzień, dwa i powoli zaczynają mi odchodzić. |
|
|
|
#3560 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
te pojemniczki z Rossa to super sprawa, zabieram je zawsze na wczasy żeby miejsca nie marnować w kosmetyczce |
|
|
|
|
#3561 |
|
Dostojna peema.
|
Monia, ja też jutro idę na morfologię
mam w środę wizytę u gina to zawsze na tę okazję robię. Moczu chyba nie będę tym razem robić, już robiłam w ciąży z 5x i za każdym razem wzystko ok, nie wiem czy jest sens. Robicie co miesiąc? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3562 |
|
Zakorzenienie
|
Lilly mi ciągle coś wychodzi więc robię jak każe. Ale krew była do tej pory ok, a nagle bum anemia więc w sumie wszystko się może zmienić
|
|
|
#3563 |
|
Rozeznanie
|
Ja właśnie robię co miesiąc. I morfologię i mocz. Wizytę mam w czwartek 😊
A co do tych pojemniczków to chyba tez zakupie. Kurcze, często jestem w Rossmannie, a nie zwróciłam na nie uwagi 😀 jutro ich poszukam. |
|
|
|
#3564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3565 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3566 |
|
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie wyniki moczu są ważniejsze niż morfologii
|
#3567 |
|
Dostojna peema.
|
No to może i zrobię i to i to jeśli mam w domu jeszcze pojemniczek
![]() Lekarz nic nie mówił, że mam zrobić te wyniki ale zagadaliśmy się o krzywej cukrowej wtedy i myślę, że może uznał za oczywiste to, że zrobię morfologię i mocz skoro robiłam co miesiąc.
|
|
#3568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3569 |
|
Zakorzenienie
|
No. Ale ze mnie mózg, serio. Jadąc do pl miałam takie uczucie że czegoś zapomniałam. No i zapomniałam, cholera, dokumentacji ciążowej, wszystkich wyników itd. Właśnie napisalam do szwagra czy może zejść i porobić mi zdjęcia
|
|
|
#3570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.

schylić się porządnie to dla mnie jest nierealne aktualnie a spacer kilometr to jak kiedyś 10 
jak się położę to ciężko mi się podnieść, serio, jak kaleka dzis. Nic, kładę młodego i lecę też chyba spać. Z drugiej strony fajna książkę zaczęłam (Anna H. Niemczynow "Bluszcz" ) i w wolnych chwilach się nie mogę oderwać 

Od jakiegoś czasu po prostu ciężko mi zebrać myśli, a to co chcę powiedzieć zapominam!

ciężko mi ostatnio się zmotywować do czegokolwiek, nie mam mocy. Najgorsze jest chyba to ze zawsze byłam w miarę obrotną osobą a teraz zrobiłam się tak flegmatyczna że zaczyna mnie to przerażać. Mam problemy z koncentracją nie umiem się na niczym skupić i zapominam co przed chwilą chciałam powiedzieć/napisać. No dosłownie jak by mi ktoś mózg zresetował. Podjęłam się tego prawka a jadąc autem ciężko mi się skupić na tym co mówi do mnie instruktor -.- 
jutro ich poszukam.