|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Staraczki ze starej paczki i zaczynające starania w 2019 | cz. 12
Cytat:
![]() A ja witam się w II trymestrze lecę dziś na targi, ale nie planuje raczej nic kupować. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2912 |
|
Zadomowienie
|
Likka9 witaj
![]() Madz88 jakie targi? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2913 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nadzieja jeszcze się tli. Kciuki Cytat:
Cytat:
oby organizm szybko wrócił do normy bo po anty różne cyrki się dzieją. Powodzenia
|
|||
|
|
|
#2914 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
️Cytat:
Ale się dzisiaj wyspalam ;D mój syn miał pobudkę o 3 i 6.30 chyba dorasta ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2917 |
|
Zakorzenienie
|
Przy córce odstawiłam anty po kilkunastu latach i od razu miałam normalne cykle. Teraz już miałam normalny 25cykl (taki sam miałam wtedy). Mam nadzieję, że szybko pójdzie.
Obydwoje pracujemy, córka chodzi do żłobka, od września do przedszkola, zaczęła nas naciskać na rodzeństwo bo wśród naszej paczki posypały się drugie dzieciaczki, więc pomyśleliśmy że już czas ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2918 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2919 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jednak wierze ze w końcu Wam się uda. Macie jakiś dalszy plan? Bierzecie pod uwagę in vitro albo adopcje? Cytat:
U nas w trakcie starań tez było ciężko, to byly ciezkie 4 lata. W sumie na poczatku jeszcze spoko, tak do pol roku... a potem bylo slabo. Oj czasami nawet bardzo. Najgorsze tez były te współżycia co do godziny... ustawić budzik na 2 w nocy i seksy. Porażka. Ale w końcu zadzialalo. I od czasu kiedy zaszłam w ciążę to uspokoiło się wszystko między nami, jasne nadal się klocimy o głupoty ale nie jest tak jak wtedy. Dzień dobry w niedziele ☺ mój dzidzius kończy dziś 11 tygodni ☺ Chyba znowu idzie mi @, wczoraj miałam takie różowo czerwone nitki ![]() ![]() 11.02 dostałam ale trwał 14 dni więc liczyłam na chwile spokoju ![]() Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2920 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kiedy testujecie? W dniu przewidywanej @?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2921 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego CAM-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego CAM-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego CAM-L21 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#2922 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny czy pamiętacie komu tu najwcześniej wyszedł test i ile dni przed @? Jak myślicie ile dni po domniemanym plamieniu implantacyjnym można coś już zobaczyć? Od wczoraj mam brązowy śluz, dziś 22 dc, termin @ w piątek. Od kilku dni odczuwam podbrzusze jak na okres i mam strasznie tkliwe piersi. No i nie wiem kiedy testować żeby nie było za wcześnie... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2923 |
|
Zakorzenienie
|
Z doświadczenia swojego i dziewczyn najwcześniej test sikany z rana wyjdzie 10dpo albo dwa dni przed terminem @ ale przy założeniu że owu się nie opóźnila.
|
|
|
|
#2924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi wyszedł 9dpo ale ja wiedziałam prawie że co do godziny kiedy jest owulacja. Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2925 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeśli wytrwam to oczywiście zrobię w piątek. Zresztą chyba nie ma sensu u mnie robić wcześniej przy takich krótkich cyklach. Ale wiecie jak to jest, już się oczywiście napaliłam przez ten brązowy śluz...
|
|
|
|
|
#2926 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To jest takie przygnębiające, że para tak potrafi się od siebie oddalić w momencie w którym siebie najbardziej potrzebuje. U nas nie trwało to długo ale z cyklu na cykl czułam jak wszystko staje się podporządkowane właśnie staraniom, jak nasze rozmowy kręcą się wokół tego, jak wpływa to na nasze samopoczucia. Świat bywa niesprawiedliwy... Najgorzej gdy nie właśnie ma żadnej diagnozy, żadnego punktu zaczepienia... Parole. Wierzę, że jeszcze przytulisz swoje dzieciątko. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#2927 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wiem, że mam ogromne wsparcie w mężu. I on to po prostu na swój sposób daje. Nigdy się nie kłociliśmy przez ten czas o sprawy związane z dzieckiem. Tylko ja bym chciała w końcu żeby ktoś mi pomógł, przeprowadził przez to wszystko i żebym zaszła w ciążę. Co do dalszych planów to w marcu idziemy do gina i zależnie od rozmowy zaczynamy przygotowania do in vitro. Adopcji też nie wykluczamy, ale niestety mamy za mały staż małżeński. Cytat:
|
|
#2928 |
|
Wtajemniczenie
|
My staralismy sie tylko 4 cykle, ALE juz zauwazylam ze TZowi przeszkadza jak to zaczyna wygladac. W porę postawil mnie do pionu, powiedział, ze dla niego za wczesnie na dziecko. Przeżylam to strasznie ale to bylo z jego strony przerwanie mojej rosnącej frustracji. No i w 4 cyklu ku mojemu zaskoczeniu nie zabezpieczal sie dalej... a ja juz bylam nastawiona, ze on nie chce narazie dziecka i zaskoczylo
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ile on ma lat?
|
|
|
|
|
#2930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego CAM-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2931 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jest cudownie cieszy się ale on z tym, ze nie ma cisnienia na dziecko powiedzial mi specjalnie zeby zmniejszyc moja presję jaką ja wywieralam![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2932 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Jesli mogę zapytać ile macie lat? A co z tym wrogim śluzem? Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#2933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzwoń po koleżanki jakby co
|
|
|
|
|
#2934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cześć ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2935 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny!
Co do dłuższych starań i zachowań panów- moim zdaniem to dobrze, że oni troszkę inaczej do tego podchodzą. Pomyślcie jak byłoby nam ciężko gdyby tak przeżywali jak my? Są w pewnym sensie takim naszym sprowadzeniem do pionu. Mnie też to oczywiście frustrowało, że mój mąż aż tak się nie angazuje, nie szuka, nie czyta itd... ale dzięki temu chyba mieliśmy też inne życie niż starania o dziecko. My właśnie wróciliśmy z tygodniowego urlopu wypoczęci i naładowani pozytywną energią! Mam póki co fazę na "ostatni raz" - ostatni lot bez dziecka, ostatnie plażowanie itd postanowiłam korzystać z tego do oporu.Czytałam Was na bierząco ale nie wyświetlało mi zdjęć! Przeżywałam prawdziwe katusze, że nie mogę zobaczyć testu Nurka na którym wszyscy widzieli cień! Ale najwazniejsze, że wszystko pozytywnie się rozwinęło! Gratuluję kochana! Mój brzuch już chyba jest nie do ukrycia- w samolocie chodziłam to toalety troszkę się rozruszać i postać (6h lotu) i dosłownie za każdym razem siłą mnie przepuszczano bez kolejki. A naprawdę chciałam stać i czekać Juz 4 kg na plusie- 24 tydzień.
|
#2936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego CAM-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2938 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to już 11 tygodni? Ależ ten czas leci Mam nadzieję że my nie dojdziemy do etapu seksow na godzinę bo marnie to widze.... Cytat:
![]() ![]() brzuszek śliczny zdecydowanie już nie ukryjesz przypomnij kto tam u Ciebie mieszka??Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2939 |
|
Rozeznanie
|
Dosialala- w środku mieszka Hania Podobno!
|
#2940 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dlatego niby się wzajemnie dopingujemy żeby nie sikac za wcześnie a i tak to robimy Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:18.

lecę dziś na targi, ale nie planuje raczej nic kupować. 

Melduję że bielszej bieli nie będzie ale do @ jeszcze 3 dni więc wszystko się może zdarzyć. 
ale nadzieja jeszcze się tli. Kciuki
oby u ciebie jednak te 3 dni zmieniły wynik testu
️
chyba dorasta 

jednak wierze ze w końcu Wam się uda. Macie jakiś dalszy plan? Bierzecie pod uwagę in vitro albo adopcje? 

jeśli wytrwam to oczywiście zrobię w piątek. Zresztą chyba nie ma sensu u mnie robić wcześniej przy takich krótkich cyklach. Ale wiecie jak to jest, już się oczywiście napaliłam przez ten brązowy śluz...

Wierzę, że jeszcze przytulisz swoje dzieciątko. 

ile on ma lat?

2017 ->
2017 ->
2018

to już 11 tygodni? Ależ ten czas leci