|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2071 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać, cz. 48
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;86572523]Dziewczyny, powoli myślę o wakacjach. Jedziemy pierwszy raz do dość ciepłego kraju (europejskiego) na 2 tygodnie, hotel plaża, takie tam typowe wczasy. Tylko ja nigdy na takowych nie byłam, przed dzieckiem mega aktywne zwiedzanie, a potem jedynie polskie morze, gdzie jednak warunki są trochę inne.
I teraz moje pytanie - co muszę mieć na takich wakacjach? Strój kąpielowy, nakrycie głowy, krem z wysokim filtrem, takie rzeczy to wiem. A coś jeszcze? Może jakaś sukienka plażowa? Nie biorę pod uwagę opcji dokupienia na miejscu, bo nie wiem, jak to będzie wyglądało. Oczywiście takie rzeczy, jak inne ubrania, kosmetyki i leki to wiem. Chociaż leki też byście mogły jeszcze jakieś doradzić, bo może wziąć jakieś szczególne? Nie wiem, coś na oparzenia słoneczne? Mam jeszcze trochę czasu, ale nie chce wszystkiego na hura kupować. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Sukienkę plażową ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2072 |
Komplikatorka
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;86573081]Hmm są 4 gwiazdki, czytałam głównie opinie na temat tego hotelu i nikt nic nie pisał o ubraniach na kolację. Myślisz, że w biurze podróży będą takie rzeczy wiedzieć?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] W 4* spotkałam się tylko raz z takim wymogiem. W 5* to już standard. W biurze powinni wiedzieć, ale proponuję poczytać opinię o hotelu i tam zazwyczaj też ludzie piszą o takich wymogach.
#2073 |
BAN stały
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;86573081]Hmm są 4 gwiazdki, czytałam głównie opinie na temat tego hotelu i nikt nic nie pisał o ubraniach na kolację. Myślisz, że w biurze podróży będą takie rzeczy wiedzieć?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] w moim przypadku było to wszystko napisane w opisie hotelu w ofercie wypoczynku. a resztę doczytałam na portalach typu tripadvisor i bookingu. |
![]() ![]() |
![]() |
#2074 |
Zakorzenienie
|
Perse, my też się zdecydowaliśmy w tym roku na wakacje w ciepłych krajach pierwszy raz, tak że dobrze ze pytasz, bo sama chętnie poczytam.
![]() W naszym opisie hotelu nie było nic o specjalnych ubiorach na kolacje, ale w sumie i tak planuje zabrać coś z długim rękawem. Poza tym pakuję się normalnie tak jak nad morze. Letnie, zwiewne ubrania, kapelusze, obowiązkowo buty do wody, olejki do opalania, balsam do ciała, coś na oparzenia słoneczne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2075 |
Zakorzenienie
|
Ja na pewno ze swoim doświadczeniem wzielabym coś na zatrucie pokarmowe i coś na opryszczke
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2076 |
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;86572523]Dziewczyny, powoli myślę o wakacjach. Jedziemy pierwszy raz do dość ciepłego kraju (europejskiego) na 2 tygodnie, hotel plaża, takie tam typowe wczasy. Tylko ja nigdy na takowych nie byłam, przed dzieckiem mega aktywne zwiedzanie, a potem jedynie polskie morze, gdzie jednak warunki są trochę inne.
I teraz moje pytanie - co muszę mieć na takich wakacjach? Strój kąpielowy, nakrycie głowy, krem z wysokim filtrem, takie rzeczy to wiem. A coś jeszcze? Może jakaś sukienka plażowa? Nie biorę pod uwagę opcji dokupienia na miejscu, bo nie wiem, jak to będzie wyglądało. Oczywiście takie rzeczy, jak inne ubrania, kosmetyki i leki to wiem. Chociaż leki też byście mogły jeszcze jakieś doradzić, bo może wziąć jakieś szczególne? Nie wiem, coś na oparzenia słoneczne? Mam jeszcze trochę czasu, ale nie chce wszystkiego na hura kupować. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Buty do wody i maska + rurka do snorkelingu - nie wymaga żadnych umiejętności a widoki w wodzie milion razy lepsze. Olejek jakiś uniwersalny, bo słona woda wysusza włosy i skórę. Jakieś chusty albo narzutki - przewiewne ale pozwalające się zakryć przed słońcem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2077 |
Przyczajenie
|
Na pewno warto też miec jakies plastry na obtarcia, zadrapania itd. Niestety, ale polskie plaze to loteria i nigdy nie wiadomo na co sie stanie w piasku :P
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2078 |
zielony stworek
|
I teraz moje pytanie - co muszę mieć na takich wakacjach? Strój kąpielowy, nakrycie głowy, krem z wysokim filtrem, takie rzeczy to wiem. A coś jeszcze? Może jakaś sukienka plażowa? Nie biorę pod uwagę opcji dokupienia na miejscu, bo nie wiem, jak to będzie wyglądało. Oczywiście takie rzeczy, jak inne ubrania, kosmetyki i leki to wiem. Chociaż leki też byście mogły jeszcze jakieś doradzić, bo może wziąć jakieś szczególne? Nie wiem, coś na oparzenia słoneczne? Mam jeszcze trochę czasu, ale nie chce wszystkiego na hura kupować. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Pamiętaj o ubezpieczeniu. To nie kosztuje dużo, a może odpukać jakby co, zapobiec nieprzewidywanym wydatkom. Karta EKUZ to jedno, ale ona nie pokrywa wszystkiego ( i w każdym kraju działa trochę inaczej ). |
![]() ![]() |
![]() |
#2079 |
mOLDerator
|
I teraz moje pytanie - co muszę mieć na takich wakacjach? Strój kąpielowy, nakrycie głowy, krem z wysokim filtrem, takie rzeczy to wiem. A coś jeszcze? Może jakaś sukienka plażowa? Nie biorę pod uwagę opcji dokupienia na miejscu, bo nie wiem, jak to będzie wyglądało. Oczywiście takie rzeczy, jak inne ubrania, kosmetyki i leki to wiem. Chociaż leki też byście mogły jeszcze jakieś doradzić, bo może wziąć jakieś szczególne? Nie wiem, coś na oparzenia słoneczne? Mam jeszcze trochę czasu, ale nie chce wszystkiego na hura kupować. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Noszę przy sobie nawilżane chusteczki i żel do odkażania rąk. Nie wiem o jaki kraj chodzi, ale mogą być potrzebne przejściówki, bo nie zawsze w hotelach są. Zorientuj się, czy są w tym kraju komary, jeżeli tak- Mugga. Z leków mam zawsze coś na alergię (plus wapno), Nifuroksazyd plus węgiel, probiotyk, który biorę dwa tygodnie przed wyjazdem i podczas wyjazdu (w Europie też) i jakiś ibuprom przeciwbólowy. Balsam chłodzący po opalaniu (np Ziaja) |
![]() ![]() |
![]() |
#2080 |
Konto usunięte
|
KRAKOWIANKI polecicie jakiś salon fryzjerski na zrobienie refleksów i strzyżenie długich włosów? Najlepiej nie obrzeża miasta.
Fajnie jakbym cenowo mogła sie zamknąć w 150zł za całość ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2081 |
Zakorzenienie
|
Tak jak dziewczyny pisza, buty do wody potrafia uratowac urlop. Zazwyczaj w turystycznych miejscowosciach tez je maja, ale cena od razu jak dla turysty, wiec nie ma sensu przeplacac. Do tego wzielabym tez cos na ewentualne dolegliwosci zoladkowe. Warto tez pomyslec o ubezpieczeniu na wypadek zgubienia bagazu na lotnisku, zazwyczaj to kosztuje grosze, a w razie W jestesmy kryci. Nie wiem jak wyglada kwestia ubezpieczenia w UE, ja zwykle nic nie kupuje dodatkowo, bo obywatele Unii maja prawo do bezplatnego leczenia. Moge sie mylic w tym punkcie, ale tak mi sie wydaje. Na pewno wez sobie tez wysoki filtr przeciwsloneczny, byle jaka firma w turystycznym miasteczku potrafi kosztowac 10+ euro. I jak ktos napisal zel z aloesem jakby cos nie wyszlo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2082 |
Bang Bang Lucky Luck !
|
Czy ktoś tu na sali je golonkę ?
![]() Poszukuje przyprawy do golonki ale niestety nie mam pojęcia gdzie można ja kupić: https://www.polskiskleponline.co.uk/.../11/do-gol.jpg Albo http://www.rajsmakosza.pl/images/prz...nki_prymat.jpg Ja tego nie jem ale babcia owszem, kupiła jedna saszetkę ale nie ma pojęcia w jakim sklepie... ja byłam już w kilku sklepach i nigdzie takiej przyprawy nie mogę spotkać. Wiec może ktoś wie ? ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#2083 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Psy to cud życia ![]() Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 ![]() Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2084 | |
Bang Bang Lucky Luck !
|
Cytat:
Oooo intermarche! To jest dobra myśl ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2085 |
Zakorzenienie
|
Hej, ile czasu trwa mniej więcej pogrzeb?
Nikogo niestety nie zmusisz do miłości ale zawsze możesz zamknąć wybranka w piwnicy i trzymać tam dopóki nie rozwinie się u niego syndrom sztokholmski. 🙃 https://www.suwaczek.pl/cache/cadbaa1cc7.png |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2086 |
Zakorzenienie
|
Taki standardowy, msza i zakopanie zmarłego nie dłużej niż dwie godziny raczej.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2087 |
Zakorzenienie
|
Około 1,5h
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2088 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2089 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HTC Desire 12 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2090 |
Komplikatorka
|
Msza 20-40 min
Kaplica 30 min Wyjście plus zakopanie max 30 Wszystko zależy od wielkości cmentarza, księdza, żałobników itp.
#2091 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co robicie/co polecacie na takie zmarszczki jak na załączonym zdjęciu?
![]() Mam 24 lata i zmarszczki takie jak na zdjęciu.20190307_122439.jpeg Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2092 | ||
zielony stworek
|
Cytat:
Cytat:
Te dodatki powinno właśnie pokryć prywatne ubezpieczenie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2093 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2094 | |
Bang Bang Lucky Luck !
|
Cytat:
Haha bardzo pomogłeś ![]() No niby większość sklepów a jednak nie ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2095 |
Rozeznanie
|
dzisiaj kolo 11 na Trojce czytali powiesc. Byla o dwoch siostrach, jedna byla chora, podrozowaly zeby ta chora mogla zobaczyc swiat. Czy ktos wie co to za ksiazka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2096 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2097 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko tych zwykłych spozywczakow juz jest tak malo, bo jak juz to tylko sieciówki i niby asortyment sami uzupełniają to takie cuda na kijku to rzadkośc w nich ![]() Takie czasy, ze przyprawa do golonki bedzie unikalna ![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
![]() znając siebie bede musiala isc z ciekawosci do moich sklepow i zobaczyc czy to jest ![]() A bylam przed pracą w Inter Marche to bym zerknęla jakbym wiedziala, ze szukasz ![]()
Psy to cud życia ![]() Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 ![]() Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2098 | |
Bang Bang Lucky Luck !
|
Cytat:
Hahahah szalona! No ja inter mam ale na 2 końcu miasta, niezbyt dziś mam po drodze ![]() ![]() ![]() A co do prób i błędów jasne, można tak zrobić ale wątpię żeby babci się chciało tym bardziej, ze to tylko dla siebie raz czy dwa na rok robi ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2099 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2100 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jeszcze mąz mi wlasnie zadzwonil i mowi : bo był w Inter Marche, to wiadomo o czym pomyslalam na to haslo ![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
![]() Delikatne kremy, wrecz żele sobie nanoś, Floslek ma fajne pod oczy. Młodziutka jesteś to masz jeszcze piekne ![]()
Psy to cud życia ![]() Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 ![]() Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi Edytowane przez groszek75 Czas edycji: 2019-03-07 o 12:02 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:38.