![]() |
#1021 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: odchudzić się przed 40 ;) po 40 też ;)
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Miałam cichą nadzieję, że może dziś zobaczę z przodu "6", ale niestety nie tylko jej nie zobaczyłam, ale o 200gramów waga wzrosła. To franca jedna. Jednak według programów prognozy są obiecujące i dalej mam obietnicę, że idąc tym tokiem diety do Wielkanocy powinnam schudnąć nawet do 65kg...Mnie wystarczy waga diabelska ![]() To dwa tygodnie kiedy zaczęłam dietę i już tyci coś tam widać..Może bardziej płaski brzuch...zawsze coś. No a motywować się miałyśmy as Was nie ma i nie ma ![]()
![]() |
![]() |
#1022 |
Zakorzenienie
|
![]() Jak mi wlazła nadwyżka po pączkach tak siedzi ![]() Jutro mam nadzieję już jej nie zobaczyć. W mojej diecie mogę sobie zamienić nawet obiad z innego dnia.Kaloryczność jest bardzo podobna i nie ma problemu.
![]() |
#1023 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szczerze...jak bazuję głównie na kaszach i warzywach oraz drobiu,a mam możliwość zamiany warzyw wg upodobania,to też wychodzi w efekcie końcowym ,że obiad mogę podmienić z innego dnia,ale wolę zbytnio nie kombinować...by zachować chociaż raz w tygodniu obiad z rybą i ziemniaki,dla odmiany.... No i zważyłam się... ![]() ![]()
Narzekanie nie spali kalorii...ćwiczenia i dieta tak ![]() Edytowane przez barbra66 Czas edycji: 2019-03-04 o 14:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1024 |
Zadomowienie
|
A u mnie wczoraj bylo 71.3 a dzisiaj jakas masakra... 72.1
![]() ![]() Od dzisiaj wracam na dobre tory.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1025 |
Zakorzenienie
|
Brawo za spadki dla wszystkich, Asiu- może to chwilowy wzrost, pewnie szybko zleci
![]() U mnie jako tako.Na razie nie ma się czym chwalić . Miłego dnia ![]()
![]() |
#1026 |
Zadomowienie
|
Milenko taka mam nadzieje.... zobacze jutro
Nie przychodza mi powiadomienia.... cos apka ma focha chyba ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1027 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Miało dziś padać i co? I piękne słoneczko a ja w pracy...buuuuuu Za mało mam ruchu, więc nie dziw, że nie ma w odchudzaniu jakiegoś WoW.... Cytat:
Cytat:
![]() Nie powinnam zapeszać, ale dziś waga pokazała wreszcie szósteczkę z przodu! ![]() ![]() Trwam w diecie, więc powinnam podołać. Z aplikacją yazio to przyjemność i bardziej zabawa niż katorga i wyrzeczenia. ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() Każdy wynik cieszy. U mnie też nie bywa do końca wzorcowo, kombinuję z tymi posiłkami, czasem coś dodam od siebie, nie patrzę na tabelę zamienników aż tak skrupulatnie. No i %%% w niewielkich ilościach, ale zawsze jednak, czasem wpadają... Na mojej diecie zaczęłam jeść sporo chleba i te kolorowe, pełne urozmaiconych produktów i zieleniny kanapki poprawiają mi humor i wynagradzają wyrzeczenia wynikające z bycia na diecie redukcyjnej. A chleba zjadam sporo. Dziennie wychodzi 6 kromek..Szok, że zajadam się nimi bezkarnie i chudnę. To dla mnie nowość, bo zawsze cięłam węgle do bólu a na świeżo pieczony chleb patrzyłam z utęsknieniem, albo zjadałam w poczuciu winy, że źle robię. Super jest ![]()
Edytowane przez LyraBea Czas edycji: 2019-03-04 o 15:09 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1028 | ||||
Wtajemniczenie
|
[QUOTE]
Cytat:
![]() Ja wczorajszej doby wlałam w siebie 3,5 litra płynów...to pączki wypłukane na maxa.... ![]() [/COLOR] ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1029 |
Zadomowienie
|
Basiu no wlasnie nie w ramach diety.... wody normalnie pije 2l, jakas kawa i herbata wpada.... wiec tu jest ok ale wczoraj nie wypalilo
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1030 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
Diety dzień 16ty. Waga drugi dzień pod rząd poniżej 70kg ![]() ![]() Menu na dziś: I śniadanie (10.00) 2 kromki chleba z fetą sałatą, filetem drobiowym z kurczaka, pomidorem, papryką, szczypiorkiem + jajo na miękko II śniadanie (12.30) sałatka (rukola, rzymska, papryka, filet z kurczaka, twaróg chudy, feta, przyprawy, łyżeczka oliwy ziołowej)+ jedna kromka chleba przekąska (15.00) jogurt naturalny 200g + banan, prażone płatki owsiane, słonecznik, chia+ łyżka powideł śliwkowych obiad (18.00) gulasz z 120g piersi z indyka z cebulą, papryką, kiszonym ogórkiem+50g (ważąc suchą) kaszy gryczanej kolacja (21.00) kromka chleba z makrelą wędzoną i zieleniną Tak się jada żeby chuść ![]() Doszłam do takiej wprawy w przygotowywaniu jedzenia, że dzień wcześneij po pracy pichcę dania obiadowe, rano z wagą przygotowuję pozostałe posiłki zapisując na kartce dokładną wagę każdego z produktu a w pracy, w czasie wolnym wrzucam całodniowe menu do yazio i tym samym z góry wiem, ile kalorii przyjmę danego dnia. Grzeszki jak wpadają, to oczywiście dorzucam, ale nie wpadają ![]() Gdy mi wykres pokazuje na czerwono, że przekroczyłam 1400kcal, motywuję się i "biegam z komórką" w pracy, by krokami i ruchem aktywnym "zbić" kreskę do żółtej, która wskazuje, ile kalorii spaliłam aktywnie. Ot taki motywator. Na mnie to działa ![]() Wczoraj wypiłam w sumie 4 litry wody . W pracy to norma, bo 30% wilgotności...Bez wody się nie da A co u Was?
Edytowane przez LyraBea Czas edycji: 2019-03-05 o 11:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1032 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#1033 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() A ja teraz wcale..no nie mogę i juz
![]() |
#1034 | |||
Wtajemniczenie
|
Ahoj...
![]() Ja pozwoliłam sobie dzisiaj na spory kawałek białej czekolady z orzechami (na zakończenie karnawału) ,którą dostałam przy okazji odwiedzin znajomej.... ale już post będę chciała przeżyć bardziej wzorowo/bezsłodyczowo ... ![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
![]() Ty to masz pojemność pęcherza chyba wielką?? ![]() Gdzieś czytałam ,że w drugą stronę też nie trzeba przesadzać,ale pamiętam,że Ty zawsze sporo płynów przyjmowałaś....ja jak wypiję w granicy 3,5-4 litra wszystkiego to już max.... Menu mam podobne....na takim jedzonku nie trzeba chodzić głodnym,staram się 4 kromek chleba nie przekraczać a kaszy mam limit obiadowy też 50g.Reszta :białko,warzywa,owoce.... pięknie jest widzieć w domku stale kosze wypełniowne warzywami i owocami,niestety przed dietą tego nawyku nie miałam...a szkoda ![]() ![]() W ramach sportu zaliczyłam spacerek z koteczką,troche wieje,to gnała do domku narzucając mi tempo....jutro z psiapsiółką odkrywamy nowy klub fitnessowy ![]() Tyle u mnie....a i do fryzjerki wreszcie się umówiłam .... ![]() ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
![]() Czasem sięgnę do kanapki po salami ,ale sporadycznie bardzo ... ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- p.s. jeszcze pytanie spoza diety.... dla miłośniczek futrzaków...używałyście takowych kulek do prania ? bo właśnie zamówiłam i jestem ciekawa,czy się sprawdzają ?https://www.bonami.pl/p/kulki-do-usu...RoCzhQQAvD_BwE ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
![]()
Narzekanie nie spali kalorii...ćwiczenia i dieta tak ![]() Edytowane przez barbra66 Czas edycji: 2019-03-05 o 13:54 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1035 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupiłam te kulki w Auchan kiedyś. Nie sprawdziły się u mnie. Ubrania czarne mam masakryczne od kiedy zawitała u mnie Zuzia. Ona puszcze mocno sierść, jest trikolorką, więc każdy kolor futra mam na ciuchach. Mimo specjalnego programu w pralce pupil... Nie jestem w stanie doczyścić z kłaków ubrań :/
![]() |
![]() |
#1036 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do kulek...no nic,zamówiłam to wypróbuję... ![]() Koteczkę wyczesuję najtańszą rękawicą ...coś jak ta https://najutro24.pl/Rekawica-do-cze...7sQAvD_BwE...i fajnie się sprawdza,ale ona lubi ocierać się o nogawki,zatem zawsze coś mi na spodniach też zostaje... ![]() Ale już bez niej bym miała strasznie smutne mieszkanko,zatem dajemy radę z kłaczkami.... A apropo,był jeszcze Laki (czarny kocurek)... już go nie masz ??
Narzekanie nie spali kalorii...ćwiczenia i dieta tak ![]() Edytowane przez barbra66 Czas edycji: 2019-03-05 o 14:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1037 |
Zakorzenienie
|
Barbra- mi też i drób i ryby na diecie służą ale co z tego jak mam odruch wymiotny..Jedynie salami na pizzy uwielbiam a mięso wyłącznie (np kotleta drobiowego lub mielonego) u mamy ale niewiele ma to wspólnego z dietą
![]() U mnie w pracy mega paskudne powietrze.Rano zaczynam dzień od kawy z mlekiem i ksylitolem lub erytrolem.Potem przed śniadaniem piję dzbanuszek morwy.Prócz tego dzbanuszek herbaty zielonej lub czerwonej choć średnio lubię ale dodaję odrobinę cytryny i idzie wypić.A woda to w pracy ok 1,5 wypijam a ponadto w domu.Ze 2 litry wlewam czystej w siebie ![]() ![]() Coś grzeszycie w ostatki? Ja nie bo nawet nie mam nic słodkiego lub tłustego w domu ![]()
![]() |
#1038 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Muszę wyskoczyć jutro po moje litrowe butelki z wodą,bo są poręczne do trzymania...i z gwinta wtedy lepiej mi woda wchodzi.... dzisiaj więcej herbaty ciepłej popijam,bo do kanapek mam surową cebulę i jakoś ciepłe napoje lepiej mi wchodzą po nich....
Narzekanie nie spali kalorii...ćwiczenia i dieta tak ![]() Edytowane przez barbra66 Czas edycji: 2019-03-05 o 16:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1039 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie po godzinnej drzemce po południu przypływ sił, bo byłam jak z krzyża zdjęta i umyłam od wewnątrz okna w pokoju, zrobiłam czystkę w biustonoszach ,majtkach i szalikach- większość staników wyrzucając (jak mogłam mieć kiedyś tak fajnie mniej pod cyckami w obwodzie to nie wiem!) Oraz upiekłam chleb, pachnie w całym domu. A teraz idę spać bo za 5,5 godziny pobudka.Miłej nocki ![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1040 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
U mnie po staremu. Waga 3 dzień z rzędu poniżej 70kg, ale to jeszcze nie powód do euforii zwłaszcza, że w sobotę szykuje mi się imprezka imieninowa. Zaprosiłam na różne rodzaje pizz. Mam nadzieję, że nie popłynę , a jeśli coś skosztuję, to spalę wszystko przy ich przygotowywaniu. Jakieś 11 pizz mam w planach zrobić ![]() menu na dziś: I śniadanie 2 kromki chleba z serem i zieleniną II śniadanie 1 kromka chleba z zieleniną + wieśniak Przekąska jogurt z jabłkiem, ziarnami i miodem Obiad 3 naleśniczki z twarogiem i dżemem Kolacja 2 kromki chleba z makrelą i zieleniną ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
![]() Rozważałam żeby saturator do wody kupić, żeby nie produkować horrendalnej ilości odpadów w postaci butelek plastikowych, ale niestety nie opłaca się. Drogi taki interes. Poszłabym z torbami i na naboje bym nie zarobiła Cytat:
Edytowane przez LyraBea Czas edycji: 2019-03-06 o 11:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1041 |
Rozeznanie
|
Ja wczorajsze ostatki spędziłam z koleżankami z byłej pracy. Poszłyśmy na pizzę, pyszna była ale nie chce wiedzieć ile kalorii wciagnelam... Na pewno to się odbije na wadze ale cóż, warto było. Brakowało mi takiego babskiego spotkania . W nowej pracy też są fajne dziewczyny ale jeszcze nie wiadomo na co kogo stać, nie można się tak całkiem wyluzować, wiecie o co chodzi???
Chyba muszę się wziąć za siebie na poważnie bo widzę że wy idziecie jak burza, super, gratuluje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1042 |
Zakorzenienie
|
![]() Pizza rządzi ![]() Ja wczoraj pożarłam dwa duże kawałki i dzisiaj waga mi się odwdzięczyła
![]() |
#1043 |
Zakorzenienie
|
Milenko wszystkiego najlepszego
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1045 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Witajcie Dziewczęta....
![]() U mnie wczoraj wzorcowo,jak przystało na środę popielcową .... 3 posiłki....sporo wody,herbatka,gorzka kawka,pół szklanki mleka... Waga zatem dzisiaj przychylna,po ostatkach.... ![]() Mam postanowienie w poście ... nie wydać ani złotówki na słodycze ![]() Cytat:
![]() Ja kocham..... cacao ![]() Co do obwodu pod biustem....też mi się niestety powiększył...ale mam dobre jakościowo staniki,dlatego nie zdecydowałam się na ich wyrzucenie jeszcze ![]() ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- [QUOTE] Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Zapasik zrobiony....lubię je zabierać na fitness,bo akurat taka litrowa mi schodzi .... Wczoraj z psiapsiółką zaliczyłysmy nowy klub....ale trochę ciasny,nie ma tam mojego sprzętu,zatem jedynie dla jej towarzystwa tam jeszcze zaglądnę...a "mój "w drodze na zakupy będę sama nawiedzała ... do południa są luzy ... Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Cytat:
![]() Stylowa.... po Twoich fotkach w ogóle nie widać,że masz problem z nadprogramowymi kilogramami ![]() ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- Milennka... pięknej codzienności..... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Narzekanie nie spali kalorii...ćwiczenia i dieta tak ![]() Edytowane przez barbra66 Czas edycji: 2019-03-07 o 07:34 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1046 |
Rozeznanie
|
Barbra i bardzo się cieszę że nie widać... Może gruba nie jestem ale parę kilo nadwyżki jest które mi przeszkadza...
To fakt, bezrobocie nam teraz nie grozi ale znaleźć fajny oddział , fajne dziewczyny i szefowa też nie jest takie proste... |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1048 |
Zadomowienie
|
Dobry )
Stylowa mam to samo... wszyscy mowia ze nie widac kg po mnie i z czego ja sie chce odchudzac ale mnie one przeszkadzaja... stawy sie buntuja, kregoslup lupia a wczoraj kolano zastrajkowalo... na szczescie dzisiaj juz ok ale mnie wystraszylo... Waga franca po 3dniach delikatnie ruszyla... 71.5 pokazala wiec juz lepiej Milenka najlepszego ![]() Basia co ty za wode litrowa kupujesz? Nie widzialam u siebie takiej...chyba ![]() Milego dnia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1049 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Asiu, Basia chyba w Lidlu takie litrowe kupuje U mnie niestety widać wagę...
![]() |
![]() |
#1050 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Litrową wodę kupuję w Lidlu,Carrefourze,Piotrze i Pawle...bo te najczęściej odwiedzam (w Biedronce nie widziałam)...dla mnie są poręczne,bo akurat mieszczą mi się w torebce podręcznej i kuferku do pracy .W PiP ostatnio kupiłam litrową Primaverę ma fajny kształt,z kolei lubię ją na fitness,bo ma wgłębienie i nawet na bieżni mogę ją popijać (nie wypada z ręki ).... a w domku parzę dzbanek przegotowanej z cytryną i imbirem,na ciepło mi najlepiej wchodzi ![]() Koleżanki mówią,że powinnam łatwo gubić,bo z brzucha najłatwiej... ![]() Mówią to te co mają budowę gruszki ![]() ![]() A trener mi powtarzał,że z brzucha bez diety trudno się chudnie.... Tak czy siak....trwam...moi znajomi też poszczą w poście (nawet Ci co nie mają z czego chudnąć),to nie będę miała zbytnio pokus w towarzystwie do słodyczowania....zatem do Wielkanocy dietowanie powinno iść pomyślnie.... Zatem Dziewczynki,dla zdrowia,lepszego samopoczucia,ładnych figurek...wspierajmy się wzajemnie .... ![]() ![]() ![]() U mnie dzisiaj menu z diety... obiadek mam pyszny :kasza jęczmienna z kurczakiem i warzywami z włoszczyzny,do tego garstka suszonych pomidorów z czosnkiem ![]() Nabyłam w Lidlu różne mieszanki Trendy Lunch .... na nich głównie z obiadkami bedę bazowała ![]() Niestety trochę kaszel i katar mi dokucza,a już cieszyłam się ,że zima bez większych infekcji....może się nie rozwinie ![]() Asia...a Ty chyba sporo czasu w aucie siedzisz?...zauważyłąm ostatnio,że jak jadę 2 godziny w trasie,to cierpnie mi prawa noga....niestety kręgosłup nie lubi takiej pozycji ....
Narzekanie nie spali kalorii...ćwiczenia i dieta tak ![]() Edytowane przez barbra66 Czas edycji: 2019-03-07 o 10:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.