Kwietniówki 2019 - cz. 3 - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-02-28, 17:50   #3271
Coccinellla
Zakorzenienie

Dot.: Kwietniówki 2019 - cz. 3

Cytat:
Napisane przez czarna_pantera90 Pokaż wiadomość
Hej w tłusty czwartek ja ogólnie nie lubię pączków, więc to nie moje święto
Gratuluję wizyt, u mnie 36 tydzień i położenie miednicowe, jaka szansa, ze się jednak obróci?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Coraz mniejsze szanse choć nadzieja umiera ostatnia ;-)
Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny help! Kocyk bambus-bawełna, czy 100% bambus? Ktos ma oba? Umie porównać? Bambusowy bedzie lepszy na cieple dni?
W domu mam 3 kocyki minky, gruby, cienki i trzeci kwadratowy do wozka ( na poczatek bedzie robił za rożek) + jakis zwykly ale ciepły. Po za tym do okrycia z cienkich rzeczy mam tylko pieluszkę bambusową.
Bambus-bawełna całoroczny kocyk.
100% bambus - lepszy na upały (termoregulacja)

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Cytat:
Dziewczyny help! Kocyk bambus-bawełna, czy 100% bambus? Ktos ma oba? Umie porównać? Bambusowy bedzie lepszy na cieple dni?
W domu mam 3 kocyki minky, gruby, cienki i trzeci kwadratowy do wozka ( na poczatek bedzie robił za rożek) + jakis zwykly ale ciepły. Po za tym do okrycia z cienkich rzeczy mam tylko pieluszkę bambusową.
Jak chcesz to mogę fotkę na fb Ci wysłać z kocykami lullalove 100% bambus i 50% na 50% z bawełną ;-) tylko ten 100% bambus jest taki gładki a ten mieszany ma splot

Coccinellla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-28, 17:58   #3272
ofelka 123
Rozeznanie

Mamaszkrabka możesz powiedzieć tz że ma konkurencję i to dość poważna
Zanim byłam w ciąży myślałam że to pojedyncze przypadki że dzieciaczki się nie odwracają

ofelka 123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-28, 18:12   #3273
czarna_pantera90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ofelka 123 Pokaż wiadomość
Mamaszkrabka możesz powiedzieć tz że ma konkurencję i to dość poważna
Zanim byłam w ciąży myślałam że to pojedyncze przypadki że dzieciaczki się nie odwracają

Ja mam ciągle nadzieję, ze się odwróci

czarna_pantera90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-28, 18:13   #3274
coco00
Wtajemniczenie

Ja też dawniej myślałam, że to rzadkość a ostatnio powiedziałabym, że "co chwilę" słyszę o takim przypadku z ułożeniem miednicowym. Niestety nie spotkałam się z tym, żeby na tak późnym etapie się komuś dziecko odwróciło, ale podobno to się czasem zdarza

Za mało pączków kupiłam..... w ogóle mnie dziś nie zamulają, mam wrażenie, że mogłabym je dziś jeść cały czas.
coco00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-28, 18:39   #3275
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Coccinellla Pokaż wiadomość
Coraz mniejsze szanse choć nadzieja umiera ostatnia ;-)Bambus-bawełna całoroczny kocyk.
100% bambus - lepszy na upały (termoregulacja)

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Jak chcesz to mogę fotkę na fb Ci wysłać z kocykami lullalove 100% bambus i 50% na 50% z bawełną ;-) tylko ten 100% bambus jest taki gładki a ten mieszany ma splot

Ja bede brac z le pampuch to chyba beda sie roznic od tych z lullalove. Ale jednak chyba caloroczny wybiore.
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-28, 19:06   #3276
coco00
Wtajemniczenie

Właśnie robiłam generalny remanent szaf ubraniowych i 2 postulaty:
1) chcę już lato
2) nie chce już być w ciąży
Stary 2019-02-28, 19:28   #3277
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coco00 Pokaż wiadomość
1) chcę już lato
Ja jeszcze mogę w ciąży pochodzić tylko już nie rosnąć bo parka mi się już ledwo dopina w ogóle jak słyszę kwiecień to zaczynam wpadać w lekką panikę. Remont jeszcze nieruszony, wyprawka niedokończona, nieeeee mi się nigdzie nie śpieszy

Stary 2019-02-28, 19:28   #3278
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
1) chcę już lato
Zdecydowanie tez chce lato 😍 tyle fajnych sukienek teraz widze w sklepach ehhh

mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-28, 19:29   #3279
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bede brac z le pampuch to chyba beda sie roznic od tych z lullalove. Ale jednak chyba caloroczny wybiore.
Pewnie tak.
Ja już się boję targów dziecięcych w niedzielę ciekawe czy przepadnę czy kednak oszczędnie podejdę do tematu

Stary 2019-02-28, 20:00   #3280
Lisek_kartezjanski
Raczkowanie

Cytat:
Ja już się boję targów dziecięcych w niedzielę ciekawe czy przepadnę czy kednak oszczędnie podejdę do tematu
Ja na pewno oszczędnie. W sumie idę głównie na warsztaty i obczaić nowinki. Może kokon kupię bo to jedno czego mi brakuje. I ewentualnie jak mnie coś urzeknie Po przejrzeniu tej szafy dzisiaj stwierdzam że mam wszystko, od sprzętów po książeczki kontrastowe. Ogólnie dochodzę do wniosku że wszystkiego mamy za dużo i mam ochotę się pozbywać, a nie kupować Straszne jak się obrasta w rzeczy… a jeszcze dobrze 3 lata nie mieszkamy, a przecież przy przeprowadzce też robiliśmy czystki

Ja chcę wiosnę bo mam dość chodzenia w pięciu ciuchach na krzyż i tycia
Lisek_kartezjanski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-28, 20:02   #3281
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
1) chcę już lato
Oooo mam to samo! Ja na wiosnę czekam chce ubrać stare jeansy. Normalne ciuchy. Chce czuć się lekko, moc poruszac się jak młody czlowiek. Siąść na luzie na ziemi, np. Na kocu albo w piaskownicy z córka, schylić się i bawić. Żeby sięgnięcie po kolejnego klocka na ziemi nie rownowalo się z niemożliwym
Mam ochotę spalić stare powyciagane koszulki i legginsy które nosze po domu albo do spania.

Stary 2019-02-28, 20:16   #3282
dorka607
Wtajemniczenie

Ja chcę wiosne i lato ale nie będąc w ciąży.... pogoda u nas taka piękna, że w ciepłej kurtce idzie się ugotować a w softshell nie dopinam się :/ masakra. W ogóle ostatnio ciągle mi rośnie brzuch i mam już chyba większy niż w poprzedniej ciąży przed porodem a gdzie tu jeszcze miesiąc
Ja w ogóle mam już totalnie dość tego stanu- dziś wytarłam kurze, odkurzyłam i umyłam podłogę w mieszkaniu metrów 50 i prawie umarłam z wycieńczenia...dosłownie masakra jakaś. Rano mąż chciał mnie pozaczepiać w łóżku ale w każdej mozliwej pozycji coś mnie bolało albo oddychać nie mogłam aż się w końcu popłakałam z tego wszystkiego
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-28, 20:21   #3283
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lisek_kartezjanski Pokaż wiadomość
Ja na pewno oszczędnie. W sumie idę głównie na warsztaty i obczaić nowinki. Może kokon kupię bo to jedno czego mi brakuje. I ewentualnie jak mnie coś urzeknie Po przejrzeniu tej szafy dzisiaj stwierdzam że mam wszystko, od sprzętów po książeczki kontrastowe. Ogólnie dochodzę do wniosku że wszystkiego mamy za dużo i mam ochotę się pozbywać, a nie kupować Straszne jak się obrasta w rzeczy… a jeszcze dobrze 3 lata nie mieszkamy, a przecież przy przeprowadzce też robiliśmy czystki

Ja chcę wiosnę bo mam dość chodzenia w pięciu ciuchach na krzyż i tycia
A na jakie warszaty sie wybierasz ;-)?

Jeszcze będziemy niczym Coco i Nufcia

Ja też z tych oszczędnych chodzi wlasnie o te urzekajace rzeczy tylko

Stary 2019-02-28, 20:30   #3284
Lisek_kartezjanski
Raczkowanie

Tylko na Blog Ojca. Zapisałam siebie i tz, co oznacza ze będzie z nami tez córka - mam nadzieje ze nas stamtąd nie wywala Poznasz mnie po największym brzuchu w całym Expo i małej gadule u boku :P
Lisek_kartezjanski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-28, 20:41   #3285
coco00
Wtajemniczenie

Też się wybieramy na targi, zapisałam się na chustę i pierwszą pomoc czy coś takiego. Mam nadzieję, że wstaniemy bo 10 to dla nas zbrodnicza godzina... A z kupowaniem to zobaczymy, jak będzie coś z brakujących rzezy w spoko cenie to kupię, ale nic na siłę - tż będzie głosem rozsądku
Stary 2019-02-28, 20:43   #3286
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
Ja chcę wiosne i lato ale nie będąc w ciąży.... pogoda u nas taka piękna, że w ciepłej kurtce idzie się ugotować a w softshell nie dopinam się :/ masakra. W ogóle ostatnio ciągle mi rośnie brzuch i mam już chyba większy niż w poprzedniej ciąży przed porodem a gdzie tu jeszcze miesiąc
Ja w ogóle mam już totalnie dość tego stanu- dziś wytarłam kurze, odkurzyłam i umyłam podłogę w mieszkaniu metrów 50 i prawie umarłam z wycieńczenia...dosłownie masakra jakaś. Rano mąż chciał mnie pozaczepiać w łóżku ale w każdej mozliwej pozycji coś mnie bolało albo oddychać nie mogłam aż się w końcu popłakałam z tego wszystkiego
Mój nawet nie próbuje mnie zaczepiać w pierwszej ciąży źle się czulam ale w 41 tc jeszcze pieszo chodziłam do miasta w te i z powrotem. Okna myłam. Teraz miesiąc do terminu a ja chodzić nie mogę bo nogi bolą, puchna. To brzuch boli. I też mam ogromny ten brzuch. I mam dość. Miesiąc do tp a ja w południe już musze sie położyć i odpoczywać. A sytuacja na to nie pozwala żebym leżała i nic nie robiła. Ale taki stan od weekendu. Moze nie będzie już gorzej?

Stary 2019-02-28, 21:02   #3287
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:
Mój nawet nie próbuje mnie zaczepiać w pierwszej ciąży źle się czulam ale w 41 tc jeszcze pieszo chodziłam do miasta w te i z powrotem. Okna myłam. Teraz miesiąc do terminu a ja chodzić nie mogę bo nogi bolą, puchna. To brzuch boli. I też mam ogromny ten brzuch. I mam dość. Miesiąc do tp a ja w południe już musze sie położyć i odpoczywać. A sytuacja na to nie pozwala żebym leżała i nic nie robiła. Ale taki stan od weekendu. Moze nie będzie już gorzej?

Nawet nie biorę pod uwagę że może być gorzej Pierwsza ciąża w porównaniu do drugiej to był luksus...możesz posprzątać lub ugotować ale nie musisz, spacer to spacer itd. Teraz mam codziennie pobudki o 6 bo córka tak się budzi, zakupy, obiad, sprzątanie konieczne- nie wspomnę o zabawach :/ dobrze, że już jest duża i sama sobie ubiera buty a nawet mi moje odpina

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Co prawda wtedy na tym etapie byłam już spuchnieta jak balon, nogi ledwo co w adidasy mieściłam a teraz puchną ale nie aż tak jak wtedy.
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-28, 21:14   #3288
pajka03
Zakorzenienie

Wpadam z wynikiem 4 pączków na koncie aż mi młoda ześwirowała w brzuchu, co z resztą Widzialyscie na fb

Co do kocykow to ja mam jeden z minky, jedną kolderke z minky i to planuje do wózka na chłodniejsze dni, plus mam kocyk bambus-bawelna, 2 bawełniane, kilka takich zwyklych ale one raczej nie do przykrycia bo bym zapociła dziecko. I nie planuje raczej kupna kolejnych, chyba że jakaś super hiper oferta wyskoczy. I zastanawiam się po ki grzyb mi ten rożek

Ej, zwiedzaliśmy dziś trakt porodowy

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

pajka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-28, 21:21   #3289
mzgz
Rozeznanie

Hej

Cytat:
Napisane przez ofelka 123 Pokaż wiadomość
Witam się w dniu paczka i ostatnim dniu pracy już czuję się dziwnie bo z jednej strony chce już odpocząć a z drugiej że jak to wracam do pracy za 14 miesięcy

Sent from my SNE-LX1 using Wizaz Forum mobile app
Gratulacje ja jeszcze 5 tygodni

Cytat:
Napisane przez pestka_arbuza88 Pokaż wiadomość
Czekolada do wyrzucenia też by bolała :P

Przy pierwszej ciąży wody mi tam gdzieś lekko przeciekały, więc nie wiem jak to wygląda kiedy faktycznie zrobi się chlust. Dziewczyny tu i ówdzie pisały, że te wody się sączą i sączą czasem bez przerwy.
Przypomniałam sobie, że w ostatniej klatce mam sąsiada taxiarza Mieszkał kiedyś w mojej klatce. Dopadnę go gdzieś i popytam, ewentualnie może jakoś się umówimy na stan alarmowy

Wygrzebałam ostatnio stare staniki i dwa są dobre, w 3 muszę zrobić przedłużkę. Więc mam już chyba wszystko

Szczęściaro zjadłaś banana :P Też pojechałam wtedy o 5 , ale na pusto i do wieczora byłam o kroplówce i wodzie. Jak dopadłam wafli, to zeżarłam pół paczki na raz :P

Ooo niezła masa

Biedna, ale się namęczysz przez te nogi Chociaż ja czasem na wieczór chodzę jak pingwin z ciężkim brzuchem i rozpychającą się ośmiornicą. Do tego czasem plecy, ale robię co mogę, żeby się nie przesilać, bo ostatnio chciałam się popłakać.

No i na koniec:
Gdyby taksówkarz wiózł mnie do porodu z moimi wodami to by mnie przeklinał do końca życia !!! Nie wiem czy kiedykolwiek kanapa by mu doschła

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Róża?! O nie... Fuj fuj wszystkiei inne lubię, ale z różą nie tknę

Tez nie cierpię róży , aż mnie ciarki preszly na sama myśl hehe

Cytat:
Nawet nie biorę pod uwagę że może być gorzej Pierwsza ciąża w porównaniu do drugiej to był luksus...możesz posprzątać lub ugotować ale nie musisz, spacer to spacer itd. Teraz mam codziennie pobudki o 6 bo córka tak się budzi, zakupy, obiad, sprzątanie konieczne- nie wspomnę o zabawach :/ dobrze, że już jest duża i sama sobie ubiera buty a nawet mi moje odpina

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Co prawda wtedy na tym etapie byłam już spuchnieta jak balon, nogi ledwo co w adidasy mieściłam a teraz puchną ale nie aż tak jak wtedy.
ja nawet nawet.... myślałam ze bedzie strasznie w tej drugiej ciąży ale daje radę: chodE jesCze do pracy itd. Tzn mam swoje dolegliwości i bóle ale staram sie wszytsko obracać w żart. Nie ukrywam tez ze to ze córka ma juz prawie 4 lata nie jest bez znaczenia ... bo rzeczywiście jakbym miała w domu bobasa w pampersach czy takie jakieś małe to chyba bym sie pochlastała.
mzgz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-28, 21:27   #3290
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Druga ciaza o niebo gorsza od pierwszej pod kazdym wzgledem.. od samopoczucia przez dolegliwosci, brak sily, mniej cierpliwosci i wlasnie kolezanka mi dala znac, ze po drugim porodzie duzo bardziej bolesnie macica sie obkurcza. Same rewelacje 😏

Tak widze,ze dziewczyny, dla ktorych to pierwsza ciaza to maja tyle zapału do organizacji, zakupow, że az zazdroszcze, a my w kolejnej ciazy to jak stetryczałe staruszki...

mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-28, 21:32   #3291
coco00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pajka03 Pokaż wiadomość

Ej, zwiedzaliśmy dziś trakt porodowy

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
I jak i jak?
Stary 2019-02-28, 21:34   #3292
mzgz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka Pokaż wiadomość
Druga ciaza o niebo gorsza od pierwszej pod kazdym wzgledem.. od samopoczucia przez dolegliwosci, brak sily, mniej cierpliwosci i wlasnie kolezanka mi dala znac, ze po drugim porodzie duzo bardziej bolesnie macica sie obkurcza. Same rewelacje 😏

Tak widze,ze dziewczyny, dla ktorych to pierwsza ciaza to maja tyle zapału do organizacji, zakupow, że az zazdroszcze, a my w kolejnej ciazy to jak stetryczałe staruszki...

Z ta organizacja i zakupami to prawda. Tez byłam podekscytowana kupnem wózka i wszystkiego innego a teraz tylko czekam aż sie w końcu pozbędę tych gratów hehe
mzgz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-28, 21:53   #3293
Michacha1234
Zadomowienie

Jestem po wizycie. Mały już nie taki mały, tym razem doktorek powiedział że jest duży (to tak dla odmiany). Ma 2600 na chwilę obecną. Tam gdzie obstawiałam pupę ma głowę. Pupa pod prawym żebrem. Po badaniu na fotelu stwierdził, że jeszcze trochę pochodzę Pobrał mi gbs i muszę jutro zawieźć do labka.
Przede mną była parka, już też chyba na końcówce i słyszałam jak mówił im, że mały ma pępowinę wokół szyi owiniętą. Podobno to często się zdarza, natomiast lekarze o tym nie mówią. Ja już bym panikowała, więc lepiej niech mi nic nie mówi na ten temat

A na moją informację, że mnie brzuch pobolewa wieczorami jak na okres odpowiedział, że to dobrze, może coś z tego wyniknie

Edytowane przez Michacha1234
Czas edycji: 2019-02-28 o 21:54
Michacha1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-28, 22:01   #3294
myszka_11
Zadomowienie

Cytat:
Druga ciaza o niebo gorsza od pierwszej pod kazdym wzgledem.. od samopoczucia przez dolegliwosci, brak sily, mniej cierpliwosci i wlasnie kolezanka mi dala znac, ze po drugim porodzie duzo bardziej bolesnie macica sie obkurcza. Same rewelacje

Pewnie też zależy bo ja nawet mam więcej siły niż w 1 ciąży co do objawów to i wtedy i teraz nie mam ich wogole, jedynie rosnacy brzuch jedynie słyszałam że faktycznie obkurczanie bardziej boli, koleżanka w szpitalu aż płakała z bolu

myszka_11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-28, 22:27   #3295
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:

Ja teraz puchne. Jeansow nie mogę nosić od 2 tygodni bo są tak ciasne ze się duszę, zostają mega ślady na ciele po szwach.... A te same spodnie nosiłam do końca tamtej ciąży czyli 41 tygodnia....chodze już tylko w adidasach. Nie ma szans ze botki wloze. Dzisiaj już tylko boso i w japonkach po domu bo od skarpetek chyba jeszcze gorzej moje nogi wyglądały.
Tz do mnie mówi żebym odpoczywała... Ale jak nie ugotować obiadu, nie ogarnąć chociaż powierzchownie w domu. Jeszcze dwulatka w domu. Dzisiaj od rana zabawa w ciastolinie. Na ławie ale od tego pochylania już z rana bolała mnie wątroba. Za duży ucisk. Ubranie, się, zmiana pieluchy, a to na przewijak nie chce wejsc, mycie jej zębów to wyczyn dla mnie. A mała nie z tych pokornych dzieci, trzeba się na gadać, na kombinować, zachęcać. A jaka nauka cierpliwości dla mnie córka weszla w etap płaczu w celu postawienia na swoim. Jeszcze potrafi łzy zrobić. Ciężko się czasami dogadać z dwulatka ja na szczęście zakupy mam z głowy. Spacery też bo babcie się zaangazowaly. A jak nie one to tz po pracy. Zresztą nie dałabym rady z tymi opuchnieciami. Dzisiaj nic takiego nie zrobilam wielkiego w domu prócz obiadu, dwóch pran z czego jedno powiesił tz, odkurzania i zabawy i ogarniania chalupy a wysiadam. Ale troche popołudniu leżałam bo jednak wysłałam tz samego na ten bilans, pojechali też na zakupy więc odpoczęłam i lepiej się czulam.. Nogi też lepiej wyglądają ☺ no a u nas ubierać trzeba póki co wszystko aa mały czort się przedrzeźnia i jeszcze ucieka. I jeszcze w pampersach siedzimy. Nauczyłam ja wchodzić najpierw na łóżko a potem łapie mnie za szyję i ja podrzucam na przewijak. Ale też czasami się buntuje a ciężko mi ja podnieść z ziemi.
No i u nas pobudki po 5... Czasami o 6... W nocy też się czasami budzi 1-2 razy i musze isc ja bo przy tz ostatnio się nie uspakaja. A ja tylko wstane, pójdę do toalety i już cisza. Wie że do niej idę, już po krokach poznaje

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Ja nie zjadłam żadnego paczka dzisiaj za to rano chrusty od teściowej, a po południu oponki od mojej mamy

Edytowane przez Listopadowaa
Czas edycji: 2019-02-28 o 22:13
Stary 2019-02-28, 22:40   #3296
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Zdecydowanie tez chce lato 😍 tyle fajnych sukienek teraz widze w sklepach ehhh

Ja patrzę że coś bym sobie kupiła i za chwilę patrzę w dół na brzuch. Taa, to żem sobie w to wlazła

Cytat:
A na jakie warszaty sie wybierasz ;-)?

Jeszcze będziemy niczym Coco i Nufcia

Ja też z tych oszczędnych chodzi wlasnie o te urzekajace rzeczy tylko

Gorzej jak wszystko jest urzekające

Zabrałam się dzisiaj za te pączki. Ciasta na wszelki wypadek zrobiłam z 2 porcji. I co? Wywaliłam tylko 4 pierwsze pączki A myślałam, że połowa pójdzie do kosza... To wina męża, dał mi swój multimetr do mierzenia temperatury bo te pierwsze spaliłam a w środku były surowe I teraz mam tyle pączków że nie wiem co z nimi zrobić
Jak wróciłam z warsztatów to je ponadziewałam. Jest malina, truskawka i do nich mam cukier puder a te w czekoladzie są polane polewą z gorzkiej a w środku nutella ( dziwne połączenie )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CD4FF47C-6F06-44C7-BD0E-212852C988DD.jpg (159,5 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 8798E13A-A34D-4F18-9443-5834B208F0CD.jpg (111,1 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg B9796780-63C5-430B-B913-210EB62B604A.jpg (111,9 KB, 48 załadowań)
Stary 2019-02-28, 22:57   #3297
Michacha1234
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NuFCia Pokaż wiadomość
Ja patrzę że coś bym sobie kupiła i za chwilę patrzę w dół na brzuch. Taa, to żem sobie w to wlazła

Gorzej jak wszystko jest urzekające

Zabrałam się dzisiaj za te pączki. Ciasta na wszelki wypadek zrobiłam z 2 porcji. I co? Wywaliłam tylko 4 pierwsze pączki A myślałam, że połowa pójdzie do kosza... To wina męża, dał mi swój multimetr do mierzenia temperatury bo te pierwsze spaliłam a w środku były surowe I teraz mam tyle pączków że nie wiem co z nimi zrobić
Jak wróciłam z warsztatów to je ponadziewałam. Jest malina, truskawka i do nich mam cukier puder a te w czekoladzie są polane polewą z gorzkiej a w środku nutella ( dziwne połączenie )
O kurcze wyglądają zacnie. Jakbym miała bliżej to już bym była na degustacji

Michacha1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-28, 23:19   #3298
bejata440
Zakorzenienie

Nufciaaaaaa ale wspaniale pączki !!!!

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Listopadowa u mnie tez teraz woda się zbiera. Pierścionki musiałam zdjąć w dresach chodzę
Stopy wieczorem jak napompowane powietrzem i ryj jak pełnia księżyca.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2019-03-01, 00:54   #3299
mia128
Raczkowanie

No i jesteśmy w szpitalu. Mam nadzieję, że tylko na ip. Ale totalna masakra. Z jednego szpitala nas odesłali informując że łaskawie nie musimy czekać na skierowanie do innego szpitala 5h, w drugim remont i nikt nic nie wie... Burdel na kółkach. Pacjenci zakaźni obok zwykłych. Żeby tylko mnie nie próbowali tu zostawić, ale i tak raczej nie mają gdzie

mia128 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-01, 02:48   #3300
Lovelly44
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mia128 Pokaż wiadomość
No i jesteśmy w szpitalu. Mam nadzieję, że tylko na ip. Ale totalna masakra. Z jednego szpitala nas odesłali informując że łaskawie nie musimy czekać na skierowanie do innego szpitala 5h, w drugim remont i nikt nic nie wie... Burdel na kółkach. Pacjenci zakaźni obok zwykłych. Żeby tylko mnie nie próbowali tu zostawić, ale i tak raczej nie mają gdzie

Ojej co się dzieje?

Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu Tapatalka
Lovelly44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości