|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008'
Prześliczne kobietki
W ogóle to ja w jakąś deprechę wpadnę, same laski na tym naszym wątku
|
#1832 |
|
Zakorzenienie
|
witam was mamusie
ja dziś jakaś padnięta jestem mały się budził w nocy co 2 godzinki teraz to by pił co chwilkę teraz śpi choć jakoś niespokojnie może to ta pogoda wczoraj przy kąpaniu zauważyłam że mały ma na brzuszku takie krosteczki kurcze to chyba uczuleniowe ale ciekawe na co może na oliwkę używam z niwea czy wasze bobaski tęż miały taką suchą skórę na całym ciele czekam na położną i jakoś nie może do mnie dojść mówiła że wcześniej zadzwoni i cisza po jakim czasie u was była położna Anisia twój Piotruś jest już taki pocieszny mój mały się uśmiecha dość często ale to chyba jeszcze tak nie świadomie Kasiulko nie przejmuj się bo nie masz czym na zdjęciu i tak wyglądałaś jak super laska mi to jeszcze została dość duża oponka no i na udach też dość sporo do zrzucenia wszystkie bobaski są takie kochane muszę też umieścić jakąś fotkę ale to później kurcze znów się budzi |
|
|
|
#1833 |
|
Zakorzenienie
|
Kristi sucha skóra na całym ciele to normalny objaw, po miesiącu powinno ustąpić
|
|
|
|
#1834 |
|
Zakorzenienie
|
Kristi u mnie to samo było z łuszczącą się skórką
|
#1835 |
|
Wtajemniczenie
|
Kristi,ja o powrocie ze szpitala musiałam zadzwonić do prychpdni gdzie zarejestrowałam mała i dac im cyn ze juz w domu jestem i umawiałam sie z położna na termin który sama wybierałam.
Co do suchej skóry to moja mała ma jeszcze troche na dłoniach i stopach.Tez na poczatku smarowałam oliwka,ale tylko potówki jej sie porobiły bo oliwka w takie upały zatyka jak nic pory
|
#1836 |
|
Wtajemniczenie
|
Nastka tez ma krostki na buziczerwone z białym srdkiem.Lekarka powedziała ze to tradzik niemowlecy spowodowany ,oimi hormonami i ze to samo zaniknie.
|
#1837 |
|
Wtajemniczenie
|
a tutaj mój czochraniec ćwiczy główke
Trądzik dzieciecy jestem w szoku ze w oóle coś takiego jest
|
|
|
|
#1838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest jest, to moja ma chyba to samo. Martusia Lilianka ma siłę Pudziana, ale co się dziwić taka ładna mama, to chce sobie popatrzeć
|
|
#1839 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1840 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1841 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja przy Jasiu wybralam płatne. Każdy lekarz mi je polecał i wszystkie znajome kolezanki tez je wybrały. Szczepilismy Infanrixem. Koszt jednej szczepionki ok 100zł (115?), jest ich chyba 4, ostatnia ok 18 miesiaca. Teraz tez wybiorę Infanrix. Wolę zrezygnować z zakupu zabawek Fisher prica na koszt bezbolesnych szczepionek.
|
|
|
|
|
#1842 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez siezastanawialam nad tymi refundowanymi ale jednak stwierdzilam ze bede ja szczepic platnymi...sama nie wiem dlaczego ale tak wole
![]() i na rotawirusy doustnie osobno Ela jak najbardziej masz racje |
|
|
|
#1843 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez bede szczepić infanrixem
|
#1844 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w lodówce już się chłodzi infarix ale hexa ta wersja 6w1 i kosztuje 170zl, a obok leżakuje rotarix na rotawirusy ktory juz niestety kosztuje 300zl ale za to w 2 a nie w 3 dawkach jak rotateq
|
|
|
|
#1845 |
|
Wtajemniczenie
|
Leonka super zdjecia..... ja probowalam wczoraj popstrykac podczas kapieli ale maly wygladal jak kosmita wiec sobie podaruje umieszczanie tych zdjec dzisiaj
![]() moj maly sie dzis w nocy obudzil tylko raz.... o 3.30 ( to juz chyba czwarty raz mial tylko jedna pobudke) .. ale niestety zrobil sie troche marudny ostatnio i oprocz tego ze wciaz troche ulewa to jeszcze sie dziwnie prezy .... do tego od kilku dni robi twarde kupki... na pewno go to nie boli ale mimo tego zastanawiam sie czy to normalne..... do tego ma dziwne krostki (koloru skory) miedzy jaderkami na nozka.... probowalam juz kilku masci na odparzenia itd ale nic nie pomaga...na szczescie pojutrze idziemy do pediatry... moze ona pomoze........ no ja na razie sie nie martwie o szczepionki... i nie mam zielonego pojecia na co maly bedzie szczepiony i kiedy.....
|
|
#1846 |
|
Zakorzenienie
|
uff a my wrocilismy z Katowic z Silesi CH, mlody nie spal cala droge do Katowic, w miedzyczasie bylo male tankowanie z cycusia
potem przez cale moje buszowanie po pasazach Mlody z tata jezdzil po korytarzach i ogladal swiat (zamiast spac) napil sie deko herbatki i probowal kimac ale dopiero padl jak juz wyjezdzalismy do domu, teraz po karmieniu w koncu spi, ale sadzi w pieluche wiec ma ten sen dosyc czujny...A mnie czeka mnostwo prasowania piore i sciagam bo co powiesze to po 2h wszystko suchutkie takze sama sobie prace szykuje heheLeonko, padlam ze smiechu jak zobaczylam twoja niunie w kapieli sliczna dziewuszka i te pucki ma przekochane i ten wytrzeszcz oczu mnie powalil czyzby to byla mina pt "mamo, łap mnie bo sie boje" Moj Piterek robi podobnie i tak mi sie pokojarzylo ![]() MaladT no przyznam ze Twoja corcia sliczna jest bardzo do ciebie podobna takze nie wyprzesz sie coreczki Masz prawdziwego Skarba ![]() Pytalas o chrzciny, pare postow wczesniej pisalam jak przebiegla imrpeza, ale krotko ci napisze ze bylo bardzo fajnie, a Mlody spisal sie na medal, byl prawdziwym aniolkiem, spal cala msze i nie darl sie ani sie nie obudzil przy polewaniu glowy potem spal caly dzien i jadl , takze ideal dziecie.. a dzien wczesniej mielismy maly armagedon, nie chcial spac od 20 probowalam go uspac udalo sie o 1 w nocy.. w miedzyczasie przyszla kolka wiec byla jedna wielka kapa... ja sama padalam na pysk ze zmeczenia. Nic zajrze pozniej, lece prasowac
|
#1847 |
|
Wtajemniczenie
|
Leleth po sztucznym mleku sa twardsze kupki...tez sie martwilam ale lekarz mnie uspokoił...
takze mysle ze nie masz sie co martwic.. ![]() Anisiu ja jak zobaczylam te zdjecia to tez sie smialam a co jej w glowie siedzi to nie wiem hahaa tu drugie z tej seri troche mnij efektowne ale tez smieszne
|
|
|
|
#1848 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiulko przecudna ta psina
ech kiedy o było jak tocha była bobasem lata świetlne.Leonko jakie ona ma boskie włosy |
|
|
|
#1849 |
|
Zakorzenienie
|
leonko lilianka czuprynke ma cudowna!!!!! slicznosci
|
#1850 |
|
Zakorzenienie
|
ale fociaki!!!! super
![]() z tymi szcepionkami to tak jak pisala Anisia, nie mozna brac raz takie raz takie szczepionki, trzeba sie zdecydowac własnie przy tej pierwszej poszpitalnej. jakiej konsystencji powinny byc kupki jesli karmie tylko piersią? bo nie wiem czy moja nie robi za rzadkich a jak jej burczy w brzuszku najpierw sie pręzy, robi sie jak buraczek czerwona potem jej burczy i to juz jejst znak ze kupa blisko tylko ze rzadkie jakies moze to byc przez leki? bierze dubridat i esputicom a teraz własnie spi po takiej torpedzie, jaki aniołeczek ![]() tez dam kilka fotek jak tak patrze na Wasze czochrańce to stweirdzam ze moja łysa jest hahahaha no ale ja zgagi nie mialam
Edytowane przez taka sobie Czas edycji: 2008-12-15 o 20:00 |
|
|
|
#1851 | ||||
|
Zadomowienie
|
Ja juz po szczepionkach małej , strasznie sie darła miala 3 dwa w uda jedna w pupke od tej w pupke duzo mniej plakala jak po tych w udo az łzy naplynęły mi do oczu
co do zabkow to ponoc jakies przebarwienie dziasla ale ja poczekam z miesiac i jak wyjdzie w tym miejscu to bedzie wiadomo co
|
|
#1852 |
|
Zakorzenienie
|
Beatko, przy karmieniu piersia wlasnie sa takie rzadkie kupki, u mnie tez takie wodniste sa z grudkami i jak bulgocze w pieluszce to wiem ze to kupa idzie
![]() co do szczepionek to biore te skojarzone 5w1
|
#1853 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie Kobietki.
Tyle napisałyście, że nie jestem w stanie nadrobić. Ja oczywiście jakoś nie moge sobie czasu zorganizować. Dzisiaj byłam zarejestrować Alicje w urzędzie. Dzisiaj się zwazyłam i jak narazie straciłam 9 kg jeszcze minimum 11 musze stracić. Wiecie co moja Maluda od początku była jak aniołeczek a od jakiś dwóch dni strasznie marudna się zrobiła. Tzn nie płacze dużo, ale chyba coś z brzuszkiem ma bo często się pręzy, ma bardzo głeboki i szybki oddech, odgłosy wydaje jak by była barzdo zła. Kupka jej jest pomarańczoea i żadka. Dziisaj mnie osrała, a później osiusiała ![]() niezła z nije agentka ![]() Dzisiaj ją zwązyłam i waży 3300, więc przybiera na wadze powoli.
|
#1854 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kolorek maja zółty-jasny brąz z takimi grudkami jakby twarozkuMoja dzisiaj kupy nie zrobiła,ale brzuch ma miekki,nie pręzy sie i wali zdrowe baki przy których troche popuszcza kupki wiec sie nie martwie.
|
|
#1855 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny
![]() zaglądnełam na allegro pooglądac stroje na chrzest i jestem w szoku, jakie ceny !!!! Anisia Ty juz jestes po wiec moze mi pomozesz gdzie kupowałas stroj? i rozek, kompletnie nie wiem gdzie takie sklepy są
|
#1856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1857 |
|
Zakorzenienie
|
pytanko do mam karmiacych piersia.. czy wasze pociechy tez skrocily czas ssania piersia? czy to mozliwe by 7 tygodniowy maluch umial sie najesc w 7-10 min?
|
#1858 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystkie fotki super
Dzieciaczki przesliczne![]() my mozemy miec dzisiaj cieżką noc...choć niekoniecznie,ale mała ominęła swoją drzemke od 16 do 18 bo przylezli goście i zupełnie ja rozbudzili.Teraz mała lezy w łózeczku po kapieli,dostała cyca a po 10 min usneła.Przelożyłam ją do łózeczka chwile spała,ale mój cudowny tępy brat puscil sobie na full jakieś szaridruty i mala sie obudzila co za łoś... Teraz lezy w łóżeczku,puściłam jej pozytywke i niby przysypia ale co jakis czas otwiera oczka i sie rozglada.Oj zeby nie przyszło mi dzisiaj odpokutowac za ta udana wczorajszą noc ![]() A tak ogólnie siedze sama,tz pojechał zawieżć tesciowa do rybnika na jakas tam wizyte.Żałuje bo zazwyczaj od 19 do 22(nie wliczając karmienia ) to on sie zajmował małą zebym ja mogła troche odpoczac.No trudno...
|
#1859 |
|
Zakorzenienie
|
mojego dzidziola uspil dzis mozart... dostal od cioci children classic... mrrr polecam te muzyczke
|
#1860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
leleth te krostki to może potówki smaruj czymś na wysuszenie może sudocrem (na potówki też jest dobre zwykła mąka ziemniaczana) do mycia może nie używaj chusteczek tylko zwykłej wody szybciej się zejdzie Ja tak robiłam jak mi go w szpitalu odparzyli do tego doszły krostki i myłam mu pupe płatkami kosmetycznymi namoczonych w wodzie i sudocrem - szybko zeszło Judi ty pisałaś że mogłabyś już drugi raz rodzić w eskulapie tak ci się tam podobało Ja tak nie mogę powiedzieć bo moje znieczulenie za szybko mi zeszło i swoje jeszcze musiałam wycierpieć a drugiego jeszcze nie mogli mi dać bo nie upłynął ten czas po którym mogą dać drugie znieczulenie więc jestem trochę zawiedziona Na drugi dzień jeszcze nie mogłam patrzeć na tego anestazjologa
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.

jestem w szoku ze w oóle coś takiego jest

na koszt bezbolesnych szczepionek.

czyzby to byla mina pt "mamo, łap mnie bo sie boje"
ech kiedy o było jak tocha była bobasem
a jak jej burczy w brzuszku
i zupełnie ja rozbudzili.