Maturzyści 2009... :) - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-19, 13:02   #4921
sydunia
Zakorzenienie

Dot.: Maturzyści 2009... :)

Cytat:
Napisane przez grudniowa-szatynka Pokaż wiadomość
Właśnie to ciśnienie będzie mi mierzyć i inne głupie rzeczy w rodzinie są predyspozycje do chorób oczu więc mnie mama ciąga po lekarzach regularnie.

Teraz zauważyłam, że jesteś z Krakowa do jakiego liceum chodzisz? ciekawi mnie, gdzie wpadli na taki fajny pomysł z tym testem. Wiadomo, że prawdy Ci nie powie ale może nakierować
uuu
mi je mierzyli raz, wtedy jeszcze nie miałam wady wzroku, ale dłuższy czas codziennie popołudniami bolała mnie głowa i sprawdzałam czy nie od oczu.

a takie testy też miałam. psycholog szkolna nam robiła
sydunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 13:06   #4922
nicRu
maszyna, nie człowiek

Cytat:
o VIII myślałam też ale ostatecznie wybrałam VI LO
(ale czemu się krzywisz na VIII? )
Bo trochę się tam namęczyłam w drugiej klasie, w pierwszej było bosko.
Ale biorąc pod uwagę, że myślałam jeszcze o II, w której rocznik 90 to głównie lansiarnia, nie żałuję ;P
Stary 2008-08-19, 13:07   #4923
Nikaa1990
Wtajemniczenie

Cytat:
EDIT
Przypomniałam sobie, że widziałam już to vademecum z biologii operonu. Dziwne było niektóre rzeczy inaczej niż w książce (też operonu), nie wiem czy je kupię, żeby już sobie w głowie nie mącić.
Ja będę korzystać z 2008 , juz kupiłam

Wydrukowałam kalendarze z biologii, chemii i polskiego

30.37.45
75.74.50
Nikaa1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 13:20   #4924
nicRu
maszyna, nie człowiek

Ja polski i matmę, choć ten pierwszy bardziej mi sie przyda ;p
Stary 2008-08-19, 13:26   #4925
paula007
Zakorzenienie

A ja tylko geo, chociaż nauka tego przedmiotu powoli zaczyna mnie przerażać. ()
Nie chcę matury.

paula007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 13:30   #4926
naana
Raczkowanie

GG do naana

Cytat:
Napisane przez afri Pokaż wiadomość
mi tez zmieniaja bo poprzednia zaszla w ciaze :/ dostaniemy 1 z dwoch,a obu nie cierpimy. jedna ktora jest mniejszym zlem chyba zrezygnuje bo ma duuuzo obowiazkow, a ta druga... prowadzimyz nia wojne od 1 klasy ciezko bedzie...

ja mam 2008. wydaje mi sie ze nie trzeba bo przeciez chyba nie wymyslili nowej teorii powstania Ziemi nie?

ahhh ide kupic prezent dla coreczki mojego kuzyna, a potem.. po zeszyty... brrr....

Zeszyty.. :| ;(
naana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 13:37   #4927
moooniaaaa
Zakorzenienie

ee z zeszytami to i tak nie to co pare lat temu :P
Ja teraz wchodzę do sklepu,biorę 10-15 najprostszych 96k. i po problemie. A kiedyś? Potrafiłam pół dnia siedzieć w sklepie kupując przybory do szkoły

Dopadło mnie przeziębienie Boli mnie gardło, łamie mnie w kościach i mam 37 stopni, wrr. Ale nie dam się
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 13:38   #4928
wszełka
Zakorzenienie

Świetne te kalendarze Jako że nie mam drukarki to będę musiała pognębić kolegę...

Zeszyty... pocieszam się tym że ostatni raz kupuję ich tyle Pewnie w przyszłym tygodniu zrobię większe zakupy. Narazie kupiłam sobie długopisy i zakreślacz bo wszystkie mi się już skończyły i za 4 długopisy i zakreślacz zapłaciłam 20 zł :/ ździerstwo

O i muszę kupić sobie zbiór zadań z matmy- to będzie jedyna książka kupiona na ten rok szkolny

moooniaaaa- zdrowiej

Blogowo

"Happiness hit her like a bullet in the head..."
wszełka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 13:39   #4929
nicRu
maszyna, nie człowiek

Aaa! A jak u was wyglądać będzie siatka godzin? U mnie była ułożona tak, że większość przedmiotów mi odpadło.. Także zero geografii, chemii, PO, WOKu, biologii.. Ale za to np. WOS i aż dwie godziny historii
edit: a ja musze kupić aż trzy książki :| historię, do rosyjskiego i do WOSu, bo w zeszłym roku nie kupilam;p
Stary 2008-08-19, 13:41   #4930
grudniowa-szatynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Bo trochę się tam namęczyłam w drugiej klasie, w pierwszej było bosko.
Ale biorąc pod uwagę, że myślałam jeszcze o II, w której rocznik 90 to głównie lansiarnia, nie żałuję ;P
prawda choćby mi zapłacili nie poszłabym do II jeśli miałabym stamtąd wyjść taka światowa, wylansowana i wszystkichznająca. U mnie nie jeste lepiej, szczególnie rocznik 91 mnie przeraża ale tak jest teraz chyba wszędzie.

Poukładałam sobie książki w szafce odkryłam parę nowych dużo testów, jeszcze więcej matur, nietstey będę mieć co robić

Ja z zeszytami nie mam problemu bo mam wszystkie przedmioty w segregatorze

EDIT
nicRu mi odpada geografia, informatyka, WOK, PO, fizyka (! w biol chemie). Za to przychodzi wos, nie wiem ile godzin.
Stary 2008-08-19, 13:42   #4931
wszełka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Aaa! A jak u was wyglądać będzie siatka godzin? U mnie była ułożona tak, że większość przedmiotów mi odpadło.. Także zero geografii, chemii, PO, WOKu, biologii.. Ale za to np. WOS i aż dwie godziny historii
edit: a ja musze kupić aż trzy książki :| historię, do rosyjskiego i do WOSu, bo w zeszłym roku nie kupilam;p
Mi teraz odpadła fizyka ( mądre biol- chem bez fizyki), PO, informatyka i historia, ale doszła mi przedsiębiorczość. Gdy liczyliśmy z klasą ile mniej więcej będziemy mieć godzin wyszło że 25 Coś mało mi się wydaję, ale jeżeli tyle będzie to się nie obrażę

Blogowo

Stary 2008-08-19, 13:55   #4932
sonnerin
Rozeznanie

GG do sonnerin

Cytat:
Napisane przez paula007 Pokaż wiadomość

sonnerin mam nadzieję, że jesteś w dobrym humorze. Będzie dobrze, nie ma innego wyjścia
No nie wiem. jazdy miałam prze chwilą, to średnio mi szło. Ruszałam na trójce! Zwariować można. No ale nic. Jestem dobrej myśli. Muszę. Inaczej być nie może. Chociaż chciałabym mieć to za sobą już. Dzisiaj interesuje mnie tylko jedna opcja. A co!
Sory, ze tak bez ladu i składu, ale jestem trochę poddenerwowana.

Mi odchodzi tylko PO, biologia i chemia, jak na razie. Geografii w pierwszej klasie nie miałam, wiec siłą rzeczy w trzeciej będę miała ją do fakultetów. Tak samo z WOSem.
A i nie wiem, jak przedsiębiorczość. Ale bedę za to miała około 12 matematyk w tygodniu to jest to, co tygryski lubią najbardziej

sonnerin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 14:00   #4933
Nikaa1990
Wtajemniczenie

Mi odpadło PO i WOK(już w drugiej klasie), informatyka, geografia, fizyka. A dodatkowe godziny przybyły z angielskiego, biologii i chemii

30.37.45
75.74.50
Nikaa1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 14:03   #4934
moooniaaaa
Zakorzenienie

Ja nawet nie wiem co mi dokładnie odpadnie
Na pewno fizyka,chemia.
Dojdzie wok,wos (rozszerzony) i podstawy przedsiębiorczości, które miałam w pierwszej klasie w starym liceum,więc może nie będę musiała chodzić na zajęcia skoro mam ocenę na świadectwie.
Jak patrze na wykaz książek to mam: polski,angol,niemca, historia,matematyka,wok, pp,biologia,wos, geografia,pdu, wychowanie do życia w rodzinie i religię. Czyli jakoś mało
Stary 2008-08-19, 14:20   #4935
Alexia09
Zadomowienie

GG do Alexia09

Cytat:
Napisane przez zanetka007 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Ja już nie śpię dokłądnie od 7.04 bo mam za oknem robotników...

Ja też nie przepadam za Feelem, ale na koncercie byłam xD Ale żeby nie było nie kupowałam biletu. Po prostu był na dniach Mojego miasta I powiem Wam tyle wiary naciągnęło, że w ogóle nie wiem skąd tyle ludu w Moim townie.
Chociaż biorąc pod uwagę studentów i innych, którzy powracali na wakacje to się zebrało no i przyjezdni, bo przecież to mega gwiazda
W Mojej klasie swego czasu hitem był wers 'w pustej szklance pomarańczy to dobytek mój'.

A co do tekstów to oglądałam MTV Cribs z pol gwiazdami i On pokazywał swój dom i ma tam taki kacik z biurkiem i jakieś szpargały właśnie do pisania tekstów xD
To co przyjedzie Mu do głowy między poranną toaletą a jedzeniem kanapki ponoć szybko zapisuje na karteczce przywiesza na ściane i później wraca do tego albo i nie...
To nie dziwne, że później takie teksty powstają.
A zaczynał w zespole Sami <- ' słońce świeci nad nami ogrzewa nasze ciała promieniami tato to lato...' ale tam grał tolka na gitarze
Cytat:
Napisane przez naana Pokaż wiadomość
Robotnicy to zło.
Skąd ja znam ten ból

Zaciekawiłyście mnie tymi kalendarzami. Zaraz wchodzę na stronkę OPERONu

4,5,7,11,15,20 .... WAKACJE

Dbam o siebie... Dla siebie...
Alexia09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 14:23   #4936
suspense
Zadomowienie

rzeczywiście fajne te kalendarze z operonu wydrukowałam sobie z polskiego i matmy szkoda tylko,że z angielskiego takiego nie ma ^^ też by mi się przydał

mi odpadła łacina, informatyka, biologia, chemia, fizyka, geografia, po, wos.
dojdzie wok i podstawy przedsiębiorczości

uh. zakupy zzeszytowe- tez musze się wybrac

Edytowane przez suspense
Czas edycji: 2008-08-19 o 14:59
suspense jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 14:23   #4937
sydunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula007 Pokaż wiadomość
A ja tylko geo, chociaż nauka tego przedmiotu powoli zaczyna mnie przerażać. ()
Nie chcę matury.
nie martw się. damy radę z tą geo

Cytat:
Napisane przez wszełka Pokaż wiadomość
Zeszyty... pocieszam się tym że ostatni raz kupuję ich tyle Pewnie w przyszłym tygodniu zrobię większe zakupy. Narazie kupiłam sobie długopisy i zakreślacz bo wszystkie mi się już skończyły i za 4 długopisy i zakreślacz zapłaciłam 20 zł :/ ździerstwo
ja długopisy i takie inne mam prawdopodobnie jutro pójdę po zeszyty i mi zejdzie z wybieraniem okładek ale w tym roku nie kupuję oddzielnych zeszytów do każdego przedmiotu. tzn oddzielny będę miała do polskiego, angielskiego, geografii i matematyki, czyli do maturalnych przedmiotów. z czego do matmy muszę kupić duuuuużo, bo szybko mi się będę kończyły. no i do matmy koniecznie a4 nie wiem jak ja potrafiłam kiedyś mieć do niej mały zeszyt. a potem czasami jedno zadanie miałam na 3 strony albo więcej i nijak się połapać nie mogłam. do pozostałych przedmiotów będę miała 1, góra 2 zeszyty i wyznaczone miejsca na każdy przedmiot
Cytat:
nicRu mi odpada geografia, informatyka, WOK, PO, fizyka (! w biol chemie). Za to przychodzi wos, nie wiem ile godzin.
Cytat:
Mi teraz odpadła fizyka ( mądre biol- chem bez fizyki), PO, informatyka i historia, ale doszła mi przedsiębiorczość. Gdy liczyliśmy z klasą ile mniej więcej będziemy mieć godzin wyszło że 25 Coś mało mi się wydaję, ale jeżeli tyle będzie to się nie obrażę
dziwnie, że bez fizyki. zresztą u mnie w szkole są dwa biol-chemy i każdy ma też rozszerzoną fizykę fakt że mają takiego nauczyciela, że za dużo im to pewnie nie daje, no ale mają. a różnią się oba biol-chemy tylko tym, że jedni jako drugi język mają łacinę, a drudzy do wyboru niemiecki, francuski lub rosyjski.

25? fajnie. ja będę miała pewnie 32-33
odpadł mi WOK (ale to już wcześniej), PO i przedsiębiorczość. no i niektórych przedmiotów mniej godzin będzie w tygodniu.

Cytat:
Napisane przez sonnerin Pokaż wiadomość
A i nie wiem, jak przedsiębiorczość. Ale bedę za to miała około 12 matematyk w tygodniu to jest to, co tygryski lubią najbardziej
ale to macie dane dyrektorskie godziny matmy, jakieś kółka czy tak po prostu? bo ja będąc w klasie z rozszerzoną matmą normalnie w siatce mam 5h + w tym roku załatwiliśmy 2h dyrektorskich + będzie 1h lub ewentualnie 2h kółka

a w ogóle to przyszły mi T-bary zamówione przez internet. rozmiar pasuje, mam tylko nadzieję, że wygodne będą
Stary 2008-08-19, 14:25   #4938
Neszikaa
Zadomowienie

Kalendarze są fajne Uzmyslawiaja tylko jak duzo do nauczenia , a chyba by to wszystko zrobic jak oni chca to trzebaby miec te ich wszystkie pomoce naukowe.

Mi juz tyle przedmiotow odpadlo, ze jestem wsiodmym niebie

sonnerin - powodzenia
Takes just a touch to drop a stop
On the top of the world.

Wakacje
Neszikaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 14:28   #4939
grudniowa-szatynka
Zakorzenienie

Mnie fizyka do szczęścia nie jest potrzebna ale innym z klasy i owszem. Po co mamy historię 3 lata można by ją spokojnie wywalić i zostawić fizykę. Ale w szkole "humanistycznej" to niestety nie przejdzie
Stary 2008-08-19, 14:31   #4940
Neszikaa
Zadomowienie

Cytat:
Mnie fizyka do szczęścia nie jest potrzebna ale innym z klasy i owszem. Po co mamy historię 3 lata można by ją spokojnie wywalić i zostawić fizykę. Ale w szkole "humanistycznej" to niestety nie przejdzie
U mnie biol-chemy tez maja historie z trzeciej klasie, no ale fizyke tak samo. Oni w ogole sa biedni bo im odpadly tylko wok i PP
Takes just a touch to drop a stop
On the top of the world.

Wakacje
Neszikaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 14:35   #4941
paula007
Zakorzenienie

sonnerin dasz radę pewnie już jesteś w drodze do Wordu albo i w Wordzie. Powodzenia.

Mi odeszła w 2kl. informatyka i wos. Teraz ochodzą biologia, geografia, chemia, fizyka, po. Dochodzi przedsiębiorczość. Będę miała jakieś 25-28 godzin lekcyjnych.

paula007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 14:38   #4942
wszełka
Zakorzenienie

Kurcze a u nas akurat naszej klasie dyrektor zrobił tak że fizykę mieliśmy w 1 i 2 klasie a w 3 już nie dziwne bo wiele osób zdaję fizykę i teraz muszą sami nadrabiać. Dodatkowo w 2 klasie mieliśmy 3 godziny historii- bo nauczycielka stwierdziła że nie chce żebyśmy mieli w 3 klasie historię Z jednej strony było ok, bo teraz będzie spokój, ale to co przeszliśmy z tym przedmiotem to nasze Ostatni sprawdzian- 72 pytania testowe wielokrotnego wyboru i 30 minut Masakra

Blogowo

Stary 2008-08-19, 14:38   #4943
sydunia
Zakorzenienie

Cytat:
ehhhs. ja nie rozumiem niektórych rzeczy. nie rozumiem dlaczego w zasadzie wszystkie licea w moim mieście w klasie maturalnej mają po 4-5 godzin dziennie, a u mnie jeśli trafi się 6 to święto. kurcze, idąc do liceum świadomie wybrałam profil i potrzebne mi są te przedmioty, które mam w profilu. nie pasjonuje mnie historia czy biologia i dlaczego mam się ich uczyć w 3 klasie, kiedy muszę się skupić na innych przedmiotach. i tak będę olewać wszystkie przedmioty niematuralne
Stary 2008-08-19, 14:55   #4944
ewelina090
Raczkowanie

mi w 3 klasie odchodzi tylko informatyka, PO, przedsiebiorczosc;/ w 2 odszedl jeszcze WOK... poza tym reszte przedmiotow bede miala tak jak wczesniej. z czego od 2 klasy mam rozszerzony angielski, i czesciowo rozszerzona biole bo druga ogolna klasa miala mniej godzin niz my... zostalismy wyroznieni wieksza liczba godzin bioli i angielskiego ale w sumie mi to sie przyda tak samo matematyke niby mamy podstawowa a juz w 1 klasie rozwiazywalismy zadania ze zbiorku z 2 klasy w dodatku z rozszerzenia. ale my mamy takiego sora od matmy dla ktorego wszystkie zadania sa prostackie i banalnie latwe
ewelina090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 15:00   #4945
suspense
Zadomowienie

a ja zmieniam klase od września
i trochę się boję
suspense jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 15:05   #4946
moooniaaaa
Zakorzenienie

Nie ma się co bać
Ja po pierwszej klasie zmieniałam szkołę i byłam lekko przerażona, więc dobrze Cię rozumiem
A jeżeli zmieniasz tylko klasę to pewnie znasz ludzi z nowej klasy,będzie dobrze
Stary 2008-08-19, 15:19   #4947
zanetka007
Wtajemniczenie

Moooniaaaa zdrówka zdrówka!

Sonnerin
a co do ost godz przed egzaminem to Ja też jeździłam jak powalona. Ruszałam Bóg wie jak, na czerwonym się potrafiłam nie zatrzymać na stopie; ale później na egzaminie wsio już pamiętałam i było w porządku
Z Tobą też tak będzie!

Co do przedmiotów to Mi w 1kl odpadły wok i info, a teraz bio, chem, hist, ale właśnie źle dla Mnie, że zostaje fiz...
A wychowawca już 6 rok będzie ten sam xD Ale jest spoko chociaż jak każdy nauczyciel i 'dorosły' ma jakieś tam swoje odchyły.

- zalatana! studentka -
zanetka007 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-19, 16:11   #4948
kasiunia0504
Rozeznanie

GG do kasiunia0504

Cytat:
Cytat:
Cytat:
Napisane przez sonnerin Pokaż wiadomość
Mi odchodzi tylko PO, biologia i chemia, jak na razie. Geografii w pierwszej klasie nie miałam, wiec siłą rzeczy w trzeciej będę miała ją do fakultetów. Tak samo z WOSem.
Cytat:
Napisane przez Nikaa1990 Pokaż wiadomość
Mi odpadło PO i WOK(już w drugiej klasie), informatyka, geografia, fizyka. A dodatkowe godziny przybyły z angielskiego, biologii i chemii
Cytat:
Napisane przez sydunia Pokaż wiadomość
ehhhs. ja nie rozumiem niektórych rzeczy. nie rozumiem dlaczego w zasadzie wszystkie licea w moim mieście w klasie maturalnej mają po 4-5 godzin dziennie, a u mnie jeśli trafi się 6 to święto. kurcze, idąc do liceum świadomie wybrałam profil i potrzebne mi są te przedmioty, które mam w profilu. nie pasjonuje mnie historia czy biologia i dlaczego mam się ich uczyć w 3 klasie, kiedy muszę się skupić na innych przedmiotach. i tak będę olewać wszystkie przedmioty niematuralne

Haha, a w mojej szkole odpadło tylko PO i PP i jeszcze dodali po jednej godzinie historii i informatyki To jest chore, nawet w 3 klasie bede miala po 7-9 godzin, a kiedy czas na nauke?
kasiunia0504 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 16:25   #4949
zanetka007
Wtajemniczenie

W ogóle oświata u Nas jest głupia!

Ja jestem za stylem zachodnim, że każdy wybiera sobie przedmioty, na które chce chodzić.
No bo co za sens, żeby ktoś użerał się w 3kl np z historią jeśli jest w klasie mat-fiz-chem albo bio-chem?
Albo jeśli już to niech przynajmniej w 3 kl będzie możliwość chodzenia tylko na te przedmioty, które są najbardziej potrzebne i na te które się zdaje...

Ale to Polska szybko takie coś nie nastąpi. Może Nasze dzieci albo chociaż wnuki???

Miłego wieczorku Dziewczęta życzę, bo lecę na grilla niedługo.
W ogóle nie wiem gdzie Ja oczy podzieje, bo na nim będą dwa obiekty Moich westchnień... Na szczęście z jednego już się wyleczyłam, ale drugi...

- zalatana! studentka -
zanetka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 16:29   #4950
kasiunia0504
Rozeznanie

GG do kasiunia0504

Cytat:
Napisane przez afri Pokaż wiadomość
ja mam 2008. wydaje mi sie ze nie trzeba bo przeciez chyba nie wymyslili nowej teorii powstania Ziemi nie?
raczej chodziło mi o zakres nauki, tzn. czy wszytskie potrzebne rzeczy w nim będa lub czy jakieś odrzucono na ten rok...
kasiunia0504 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości