Protesty nauczycieli i innych grup społecznych. - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2019-03-05, 17:50   #181
Lumimi
Zakorzenienie

Dot.: Protesty nauczycieli i innych grup społecznych.

Cytat:
Napisane przez matcha Pokaż wiadomość
Bajzel to akurat chyba aktualna władza zrobiła z systemem szkolnictwa, pisząc ustawę na kolanie
Ale nie chodzi o ustawe, ale o to ze jak egzaminy zrobią w czerwcu to zanim to poprawią, zrobią rekrutacje do szkół i pozałatwiają wszystkie formalności to już dawno będzie nowy rok szkolny
Lumimi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-05, 17:51   #182
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lumimi Pokaż wiadomość
Ale nie chodzi o ustawe, ale o to ze jak egzaminy zrobią w czerwcu to zanim to poprawią, zrobią rekrutacje do szkół i pozałatwiają wszystkie formalności to już dawno będzie nowy rok szkolny

a ja myślę, że nie będzie tak źle i że przesadzasz.
motyla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-05, 17:52   #183
matcha
Zadomowienie

Cytat:
Po 1. nie jest pewne czy do strajku dojdzie.
Po 2. jak zrobią strajk w czerwcu, to wtedy dzieciaki pozałatwiają sobie formalności na nowy rok szkolny
Po 3. piszesz o bajzlu. Bajzel zafundowała obecna władza z wprowadzeniem 8 klas.

Edytowane przez matcha
Czas edycji: 2019-03-05 o 17:53
matcha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-05, 17:53   #184
7ae4e73d4b096fedcc3cca3dacf09e293fa96405_68a3b071c8cd0
Konto usunięte

Cytat:
A ty mnie pocieszasz Bo znając mój rodzinny pech do debilnych nauczycieli to pewnie moje dziecko by na ciebie trafiło, ale na szczęście nie uczysz Jak widać jest nadzieja.
Mam nadzieję, że nie masz dzieci, bo nie wiem jak ktoś o tak niskiej kulturze osobistej może wychować coś przynajmniej przyzwoitego.

Cytat:
Napisane przez groszek75 Pokaż wiadomość
Nie rozumiem takich ludzi, ba brzydze się takimi
Dalej nie wiem...

Perełki roku?
7ae4e73d4b096fedcc3cca3dacf09e293fa96405_68a3b071c8cd0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-05, 17:53   #185
patusiaa23
BAN stały

Bezczelni nauczyciele powinni zrobić referendum w sprawie tego kiedy należy protestować.
patusiaa23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-05, 17:54   #186
madame Emi
Raczkowanie

Cytat:
Ale jak to? Przecież nauczyciele w wakacje nie pracują, darmozjady jedne!
madame Emi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-05, 17:54   #187
Lumimi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motyla Pokaż wiadomość
po 1. to bajzel jest winą rządzących. po 2. nauczyciele jeszcze nawet nie podjęli decyzji o strajku, a ludzie się już nakręcają. i wywlekają swoje koszmary ze szkolnych lat

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

można się z tego śmiać, ale to nas być może czeka
Jak w wyniku strajku egzaminy będą we wrześniu i cały proces poprawiania, rekrutowania do szkół itp przesunie się o np 2 miesiące to to nie bedzie tylko wina rządu.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2019-03-05, 17:55   #188
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patusiaa23 Pokaż wiadomość
Bezczelni nauczyciele powinni zrobić referendum w sprawie tego kiedy należy protestować.

referendum, w którym wypowiedzą się rodzice - trzeba dodać. trzeba zrobić grafik, rozesłać rodzicom i niech każdy wpisze, kiedy mu pasuje, żeby nauczyciele strajkowali.

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Cytat:
Jak w wyniku strajku egzaminy będą we wrześniu i cały proces poprawiania, rekrutowania do szkół itp przesunie się o np 2 miesiące to to nie bedzie tylko wina rządu.

ależ Ci się to zmienia. teraz już egzaminy będą we wrześniu, a nie w czerwcu? nie szkoda Ci czasu na takie gdybanie o czymś, co może nigdy nie nastanie? bo mi trochę szkoda.
Stary 2019-03-05, 17:56   #189
matcha
Zadomowienie

Cytat:
Skąd ci się ten wrzesień wziął?
Stary 2019-03-05, 18:50   #190
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kasztanka3 Pokaż wiadomość
To pewnie bylabys w mniejszosci, bo wiekszosc ludzi jednak nie patrzy dalej, niz czubek wlasnego nosa i "MOJ LOT" jest wazniejszy od "ICH GODNYCH WARUNKOW PRACY".
No to niech sobie myślą, ale ten sposób myślenia jest bez sensu, donikąd nie prowadzi i jest wyrazem braku wyobraźni.
Cytat:
No pisalas, ze czemu zaraz musi byc pensja glodowa.

A ja odpisalam, ze nie tylko z budzetowki tak maja
Standardowo kompletnie nie zrozumiałaś co czytasz. Przecież to był komentarz do wypowiedzi prawilnego wizażanka, który napisał to, co tobie się wydaje, że ja napisałam. Może na przyszłość czytaj wątek ze zrozumieniem?
Cytat:
Wiesz co , mam teraz corke w szkole i nieraz jestem w szoku co uslysze od nauczyciela, jakim prawem nieraz mowia rozne rzeczy. Bo maja glodowe pensje, bo sa ludźmi, okej, ale jak ja potem mam to odkrecac i tlumaczyc dziecku, ze tak sie nie mowi, ze ono ma tak dalej nie mowic, bo nie wolno. Ale im wolno tak ?
Czyli co takiego nauczyciel powiedział i jak to się ma do pensji? Nie pytam o twoją opinię na temat wypowiedzi nauczyciela, tylko dokładny cytat.
Cytat:
Niestety sa zawody co podobno sie idzie z powołania, to wiesz to teraz kosztem dzieci strajk i mienie ich nerwów troche w tyłkach, to nijak ma sie do powołania.
Chyba ci się pomyliło powołanie z wolontariatem. Ludzie pracują dla pieniędzy i samym powołaniem nie zapłacą sobie za mieszkanie i żarcie.

Ponawiam pytanie: jaka jest twoja propozycja skutecznego protestu przeprowadzonego w taki sposób, żeby nikomu nie zrobić pod górkę ani trochę?
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;86566846]Z mojego kierunku na specjalizację nauczycielską szła największa patola
Nie rozumiem, dlaczego nie zaczęli strajkować np. we wrześniu. Albo w ogóle kilka lat wcześniej, skoro jest aż tak źle. [/QUOTE]
Przecież już były protesty wiele razy na przestrzeni lat. Tylko - no właśnie - pewnie nawet o nich nie słyszałaś, bo nikt na nich nie ucierpiał w najmniejszy sposób.
Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
A sorry, zapomniałam ze Ty jesteś taka wyjątkowa i żaden przykład podany przez inne wizażanki ciebie nie dotyczy, Ty zawsze jesteś taka na opak, niczym wojowniczka

Kurde, chyba nigdy się tego nie nauczę
A może dla odmiany podasz jakieś argumenty merytoryczne zamiast idiotycznych wycieczek personalnych za każdym razem, gdy zobaczysz w wątku mój nick?
I co jest wojowniczego w ukierunkowaniu złości na odwołany lot w odpowiednim kierunku? Serio pytam?
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;86566884]z doktoratami nie zarabia się więcej ?[/QUOTE]Nie.
Cytat:
Napisane przez jelonki Pokaż wiadomość
Okropne jest to co napisałaś o maluchach. Jeżeli przejdzie protest w tej formie, to taki 3- latek będzie bez jedzenia od godziny 7-mej do co najmniej 16-tej. Może bez picia też? I nie chodzi o zajęcia taneczne, nie będzie żadnych.
A te dzieci nie mają rodziców i w domu mają puste lodówki? Wystarczy dać dzieciom zapas jedzenia na pobyt w przedszkolu. Problem solved.
Cytat:
Nie z braku laku to się idzie do fizycznej roboty, a nie na nauczyciela. To teraz ich podsumowałas.
Nie, z braku laku idzie się do roboty takiej, jaka akurat jest. A do takiej, jaką ty uważasz za odpowiednią.
Cytat:
Tak podsumowałas zawód nauczyciela : idę na nauczyciela, bo przecież nie pójdę za taka kasę tyrac w Biedrze
W biedrze płacą lepiej.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-05, 18:52   #191
Lumimi
Zakorzenienie

Cytat:
referendum, w którym wypowiedzą się rodzice - trzeba dodać. trzeba zrobić grafik, rozesłać rodzicom i niech każdy wpisze, kiedy mu pasuje, żeby nauczyciele strajkowali.

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

ależ Ci się to zmienia. teraz już egzaminy będą we wrześniu, a nie w czerwcu? nie szkoda Ci czasu na takie gdybanie o czymś, co może nigdy nie nastanie? bo mi trochę szkoda.
Cytat:
Skąd ci się ten wrzesień wziął?
Z przejęzyczenia
Motyla Szkoda ci a dyskutujesz

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-03-05, 18:59   #192
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
Z przejęzyczenia
Motyla Szkoda ci a dyskutujesz

bo życie to jeden wielki paradoks, moja droga
Stary 2019-03-05, 19:11   #193
gryx82
BAN stały

Cytat:
Nauczyciel z tytułem doktora automatycznie staje się nauczycielem mianowanym, wow czyli dalej suchy chleb i margaryna jeśli masz rodzinę
Kojarzę dziewczynę, która zrobiła doktorat w mojej byłej katedrze, a po roku pracy na uczelni przeniosła się do wspomnianego już korpo (gdzie pracuje 3/4 wydziału neofilologii)
Cytat:
Napisane przez madame Emi Pokaż wiadomość
No i nie oszukujmy się - dobra dzieci nikt tu nie ma na względzie; a już najmniej ci, którzy tak apelują do nauczycielskiego poczucia obowiązku.
Minister Zalewska mówiła dzisiaj w tv, że "ponad 70% społeczeństwa nie popiera tego strajku"
Cytat:
Moim zdaniem nauczyciele powinni protestować w lipcu, proponuję ogólnopolską konferencję osób niezadowolonych gdzieś na odludziu, proponuję jakąś drogę gminną na podlasiu ewentualnie pobocze w bieszczadach. Muszą tylko pamiętać żeby nie krzyczeć za głośno i nie zajmować zbyt wiele miejsca, bo to psuje krajobraz.

Aha tylko za wyłączeniem nauczycieli przedszkola, nauczycieli na dyżurach, nauczycieli którzy zajmują się przygotowaniem egzaminów poprawkowych, trenerów, nauczycieli specjalnych i opiekunów-terapeutów w specjalnych ośrodkach które działają również w wakacje.

Myślę też, że powinni robić to po ciemku to jeszcze bardziej ograniczy psucie społeczeństwu samopoczucia. W sumie nie zaszkodziłoby, jakby protestowali w obcym języku bo komu się chce tych pierdół słuchać.

Cytat:
jakby mieli choć trochę przyzwoitości, to protestowaliby po pracy w domu albo w okienkach między lekcjami w szkolnej piwnicy

Cytat:
Proponuję drogę wewnętrzną. Na prywatnej posesji. Oczywiście swojej
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-05, 19:15   #194
ama09
Zakorzenienie

Mówicie o podwyżce, do dnia dzisiejszego szkoły na Śląsku nie otrzymały podwyżki ze stycznia.

Poza tym, ci którzy mówią o darmozjadach: bardzo proszę o tydzień pracy w hałasie. z 28 osobowymi klasami i obowiązkami, które robi się w domu do 24 w nocy na własnym komputerze, drukarce, papierze ksero.
ama09 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-05, 19:34   #195
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-05, 20:05   #196
patusiaa23
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ama09 Pokaż wiadomość
Mówicie o podwyżce, do dnia dzisiejszego szkoły na Śląsku nie otrzymały podwyżki ze stycznia.

Poza tym, ci którzy mówią o darmozjadach: bardzo proszę o tydzień pracy w hałasie. z 28 osobowymi klasami i obowiązkami, które robi się w domu do 24 w nocy na własnym komputerze, drukarce, papierze ksero.
No własnie dlatego przeprowadziłabym dwutorową kontrolę, państwową i zewnętrzną, bo dla mnie to jest szczyt niegospodarności - znam szkoły w których dzieci same kupują papier toaletowy jak i takie o których ty piszesz, ze nauczyciel za własne pieniądze kupuje drukarkę, tusz do drukarki, ryzy papieru bo w szkole nie działa nawet ksero i nie da się skserować sprawdzianu.
patusiaa23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-05, 20:37   #197
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;86568399]No to niech sobie myślą, ale ten sposób myślenia jest bez sensu, donikąd nie prowadzi i jest wyrazem braku wyobraźni.
Standardowo kompletnie nie zrozumiałaś co czytasz. Przecież to był komentarz do wypowiedzi prawilnego wizażanka, który napisał to, co tobie się wydaje, że ja napisałam. Może na przyszłość czytaj wątek ze zrozumieniem?
Czyli co takiego nauczyciel powiedział i jak to się ma do pensji? Nie pytam o twoją opinię na temat wypowiedzi nauczyciela, tylko dokładny cytat.
Chyba ci się pomyliło powołanie z wolontariatem. Ludzie pracują dla pieniędzy i samym powołaniem nie zapłacą sobie za mieszkanie i żarcie.

Ponawiam pytanie: jaka jest twoja propozycja skutecznego protestu przeprowadzonego w taki sposób, żeby nikomu nie zrobić pod górkę ani trochę?

Przecież już były protesty wiele razy na przestrzeni lat. Tylko - no właśnie - pewnie nawet o nich nie słyszałaś, bo nikt na nich nie ucierpiał w najmniejszy sposób.

A może dla odmiany podasz jakieś argumenty merytoryczne zamiast idiotycznych wycieczek personalnych za każdym razem, gdy zobaczysz w wątku mój nick?
I co jest wojowniczego w ukierunkowaniu złości na odwołany lot w odpowiednim kierunku? Serio pytam?
Nie.
A te dzieci nie mają rodziców i w domu mają puste lodówki? Wystarczy dać dzieciom zapas jedzenia na pobyt w przedszkolu. Problem solved.
Nie, z braku laku idzie się do roboty takiej, jaka akurat jest. A do takiej, jaką ty uważasz za odpowiednią.

W biedrze płacą lepiej.[/QUOTE]
Standardowo się wymadrzasz , bo musisz udowadniac jaka to jesteś ponad wszystkimi

A swoimi postami tylko obrażacie nauczycieli, bo nagle wyszło,że za takie psie pieniądze robią ci gorszej kategorii

Akurat Tobie nie będę pisać co słyszałam, przecież i tak nie zrozumiesz, bo ja standardowo pisze tak,że pożal się Boże

Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ...

-Żyj!- krzyknęła Miłość
-Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995(14.12.1996)

Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi

Edytowane przez groszek75
Czas edycji: 2019-03-05 o 20:38
groszek75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-05, 20:39   #198
Ingrid80
BAN stały

Cytat:
Zdajesz sobie sprawę, że między pedagogiem szkolnym / psychologiem szkolnym / pielęgniarką szkolną, a nauczycielem przedmiotowym np. fizykiem, istnieje ogromna przepaść w sposobie pracy? Z samej nazwy chociażby
Ale godziny pracy takie same. Wfiści, nauczyciele muzyki itp tak samo.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ingrid80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-05, 20:46   #199
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

Cytat:
Napisane przez Trzepotka Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Oj myślenie to macie ciezkie, zadnych ironii, przenosni nie kapujecie wcale

-Żyj!- krzyknęła Miłość

Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi
Stary 2019-03-05, 20:55   #200
Konto usunięte

Cytat:
Standardowo się wymadrzasz , bo musisz udowadniac jaka to jesteś ponad wszystkimi

A swoimi postami tylko obrażacie nauczycieli, bo nagle wyszło,że za takie psie pieniądze robią ci gorszej kategorii

Akurat Tobie nie będę pisać co słyszałam, przecież i tak nie zrozumiesz, bo ja standardowo pisze tak,że pożal się Boże
Ooooczywiście. Zero argumentów i idiotycznie wycieczki personalne. Czego ja się spodziewałam...
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-05, 20:56   #201
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta
Stary 2019-03-05, 21:00   #202
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;86569031]Ooooczywiście. Zero argumentów i idiotycznie wycieczki personalne. Czego ja się spodziewałam... [/QUOTE]
Daruj sobie, bo jesteś nudna jak flaki

Ty za to masz argumenty na każdy temat,że hoho

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Cytat:
Treść usunięta
No fakt jak zwykle wybiórczo dziwnym trafem zacytowano akurat ten post

-Żyj!- krzyknęła Miłość

Stary 2019-03-05, 21:02   #203
Konto usunięte

Cytat:
Daruj sobie, bo jesteś nudna jak flaki

Ty za to masz argumenty na każdy temat,że hoho[COLOR="Silver"]
Tak, mam argumenty na każdy temat, w którym się wypowiadam. Problem w tym, że nie potrafisz się do żadnego odnieść i ignorujesz niewygodne pytania.
Stary 2019-03-05, 21:05   #204
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta
Stary 2019-03-05, 21:07   #205
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;86569073]Tak, mam argumenty na każdy temat, w którym się wypowiadam. Problem w tym, że nie potrafisz się do żadnego odnieść i ignorujesz niewygodne pytania.[/QUOTE]
Na każdy =Na żaden

Byle pokazać co to nie ja , podziękować

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Cytat:
Treść usunięta
A zgłoszono, no to sorry

Na wątku o nauczycielach donosy , czego wy ludzie tych dzieci nauczycie

Dziecinada

-Żyj!- krzyknęła Miłość

Stary 2019-03-05, 21:09   #206
Konto usunięte

Cytat:
Na każdy =Na żaden

To w takim razie wykaż błędy w moich argumentach. W tej chwili wyłącznie je olewasz albo piszesz nie na temat. Czekam cierpliwie.
Czekam także na twoje pomysły odnośnie skutecznego sposobu protestów nauczycieli, skoro jesteś pierwsza do krytykowania tego obecnego. Jeszcze nikt się nie raczył do tego odnieść.
Stary 2019-03-05, 21:28   #207
7ae4e73d4b096fedcc3cca3dacf09e293fa96405_68a3b071c8cd0
Konto usunięte

Cytat:
Na każdy =Na żaden

no ja nie chcę się wtrącać, ale jednak wypada brać udział w tych dyskusjach, w których ma się argumenty...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
7ae4e73d4b096fedcc3cca3dacf09e293fa96405_68a3b071c8cd0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-05, 21:28   #208
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta
Stary 2019-03-05, 21:38   #209
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

Jak można pomoc komukolwiek jak Polacy są tak podzieleni.

Z jednej strony wiem,że mają za mało, ale inni nie mają lepiej często.

Nie każdemu się też należy, bo za lekcje religii to bym złotówki nie dołożyła, bo sorry, ale co tam jest wygadywane, to mi wierzącej się w pale nie mieści.

-Żyj!- krzyknęła Miłość

Stary 2019-03-05, 21:43   #210
Konto usunięte

Cytat:
Nie każdemu się też należy, bo za lekcje religii to bym złotówki nie dołożyła, bo sorry, ale co tam jest wygadywane, to mi wierzącej się w pale nie mieści.
A twoje dzieci chodzą na religię?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości