![]() |
#3631 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy sierpniowe 2019
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3632 |
Raczkowanie
|
Pomyliłam lekarzy chyba... powinnam chodzić do tego od głowy. Zapomniałam segregatora z badaniami i kartą ciąży. Aż mi się gorąco zrobiło. Na szczęście ostatnie wyniki mam w telefonie. Jeszcze obsuwa u lekarza i sobie poczekam... odmóżdżyło mnie w tej ciążdy dokumentnie...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3633 |
Rozeznanie
|
HAHA moj jest bardziej zajarany dzieckiem, niz ja. Poza tym jestesmy raczej typem pary, ktora wszystkie wspolne rzeczy robi razem. Co prawda tylko ja robie risercz i sprawdzam co lepsze a co gorsze, ale juz wybieramy i kupujemy razem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3634 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Hahaha ![]() ![]() ![]() Cytat:
No pewnie ze łatwo z chłopakami, jak nie zapomnisz o prawidłowym ułożeniu siusiaka w pieluszce to jest luz. To najważniejsze, żeby nie było niespodzianek typu sucha Pielucha, zalane łóżko ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3635 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mam pytanie czy ktoras z was robila darmowe bad. Prenatalne z tego programu zdrowa mama i dziecko?
Wiem ze Solony.karmel robiłaś.. qrde zmartwiłam sie, bo zadzwonili z gynecentrum, ze są juz wyniki testu Pappa i mam jutro przyjsc na konsultacje pytam o co chodzi czy cos jest nie tak a babka mowi ze tylko tyle wie ze z katowic dzwonili ze sa juz wyniki. I teraz nie wiem czy to tylko rutynowa konsultacja z kazda pacjentką po tescie z krwi czy cos jest nie halo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3636 |
Raczkowanie
|
Rety, dziewczyny, wy już zabieracie się za kupowanie rzeczy dla maluszków... A ja siedzę w temacie wykańczania mieszkania (w lutym odebrałam klucze, stan deweloperski) i niestety żadne ubranka czy wózki mi nie w głowie
![]() Witam nowe mamusie, gratuluję ![]() My jesteśmy na etapie myślenia nad imieniem. A co do pytania o zagranicę, ja wyjechałam na parę lat do Niemiec, by zarobić na mieszkanie. Tam też zmajstrowaliśmy dziecia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3637 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3638 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wg mnie to tylko niepotrzebne nerwy tak jak dziewczyny tu pisaly.. po usg wszystko super gin powiedzial ze widac ze dziecko bedzie mądre, bo glowka duza o tydzien do przodu mózg ladny serce zdrowe kosc nosowa jest. Tyle ze Nt 2.2 ale crl bylo juz duze i gin chyba za duzo zlapal kursorem jak tak na foto patrze... i tez mowił ze taki wynik jest ok.. A ja teraz przez te cale badania mam nerwy.. ![]() Edytowane przez Paulina 87 Czas edycji: 2019-02-28 o 18:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3639 |
Rozeznanie
|
Nie pamiętam aby na lutówkach było tyle zamieszania z Pappa. Paulina wiem że to ciężkie ale skoro wizyta dopiero jutro to mów sobie że to o pierdołe chodzi. Najgorzej to czarne scenariusze pisać
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3640 |
Wtajemniczenie
|
Paulina a czemu masz jutro kolejne pobranie na test potrójny z krwi?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3641 |
Raczkowanie
|
Po wizycie
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3642 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja zrezygnowałam z pobrania krwi do testu potrójnego ![]() Poza tym czasem mam wrażenie, że to w ich interesie, żeby jak najwięcej kobiet poszerzało jednak diagnostykę o te, dodajmy-nietanie, badania... Trzymaj się Paulinka, mam nadzieję, że wszystko będzie ok ![]()
![]() |
#3643 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja od pary dni mam takie dziwne wrażenie jakby mi sie jelito obracało i kupa hamowała na zakręcie a dziś kolezanka pielęgniarka mówi ze to ruchy. I teraz nawet to czuje. Hit xD |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3644 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3645 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Ciekawa jestem czy jak zachodzi koniecznosc dalszej diagnostyki to czy to cale centrum w ramach programu tez funduje z taką ochotą Nifty albo amniopunkcje.. jutro rano od razu zażądam wynikow.. nie bede czekac do 16.30 w niepewnosci ![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3646 |
Zadomowienie
|
Karoktoto gratuluję synka
![]() Ja zjadłam 2 pączki pyszniutkie ![]() Paulina ja też się zarzekalam że będzie córka, bo tak czułam a tu proszę, nie biedzie ![]() Klocki_Lego ja jeszcze nic nie kupiłam, ale za to mam wiekszosc rzeczy po córce, więc w sumie na "drobnice" która planuje zakupić to jeszcze mam czas. Shiz super że wszystko ok ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3647 |
Zadomowienie
|
Panna Migotka jakie to prawidłowe ułożenie siusiaka
![]() Paulina szkoda że nic Ci więcej nie powiedzieli, wiem jakie to wszystko jest stresujące. Trzymaj się Kaatie88 no u Ciebie to nawet ja jako laik nie miałabym wątpliwości co jest ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3648 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() W koncy lepiej sie czuje i moglam zjesc cos bez zwrotki. No i powiedzialam managerowi w pracy tylko poprosilam o nie rozpowiadanie nikomu procz hr jeszcze Sent from my E5823 using Tapatalk
![]() ![]() |
![]() |
#3649 |
Raczkowanie
|
Palulina87 dziś u mnie 15+1.
Jak ostatnio mały nie chciał współpracować tak dziś wynagrodził matce wczesniejsze usg ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3650 |
Zadomowienie
|
Kaatie88 zdjęcie pierwsza klasa, już je widzę na okładce albumu i podpis " pierwszy rok naszego.... (imię synka)"
![]() Travis dobrze że powiedziałaś managerowi, już będzie uważał na Ciebie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3652 |
Zakorzenienie
|
Moze faktycznie nie sa super ale nie sa tez zle. 1;400+ znaczy ze na te 400 dzieci 399 jest zdrowe wiec tylko 0,25% RYZYKA ze cos nie tak. Bedzie dobrze
![]() Sent from my E5823 using Tapatalk
![]() |
#3653 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3654 |
Zadomowienie
|
Paulina , strasznie długo kazali Ci czekać na wyniki ![]() Trzymaj się Moje dziecko na prenatalnych było tak leniwe, że ledwo nogą raz machnęło, także pewnie z kilo cukru będę musiała zeżreć żeby się królewicz ruszył ![]() Moja córka to szalała w brzuchu na słodkie i na ..... piosenki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3655 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie jest zle. Ciesz sie ciaza kochana. Czasem odnosze wrazenie, ze z tych prenatalnych u niektorych osob, jest wiecej szkody niz pozytku. Cytat:
Jak na polowkowym bedzie takie leniwe, to nie wiem czy plec poznam.
http://www.suwaczki.com/tickers/dxomtv73c3divcga.png https://www.suwaczki.com/tickers/2nn3pc0z5zbajn3t.png Edytowane przez martynka89 Czas edycji: 2019-03-01 o 08:27 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3656 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
W sumie nie wiem kto był organizatorem ale goście sami mieli coś do jedzenia przynieść. Było mierzenie obwodu brzucha, było kilka słoiczków z daniami, była degustacja i był konkurs kto odgadnie jakie składniki są w tym słoiczku- a nawet jak potrawa się nazywa. Było malowanie brzucha mamy. Każdy z gości miał przynieść swoje zdjęcie z dzieciństwa i potem był konkurs kto najwięcej postaci odgadnie. Tort. Jedyne co bym doradziła to aby zrobić listę prezentów. Chyba lepiej jak się dostanie kilka bodziaków w różnych rozmiarach niż tylko w 56 ![]() Ja wiem tylko, że jest małe kłamstwo, duże kłamstwo i statystyka. Na nfz nie miałam wcale opisanych ryzyk. Lekarz powiedział "Jest wszystko dobrze, oby tak dalej". Oczywiście nie przekonało mnie to ![]() U mnie w 12+4 crl 64 mm i NT-2,0 mm 13+3 crl 80 mm i NT- 2,4 mm Nie ma tragedii ale jeśli chcesz do końca ciąży mieć odrobinę więcej spokoju to zrób NIFTY czy Panoramę.
![]() |
#3657 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3658 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gdybym jeszcze była kiedyś w ciąży, to (oczywiście to jest moje myślenie na tą chwilę ) zrobiłabym tak jak Kocurasek czyli zrobiła Nifty prywatnie zamiast PAPPY. ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3659 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale ja nigdy nie miałam szczęścia do ginekologów ![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- A ja mam takie pytanie do dziewczyn, które będą miały chłopców- jakie tętno miały Wasze dzieciaczki? Gdzieś tam, kiedyś obiło mi się o uszy, że jest jakaś korelacja. Wysokie tętno wskazuje bardziej na dziewczynkę a mniejsze na chłopczyka. Ale nie wiem na ile to prawda a na ile coś w stylu kalendarza chińskiego ![]()
![]() |
#3660 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I tu jest największy problem trafić na dobrego lekarza. Nie słyszałam o takiej korelacji u mnie na preanatalnych 12+1 według OM a według USG 12+4 wyszło 158, zaraz spróbuję poszukać wyników córki z tamtego okresu to porównamy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:14.