|
|
#2821 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marcowe 2019 cz. 6
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!
Lusia daj znać jak się czujecie? Flo też mi się wydaje,że to zatrzymana woda. To niemożliwe od jedzenia przytyć tyle w te kilka dni Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2822 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj mam wizytę o 14;20
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#2823 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie przepowiadacze sie NIE wyciszyly. Mam ich coraz wiecej z dnia na dzien. ![]() Cytat:
Ja tez poniekad sie tym stresuje bo mamy daleko do szpitala - w zaleznosci od pory nawet 40 min drogi (mimo ze to samo miasto). A najpierw musimy poczekac az przyjedzie ktos do starszej cory. No i (jesli zadzieje sie w ciagu dnia) muszę poczekać na przyjazd TZ. A przez te moje przepowiadacze i fakt ze raz rodzilam juz sn, wkrecilam sobie ze akcja moze pojsc szybko, ze nie rozpoznam porodu bo bóle ala porodowe mam codziennie! No, to sie wygadalam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Lacze sie w bolu. Moja przerwa 1-4 w nocy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#2824 |
|
Zakorzenienie
|
Lusia cudownie, gratulacje
![]() Dzien dobry moje dziecko ostatnio laskawe i nawet spac daje ![]() Flo moja kolezanka tez w ostatnim miesiacu 5 kg przybrala z zatrzymanej wody U mnie dzis w planach dalsze prasowanie i chce wyslac mezowi wyniki do wydrukowania zeby ogarnac papiery Brat juz mi wanienke przywiozl wiec szukamy stelaza na olx
|
|
#2825 |
|
Zakorzenienie
|
Ale wysyp wizyt! Powodzenia!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2826 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2827 |
|
Zakorzenienie
|
Lusia gratulacje
Ja też mam dziś wizytę ale dopiero na 17. Trochę lepiej mi się dziś spało, flegma już mniej męczyła, mam nadzieję że w końcu odpuści. Jakoś mam od wczoraj jakis taki niepokój w sobie. Nic się w sumie nie zapowiada ale mam wrażenie że coś wisi w powietrzu. Nie lubię tego uczucia bo zazwyczaj się sprawdza ;P Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2828 |
|
Żona Idealna :)
|
My rozpakowane, na fb zdjęcie
Wysłane z mojego F3111 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2830 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
Super, gratulacje!
|
||
|
|
|
#2831 |
|
Raczkowanie
|
Gratulacje!
To ktora następna? Ostatnio była trojeczka pod rząd to i teraz musi być zachowany porządek ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2832 |
|
Zadomowienie
|
O, Asia, ale niespodzianka
gratulacje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2833 |
|
Wtajemniczenie
|
Teraz dla równowagi może jakiś chłopczyk?
Ewula - a w weekend mąż jest? Kciuki, by się wszystko udało sprawnie ogarnąć jak się zacznie akcja. ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- No i Asia gratulacje! Jak będziesz miała chwilkę daj znać co i jak, że Oleńka po tej stronie brzuszka. |
|
|
|
#2834 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Gratulacje! Jakie cudowne te wasze kluski. No wlasnie miałam pisać, że wcześniej była seria trzech dzieciaczków to może teraz też. ![]() I tak wam zazdroszczę. Jeszcze się okaże, że Leon się pierwszy pchał ma świat, a urodzi się ostatni. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2835 |
|
Konto usunięte
|
Lusia moje gratulacje!
Asia, co za niespodzianka! Zostawiłaś mnie na placu boju, bo miałyśmy ten sam termin, no wiesz? gratuluję! Co za wieści od samego rana! Ja spałam dobrze, budziłam się tylko przy zmianie pozycji i w głowie jedna myśl, poródPoródPORÓdPoródporód
|
|
|
|
#2836 | |
|
Zakorzenienie
|
Asia super!!
śliczne te wasze dzieci, człowiek jeszcze bardziej się nie może doczekać swojego ![]() Cytat:
ale ja to z tych co bardzo chcą a jednocześnie się trochę cykam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojaaaa ale niespodzianka gratulacje ![]() Lece na fejsa
|
|
|
#2838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powodzenia na dzisiejszych wizytach ![]() My mamy za sobą pierwszą noc w domu z maluchem. Tragedii nie było, chociaż pobudek kilka zaliczyliśmy. Mały całkiem ładnie je z piersi, więc póki co karmimy się piersią. Czasem jeszcze się wkurza przy łapaniu, ale jak już złapie, to ładnie idzie. Ale jak wcześniej się martwiłam, że nie mam mleka, tak teraz mam go aż za dużo. Mały póki co nie ma takiego zapotrzebowania, żeby zjeść wszystko, co produkują moje piersi, więc i tak muszę trochę odciągać laktatorem, bo inaczej mi piersi wybuchną i boję się jakiegoś zastoju czy zapalenia. Psychicznie u mnie raz lepiej raz gorzej. Baby blues dalej daje się we znaki, chociaż obecnie chyba jest ciut lepiej niż ostatnio. |
|
|
|
|
#2839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2840 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Od kilku dni mam taki dziwny glutowaty śluz rano. Zastanawiam się czy to nie ten słynny czop, ale chyba za dużo by tego było. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2841 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje kochana ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#2842 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Tak, na weekend, mąż jest w domu i to są.koje dwa spokojne dni, a właściwie bardziej noce. Dwie noce w tygodniu w tygodniu przesypiamy jak dziecko jedna/dwie pobudki na siku. [1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;86540021]Dobrze się to czyta. Mam nadzieję, że mały ci wynagrodzi ciążę i nie będzie zbyt problematyczny. Od kilku dni mam taki dziwny glutowaty śluz rano. Zastanawiam się czy to nie ten słynny czop, ale chyba za dużo by tego było. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] U mnie też jest ten śluz, już około tygodnia, dziś nawet lekko podbarwiony krwią
|
|||
|
|
|
#2843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle ja to nie ogarniam tego czopa i w ogóle, dla mnie cokolwiek w ciąży gdzie się pokazuje krew to jest lampka ostrzegawcza że coś jest nie tak Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2844 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Was---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- [1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;86540021]Dobrze się to czyta. Mam nadzieję, że mały ci wynagrodzi ciążę i nie będzie zbyt problematyczny. Od kilku dni mam taki dziwny glutowaty śluz rano. Zastanawiam się czy to nie ten słynny czop, ale chyba za dużo by tego było. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] czop! ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2845 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewula - to życzę Ci, by jednak w weekend poród się zaczął.
Ja dziś chyba umieram, pobawiłam się chwile z synkiem na podłodze i jak wstałam to mi się zrobiło słabo i czarno przed oczami. Niech ten brzuch już się obniży, bo serio kiedyś z braku tlenu zemdleje:/ |
|
|
|
#2846 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2847 |
|
Raczkowanie
|
Asia gratulacje
![]() U mnie też dziś rano odszedł czop z krwią. Myślę, że wczorajsze badanie miało na to wpływ, bo nie było zbyt przyjemne. Ja dziś po pobraniu krwi na morfologie i aptt. I jak możnaby mieć na to jakikolwiek wpływ to ja nie chce rodzić do jutra do wieczora. Męża nie będzie ze mną i w ogóle w mieście. Mam jak coś zapewniony transport do szpitala, ale jednak wolalabym być z mężem. Niestety nie wszystko czasem układa jakbyśmy chcieli:/ Potem już mogę rodzić. Tylko to moje życzenia co do terminu, ale wiadomo, że nie można sobie tego zaplanować. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2848 |
|
Zakorzenienie
|
Ale wieści! Asiu gratulacje! Daj znać jak się czujecie i kiedy się zaczęło!
Kaylla super,że Wojtuś ładnie pije z piersi myślę że teraz wszystko na dobrej drodze żebyś poczuła się dobrze i zaznała spokojuEwula czop z krwią niby zwiastuje szybki poród, może wytrzymasz do weekendu,żeby było logistyczne łatwiej wszystko ogarnąć Ciekawe czy nam się jutro kolejny dzidziuś pojawi. Day biedna z tym brakiem powietrza jesteś,ale już niedługo brzuch powinien opaść i będzie lżej oddychać Czop to nawet nie wiem czy umiałabym rozpoznać. Z Jasiem go nie zauważyłam,albo dopiero na porodówce odszedł Chodzę dziś co chwilę do wc ,chyba mała się obniża. W najgorszym przypadku jeszcze tydzień,no 8 dni i się spotkamy!!!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2849 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Ja dzisiaj w nocy pierwszy raz miałam skurcz który był mega bolesny i już wiem że jak się zacznie to na pewno nie pomylę tego ze skurczami braxtona... Lusia i Asia- gratulacje dla Was! ![]() ![]() Asia wpisałam Ci na pierwszą stronę poród SN daj znać jak coś to zmienię na CC ![]() ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
"Cokolwiek umysł jest w stanie sobie wyobrazić jest to w stanie osiągnąć!" Edytowane przez Marzena00 Czas edycji: 2019-02-26 o 11:48 |
|
|
|
|
#2850 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam, widzę że tu zaskakujące wieści z rana
A my po USG z małą, wkurzyłam się trochę bo byliśmy umówieni niby na godzinę, tak nam w szpitalu powiedzieli i jeszcze podkreślali żeby o tej godzinie być. Wchodzimy do poczekalni a tam pełno ludzi z maluchami - wszyscy na tą samą godzinę. Już miałam wizję czekania nie wiadomo ile, że mała zgłodnieje itd., ale w miarę szybko poszło. I tak jestem wkurzona że tak było, ona jest wcześniakiem, niezaszczepiona a tu ciasne pomieszczenie pełne dorosłych i dzieci. Jakby powiedzieli od razu że tak będzie to bym poszła prywatnie i już, z okulistą tak robimy. A USG wyszło ok, coś ma asymetrycznego w mózgu, ale podobno może tak być.Cytat:
![]() Cytat:
Ciekawe jak Motopana, mało jej tu ostatnio ale chyba jeszcze nie urodziła.Cytat:
Pewnie miałabym tak jak ty ![]() Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:54.

ja lecę tylko na ktg, przepływy i sprawdzenie wód. Zero odczuwalnych skurczy, nawet przepowiadacze się skończyły 

mocne.

gratuluję!

️
dla Was