|
|
#3301 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kwietniówki 2019 - cz. 3
Cytat:
smacznego!Cytat:
Ej laski w przyszłym miesiącu rodzimy! Przynajmniej w teorii ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez coco00 Czas edycji: 2019-03-01 o 04:38 |
||
|
|
|
#3302 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ojej - co się stało?? Trzymam mocno kciuki, żeby było wszystko dobrze Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 04:46 ---------- Poprzedni post napisano o 04:43 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3303 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nufcia jadłabym!!!! Fajna noc, zero pobudek u córki. Ja byłam tylko dwa razy siku ale 5.30 i pobudka... Ja myslalam ze to środek nocy i trzeba usypiać młoda a tu tatuś wstał. Jak zobaczyła mnie ze krocze do toalety to tekst " Nie chce spać, już się obusziłam" ja się położyłam jeszcze ale zasnąć juz nie mogę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 05:59 ---------- Poprzedni post napisano o 05:58 ---------- Mia co się dzieje? Kciuki! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:01 ---------- Poprzedni post napisano o 05:59 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#3304 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:40 ---------- Poprzedni post napisano o 06:36 ---------- Cytat:
Cytat:
To gdzie ma główkę? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:47 ---------- Poprzedni post napisano o 06:40 ---------- Cytat:
piękna robota!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzień dobry☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||||
|
|
|
#3305 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oj, myślę, że porody to już tak za 2 tygodnie się zaczną ☺ Doktorek wróży, że 14 marca na wizytę jeszcze przyjdę, ale kazał tż już nie pić wieczorem drinków ![]() Dołączam do Klubu Zdrętwiałej Ręki i Skurczów w Łydkach. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3306 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bosko wygladaja ![]() W razie czego przerobisz na bajaderki. Cytat:
Ja bym chciala donosic jeszcze 2 tygodnie i rodzic mnie to cieszy bo w koncu bede mogla spac w ulubionej pozycji na brzuchu, nie bede chodzic siku co 10 minut, skonczy sie refluks i zgaga ja tam widze same plusy hahahaPotem bede marudzic z innych powodow 😁 Dzien dobry! Ide na kawe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3307 | |||
|
Rozeznanie
|
Ja wczoraj 3 paczki i Prince polo
![]() Miałam ochotę na budyń i czekoladę, ale znalazłam tylko marmolade, czarny bez i słony karmel ![]() Cytat:
Cytat:
![]() I ile wciagnelas? ![]() Cytat:
![]() Ciekawe która pójdzie na pierwszy ogień ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3308 |
|
Raczkowanie
|
Nufcia, mmm... ale bym zjadla
a dodam ze zjadłam za mało na śniadanie bo sie spiesze na wizytę do gin ![]() Ja tą ciążę też gorzej znoszę. W poprzedniej dopiero na tym etapie poszkam na l4. A teraz babcia emerytka od miesiecy:P ale już niedlugo i bedziemy tulić maluszki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3309 |
|
Zakorzenienie
|
Na również mam wrażenie ze będzie szybciej niż 02.04...
jadę na weekend teraz do Austrii. Fajnie by było wrócić bez małego Austriaka Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3310 |
|
Rozeznanie
|
Witam się z 1 dnia l4. Mia dlaczego szpital czekamy na wieści? No następny miesiąc jest nasz a obstawiam że Jeszce 2 tygodnie i się zacznie. Choć my i tak późno bo jak zerknelam na marcowki tojuz w styczniu się u nich zaczęło. Też już bym chciała coś sobie kupić z ciuchów ale jak to przymierzyć więc czekam z nadzieją że brzuch szybko zniknie.
Nufcia wszystkie byśmy mogły do ciebie przyjechać na paczki. Michacha waga zacna a to chyba ty mówiłaś że glodzisz dziecko? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3311 | |
|
Raczkowanie
|
Cześć w marcu, robi się poważnie
![]() Mia co tam? Wirus dał w kość czy ciążowo coś się dzieje? Michacha no proszę, 2600 to bez groszy tyle co moja starsza przy porodzie Nufcia uważaj z takimi zdjęciami, wiesz, że parę osób tutaj ma do Ciebie blisko ![]() Cytat:
no i jak wstaje o 5 to też nie powiem “to idź i zrób śniadanie, a ja jeszcze pośpię” Teraz myślę że gdyby to była 1 ciąża to bym leżała z książką do wypęku bez wyrzutów sumienia. W końcu po coś to zwolnienie dają. A teraz jak ginka przebąkuje żeby więcej leżeć to tylko myślę “kuźwa jak???"
|
|
|
|
|
#3312 |
|
stary jednooki dachowiec
|
Mia, kciuki, żeby wszystko było ok!
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
|
|
|
#3313 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jadę oddać ten gbs do badania. Ciekawe ile hajsu znowu taka przyjemność ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3314 | |||||
|
Raczkowanie
|
Witamy marzec!
![]() Szczerze mówiąc już wczoraj przekręciłam kalendarz na nowy miesiąc, bo wpisywałam sobie wizytę i ten marzec wydaje mi się jakiś taaaaaki długi. Chyba jeśli faktycznie przekoczuję bez oznak cały miesiąc, to w ostrą panikę wpadnę 1 kwietnia. Chociaż czuję, że wewnętrzny stan alarmowy u mnie zacznie się za jakieś 2 tygodnie i dlatego mówiłam ginowi, żebyśmy pobrali gbs 11, a nie 18 marca. Torbę najchętniej w tym momencie już bym spakowała, ale jednak muszę poczekać na TŻ, aż wróci z delegacji, żeby wiedział co gdzie jak. Robi się poważnie Cytat:
Cytat:
Już od jakiegoś czasu jestem typowym małpiszonem i nawet w skarpetach ładnie chwytam i podaję sobie stopą, żeby się nie schylać Leniwiec poziom hard.Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Mia, dawaj znać!
|
|||||
|
|
|
#3315 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie mam termometru cukierniczego więc obstawiałam że zanim trafię z temperaturą to połowa wyląduje w koszu. Ale mąż mi dał ten multimetr i jak widać dobrze zastąpił termometr ![]() Cytat:
![]() Kazałam mężowi zanieść wczoraj na portiernię cały talerz to jak wracaliśmy wieczorem ze spaceru z psami to babeczka wybiegła do nas z talerzem i mówi że przepyszne i się rozeszły błyskawicznie. Co ktoś przechodził to pytał co tak pachnie i parę osób sobie wzięło. Podobno lepsze niż z pączkarni na Starowiślnej Umylam ten talerz, zapakowałam nowe i mąż zaniósł kolejną porcję. A i tak zostało jeszcze z 30 ![]() Cytat:
Cytat:
![]() malta, ofelka, lisek - jeszcze zrobię kawę do nich byle ktoś to zjadł ![]() Cytat:
|
|
#3316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja pojde na wszelki wypadek w przyszlym tygodniu czyli jak bedzie 35 skonczone bo wczoraj mialam wrazenie, ze glowe Leo mam miedzy nogami i obija mi sie o kosci :/ niech sobie jeszcze posiedzi te 2 tygodnie, a potem bede chodzic w rozkroku Musze zrobic malinowa chmurke bo mam 5L malin w zamrazarce i 8 bialek po paczkach moze lody maliniwe jeszcze zrobie...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3317 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też mi brakuje usypiania na brzuchu
|
|
#3318 |
|
Zakorzenienie
|
Takie cuda
https://www.mojewypieki.com/przepis/bajaderki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3320 | ||
|
Zakorzenienie
|
Zrobiło mi się niedobrze i miałam ciarki na plecach. To jest dawny oiom przystosowany jako porodowka. Szczerze? Włos się jeży na sam widok, nie tak wyobrażałam sobie miejsce, w którym wydam na świat córkę. Wiem, że nie ja jestem tu najważniejsza tylko żeby ona przyszła na świat bezpiecznie cała i zdrowa i mam nadzieję, że przy tych bólach nie będę zwracała uwagi na otoczenie. Laski ze SR też miny miały nietegie...
Cytat:
nie dociera do mnie to. Cytat:
Dzień dobry, z dnia na dzień mam wrażenie, że moje dłonie są z drewna. Rano mam problem z zacisnieciem palców, bolą, są mega opuchnięte... czy to przez tą wodę czy jaka cholera ![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#3321 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Może bezy zrobię bo to chyba można potem trochę przechowywać? Cytat:
koło moich rodziców w cukierni takie coś można było kupić. Wcisnę dzisiaj trochę tych pączków mężowi jak będzie szedł na siłownię żeby trenerzy też się upaśli
|
|
#3322 |
|
Rozeznanie
|
Michacha czyli czasem to podawanie wagi jest bardzo mylne bo znów ciężko uwierzyć by przykoksil aż 800g w ciągu 2 tygodniu.
|
|
|
#3323 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3324 |
|
Zakorzenienie
|
Pajeczko jak uważam ze jest to ważne żeby matka czuła się dobrze na sali gdzie rodzi. Ja co prawda mam cc ale jakbym miała SN to bym chciała aby to było przyjemne miejsce a nie jak ubojnia, zero prywatności itd
Wiem ze temat już był, pompka do cycka mechaniczna czy elektroniczna ? Co macie ? ja prze ceny wezmę „raczej” mechaniczna philipsa.. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3325 |
|
Raczkowanie
|
Uff... Zyje i to we własnym łóżku. Wczoraj pojechałam na jakąś szybką wizytę czy te skurcze wywołane wymiotami jakiś szkód nie wyrządziły. I kobitka w medicover tak trochę 'na wszelki wypadek' dała skierowanie na ip bo cośtam jej się z szyjką nie podobało. Zadzwoniłam jeszcze do mojego gin i mówił żeby olać jak już przeszło wziąć magnez i się położyć. Ale niestety nie przeszło i wieczorem znowu była masakra. To szybka decyzja jedziemy, niech po pierwsze drugi lekarz spojrzy na szyjkę, a po drugie po dobie to by się już jakieś nawodnienie przydało. Pojechaliśmy do szpitala gdzie od ręki babka powiedziała że obsługują panie z południa (była chyba 22) więc mogę czekać 5h i dostać skierowanie do innego szpitala bo oni nie mają oddziału zakaźnego. I rozumiem że mnie nie chcieli wziąć ale nie wiem co jakbym tak normalnie tam pojechała z jakimś problemem. No ile można czekać. Tel do gin i jedziemy do innego szpitala z osobną ip na zakaźny to szybciej pójdzie. Okazało się że oddział zakaźny mają w remoncie i jest pełne 8 łóżek. Na patologii pokoje 6 os. Na patologie mnie nie poloza bo moge zarazac a na zakaźny mnie nie położą bo mogę się zarazić. W międzyczasie zeszliśmy szpital dwa razy wysyłani od drzwi do drzwi ze skierowaniami na patologię, sor i do zakaźnika niezależnie. Tzw. trudny przypadek. W końcu gin mnie zbadała, nie miała zastrzeżeń, zbadali krew i podpięli kroplówke. Spoko bo już na dole normy były sód i potas. No i ja nie chciałam żeby mnie zostawiali. Tylko jeśli rzeczywiście by była potrzeba hospitalizacji to nie wiem co by niby zrobili. Nie mówiąc o tym, że pani mnie z tym wirusem prowadziła przez oddział noworodkowy i normalnie siedziałam w poczekalni na sorze. A teoretycznie miała być osobna izba przyjęć pod choroby zakaźne... Masakra...
|
|
|
#3326 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj babeczka na warsztatach mówiła że miała pacjentkę w lato, której w 3 szpitalach nie przyjęli bo nie było akurat miejsc
![]() Odesłali ją z Ujastka, Siemiradzkiego i Rydygiera, chyba dopiero w Żeromskim było miejsce (możliwe że coś pomyliłam ale chyba 2 z tych szpitali miały wtedy jakieś remonty). I kobitka podobno z akcją porodową. Pytam czy można do szpitala zadzwonić się dowiedzieć czy przyjmą i mówi ta położna że tak, ale mało kto myśli o tym bo wszyscy w pędzie gnają do szpitala ![]() Jeszcze było pytanie od czego to zależy że nie przyjmują i to podobno kwestia braku miejsca na salach poporodowych
|
#3327 | ||
|
Zakorzenienie
|
Na początku jak wpadłam w panikę to chciałam, ale tu pracują na oddziale noworodkowym moja teściowa i ciocia, one mogą być przy porodzie oprócz mojego męża, znają większość położnych i lekarzy i wiem, że krzywdy mi nie dadzą zrobić, idąc do innego szpitala idę "w ciemno". Druga sprawa, to że lekarz, który prowadzi moja ciążę pracuje w tym szpitalu, więc jakby się coś działo, to myślę, że mogę na niego liczyć. Za dużo jednak przeważa na rzecz tego szpitala... No i ostatnia rzecz to oddział neonatologiczny. W żadnym innym szpitalu u nas go nie ma, tu jest i to naprawdę świetnie wyposażony więc to chyba najwiekszy argument, który przechyla szale...
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#3328 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A z tym dzwonieniem to powiem Ci, że jak moja siostra niedawno potrzebowała się dowiedzieć gdzie ją przyjmą, bo na Kopernika nie chcieli to w większosci szpitali nie odebrali telefonu... Dodzwoniła się do Narutowicza. Także pomysł może i zacny, ale z realizacją może być problem ![]() Pajka dużo argumentów za tym szpitalem... rozumiem twoją decyzję, szkoda że tak wyszło, ale w sumie przynajmniej już tak zaskoczona nie będziesz. Edytowane przez coco00 Czas edycji: 2019-03-01 o 10:25 |
|
|
|
|
#3329 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:06.

A myślałam, że połowa pójdzie do kosza... To wina męża, dał mi swój multimetr do mierzenia temperatury bo te pierwsze spaliłam a w środku były surowe
I teraz mam tyle pączków że nie wiem co z nimi zrobić 

i ryj jak pełnia księżyca.
ja się położyłam jeszcze ale zasnąć juz nie mogę

aż mi młoda ześwirowała w brzuchu, co z resztą Widzialyscie na fb

piękna robota!

a dodam ze zjadłam za mało na śniadanie bo sie spiesze na wizytę do gin 

Chociaż czuję, że wewnętrzny stan alarmowy u mnie zacznie się za jakieś 2 tygodnie i dlatego mówiłam ginowi, żebyśmy pobrali gbs 11, a nie 18 marca. Torbę najchętniej w tym momencie już bym spakowała, ale jednak muszę poczekać na TŻ, aż wróci z delegacji, żeby wiedział co gdzie jak. Robi się poważnie 

26.08.2017