|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Staraczki ze starej paczki i zaczynające starania w 2019 | cz. 12
Kciuki dla testujacych
![]() ![]() Dobry przezylam pobranie U nas dzis brak planów, co najwyżej zakupy tz musi sobie zrobic bo jutro wyjezdza Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2853 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry i dobranoc.
Wróciłam z pracy i mogę iść spać a wieczorem imprezka. Na wszelki wypadek będę robić za kierowcę. Ja dopiero jutro ale tylko dla sportu. ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2854 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2855 |
|
Zadomowienie
|
Paulina bardzo Cię rozumiem, dbaj o siebie, z maleństwem jest napewno wszystko dobrze, masz dobrego lekarza który otoczy Was dobrą opieką i napewno wszystko będzie ok. Przykre że musiałaś trafić na takich ludzi w klinice którzy zamiast Cię uspokoić, wesprzeć to tak się zachowali. Wiem że to ich praca, i ciężko rozczulać się nad każdą pacjentką, ale chociaż trochę empatii w trudnych chwilach powinni okazać. Trzymaj się będzie dobrze
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No i ciekawe kogo tam masz, czy jak nas większość sierpniowek chłopaka ???? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A my dzisiaj mamy gości więc ogarniam chatę i muszę sałatkę zrobić. Córka sprzedana do kuzynki. Miłego dnia
|
|
|
|
|
#2857 |
|
Zadomowienie
|
Kaaari dobrze że z głową lepiej, i miejmy nadzieję że ortopeda Ci doradzi z nogą. Mnie po 2mc karmienia piersią bardzo zaczęły boleć kolana też chwilę trwało zanim wstałam z łóżka i się rozruszalam. Pomógł preparat z wapnem ponieważ nie mogłam jeść nabiału bo mała miała skaze bialkową.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego CAM-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Ja przeżyć ostatni dzień w pracy. Wreszcie niedziela ![]() Wysłane z mojego CAM-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2861 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- I co gotujesz coś, pieczesz? Przy dziecku goście to nie lada wyzwanie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2862 |
|
Zadomowienie
|
LaLoca ja to dziewczynkę czułam
ale przeczucie mnie zmylilo. Na sierpniowkach większość dziewczyn które już zna płeć to ma chłopaka. Ale mamy dwie pary chłopakowych bliźniąt to podbijają stawkę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja uwielbiam tz rodziców i super sie dogadujemy ale juz sie nie moge doczekac przyszlego tygodnia az bede u siebie ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego CAM-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2865 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry witam się w ostatnim dniu I trymestru
Dziś w planie zakupy, sprzątanie i parapetówa u przyjaciół. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idę po najprostszej linii: pieczona karkówka i ziemniaczki, proste ciasto delicja i wędlina a i sałatka z zupek chińskich ![]() Może mamę poproszę o rosół ale TŻ nie chce. Ale chłopa słuchać to wiadomo ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2868 |
|
Zakorzenienie
|
Wiadomo takie mieszkanie nie daje pełnej swobody i wolności bo jednak oni są na dole ale też jest dużo plusów: nie mamy kredytu, zawsze mam pomoc co teraz jest nieocenione.
U mnie TŻ miał/ma problemy zdrowotne i pchanie się w kredyt średnio mi się uśmiecha, a dwa mój brat zmarł młodo bardzo i całkiem niedawno i zostawienie ich samych w wielkim domu było średnim pomysłem. Wszystko też zależy od tego jak się będzie mieszkać, jak bezproblemowo to ok a jak nie to kredyt zawsze można wziąć. Na razie jest ok Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2869 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Najgorsze co wspominam to przeszukania naszego pokoju. Wiesz że 'mamusia' potrafiła sobie wejść i pobuszować w naszych szafkach, przeglądać korespondencję itd No i podsłuchiwanie🤬 Na szczęście mąż reagował zawsze na jej niestosowne zachowanie.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2870 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Obecnie mój dom ma jakieś 130 M2. Planujemy dobudować 80m2. I my będziemy mieć "stara" górę (dwa duże pokoje i jeden taki mały) plus swoją dobudowana kuchnię, salon, kotlownie i łazienke. A moim rodzicom zostanie "stary" dół korytarz, kuchnia łazienka salon i sypialnia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2871 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego CAM-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#2872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas jest tak, że rodzice w październiku przepisali na mnie cały dom i działkę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2873 |
|
Wtajemniczenie
|
My wczoraj wieczorem zaliczylismy kino i burgera. Teraz jestem w kolejce na wizytę do gin, a jutro wybieramy się na targi dzieciowo rodzicowe. Zrobimy rozeznanie w ostatnich brakujących rzeczy i zapisalismy sie na dwa tematy warsztatów
![]() Co do mieszkania to zdecydowanie samodzielnie! Układ jak u AnnLady jest bardzo fajny jak rodzice/tesciowie są w porządku, bo pomoc w razie potrzeby na miejscu a jest to samodzielne mieszkanie skoro wszystko, czyli kuchnia, łazienka osobno ale tak żeby dzielić te pomieszczenia z nimi to nie nie nieWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy tyle szczescia ze tz rodzice sa bardzo w porządku, nikt sie do niczego nie miesza a zawsze pomoga jesli trzeba. No wlasnie jeszcze nie...jeszcze u tesciow... ale ostatni tydzien raczej - wczoraj mielismy zrobic ostatnią rzecz w mieszkaniu i dziś mielismy sie przeniesc no tylko akurat pech bo tego co potrzebowalismy kupić, nigdzie nie bylo i dopiero w sobote bedzie można zamowic.. Czyli jak tz na weekend zjedzie to wtedy ![]() Ale chyba i tak zostane tu jeszcze do przyszlego poniedziałku, żeby tyle nie jezdzic bo 11go mam wizyte u gin i tesciowa ma mnie zawieźć. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Kaamilaaa0508 Czas edycji: 2019-03-02 o 10:37 |
|
|
|
|
#2876 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ultra.. nasi tesciowie tez mają klucze do domu i jak wyjezdzamy gdzies to w sumie tez wchodzi jak do siebie (bo to w zasadzie nie nasz dom). Raz mi porządki bez pytania zaczęła robić jak byluśmy na wczasach. Powyrzucała cos. Masakra. Ale to było 5 lat temu.. Na szczęście jak będziemy na swoim to mamusia będzie tylko gościem kilka razy w roku
Edytowane przez Paulina 87 Czas edycji: 2019-03-02 o 10:42 |
|
|
|
|
#2877 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po moich doświadczeniach wolę przemęczyć wszystko sama. Nie jest różowo,bo dom nie jest nowy. Remontujemy co i jak możemy. Nikt nam nie pomaga, więc naprawdę kiedy były kryzysy finansowe to hardkor. Ale święty spokój mam... i dziecko też,bo do wieku 2 lat się trochę nasłuchało, wtedy powiedziałam sobie dość i zawalczyłam.no ale potem np.był problem ze śmiałością i mową pomimo odizolowania się. Pierwszy rok przedszkola był dramatem, półrocze wszystko na 0... po roku ze wspaniałą wychowawczynią dziecko nie do poznania.
|
|
|
#2878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2879 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, że są wyjątki. Opuekowałam się dwa lata córeczką koleżanki u nich w domu. Oni na górze, rodzice na dole. Bałam się jak to będzie, że będą może mnie sprawdzać, skarżyć... ale byli cudowni i czułam się dobrze... trochę mnie to nawet wzruszało jak inni mogą być rodzice.
|
|
|
#2880 |
|
Zakorzenienie
|
No to u Ciebie zebra faktycznie sytuacja delikatnie określając - niezdrowa. U nas w kontakcie bezpośrednim było cacy. Złego słowa nie powiedziała o mnie czy w naszym kierunku nawet jak mąż robił jazdy o jej wścibskość.
I też ogarniamy wszystko sami nie mamy pomocy. Na budowie też żaden tata (bo nie mamy już ojców) wujek czy krewny nie pomaga. Ale wiem że tak jest lepiej. Osiagasz coś sam i masz z tego większa satysfakcję! Zresztą my jesteśmy tacy że nie potrafimy przyjmować pomocy. No i jak na razie nie potrzebujemy żadnej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.

przezylam pobranie

1
Wróciłam z pracy i mogę iść spać a wieczorem imprezka. Na wszelki wypadek będę robić za kierowcę. 

???? 

Na szczęście mąż reagował zawsze na jej niestosowne zachowanie.
ale tak żeby dzielić te pomieszczenia z nimi to nie nie nie