|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1381 |
BAN stały
|
Dot.: Kolorowe soczewki kontaktowe
.
Edytowane przez La Canela Czas edycji: 2009-03-15 o 15:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1382 |
Przyczajenie
|
UWAGA:
mam możliwość sprowadzenia soczewek kopreańskiej firmy Geo Medical po niskiej cenie. S$16,90 za parę. Jeśli więcej osób zamówi, może to być S$15,90 (za ponad 10 par) lub nawet 14,90 (ponad 20 par) Soczewki 6-miesięczne. Ale może uda się załatwić roczne. jeśli ktoś jest zainteresowany proszę pisać na priv. W końcu im więcej, tym taniej nas to wyniesie ![]() Soczewki na pewno stworzone dla osób z ciemną tęczówką. Rozmawiałam ze znajomym, który sprzedaje tam te soczewki. Powiedział, że jego biali klienci są zadowoleni ze zmiany koloru tęczówki, tam samo jak Azjaci. Wybór soczewek dość duży. Cena jest tak niska, ponieważ mój znajomy załatwia je prosto z fabryki ![]() Wrzucam zdjęcia, mam nadzieję, że kogoś to zainteresuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1383 |
Przyczajenie
|
dalszy ciąg zdjęć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1384 |
BAN stały
|
.
Edytowane przez La Canela Czas edycji: 2009-03-15 o 15:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1385 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam kolorowe soczewki w zeszłym roku. Takie zielonkawe były, ale efekt na moich szarych oczkach wcale nie był taki jakiego się spodziewałam. Ciężko nawet było zauważyć, że je mam. Bardzo źle mi się w nich chodziło nie wiem czy były za twarde czy co, ale źle widziałam bolały mnie oczy. A to co było najgorsze to nakładanie...przyklejały mi się do palców i wyginały na wszystkie strony... więcej nie mam zamiaru kupować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1386 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Jeszcze ich nie zamawiałam ^^ Ale mam zamiar złożyć zamówienie na początku września. Jak się zgłosi więcej osób. Edit: Soczewki dostępne są w mocach: Od plano do -5,0 dioptrii co -0,25 i od -5,0 do -9,50 dioptrii co -0,50 (możliwe że są jakieś wyjątki) Edytowane przez Seo In Young Czas edycji: 2008-08-18 o 16:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1387 |
Raczkowanie
|
ja biorę napewno jak faktycznie będą dostępne w mojej mocy
![]()
![]() |
#1388 |
Nie depcze krokusów
|
No dobra, ale oprócz mocy są też inne parametry. Jaka jest krzywizna, średnica, przepuszczalność tlenu, materiał wykonania?
![]() |
![]() |
#1389 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do zalacznika 6 i 7 (soczewki Magic Color 2 and 3 tone) to: srednica: 14,0 mm promien krzywizny: 8,6 przepuszczalnosc tlenu: 38~40% |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1390 |
Przyczajenie
|
wszystkie soczewki mają średnicę 14mm, krzywiznę 8,6 , przepuszczalność tlenu 38~40%
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1391 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Są takie, które mają krzywiznę 8.3, 8.6, 8.7...? Day&Night Ciba Vison maja średnicę 13,8, a nie 14...?
![]() |
![]() |
#1392 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1393 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Można było napisać - te soczewki, wszystkie, które oferuję, czy coś ![]()
![]() |
![]() |
#1394 |
Nie depcze krokusów
|
Dzięki, nie dotarłam do wszystkich załączników, żeby nie robić sobie nadziei
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1395 |
Przyczajenie
|
No tak, mój błąd
![]() Malla: a jaka jest Twoja krzywizna? Może się uda coś załatwić. Jak tylko znajomy znajdzie czas, to z nim porozmawiam (Ech, przez tą sferę czasową jest naprawdę ciężko). Btw. Dostałam dzisiaj ColorVue Big eyes Dolly Black. Przy źrenicy tęczówka trochę wystaje, ale nie rzuca się to specjalnie w oczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1396 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1397 |
Przyczajenie
|
Nudy Quarter chyba nie mają takich wielkich otworów
![]() Edit: zdjęcia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1398 |
Zadomowienie
|
Ale na ciemnych oczach i tak troche lepiej to wygląda, zawsze tęczówka może "udawać" większa źrenicę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1399 |
Przyczajenie
|
wiesz, ciężko żeby otwór był bardzo mały
![]() Dalej szukam "soczewek idealnych" ![]() ![]() Soczewki zamawiam dopiero gdzieś we wrześniu (staram się znaleźć jak najwięcej chętnych, to cena pójdzie w dół) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1400 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1401 |
Przyczajenie
|
dopiero kilka osób
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1402 |
Nie depcze krokusów
|
Seo In Young - 8.3, max.8,4. Najpierw wypróbuję Acuvue, tylko muszę znaleźć gdzieś na sztuki, bo jakbym miała wyrzucić po jednym dniu, to 4 sztuki byłoby mi głupio. Strasznie podobają mi się Azjatki, uważam że nie muszą zmieniać koloru oczu, bo mają piękny, taki głęboki... A i kształt uroczy, takie duże i okrągłe
![]()
![]() |
![]() |
#1403 |
Przyczajenie
|
Witam! : jestemm nowa na tym forum
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1404 |
Nie depcze krokusów
|
funky91, nosiłaś wcześniej inne soczewki? "Sensownych" odpowiedzi nie uzyskasz - nie można ot, tak powiększyć źrenicy, bo powiększona przy dziennym świetle może trwale uszkodzić oko. Sposobem niefarmakologicznym jest nieprzebywanie w jasnym oświetleniu.
![]() |
![]() |
#1405 |
Przyczajenie
|
Wiem, Malla to trochę głupie pytanie było ;
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1406 |
Nie depcze krokusów
|
Tak myślałam. Okulista na pierwszej wizycie tego uczy. Jeśli to pierwszy raz, to zapraszam do dowolnego okulisty zajmującego się też soczewkami celem sprawdzenia ułożenia i poruszania po oku, on też poinstruuje, co możesz robić, a co nie, jak je odpowiednio pielęgnować i jakie mogą być zagrożenia (parę podpowiedzi znajdziesz tutaj, lekarz zazwyczaj daje taką książeczkę). Nie bój się powiedzieć, że kupiłaś w internecie, większość pacjentów przychodzi z samodzielnie kupionym modelem. Jeśli nie będziesz kontrolować soczewek i oczu u lekarza regularnie od samego początku, może się to skończyć poważnymi komplikacjami, których na początku wcale nie czuć, a gdy czuć, niekoniecznie da się je wyleczyć (np. wrastające naczynka), o czym możesz poczytać choćby tutaj, tutaj, tutaj, tutaj. Przy kolorowych soczewkach tym bardziej jesteś zagrożona, bo przepuszczają mniej tlenu, a im tańsze soczewki, tym gorsze materiały, konstrukcja itp. Soczewki mają różne krzywizny, które odpowiadają kształtowi rogówki i źle dobrana po prostu szkodzi, np. zbyt mała uciska oko, a zbyt duże je pocierają (o tym tutaj). Producentów to nie obchodzi, że jesteśmy różni i produkują często tylko 1 parametr, na czym nieświadomi ludzie tracą zdrowie i pieniądze. Nie chcę Cię straszyć, ale tak jest. To produkt medyczny, a nie kosmetyczny.
Zakładania trzeba się nauczyć, oko przestanie mrugać, przyzwyczai się po jakimś czasie. Otwieraj je jak najszerzej, bo w trakcie mrugania szkło brudzi się przez rzęsy. Soczewka przykleja się do palca, bo jest zbyt mokra, potrzymaj ją kilkanaście sekund na palcu, to przeschnie i będzie się bardziej odróżniać od palca. Po kilku razach będziesz śmigać, w moim przypadku trudniejsze było ściąganie. Powodzenia!
![]() |
![]() |
#1407 |
Raczkowanie
|
Ja zamówiłam dzisiaj vision science. W końcu zdecydowałam się na czarne. Ciekawe czy dam sobie radę z nakładanie, bo to będą moje pierwsze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1408 |
Nie depcze krokusów
|
Moja mama ma takie prawie czarne naturalne, super. Niestety, mój tata ma szare i w efekcie tego połączenia ja mam piwne. Mam 3 braci i każdy ma inny kolor oczu
![]()
![]() |
![]() |
#1409 |
Przyczajenie
|
A był ktoś na tyle szalony żeby kupić Wild Fire np z tej aukcji:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=422255186 Prosiłbym ładnie o jakieś prawdziwe zdjęcia z Wild Fire i Eclipse. Orientuje się ktoś czy te soczewki są dostępne w różnych rozmiarach? Kupuję przypuszczalnie w poniedziałek, dzisiaj lub jutro do optyka skoczę i wolałbym trafić z rozmiarem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1410 |
Przyczajenie
|
Nie wiem czy opłaca się kupować takie roczne soczewki. Nie lepiej kupić np. 3-miesięczne i zobaczyć jak będziesz wyglądać?
Według mnie, nie wyglądają źle... choć wydaje mi się, że czerwone lepiej by wyglądały ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:31.