|
|
#301 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Co sądzicie o Roksie?
Cytat:
Parę dni temu padały tutaj stwierdzenia, że jeśli ktoś się brzydzi prostytucją, to ma ohydne poglądy i nie zasługuje na szacunek. |
|
|
|
|
|
#302 |
|
Raczkowanie
|
Załóżmy że ma, znasz partnera, wiesz że nie dopuściłby sie głupoty teraz ale jednak w przeszłości coś sprawiło że sie tego dopuscił ale nie chce o tym gadac bo go to przerasta? Wiążesz sie z ułożonym facetem z przeszłoscia, kochasz go, wszystko jest ok ale wychodzi na jaw ze był u prostytutki. Nalezy za to człowieka od razu skreslac? Wolalabys zrozumiec co sprawiło ze tam poszedł czy zostawic?
Edytowane przez GK1991 Czas edycji: 2019-03-06 o 16:37 |
|
|
|
|
#303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Menu" prostytutek zawiera dużo opcji poza kilkuminutowym numerkiem Mogą też odgrywać różne role jeśli klient ma jakiś fetysz, albo towarzyszyć mu na imprezie po której dopiero będzie seks.Jest różnica między brzydzeniem się prostytuCJĄ a prostytuTKĄ. To pierwsze - spoko, rozumiem. To drugie - ohyda.
Dopiero w samym środku zimy przekonałem się, że noszę w sobie niepokonane lato. https://www.youtube.com/watch?v=oHgCXhY6kZ0 Edytowane przez ruda_beksa Czas edycji: 2019-03-06 o 16:37 |
|
|
|
|
|
#304 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#305 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli nie rozumiesz brzydzenia się ZAWODEM a CZŁOWIEKIEM, to krzyż na drogę, kolego. Współczuję.
|
|
#306 |
|
BAN stały
|
Akurat w przypadku prostytucji jest, to spójne, jeśli ktoś mówi, że brzydzi się sprzedawaniem intymności, to oznacza to, że taki sam ma stosunek do osób, która to robią.
Edytowane przez MATRIX266 Czas edycji: 2019-03-06 o 16:51 |
|
|
|
|
#307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brzydzę się podcieraniem tyłka, nie brzydzę się osobami które podcierają tyłki. Prościej się nie da.
|
|
|
#308 |
|
Konto usunięte
|
Pytanie do osób które uważają ze prostytucja powinna być w pełni legalna: czy w takim razie handel swoimi organami też powinnien być legalny?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#309 |
|
BAN stały
|
Porównania do zwykłych zawodów nie zdają egzaminu tutaj już od dłuższego czasu.Prostytutka sprzedaje swoje ciało i intymność w naszej kulturze to sprawa delikatna i prywatna i nie przeznaczona do targu jak inne rzeczy.
|
|
|
|
|
#310 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Masz dziwny sposob wnioskowania
|
|
|
|
#311 | |
|
Tęczowa Jaszczurka
|
Cytat:
No tak, tak w naszej kulturze jest. Ale czy to znaczy, że tak powinno być? Parę lat temu czarni uważani byli za gorszych od białych. Czy to oznaczało, ze tak powinno być? |
|
|
|
|
|
#312 | |
|
Raczkowanie
|
[1=f4dc90dff2e2b615c19266a 8122ebdaa1aaf3285_639bb50 290b9a;86571634]Pytanie do osób które uważają ze prostytucja powinna być w pełni legalna: czy w takim razie handel swoimi organami też powinnien być legalny?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Nikogo nie powinno obchodzic co ze swoim ciałem robię. A tatuowanie? A ekstremalny pearcing? Możesz podpisać zgode na przekazanie swoich organów po śmierci, możesz oddać krew, możesz oddać swój wianuszek za grubą kasę. Możesz też wybrać takie formy zarobku w których Twoje ciało będzie dawało Ci korzysci finansowe. Nigdy nie zastanwaiałem sie nad legalną prostytucją ale z logicznego punktu widzenia jest to korzystne. Masz statystyki, masz podatki z tego, jest wieksze bezpieczenstwo i swiadomosc seksualna. Tego nie zatrzymasz, a lepiej to kontrolowac niz pozwolic zyc własnym zyciem w podziemiach. Polecam zapoznać sie jak to wygląda w krajach gdzie prostytucja nie jest nielegalna i porównać. Cytat:
Edytowane przez GK1991 Czas edycji: 2019-03-06 o 17:08 |
|
|
|
|
|
#313 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale kasjerka czy dentysta jednak sprzedaja swoja prace fizyczna lub tez wiedze w przypadku dentysty. Tutaj jest to uprzedmiotowienie w scislym tego slowa znaczeniu, sprzedajesz cialo jako obiekt fizyczny, jezeli mowimy o samym seksie, a nie jakichs innych uslugach okoloseksualnych + seks to nie jest dla mnie to samo co kasowanie soku przy kasie, ma dla mnie zwiazek z emocjami (nawet w przypadku seksu ze slabo znana osoba), wiec to dzialanie wbrew sobie jest bardziej dosadne, bo uwzglednia moja osobowosc, emocje, a nie tylko warstwe fizyczna.
|
|
|
|
#314 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale dając przykład ze strony klienta decydujesz sie na taki akt to niestety nie ma to nic wspolnego z emocjami. Zwykła fizycznosc z naiwnym poszukiwaniem namiastki czułości, i bliskości. I chyba to ostatnie, ta namiastka własnie skłania człowieka do tego czynu. Tam gdzie jest popyt jest i podaż. Kobiety oferują seks za pieniądze których potrzebują a samotnych facetów którzy szukaja bliskości nie brakuje. Edytowane przez GK1991 Czas edycji: 2019-03-06 o 17:32 |
|
|
|
|
|
#315 |
|
Konto usunięte
|
[1=f4dc90dff2e2b615c19266a 8122ebdaa1aaf3285_639bb50 290b9a;86571634]Pytanie do osób które uważają ze prostytucja powinna być w pełni legalna: czy w takim razie handel swoimi organami też powinnien być legalny?
[/QUOTE] Tak. |
|
|
|
|
#316 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Już pisałem na kamerkach. Ciężko aby taka pani na magazynie palety ciągnęła wagina, wiec wykonuje te czynności rękoma. Prostytutka ma inne z racji zawodu czynności fizyczne do wykonania. Wiec czemu prostytutka się uprzedmiotawia a pani magazynier nie? I żadna prostytutka (a przynamniej taka do jakiej by chcieli chodzić faceci) nie wykonuje TYLKO mechanicznego bezemocjonalnego (bez udawania) seksu. Wiec nie rozumiem czemu chcesz oceniać uprzedmiotowienie się tylko w jednym wycinku pracy prostytutki. Mam zacząć oceniać prace nauczycielek tylko w postaci ich wycinka kiedy piją kawki? |
|
|
|
|
|
#317 | ||
|
Tęczowa Jaszczurka
|
Cytat:
Więc ostatecznie chodzi o dotyk. To teraz spójrzmy na takie porównanie: prostytutka, która ręką doprowadza klienta do orgazmu, kontra masażystka, która ręką doprowadza klienta do relaksu. Czy dalej uważasz to pierwsze za uprzedmiotowienie, za sprzedawanie ciała? Cytat:
(żeby nie było, ja tu nie próbuję cię przekonać, że nie masz racji. Raczej z ciekawości chcę zachęcić cię do wglądu w podstawę własnej opinii) |
||
|
|
|
|
#318 |
|
Zakorzenienie
|
[/QUOTE] Przepraszam, ale to już jest wyższy poziom absurdu i demagogii. Sprzedaż organów, w przeciwieństwie do prostytucji, prowadzi do namacalnego, stałego i nieodwracalnego uszczerbku na funkcjonowaniu organizmu, więc porównanie jest, delikatne rzecz ujmując, lekko dziwne. Natomiast sprzedaż odnawialnych zasobów ciała - jajeczek, spermy, krwi i plazmy - powinna być legalna. Nieodwracalna sprzedaż KAWAŁKÓW ciała troszkę jednak różni się sprzedawaniem DOSTĘPU do ciała, mimo że to ciało i to ciało.
|
|
#319 | |
|
BAN stały
|
Co sądzicie o Roksie?
Cytat:
Chyba lepiej jak legalnie sprzedam swoją nerkę jakiemuś chętnemu niż gdzieś w zagrzybionej piwnicy u jakiegoś konowała pracującego dla mafii specjalizującej się w handlu narządami Edytowane przez edan84 Czas edycji: 2019-03-06 o 17:36 |
|
|
|
|
|
#320 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#321 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#322 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#323 |
|
Raczkowanie
|
No dobra, a klientela? O tym chyba ten temat jest, prawda?
11 stron wałkowania słuszności wykonywania zawodu i pobierania za to opłat ale co z głównym wątkiem? Samotny facet korzysta z usługi bo nie ma innej opcji, nie wiem, niepełnosprawny, choroba emocjonalna, mieszka za granica. Nieakceptowalne? Mowie o przypadkach gdzie prawda wychodzi pozniej na jaw... |
|
|
|
|
#324 | |
|
BAN stały
|
Bo to jest ważna kwestia i różnica.
---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Cytat:
Wiele osób sobie dobiera partnerki według swoich upodobań tak jak przyjaciół, ja z panią z agencji towarzyskiej bym się nie zaprzyjaźnił. |
|
|
|
|
|
#325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tego wyobraź sobie koszt tego typu "wyprzedaży" jeśli chodzi o obciążenie publicznej opieki zdrowia.
|
|
|
#326 | |
|
Tęczowa Jaszczurka
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#327 |
|
Raczkowanie
|
Czyli jeśli masz znajomego który jest niepełnosprawny, ma obniżona samoocenę czy problemy nerwicowe, albo mieszkał za granicą, dowiadujesz się że ten znajomy skorzystał z usługi to przestałby być twoim znajomym? Tak mam to rozumieć, prawda?
|
|
|
|
|
#328 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Dlatego służba zdrowia winna być prywatna |
|
|
|
|
|
#329 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#330 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Człowiek się zmienia a przeszłości nie zmienisz. Jak partnerka dociekliwa to ta przeszłość rozgrzebie i tak, i te dalsze konsekwencje mnie martwią. Edytowane przez GK1991 Czas edycji: 2019-03-06 o 18:22 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:10.

Mogą też odgrywać różne role jeśli klient ma jakiś fetysz, albo towarzyszyć mu na imprezie po której dopiero będzie seks.