|
|
#4501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowe 2019, część 3
Te mineralne lepsze dla dzieciaków,ale o matko! Upierdliwe do rozsmarowania
---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Sysa ja mam w domu ręczny a medela mini electric odnowił posłuszeństwa także pewnie będę kupować elektryczny jak już zajdzie potrzeba,a póki co ten ręczny wystarczy
|
#4502 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
zgłupiałam i nie wiem czy kupować
|
|
|
|
|
#4503 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
- filtrów nie kupuje - dziecko bedzie zacienione wozku, tak jak motylek pisze bede spacerowac rano/popoludniu i nie w najwieksze upaly - ubranka juz dawno wyprane i pochowane, jakby sie mialy zakurzyc no to coz, swojej szafy nie odpieram calej co miesiac ![]() - maz malowal pokoj dzieciecy, nie patrzylam na farby czy sa super hiper antyalergiczne czy cus, wzielismy sprawdzony dulux - nowy bedzie tylko fotelik i laktator, reszte (kosz mojzesza, lozeczko, wozek, ciuchy) kupilam uzywane. Wszystko w super stanie, a za 1/3 ceny. Nie to, ze nie mamy kasy - wole to przeznaczyc na podroze z dzieckiem po porodzie. Teraz jestem uwiazana w domu przez skracajaca sie szyjke, chce troche odżyć po porodzie - na szkole rodzenia sie nie wybieram. Mam kilka ksiazek, szkole rodzenia online, internet... Ide tylko na bezpiecznego malucha - w ogole chce wyprawke ograniczyc do minimum sluchajac bardziej doswiadczonych mam - byloby super, jakby dziecko spalo u siebie w pokoiku w swoim lozeczku. Mamy kamerke, kupimy monitor oddechu... bedzie bezpieczne zobaczymy czy mala bedzie wspoplpracowac
|
|
|
|
|
#4504 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4505 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
![]() ja też z tych mniej przeżywających chyba
|
|
|
|
|
#4506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zostaje mi kupić podkłady do przewijania w Rossie, bo tanie. I topy dla mnie do karmienia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4507 | |
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
Super, to już sobie kupiłam suszarkę. :P Tż poszedł do sklepu z wymiarami naszej pralki itp. i nie da się postawić suszarki na pralkę. Wymiary się nie zgadzają i nie ma takiej opcji, mamy pralkę slim czy coś takiego. Grrrrrrrrrrrr. Chyba że jakiś specjalny stelaż będziemy robić, nie wiem.
|
|
#4508 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
co z gazikami - kupować? jakie? dokładnie w jakim celu i czy są niezbędne? |
|
|
|
|
#4509 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4510 |
|
Zakorzenienie
|
Młodemu ropiały oczka więc przemywaliśmy gazikiem z solą, dodatkowo osuszałam nimi pępuszek. Zmoczonym gazikiem jałowym przemywa się też dziąsła jako szczoteczka do zębów
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4511 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
więc teraz nie bioreWysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Dziąseł nie przemywalam bo było tylko kp Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4513 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
![]() a pępek mogę osuszać patyczkami do uszu nie? |
|
|
|
|
#4514 |
|
Wtajemniczenie
|
Blekitna laguna mam takie podejscie jak ty, ale ja juz sporo drozszych rzeczy kupilam wczesniej np laktator medeli, monitor oddechu. Lozeczko, ubranka, wozek mamy uzywany bo uwazam ze to jest wywalanie kasy w bloto.
Lilly mozecie nawet jakas deske pomalowac na bialo i przytwierdzic do pralki Elsebel nie musi byc takiej samej firmy, wystarczy taka sama wielkosc, plus normalnie wymontowuje sie nozki z suszarki, a ona ma stac stabilnie, wiec kupuje sie takie rusztowanie zakladane na pralke. Ja bym bez tego dookola nigdy nie postawila suszarki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” Edytowane przez Misha_ Czas edycji: 2019-03-04 o 17:54 |
|
|
|
#4515 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
na szczęście kupiłam w ciuchu super lekką puchówkę z metkami, taką lżejszą i na teraz jest idealna ![]() coś Wam miałam napisać i nie pamiętam co |
||
|
|
|
#4516 | |
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
|
|
#4517 |
|
Zakorzenienie
|
Jedynie z laktatorem to jak dziecko ma medyczne problemy typu wczesniak, wedzidelko, brak sił z powodu zoltaczki. To wtedy a tak to nie ma co raczej laktator lepiej nie zadziała niż dziecko
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
#4518 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4519 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja moge polecic ustawienie ze stelazem, w porownaniu do ceny suszarki kosztuja tyle co nic, a macie pewnosc ze wam suszarka sie nie osunie
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
|
|
#4520 | ||
|
Kocia i psia mama :)
|
Cytat:
ja oczywiście chcę aby one do mnie po porodzie przyjeżdżały Cytat:
|
||
|
|
|
#4521 |
|
Zakorzenienie
|
Już wiem co miałam napisać. Kupiłam dzisiaj herbatę z morwy białej, bo ona jest dobra na regulowanie cukrów. I bałwan nie poczytałam dokładnie co na opakowaniu, a tam że nie wskazana dla kobiet w ciąży i karmiących
Co do laktatora to na razie też chyba kupię ten ręczny. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4522 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4523 |
|
Zakorzenienie
|
Lilly oaz kurczę,wy chcieliście dawać jedno ba drugie?to podobno wtedy pralka z suszarka muszą pasować nawet nie tyle wymiarami,ale tam jest coś do ich połączenia ze sobą i to tez ma być kompatybilne.ja mam pralkę w górnej łazience,a suszarkę w dolnej i będę biegać,no ale cóż
|
#4524 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj bylismy na basenie ze starszym. Malutkiemu w brzuszku sie chyba bardzo podobalo bo przez prawie caly czas podskakiwal delikatnie.
Jak stalismy w kolecje to mi sie bardzo slabo zrobilo, uszy sie zatkaly i oblal mnie zimny pot w sklepie pozniej mialam tak samo. Nie moge chodzic tam gdzie duzo ludzi bo mi sie slabo robi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4525 |
|
Zakorzenienie
|
O. A propos sklepów i kolejek to w sobotę w stokrotce podeszłam do kasy i patrzę że będzie zamknięta, bo była tabliczka że zapraszają do innej. Podeszłam do innej, ale że dobrze się czułam, byłam 2 czy 3 a przede mną mieli mało rzeczy to się nie pchałam do przodu... No i wyobraźcie sobie miejsce zdziwienie jak pani z tej zamykanej kasy zawołała mnie na poczatek kolejki. Stal tylko jeden facet, z 3 rzeczami, ja też mialam aż 3. Ale nic nie protestował, ja podziękowałam a pani klw kasie, mega sympatyczna ale jeszcze prawie do mnie oburzona że zawsze mamy podchodzą bez kolejki i bez proszenia na początek. Niby tak, ale jakoś tak... dziwnie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4526 |
|
Wtajemniczenie
|
No to milo. Mi jak narazie sie nie zdazylo zeby mnie ktos przepuscil bo jestem z brzuszkiem. Moze jak sie zrobi cieplej i juz kurtki nie bede nosila to bedzie bardziej brzuszek zauwazalny
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Co do laktatora to ja mialam reczny i mi calkowicie wystarzczyl Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4527 |
|
Konto usunięte
|
Byłam w rossmannie: kupiłam te chusteczki nasączone wodą co kiedyś ktoś tu pisał i tego hippa do kąpieli. No i były moje ulubione staniki sportowe to sobie kupiłam większe, ło matko ja ja je kocham, taka wygoda
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4528 |
|
Kocia i psia mama :)
|
Mnie ostatnio pani w biedronce przepuściła do kasy i jeszcze chciała pomóc mi zakupy z wózka wyciągać
![]() ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- [1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86564089]Byłam w rossmannie: kupiłam te chusteczki nasączone wodą co kiedyś ktoś tu pisał i tego hippa do kąpieli. No i były moje ulubione staniki sportowe to sobie kupiłam większe, ło matko ja ja je kocham, taka wygoda [/QUOTE]Pokaż jakie, są jakieś duże rozmiary? |
|
|
|
#4529 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
https://www.ros.net.pl/GalleryImages..._350_60452.png Taki, XL było największe, ja wzięłam L. |
|
|
|
|
#4530 |
|
Wtajemniczenie
|
Macie juz biustonosze do karmienia kupione? Ja nie i nie wiem jaki rozmiar wziasc. Tak jak teraz czy rozmiar wieksze? 6 lat temu to mialam takie materialowe co sie jeszcze rozciagaly
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:45.

także pewnie będę kupować elektryczny jak już zajdzie potrzeba,a póki co ten ręczny wystarczy

wtedy będzie ok

Wyszlam chyba na glupka. Wpisala 30 bo sama nie wiedziala jak to rozgryzc 

w sklepie pozniej mialam tak samo. Nie moge chodzic tam gdzie duzo ludzi bo mi sie slabo robi.