|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Przyłącz się, min. 10 kg w dół - to wątek dla Ciebie - część II
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;8637826]Tak jak KOKAINA napisala, zajrzyj na Nasze jadlospisy i moze tam znajdziesz cos ciekawego. Ja jeszcze sobie chwale watek z przepisami na SB
[/quote]Niby zaglądam, ale ja mam w głowie taki metlik, jakies głupie zasady, że boje sie jesc owoców poźniej niż na snaiadnie, z węglami to samo, a jesli chodzi o jakis owocowy jogurt, czy płatki lekko słodzone, dżem niskosłodzony to nie moge sie przekonac. Zaś kiedy mam napad to mi wszystko jedno ![]() Cytat:
![]() Witam nowe dziewczyny
|
|
#3452 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale mzoe jednak warto sie przelamac, bo mozliwe, ze te napady przez to, ze brakuje Ci tych produktow
|
|
|
|
|
#3453 |
|
Zadomowienie
|
Dobrrry
Widze, że tu pozytywnie i dobrze. Fajnie, że ciepło na dworze i nie marzne![]() Jej jak ja uwielbiam Was czytać, poprostu co niektóre teksty są rewelacyjne i wymiękam.. z bananem na twarzy Humor od razu lepszy. Lece zaraz na obiad, potem wpadne do Was.
|
#3454 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale miło mi ! Mam nadzieję że patrząc na te moje zdjęcia myślisz sobie " skoro ona dała radę to ja też dam! Jeszcze Ci pokaże Carmela kto tu jest mistrzu ! ![]() Cytat:
Cytat:
ale mzoe jednak warto sie przelamac, bo mozliwe, ze te napady przez to, ze brakuje Ci tych produktow[/quote]Ja na początku wpadałam w paranoję i też bardzo się bałam węgli , ale teraz już wyluzowałam i np właśnie skończyłam jesć przepyszna warzywną lasagne oczywiście do jej zrobienia użyłam płatów razowych ale posypałam górę odrobiną parmezanu dla zapaszku ..na śniadanie zawsze jem ten sam zestaw bo sie od niego uzależniłam Makaron razowy ugotowany al dente i 2 jogurty TESCo truskawkowe ( tu maja tak pyszne jogurty ze ja jako smakoszka jogurtowa je pokochałam )Czasami na kolacje robię sobie ciemne spaghetti z tunczykiem wsw i puszką pomidorów albo robię makaron z cukini i dopdaję piers z kuraka i warzywa ...no i chudnę Dziś mimo okresu wlazłam na wagę iiiiiii ........... okazało się że ujrzałam 74,7 !!Mimo , że w ostatnim tygodniu z mężem sobie pofolgowaliśmy drinami z J.Walkera i coli ( ja dolewalam wody bo cola byla dla mnie stanowczo za slodka i musialam ja rozcienczyc zeby mnie nie mdliło od tego cukru )i raz 2 piwkami ![]() A co do owoców to na kolację czasami jak nie mam czasu albo nie chce mi się jeść robię sobie koktail z 300 ml maślanki i/albo jogurtu naturalnego mrożonych truskawek lub jagód I nie jestem głodna a jak to wszystko się zmiesza to wychodzi tego prawie 700 ml ![]() Nawet męża zaraziłam swoimi zdrowymi daniami i schudł juz 3 kilo Brzuchol mu zmalał ale reszta pozostała bez zmian czyli efekt jak najbardziej pożądamyEDIT: ZAUWAŻYŁAM ŻE JAK SIĘ WYLUZOWAŁAM W TEMACIE UTRATY WAGI I PRZESTAŁO TO BYĆ MOJĄ OBSESJĄ TO ZACZĘŁAM WIĘCEJ I SZYBCIEJ CHUDNĄĆ Więc naprawdę gorąco polecam trochę luzu i dystansu , nie wymagajmy od siebie zbyt wiele bo i tak jesteśmy piękne i wartościowe , wspaniałe i niepowtarzalne
Edytowane przez Carmela Czas edycji: 2008-08-19 o 13:42 Powód: dodanie tekstu |
|||
|
|
|
#3455 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm... owoce to jednak najlepiej rano. Zresztą... Jest tyle zasad, diet, stylów - połapać sie nie da... A tak naprawdę guzik z tego wszystkiego wychodzi.
Ja mam nadal w głowie jakies tam zasady Gilian McKeith - ze owoce najlepiej same i rano, bo najszybciej sie trawi, osobno bialko, osobno wegle, warzywa mozna razem. A teraz się zastanawiam, czy może nie pobawić sie trochę tym garściowym odmierzaniem jedzenia A w ogóle to chciałabym kogoś kto za mnie o tym wszystkim myśli i tylko mi mówi - tearz jedz to, teraz cwicz tamto Żebym nie musialam myslec co przygotować i ile to ma kalorii i czy nie przytyję... Eeeech kiedy takie roboty będą??
|
#3456 |
|
Zadomowienie
|
carmela, nawet nie śmiem Ci tu podskakiwać
![]() ale naprawdę, jesteś niesamowita. mnie zawsze w pewnym momencie brakowało silnej woli i samozaparcia. i wiary. zresztą ja mam ten problem, że jem kiedy... mam problem kiedy coś się wali, ja od razu biegnę do lodówki, zamiast stawić się i pokazać wszystkim, że dam radę. jedzenie mi "pomaga". co prawda tylko na chwilę, ale... ych. dobra, koniec użalania się będzie dobrze.makaron na słodko, z jogurtem? pierwsze słyszę ale chyba wypróbuję, bo kocham i makarony i jogurty ![]() orisha!!! zła kobieto! rozmarzyłam się... taki robocik...
|
#3457 |
|
Rozeznanie
|
oo ja uwielbiam makaron z jogurtem
oczywiście low fat Sądzę że Jogobella light się super skomponuje mmmmm ![]() A teraz zmykam na 2-3 godzinny marsz z wózkiem paaaa
|
|
|
|
#3458 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zaczynam oficjalnie dziś, z pułapu 63,4 kg. Nigdy tyle nie ważyłam, źle się z tą wagą czuję, tym bardziej, że życzliwe sąsiadki mi dogadują, że przytyłam. Moja normalna waga to 53 kg i wiem ze za kilka miesięcy znowu ją osiągnę
|
|
|
|
#3459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W przedszkolu jedliśmy ryz z koktailem - może ryz z jogurtem byłby ok, ale makaronu nigdy nie próbowałam ![]() Głooooodna jestem Marze o tym, zeby juz wyjsc i cos zjesc... Spóźnie sie dzisiaj na zajecia trudno... Po prostu umieram z głodu!
|
|
#3460 |
|
Zadomowienie
|
jogurt z płatkami, lubię, nawet bardzo. i ryż z jogurtem/koktajlem też.
orisha, jakie zajęcia?
|
#3461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety żadne fizyczne skakanki - raczej łamanie języka
|
|
#3462 |
|
Zadomowienie
|
szalejesz
![]() i jak Ci idzie? podoba Ci się? łatwo "wchodzi"? ja od września planuję zapisać się na francuski. nie wiem tylko jak będzie z czasem, ale dla chcącego nic trudnego podobno...
|
#3463 |
|
Zadomowienie
|
niam takie snaidanko musi byc pucha
![]() |Carmela jak ty to robisz ze chudniesz hehe? ile cwiczysz dziennie?![]() ![]() ja to taki len jestem bez wiary w sebie i samozaparcia ze szok...nie chudłam przez długi czas i teraz wmawiam sobie e nie potrafie schudnac i nie chudne..;/ eh ide zaraz na spacerek apotem wieczorkiem rusze pupencje zeby pobiegac
|
#3464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W zeszłym roku dla odmiany równolegle uczyłam się francuskiego - to też był hardcore ![]() A teraz chodze na zajęcia 4 razy w tygodniu po 3 godz. lekcyjne - ale w sumie jest ok, bo mam ciągły kontakt z językiem. Szkoda tylko, ze nia mam juz czasu dla siebie well...
|
|
#3465 |
|
Zadomowienie
|
4xtyg po 3h?
kobietooooooooo podziwiam. ja jestem taki leń, że bym nie dała rady. a jeszcze szkoła... hm. takie pytanko a propos ćwiczeń: 3xtyg po 1 h fitnessu wystarczy?
|
#3466 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Carmela przykro mi, ja Cie nie pokonam, bo gdybym nawet schudla tyle co Ty teraz to bym wazyla 22kg ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3467 |
|
Zadomowienie
|
hejka. Ja miałam dzisiaj na śniadanko owsiankę - mniam
No i wczoraj wieczorem troszkę pojeździłam na rowerku i porozciągałam sie więc jestem raczej zadowolona. Mam ostatnio wielką ochotę na słodycze, wiec zaopatrzyłam sie w chrom organiczny - podobno pomaga - łyka ktoś?? No i cięgle walczę z nałogiem codziennego ważenia sie.. Zastanawiam sie teraz co zjeść na kolacje, bo już sie głodna zrobiłam... co polecacie na ostatni posiłek??
|
|
#3468 |
|
Rozeznanie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;8654305]Carmela przykro mi, ja Cie nie pokonam, bo gdybym nawet schudla tyle co Ty teraz to bym wazyla 22kg
![]() ![]() [/quote]hehe no faktycznie trochę mało Matryca ja codziennie chodzę na spacer tak ze dwie godzinki marszem sobie maszeruję No i dwa razy w tygodniu chodzę na aqua fit po godzince i raz w tyg z Olą na basen i męzem ale to takie bardziej łażenie jest i podskakiwanie ![]() Czasami w dom u sobie poskaczę przed tv (tzn dotykam lokciami kolan naprzemiennie , troche skretów tułowia , trochę nożyc i ogólnie takie nudne ćwiczenia ...ale są dni kiedy kompletnie sie nie ruszam nigdzie ani nie chce mi się nic robic aaaa no i cwicze ramiona podnosząc Olke , tak po 10 razy w serii )Kurde tak mnie zlało na spacerze ze jestem cała mokra , w połowie drogi zaczęło lać i mimo że miałam parasolkę to i tak mnie zmoczyło bo tak zacinało Za chwilę ide pod prysznic zmyć ten kwaśny deszcz i biorę się za porządki
|
|
|
|
#3469 |
|
Zadomowienie
|
o nie, nie, NIE!
mama przyniosła do domu gofry i bitą śmietanę. ![]() kocham gofry. zjeść nie zjeść, zjeść czy nie zjeść? aaaaaaaaaaa
|
#3470 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3471 |
|
Zadomowienie
|
mwahahaha
![]() carmela, ja tu liczyłam na słowa wsparcia, ewentualnie kopa w tyłek! ![]() a Ty mi tu takie... ![]() okej, w myśl zasady - co masz zjeść dzisiaj, zjedz jutro - najwyżej zjem jutro. a teraz na kolacje sałatka... eh. ciężkie jest życie grubaska
|
#3472 |
|
Konto usunięte
|
Tak, tak zjedz go jutro
a w tym czasie miejmy nadzieje, ze zje go ktos inny i nie bedzie po nim sladu
|
|
|
|
#3473 |
|
Zadomowienie
|
niestety, jest 6. a osób w domu - 2.
cóż, tu się chyba sprawdzi hasło nadzieja matką głupich ![]() ale bym była z siebie dumna gdybym ich nie tknęła, ojej... ![]() no nic, skończyłam sałatkę i sączę wodę jak na razie. ir, ja Cię pamiętam jeszcze z początku wątku. schudłaś całkiem sporo, prawda? (czy mi się coś totalnie już pomieszało? )
|
#3474 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A mzoe jeszcze jacys goscie przyjda to ich poczestuj
|
|
|
|
|
#3475 |
|
Zadomowienie
|
chyba po prostu będę ćwiczyć wolną wolę...
![]() ale się cieszę, że tu wróciłam. jakoś mi lepiej, taka pozytywna energia. i nie kuszą słodycze aż tak... i nie obżarłam się dzisiaj, wszystko zgodnie z planem
|
#3476 |
|
Konto usunięte
|
Widzisz, jzu duzo osob zauwaylo jak dziala ten watek i oczywiscie osoby w nim
|
|
|
|
#3477 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3478 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#3479 |
|
Zadomowienie
|
lesyeux, właśnie tak myślałam co z Tobą.
33, łohohoho ![]() dumna z was jestem dziewczyny i pełna podziwu, naprawdę. ja w całości powinnam zejść o 25 kg. ale jak widzę tą liczbę to aż mi niedobrze...
|
#3480 |
|
Zadomowienie
|
Ale mnie dzisiaj złapał kompuls...siadło mi nie fizycznie na organiźmie, ale na psychice. Jestem w totalnej rozsypce, zdołowana jak nigdy, rycze cały czas od 15, mam obrzydzenie i awers do jedzenia, nawet do picia
A już najbardziej do siebie. Trzymała mnie tylko myśl, że jutro zobacze się z moim Kochaniem, a tu wyszło, że on jedzie w delegacje na pare dni... Tak mi strasznie źle
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.

[/quote]

ale mzoe jednak warto sie przelamac, bo mozliwe, ze te napady przez to, ze brakuje Ci tych produktow

oczywiście do jej zrobienia użyłam płatów razowych ale posypałam górę odrobiną parmezanu dla zapaszku 

Marze o tym, zeby juz wyjsc i cos zjesc... Spóźnie sie dzisiaj na zajecia trudno... Po prostu umieram z głodu!

Zastanawiam sie teraz co zjeść na kolacje, bo już sie głodna zrobiłam...
Za chwilę ide pod prysznic zmyć ten kwaśny deszcz i biorę się za porządki