|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie ciąży, część 15. W tej części wszystkie już zachodzą a niektóre urod
Cytat:
![]() ![]() w większości to mleka mnie najdrozej wychodzą ![]() ![]() No mała ma żelazo w proszku więc nie żuć go zbytnio. A podobno jak mama w ciąży miała Anemie to jest prawdopodobieństwo że przejdzie na dziecko tak mi lekarka powiedziała ja w obu miałam dość duża anemie ale u starszej nic nie wykryli za to u młodszej tak ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1382 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie ciąży, część 15. W tej części wszystkie już zachodzą a niektóre urod
Cytat:
nochyba ze cos mi sie nagle odwidzi i zdecyduje kp choc watpie ![]() A jakie mialas wyniki ? Duza mialas ta anemie ? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ci powiem ze jak podliczylam ile wydaje na mleko to jakbym KP to miałabym miesięcznie 300-400zl w kieszeni ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1384 |
|
Zakorzenienie
|
Cesarkowe dziewczyny a może raczej cesarzowe
dzięki za odpowiedzi I teraz kolejne głupie pytanie : sądzicie ze po cc jak wszystko będzie okej po 3 miesiącach będę w stanie maszerować 50km ? czy to jednak dla dna mięśniowego miednicy zbyt wiele ? Przepraszam jeśli jest to dla Was kretyńskie pytanie, ale to są moje zmartwienia w tym momencie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ja teraz mialam juz ostatnio okropne wyniki tardyferon biore + staram sie jakos dieta uzupelniac ale kiepsko mi to idzie...za to kupilam i piję floradix podobno dziala cuda oby bo nie chce zeby mnie gin do szpitala wyslal ![]() Ciekawe jak bedzie po porodzie po pierwszym mialam jeszcze gorsze wyniki niz w trakcie ciazy przez pol roku po jeszcze tardyferon bralam ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1386 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wiem i widzę,że to magiczny wątek 🥰 życzę wam i sobie szybkich 2 kreseczek
️ na tym wątku zaszłam z Synem w ciążę, krótko po tym jak zaczęłam się tu udzielać 🤩Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1388 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Wtrace się do rozmowy o mm, bo my też głównie na mm. Do tej pory trochę dostawał mojego mleka, ale obecnie odciagam przez cały dzień 20ml a mlody wsuwa 120ml więc szkoda czasu. Piersi w ogóle już nie chce ssać tylko się drze jak poczuje że to cyc. W każdym razie - my podajemy enfamil, taki też mieliśmy w szpitalu. Młody dobrze go przyjął, więc pociagnelismy go dalej. No tanio nie jest na mm :P ale niestety kp mi nie wyszło, nie będę glodzic dziecka nie wiem jak z innymi, ale jak kupujemy większe ilości to wychodzi dużo taniej (enfamil można kupić w mniejszym lub większym opakowaniu, do trgo w większych zestawach). Także mamy obecnie spory zapas my podajemy witaminę d co 2 dzień -takie zalecenie od pediatry, bo właśnie w mleku już jest ta witamina. Witamina k tylko w szpitalu. Moto gratulacje! Mega wielkie dzieciątko, szacunek że urodziłas SN. To mi mówili że mogę sobie w cv wpisać swój poród 😂 , a co dopiero Ty 😊 Wyspałam się dzisiaj na maksa! Mój synek spał ciągiem od 22 do 5 rano, co prawda o tej piątej po jedzeniu już nie myślał o drzemce, ale udało nam sie ululac jeszcze do 8
|
|
|
|
#1389 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
mnie rozłożyło przeziębienie i dzisiejszy dzień chyba spędzę w łóżeczku będę wyskakiwać tylko na spacerek z pieskami ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1390 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Jaka jestem niewyspana w nocy 3 razy obudzily mnie skurcze lydki cos okropnego, az sie poplakalam ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1391 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Mnie rozłożyło jakoś 1 albo 2 dni przed owu i jest z tego ciąża... ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 5A przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1392 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry, ja nadal w łóżku, budziłam się dwa razy na siku ale i tak się wyspalam
Gosiulam, zdrówka, leż jeśli tylko możesz ![]() Kamila, czyżby niedobór magnezu, takie bóle są okropne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1393 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
|
#1394 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
|
#1395 |
|
Zakorzenienie
|
Siemka laski
wykanczaja mnie te dłonie, budzę się i dosłownie palcami nie mogę ruszyć A już nie wspomnę żeby je zacisnąć... bolą jak cholera, takie parowy się zrobiły, chyba z litr wody w nich mam... Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
#1396 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny.
Mnie od wczoraj boli zab ![]() W dodatku farba nie pokryla mi odrostow A dziś z synkiem chorym w domu do południa, później idę na dopełnienie rzęs i wieczorem na 18.00 do drugiej pracy.... Póki co biorę się za ciasto, dzis wjeżdża zemsta teściowej. Polecam jest przepyszne! W między czasie machnę chleb ,posprzatam chatę i zrobię obiad.. Dzień jak co dzien polezalabym w łóżku, ale nawet z przeziębieniem nie ma szans. Gosiula powrotu do zdrowia ☺ Kamila a bierzesz magnez? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1398 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Tak wczoraj pisałyście o karmieniu i mi sie dZiś śniło że moj w ogole cycka nie chciał jeść wypluwał suty beczał.Kamila ja miałam skurcz stopy przedwczoraj tez zwijałam sie z bolo tak że nie moglam nawet rozmasować a Tz zmiast mi pomoc to sie śmiał ćwok jeden. Wiecie że u nas na sierpniówkach na razie potwierdZone sa 4 dziewczynki a reszta to chłopy 😂 i mam dwa razy bliźniaki tez chłopcy u jednej na sto procent a u drugiej jeden napewnk chłopak Kawa i ciacho na śniadanie u mnie, niestety ale odkad znowu moge pić kawusie to jest codziennie |
|
|
|
#1399 |
|
Zakorzenienie
|
Jeju juz marzec
zostaly mi 3msc nie ogarniam Wlasnie, kolejna do rodzenia jest chyba Minia kochana odezwij sie jak tam u was ? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1400 |
|
Zakorzenienie
|
Połowa
Screenshot_20190301-102855_Preglife.jpegWysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1401 |
|
Zakorzenienie
|
Kamila jak to 3 miesiace? 😲ale zleciało.
Mi Tz gada zebym popracowała jeszcze marzec i kwiecien i szła na L4 wtedy i mi zostanie 3 miesiace i kilka dni do porodu ... moze to dobry czas |
|
|
|
#1402 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratuluje polowki ![]() Cytat:
Marzec, kwiecień i maj...a byc moze i na koncowke maja sie zalapie wiec nawet nie cale 3msc ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1403 |
|
Zadomowienie
|
Pati, mogłabyś odpocząć jakbyś zrezygnowała np z ciasta, świat się nie zawali jak sobie dziś odpoczniesz
![]() Kamila, to te skurcze faktycznie nie wiadomo z czego ![]() Ja za to muszę zacząć brać żelazo, hemoglobina mi spadła, a moje jelita nareszcie się unormowały i zaczęły normalnie pracować i znów będzie to samo Ja z kawy w ciąży zrezygnowałam całkowicie, czasem tylko łyka od TŻ się napije. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze jesli nie chcesz brac zelaza i meczyc sie znow z zaparciami to kup sobie floradix (dziewczyny na innym watku bardzo go polecaja, podobno dziala super) ? Ja to od 3tygodni ponad pije (dodatkowo też biore tardyferon) no i jakos nie mam problemu z zaparciami ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Kaamilaaa0508 Czas edycji: 2019-03-01 o 10:48 |
|
|
|
|
#1405 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny na zaparcia dobry jest jeż przecier ze sliwek. Pilam po porodzie, bardzo mi pomagal.
A na zelazo sok z buraka ![]() Aga ,akurat ciasto to najprzyjemniejsza sprawa pozniej jesc do kawki ,zamiast czegoś ze sklepu a ja jestem łasuch. Wolałabym zrezygnować ze sprzatania ☺Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1407 |
|
Zakorzenienie
|
Na sok z buraka to juz patrzec nie moge
jak lubilam kiedys tak teraz, po tym ze pilam ostatnio codzinnie, go nienawidze![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1408 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja dzisiaj kończę 31 tc, w więc jutro zaczynam 8 miesiąc chyba... Masakra!
|
|
|
|
|
#1409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak są dzieci to dopiero szybko leeeeci. |
|
|
|
|
#1410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lozeczko, materac, posciel, wanienke i przewijak juz mam, koszule do szpitala tez. Wiec zostalo nam kupic wózek, fotelik, rozki i spiworki do spania, no i kliknac zamowienie na gemini...tylko to wszystko dopiero w kwietniu bo w tym miesiacu znow sie splukamy... ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:44.

ja juz na to swinstwo patrzec nie moge
poki co uzupelniam koszyk, juz mi ponad 400zl pękło 
w większości to mleka mnie najdrozej wychodzą 

dzięki za odpowiedzi
czy to jednak dla dna mięśniowego miednicy zbyt wiele ? Przepraszam jeśli jest to dla Was kretyńskie pytanie, ale to są moje zmartwienia w tym momencie 

️ na tym wątku zaszłam z Synem w ciążę, krótko po tym jak zaczęłam się tu udzielać 🤩
nie wiem jak z innymi, ale jak kupujemy większe ilości to wychodzi dużo taniej (enfamil można kupić w mniejszym lub większym opakowaniu, do trgo w większych zestawach). Także mamy obecnie spory zapas
mnie rozłożyło przeziębienie i dzisiejszy dzień chyba spędzę w łóżeczku
będę wyskakiwać tylko na spacerek z pieskami 
w nocy 3 razy obudzily mnie skurcze lydki 

wykanczaja mnie te dłonie, budzę się i dosłownie palcami nie mogę ruszyć A już nie wspomnę żeby je zacisnąć... bolą jak cholera, takie parowy się zrobiły, chyba z litr wody w nich mam...
26.08.2017
polezalabym w łóżku, ale nawet z przeziębieniem nie ma szans. 

ale zleciało.