Co sądzicie o Roksie? - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2019-03-06, 16:30   #301
MATRIX266
BAN stały

Dot.: Co sądzicie o Roksie?

Cytat:
Napisane przez patrycjapatib Pokaż wiadomość
Ale wiesz, ze posiadanie jakiejs przeszlosci seksualnej nie oznacza od razu kontaktow z prostytutkami?

Dlatego wyraznie napisalam, ze zalezy to od tego jakie teraz ma do tego podejscie, nie wiem z jakiego powodu zalozylas inaczej
Odnosząc się do twojego posta wcześnie, to nie wiem czy tak możemy się lubić mimo, że mamy odmienne zdania.

Parę dni temu padały tutaj stwierdzenia, że jeśli ktoś się brzydzi prostytucją, to ma ohydne poglądy i nie zasługuje na szacunek.
MATRIX266 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-06, 16:32   #302
GK1991
Raczkowanie

Cytat:
Ale wiesz, ze posiadanie jakiejs przeszlosci seksualnej nie oznacza od razu kontaktow z prostytutkami?
Załóżmy że ma, znasz partnera, wiesz że nie dopuściłby sie głupoty teraz ale jednak w przeszłości coś sprawiło że sie tego dopuscił ale nie chce o tym gadac bo go to przerasta? Wiążesz sie z ułożonym facetem z przeszłoscia, kochasz go, wszystko jest ok ale wychodzi na jaw ze był u prostytutki. Nalezy za to człowieka od razu skreslac? Wolalabys zrozumiec co sprawiło ze tam poszedł czy zostawic?

Edytowane przez GK1991
Czas edycji: 2019-03-06 o 16:37
GK1991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-06, 16:36   #303
ruda_beksa
Zakorzenienie

Cytat:

No, ok, jakies tam ma. Ale dalej - znowu podkresle, ze to nie jest naukowo potwierdzone - z wywiadow jakie widzialam, to takie spotkanie z klientem, to zazwyczaj kilkuminutowy seks, zadne wielkie przezycie, wiec tez nie wymaga to jakiegos planu, finezji, a jedynie ogranicza sie do prostych czynnosci. W tym do samego stosunku. Umowmy sie, ze nie jest to skomplikowane. Tez nie widze tu jakichs wyjatkowych umiejetnosci aktorskich na taki skecz. Wiec nie przypomina to zwyklego stosunku miedzy 2 ludzi z ich checi, facet jest skupiony na sobie, na szybkim seksie, prostytutka sluzy glownie jako przedmiot.
To też zależy od rodzaju usługi. Bo np. jedną ze sprzedawanych usług jest tzw. "girlfriend experience", GFE - udawanie partnerki. To droższa zabawa od szybkiego bara-bara i zwykle z bardziej "ekskluzywną" prostytutką. Wtedy np. klient umawia się z prostytutką na kolację czy imprezę, ona mu normalnie towarzyszy, rozmawia, śmieją się razem, ona słucha jego problemów. A sam akt GFE ma wyglądać na bardziej zbliżony do seksu w związku, z przytulaniem, droczeniem się, nawet z pocałunkami.
"Menu" prostytutek zawiera dużo opcji poza kilkuminutowym numerkiem Mogą też odgrywać różne role jeśli klient ma jakiś fetysz, albo towarzyszyć mu na imprezie po której dopiero będzie seks.

Cytat:
Napisane przez MATRIX266 Pokaż wiadomość
Odnosząc się do twojego posta wcześnie, to nie wiem czy tak możemy się lubić mimo, że mamy odmienne zdania.

Parę dni temu padały tutaj stwierdzenia, że jeśli ktoś się brzydzi prostytucją, to ma ohydne poglądy i nie zasługuje na szacunek.
Jest różnica między brzydzeniem się prostytuCJĄ a prostytuTKĄ. To pierwsze - spoko, rozumiem. To drugie - ohyda.

https://www.youtube.com/watch?v=oHgCXhY6kZ0

Edytowane przez ruda_beksa
Czas edycji: 2019-03-06 o 16:37
ruda_beksa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-06, 16:44   #304
MATRIX266
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ruda_beksa Pokaż wiadomość
To też zależy od rodzaju usługi. Bo np. jedną ze sprzedawanych usług jest tzw. "girlfriend experience", GFE - udawanie partnerki. To droższa zabawa od szybkiego bara-bara i zwykle z bardziej "ekskluzywną" prostytutką. Wtedy np. klient umawia się z prostytutką na kolację czy imprezę, ona mu normalnie towarzyszy, rozmawia, śmieją się razem, ona słucha jego problemów. A sam akt GFE ma wyglądać na bardziej zbliżony do seksu w związku, z przytulaniem, droczeniem się, nawet z pocałunkami.
"Menu" prostytutek zawiera dużo opcji poza kilkuminutowym numerkiem Mogą też odgrywać różne role jeśli klient ma jakiś fetysz, albo towarzyszyć mu na imprezie po której dopiero będzie seks.

Jest różnica między brzydzeniem się prostytuCJĄ a prostytuTKĄ. To pierwsze - spoko, rozumiem. To drugie - ohyda.
Jaka jest różnica.?
Stary 2019-03-06, 16:45   #305
ruda_beksa
Zakorzenienie

Cytat:
Jaka jest różnica.?
Jeśli nie rozumiesz brzydzenia się ZAWODEM a CZŁOWIEKIEM, to krzyż na drogę, kolego. Współczuję.

Stary 2019-03-06, 16:50   #306
MATRIX266
BAN stały

Cytat:
Jeśli nie rozumiesz brzydzenia się ZAWODEM a CZŁOWIEKIEM, to krzyż na drogę, kolego. Współczuję.
Akurat w przypadku prostytucji jest, to spójne, jeśli ktoś mówi, że brzydzi się sprzedawaniem intymności, to oznacza to, że taki sam ma stosunek do osób, która to robią.

Edytowane przez MATRIX266
Czas edycji: 2019-03-06 o 16:51
Stary 2019-03-06, 16:52   #307
ruda_beksa
Zakorzenienie

Cytat:
Akurat w przypadku prostytucji jest, to spójne, jeśli ktoś mówi, że brzydzi się sprzedawaniem intymności, to oznacza to, że taki sam ma stosunek do osób, która to robią.
Bynajmniej nie jest.

Brzydzę się podcieraniem tyłka, nie brzydzę się osobami które podcierają tyłki. Prościej się nie da.

Stary 2019-03-06, 16:58   #308
f4dc90dff2e2b615c19266a8122ebdaa1aaf3285_639bb50290b9a
Konto usunięte

Pytanie do osób które uważają ze prostytucja powinna być w pełni legalna: czy w takim razie handel swoimi organami też powinnien być legalny?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
f4dc90dff2e2b615c19266a8122ebdaa1aaf3285_639bb50290b9a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-06, 16:58   #309
MATRIX266
BAN stały

Cytat:
Bynajmniej nie jest.

Brzydzę się podcieraniem tyłka, nie brzydzę się osobami które podcierają tyłki. Prościej się nie da.
Porównania do zwykłych zawodów nie zdają egzaminu tutaj już od dłuższego czasu.Prostytutka sprzedaje swoje ciało i intymność w naszej kulturze to sprawa delikatna i prywatna i nie przeznaczona do targu jak inne rzeczy.
Stary 2019-03-06, 17:04   #310
patrycjapatib
Wtajemniczenie

Cytat:

Jak nie chcesz mnie lubic za to co ktos napisal w tym watku, to Ci przeciez nie zabronie

Cytat:
Napisane przez GK1991 Pokaż wiadomość
Załóżmy że ma, znasz partnera, wiesz że nie dopuściłby sie głupoty teraz ale jednak w przeszłości coś sprawiło że sie tego dopuscił ale nie chce o tym gadac bo go to przerasta? Wiążesz sie z ułożonym facetem z przeszłoscia, kochasz go, wszystko jest ok ale wychodzi na jaw ze był u prostytutki. Nalezy za to człowieka od razu skreslac? Wolalabys zrozumiec co sprawiło ze tam poszedł czy zostawic?
Po raz chyba trzeci pisze, ze to zalezy od tego jaki teraz ma do tego stosunek, wiecej nie powtorze, moge Ci nagrac jak to mowie i zgrac na plyte i wyslac

Cytat:
Masz racje, nie wiedzialam o tym, a nie skojarzylam, ze np. sponsoring rowniez zalicza sie do prostytucji. Pomylilam sie, mowilam o takiej stereotypowej prostytucji

Cytat:
Masz dziwny sposob wnioskowania
Stary 2019-03-06, 17:05   #311
Caudofemoralis
Tęczowa Jaszczurka

Cytat:
Udostepnienie swoich czesci ciala w zestawieniu z brakiem zaoferowania nic wiecej tak naprawde + sprzedanie swojej intymnosci wbrew sobie dla pieniedzy. Dla mnie jest to naruszenie godnosci, bo uprzedmiatawia czlowieka, postepuje wbrew sobie.
Podejrzewam, że pracownik domu starców podcierający staruszce tyłek też robi to wbrew sobie, że powstrzymuje obrzydzenie. Czy to też jest upodlenie? Wiele zawodów uprzedmiotawia. Kasjerka jest robotem przesuwającym towary przez skaner, podającym cenę i wydającym resztę. Są robotnicy pracujący przy taśmie, jeszcze bardziej robotyczni. Nawet gdy idziesz do dentysty, równie dobrze jego pracę mógłby wykonywać robot—jego człowieczeństwo nie gra żadnej roli w waszej interakcji. Więc dlaczego prostytutka uprzedmiotawia się bardziej i traci godność?

Cytat:
Porównania do zwykłych zawodów nie zdają egzaminu tutaj już od dłuższego czasu.Prostytutka sprzedaje swoje ciało i intymność w naszej kulturze to sprawa delikatna i prywatna i nie przeznaczona do targu jak inne rzeczy.
No tak, tak w naszej kulturze jest. Ale czy to znaczy, że tak powinno być? Parę lat temu czarni uważani byli za gorszych od białych. Czy to oznaczało, ze tak powinno być?
Caudofemoralis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-06, 17:05   #312
GK1991
Raczkowanie

[1=f4dc90dff2e2b615c19266a 8122ebdaa1aaf3285_639bb50 290b9a;86571634]Pytanie do osób które uważają ze prostytucja powinna być w pełni legalna: czy w takim razie handel swoimi organami też powinnien być legalny?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Nikogo nie powinno obchodzic co ze swoim ciałem robię. A tatuowanie? A ekstremalny pearcing? Możesz podpisać zgode na przekazanie swoich organów po śmierci, możesz oddać krew, możesz oddać swój wianuszek za grubą kasę.

Możesz też wybrać takie formy zarobku w których Twoje ciało będzie dawało Ci korzysci finansowe.

Nigdy nie zastanwaiałem sie nad legalną prostytucją ale z logicznego punktu widzenia jest to korzystne.
Masz statystyki, masz podatki z tego, jest wieksze bezpieczenstwo i swiadomosc seksualna. Tego nie zatrzymasz, a lepiej to kontrolowac niz pozwolic zyc własnym zyciem w podziemiach.
Polecam zapoznać sie jak to wygląda w krajach gdzie prostytucja nie jest nielegalna i porównać.

Cytat:
Po raz chyba trzeci pisze, ze to zalezy od tego jaki teraz ma do tego stosunek, wiecej nie powtorze, moge Ci nagrac jak to mowie i zgrac na plyte i wyslac
Dzięki za odpowiedź, dotarło

Edytowane przez GK1991
Czas edycji: 2019-03-06 o 17:08
Stary 2019-03-06, 17:13   #313
patrycjapatib
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Caudofemoralis Pokaż wiadomość
Podejrzewam, że pracownik domu starców podcierający staruszce tyłek też robi to wbrew sobie, że powstrzymuje obrzydzenie. Czy to też jest upodlenie? Wiele zawodów uprzedmiotawia. Kasjerka jest robotem przesuwającym towary przez skaner, podającym cenę i wydającym resztę. Są robotnicy pracujący przy taśmie, jeszcze bardziej robotyczni. Nawet gdy idziesz do dentysty, równie dobrze jego pracę mógłby wykonywać robot—jego człowieczeństwo nie gra żadnej roli w waszej interakcji. Więc dlaczego prostytutka uprzedmiotawia się bardziej i traci godność?
Jak juz mowilam, nieslusznie zawezilam prostytucje, ale dalej bede mowic tylko o tym jednym przypadku bez jakichs dodatkowych rzeczy niz tylko seks.

Ale kasjerka czy dentysta jednak sprzedaja swoja prace fizyczna lub tez wiedze w przypadku dentysty. Tutaj jest to uprzedmiotowienie w scislym tego slowa znaczeniu, sprzedajesz cialo jako obiekt fizyczny, jezeli mowimy o samym seksie, a nie jakichs innych uslugach okoloseksualnych

+ seks to nie jest dla mnie to samo co kasowanie soku przy kasie, ma dla mnie zwiazek z emocjami (nawet w przypadku seksu ze slabo znana osoba), wiec to dzialanie wbrew sobie jest bardziej dosadne, bo uwzglednia moja osobowosc, emocje, a nie tylko warstwe fizyczna.
Stary 2019-03-06, 17:19   #314
GK1991
Raczkowanie

Cytat:
+ seks to nie jest dla mnie to samo co kasowanie soku przy kasie, ma dla mnie zwiazek z emocjami (nawet w przypadku seksu ze slabo znana osoba), wiec to dzialanie wbrew sobie jest bardziej dosadne, bo uwzglednia moja osobowosc, emocje, a nie tylko warstwe fizyczna.
Chyba dla kadego, nie ma nic piekniejszego niż seks z osoba którą sie kocha. Emocje odgrywaja tu główną rolę, zaufanie!

Ale dając przykład ze strony klienta decydujesz sie na taki akt to niestety nie ma to nic wspolnego z emocjami. Zwykła fizycznosc z naiwnym poszukiwaniem namiastki czułości, i bliskości. I chyba to ostatnie, ta namiastka własnie skłania człowieka do tego czynu.

Tam gdzie jest popyt jest i podaż. Kobiety oferują seks za pieniądze których potrzebują a samotnych facetów którzy szukaja bliskości nie brakuje.

Edytowane przez GK1991
Czas edycji: 2019-03-06 o 17:32
Stary 2019-03-06, 17:22   #315
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

[1=f4dc90dff2e2b615c19266a 8122ebdaa1aaf3285_639bb50 290b9a;86571634]Pytanie do osób które uważają ze prostytucja powinna być w pełni legalna: czy w takim razie handel swoimi organami też powinnien być legalny?
[/QUOTE]
Tak.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-06, 17:26   #316
edan84
BAN stały

Cytat:

Ale kasjerka czy dentysta jednak sprzedaja swoja prace fizyczna lub tez wiedze w przypadku dentysty. Tutaj jest to uprzedmiotowienie w scislym tego slowa znaczeniu, sprzedajesz cialo jako obiekt fizyczny, jezeli mowimy o samym seksie, a nie jakichs innych uslugach okoloseksualnych
Nie, tutaj prostytutka tez sprzedaje swoją prace fizyczna oraz wiedzę, doswiadczenie by klient wyszedł zadowolony. Trzeba umieć grać tak aby funkcjonować w klimacie GFE, który jest dość ceniony. Trzeba umieć udawać orgazmy oraz to, że takiej dobrze jest z klientem. Trzeba umieć słodzić obcemu facetowi przez tą godzinę. Ja tam osobiście uważam, ze prostytutka musi mieć spora wiedzę aby sprawnie funkcjonować w tej branży.

Już pisałem na kamerkach. Ciężko aby taka pani na magazynie palety ciągnęła wagina, wiec wykonuje te czynności rękoma. Prostytutka ma inne z racji zawodu czynności fizyczne do wykonania. Wiec czemu prostytutka się uprzedmiotawia a pani magazynier nie?

I żadna prostytutka (a przynamniej taka do jakiej by chcieli chodzić faceci) nie wykonuje TYLKO mechanicznego bezemocjonalnego (bez udawania) seksu. Wiec nie rozumiem czemu chcesz oceniać uprzedmiotowienie się tylko w jednym wycinku pracy prostytutki.
Mam zacząć oceniać prace nauczycielek tylko w postaci ich wycinka kiedy piją kawki?
edan84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-06, 17:30   #317
Caudofemoralis
Tęczowa Jaszczurka

Cytat:
Jak juz mowilam, nieslusznie zawezilam prostytucje, ale dalej bede mowic tylko o tym jednym przypadku bez jakichs dodatkowych rzeczy niz tylko seks.

Ale taka kasjerka też pełni rolę przedmiotu. Różnica jest taka, że musi trochę więcej myśleć, i że się jej nie dotyka. Ale nadal jest jak przedmiot—można ją wymienić na kogokolwiek innego i nawet nie zauważysz. Jej osobowość, myśli, emocje, nie mają żadnego znaczenia w tej pracy.

Więc ostatecznie chodzi o dotyk. To teraz spójrzmy na takie porównanie: prostytutka, która ręką doprowadza klienta do orgazmu, kontra masażystka, która ręką doprowadza klienta do relaksu. Czy dalej uważasz to pierwsze za uprzedmiotowienie, za sprzedawanie ciała?

Cytat:
Ale dałam wcześniej przykład o podcieraniu tyłka. To też jest obrzydliwe, też robi się to wbrew sobie, też w grę wchodzą emocje. Dlaczego prostytutka wsadzając klientowi palec w odbyt robi coś gorszego, niż lekarz wsadzający palec w odbyt pacjenta?

(żeby nie było, ja tu nie próbuję cię przekonać, że nie masz racji. Raczej z ciekawości chcę zachęcić cię do wglądu w podstawę własnej opinii)
Stary 2019-03-06, 17:32   #318
ruda_beksa
Zakorzenienie

[/QUOTE]

Przepraszam, ale to już jest wyższy poziom absurdu i demagogii. Sprzedaż organów, w przeciwieństwie do prostytucji, prowadzi do namacalnego, stałego i nieodwracalnego uszczerbku na funkcjonowaniu organizmu, więc porównanie jest, delikatne rzecz ujmując, lekko dziwne.

Natomiast sprzedaż odnawialnych zasobów ciała - jajeczek, spermy, krwi i plazmy - powinna być legalna.

Nieodwracalna sprzedaż KAWAŁKÓW ciała troszkę jednak różni się sprzedawaniem DOSTĘPU do ciała, mimo że to ciało i to ciało.

Stary 2019-03-06, 17:35   #319
edan84
BAN stały

Co sądzicie o Roksie?

Cytat:
Przepraszam, ale to już jest wyższy poziom absurdu i demagogii. Sprzedaż organów, w przeciwieństwie do prostytucji, prowadzi do namacalnego, stałego i nieodwracalnego uszczerbku na funkcjonowaniu organizmu, więc porównanie jest, delikatne rzecz ujmując, lekko dziwne.

Natomiast sprzedaż odnawialnych zasobów ciała - jajeczek, spermy, krwi i plazmy - powinna być legalna.

Nieodwracalna sprzedaż KAWAŁKÓW ciała troszkę jednak różni się sprzedawaniem DOSTĘPU do ciała, mimo że to ciało i to ciało.
A to niby czemu? Jestem właścicielem swojego ciała. Chce spłacić kredyt to sprzedam nerkę. I co? Chcesz mi zabronić? Niby z jakiej racji? Bo na sile wbrew mojej woli chcesz chronić moje zdrowie?
Chyba lepiej jak legalnie sprzedam swoją nerkę jakiemuś chętnemu niż gdzieś w zagrzybionej piwnicy u jakiegoś konowała pracującego dla mafii specjalizującej się w handlu narządami

Edytowane przez edan84
Czas edycji: 2019-03-06 o 17:36
Stary 2019-03-06, 17:35   #320
MATRIX266
BAN stały

Cytat:
Jak nie chcesz mnie lubic za to co ktos napisal w tym watku, to Ci przeciez nie zabronie

Masz racje, nie wiedzialam o tym, a nie skojarzylam, ze np. sponsoring rowniez zalicza sie do prostytucji. Pomylilam sie, mowilam o takiej stereotypowej prostytucji

Masz dziwny sposob wnioskowania
Czyli, ty się brzydzisz, tylko zawodem prostytutki, czy samą prostytutką też.?
Stary 2019-03-06, 17:37   #321
edan84
BAN stały

Cytat:
Czyli, ty się brzydzisz, tylko zawodem prostytutki, czy samą prostytutką też.?

Jeju, a Ty dalej wałkujesz ciagle to samo.
Stary 2019-03-06, 17:38   #322
MATRIX266
BAN stały

Cytat:

Czyli tutaj widzisz różnice a miedzy prostytutką a panią z warzywnego już nie.
Stary 2019-03-06, 17:43   #323
GK1991
Raczkowanie

No dobra, a klientela? O tym chyba ten temat jest, prawda?
11 stron wałkowania słuszności wykonywania zawodu i pobierania za to opłat ale co z głównym wątkiem?
Samotny facet korzysta z usługi bo nie ma innej opcji, nie wiem, niepełnosprawny, choroba emocjonalna, mieszka za granica. Nieakceptowalne? Mowie o przypadkach gdzie prawda wychodzi pozniej na jaw...
Stary 2019-03-06, 17:47   #324
MATRIX266
BAN stały

Cytat:
Napisane przez edan84 Pokaż wiadomość
Jeju, a Ty dalej wałkujesz ciagle to samo.
Bo to jest ważna kwestia i różnica.

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

Cytat:
11 stron wałkowania słuszności wykonywania zawodu i pobierania za to opłat ale co z głównym wątkiem?
Samotny facet korzysta z usługi bo nie ma innej opcji, nie wiem, niepełnosprawny, choroba emocjonalna, mieszka za granica. Nieakceptowalne? Mowie o przypadkach gdzie prawda wychodzi pozniej na jaw...
Każdy ma prawo taką osobę odrzucić za korzystanie z takich usług, indywidualna sprawa.

Wiele osób sobie dobiera partnerki według swoich upodobań tak jak przyjaciół, ja z panią z agencji towarzyskiej bym się nie zaprzyjaźnił.
Stary 2019-03-06, 17:47   #325
ruda_beksa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edan84 Pokaż wiadomość
A to niby czemu? Jestem właścicielem swojego ciała. Chce spłacić kredyt to sprzedam nerkę. I co? Chcesz mi zabronić? Niby z jakiej racji? Bo na sile wbrew mojej woli chcesz chronić moje zdrowie?
Chyba lepiej jak legalnie sprzedam swoją nerkę jakiemuś chętnemu niż gdzieś w zagrzybionej piwnicy u jakiegoś konowała pracującego dla mafii specjalizującej się w handlu narządami
Tak, twoje ciało, z tym że długoterminowo to mogłoby doprowadzić do jeszcze gorszej stratyfikacji społeczeństwa - bogaci mają wszystko z czym się urodzili, biedni wyprzedają się po kawałku i zapychaja z jedną nerką, kawałkiem wątroby i jednym płucem.

Do tego wyobraź sobie koszt tego typu "wyprzedaży" jeśli chodzi o obciążenie publicznej opieki zdrowia.

Stary 2019-03-06, 17:49   #326
Caudofemoralis
Tęczowa Jaszczurka

Cytat:
To już zostało dawno wyjaśnione. Niektórym kobietom nie odpowiada facet, który jest zdolny traktować seks jako coś jednostronnego. Inne brzydzą się się prostytucją samą w sobie i będą uważać cię za "brudnego". Jeszcze inne mają to gdzieś, jeśli odpowiadasz im pod innymi względami. I to pani z ostatniej grupy musisz sobie poszukać.
Stary 2019-03-06, 17:51   #327
GK1991
Raczkowanie

Cytat:
Każdy ma prawo taką osobę odrzucić za korzystanie z takich usług, indywidualna sprawa.
Czyli jeśli masz znajomego który jest niepełnosprawny, ma obniżona samoocenę czy problemy nerwicowe, albo mieszkał za granicą, dowiadujesz się że ten znajomy skorzystał z usługi to przestałby być twoim znajomym? Tak mam to rozumieć, prawda?
Stary 2019-03-06, 17:51   #328
edan84
BAN stały

Cytat:
Tak, twoje ciało, z tym że długoterminowo to mogłoby doprowadzić do jeszcze gorszej stratyfikacji społeczeństwa - bogaci mają wszystko z czym się urodzili, biedni wyprzedają się po kawałku i zapychaja z jedną nerką, kawałkiem wątroby i jednym płucem.

Do tego wyobraź sobie koszt tego typu "wyprzedaży" jeśli chodzi o obciążenie publicznej opieki zdrowia.

Dlatego służba zdrowia winna być prywatna
Stary 2019-03-06, 17:54   #329
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:

Przecież już tak jest. Czarny rynek narządów istnieje. Komu bardzo zależy, ten znajdzie sposób na sprzedanie swojego narządu tym, których na to stać.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-06, 17:54   #330
GK1991
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Caudofemoralis Pokaż wiadomość
To już zostało dawno wyjaśnione. Niektórym kobietom nie odpowiada facet, który jest zdolny traktować seks jako coś jednostronnego. Inne brzydzą się się prostytucją samą w sobie i będą uważać cię za "brudnego". Jeszcze inne mają to gdzieś, jeśli odpowiadasz im pod innymi względami. I to pani z ostatniej grupy musisz sobie poszukać.
To rozumowanie kobiet mnie własnie niepokoi choc staram sie zrozumieć. Zaszufladkowanie człowieka bo kiedys się zagubił w swoim zyciu w sferze emocjonalnej, został włożony do tej samej szuflady z wszystkimi pozostałymi zboczencami czy "frajerami". To troche boli jak sie nad tym człowiek zastanowi z perspektywy tych opinii.

Człowiek się zmienia a przeszłości nie zmienisz. Jak partnerka dociekliwa to ta przeszłość rozgrzebie i tak, i te dalsze konsekwencje mnie martwią.

Edytowane przez GK1991
Czas edycji: 2019-03-06 o 18:22
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości