Mamusie Styczniowe 2018 cz. 3 - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2019-03-08, 11:36   #2161
jawjola
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Styczniowe 2018 cz. 3

Zori korzystaj jeśli tylko masz możliwość! Przynajmniej posprzatasz w spokoju. Ja też wiele bym dała za taka opcję. I oby katar się nie rozwinął w nic gorszego.

Bonjourbelle niepoważny jakiś ten twój mąż. Przecież wiadomo że ty też byś wolała żeby dziecko spało w nocy. Jak mu nie pasuje to niech on się wyprowadzi z sypialni a nie ty.

Dziewczyny podziwiam za chęć dalszej nauki przy małym dziecku.

Maja tak jak dziewczyny pisza odpuść na razie to kakao.

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Zori korzystaj jeśli tylko masz możliwość! Przynajmniej posprzatasz w spokoju. Ja też wiele bym dała za taka opcję. I oby katar się nie rozwinął w nic gorszego.

Bonjourbelle niepoważny jakiś ten twój mąż. Przecież wiadomo że ty też byś wolała żeby dziecko spało w nocy. Jak mu nie pasuje to niech on się wyprowadzi z sypialni a nie ty.

Dziewczyny podziwiam za chęć dalszej nauki przy małym dziecku.

Maja tak jak dziewczyny pisza odpuść na razie to kakao.

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Przepraszam, coś wizaz swiruje. Nie mogę usunąć i nie wiem też dlaczego dodało tyle razy
jawjola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-08, 12:10   #2162
agaciaaas
Zadomowienie

Jawjola chodź do nas na fejsa

agaciaaas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-08, 12:21   #2163
bonjourbelle
Zakorzenienie

Jawjola bo mała pójdzie do siebie ja goście wyjadą. Na razie śpią u niej w pokoju. To mam ochotę iść z nią żeby tych jego nocnych nerwów nie oglądać.
bonjourbelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-08, 13:26   #2164
Barb83
Raczkowanie

Cześć dziewczyny

Sorki,że nie odniosę się do waszych postow,ale czasu brak..

Właśnie zakańczam pierwszy tydzień pracy po powrocie z macierzynskiego.duzo pracy i od razu wbiłam się w ten rytm😀. myślałam,że będzie gorzej.

Niestety w domu mam szpital.corka gorączkuje i ma straaaaszny kaszel i mały to samo,z tym,że u niego kaszel jest łagodniejszy...nie mieli się kiedy rozchorować.ale już za chwilę rozpoczynam weekend i już lecę do moich dzieciaczków.

A mąż dostał zapalenia ucha🤔😅😅
Barb83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-08, 13:35   #2165
nikopoia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Majka1503 Pokaż wiadomość
Nikopoia rozumiem
Ja w tym semestrze jestem na uczelni raz w tygodniu na 1,5h, więc bajka. Ale za to mam 2 weekendy takie że zajęcia 9-17 sobota i niedziela. I to jest jeden przedmiot cały czas. Studia dzienne.

Ja z kokosi zielonych jestem bardzo zadowolona tylko trochę się boję tego łysienia. Wzięłaś 10 czy 12,5?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Wzięłam 10, nie znoszę szerokich wkładów, szczególnie sztywnych. Widzę, że Gab wtedy stawia nogi szerzej. Mam w domu dwa wkłady 10 cm bambusowe firmy bambooty i są ekstra chłonne, tylko 3 warstwy, ale środkowa nie wiem z czego jest. Dość sztywne po zasikaniu, ale mega pancerniaki. Jak będziesz prała co 2-3 dni to nie powinno łysieć, tak myślę.
Cytat:
Napisane przez Majaaaaa Pokaż wiadomość
Hej ️ Klusek po tym wczorajszym kakao dostał tak okropnie czerwonych i suchych policzków, że masakra już nie wiem teraz co robić. Podawać mu dalej ciut tego kakao, żeby go przyzwyczaić czy odpuścić?

Jeśli uczula, to nie podawać. Za dłuższy czas spróbuj ponownie, ale mniejszą ilość.
Cytat:
Napisane przez agaciaaas Pokaż wiadomość
Tak, one wszystkie są bardzo podobne, jeśli nie takie same, różnią się tylko grubością. Mówisz o zielonych długich czy ręcznikowych, tych prostokątnych? Obawiam się, że długie mogą być dla was za słabe, u nas już nie bardzo dają radę. Za to ręcznikowy zielony ma większą powierzchnię i chłonie fajnie, ale już też robi sporą pupę
o to dobrze, bo fajny ten materiał. Wzięłam te długie składane. Wiem, że słabsze niż fioletowe, ale nie było 5paków fioletowych 10cm bez nap. Wiesz co zauważyłam? Jak wkładam byle co do moich wełniaczków to nawet zwykły pupus mikrofibra daje radę (na jeden wieczorny sik, ale jednak) pul u nas przemaka, ale wełniak nie😎
Cytat:
Napisane przez agaciaaas Pokaż wiadomość
Jawjola chodź do nas na fejsa
No właśnie, Dziewczyny piszą, że tylko Ciebie jeszcze tam nie ma. Już nawet ja jestem, koniec świata haha😂😂

Zori zdrówka dla Helenki, oby nic się nie rozwinęło.

Bonjourbelle współczuję nocki...

Dziewczyny to ząbkowanie kiedyś minie. Ale jak będą szły u Waszych dzieci 5tki to... najpierw idzie jeden guz, potem dwa kolejne, dziąsło to jedna wielka "rana", zero spania, dziecko spocone i spłakane... Dużo dużo siły na ten czas dla Was, Waszych dzieci, rodzin i w ogóle wszystkiego najlepszego 😂😂 u nas właśnie idzie kolejna 5tka, jeden kawałek juz na wierzchu, czekam na kolejne. Jedna 5tka już cała, nie wiem jak ja przeżyłam do tego czasu, że mogę to teraz napisać
nikopoia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-08, 13:42   #2166
nikopoia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Barb83 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Sorki,że nie odniosę się do waszych postow,ale czasu brak..

Właśnie zakańczam pierwszy tydzień pracy po powrocie z macierzynskiego.duzo pracy i od razu wbiłam się w ten rytm😀. myślałam,że będzie gorzej.

Niestety w domu mam szpital.corka gorączkuje i ma straaaaszny kaszel i mały to samo,z tym,że u niego kaszel jest łagodniejszy...nie mieli się kiedy rozchorować.ale już za chwilę rozpoczynam weekend i już lecę do moich dzieciaczków.

A mąż dostał zapalenia ucha🤔😅😅
Ojaaa to zdrówka dla chorujących, trzymaj się💐💐💐

Gabryś dostał rowerek biegowy, te babcie to już się prześcigają co mu dać. Jeszcze połowy możliwości wszystkich zabawek nie wykorzystał, a już takie sprzęty. Teraz z rok to pewnie poczeka

Przyszła do mnie pielucha SmartBottoms aio, fajne cacko. W końcu się nie obawiam że będzie za mała na Gabsa.

Dziś mam urodziny i dostałam przeprzeprzepiękny pachnący frezjami bukiet😍😍😍
Stary 2019-03-08, 13:53   #2167
Barb83
Raczkowanie

Nikopia- sto latek😘😘😘🎂🎂🎂. spełnienia marzeń i dużo zdrówka
Barb83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-08, 14:52   #2168
fiolek7317
Zakorzenienie

Agaciaaas ta polędwica z dorsza tez jest w Biedronce

Barb zdrowia dla Was!

Nikopoia spelnienia marzen!

Bon wspolczuje nocki. U mnie tez czasem tatus ma nerwy na niewiadomo co.

Majaa wlasnie nie wiem czy u nas tez te tubki czy o co chodzi.
F. od poniedzialku robi dziwne/brzydkie kupy. Do tego od srody ma troszke wyzsza temperature niz zawsze tak 37,2-37,4. We sr i czw dostal tubkę, popołudniami mial czerwone i suche policzki, teraz tylko suche zostaly. Nie wiem czy to wszystko jest związane z zębami, czy zlapal jakis rota czy to dupki, a kupy sobie. Normalnie sie zachwuje, je, wiec go obserwuje.

Nocki tez w kratke, poprzednia z milionem pobudek, a dzisiaj od 19do 5 rano spal u siebie i to bez pobudki. Z nami jeszcze dospał ponad 2h.

Poszlismy dzisiaj kupic wiosenna kurtke i malo cos nas wiatr nie porwał. Nigdzie nie ma takiej kurtki jakbym chciala, w sklepach szalu nie ma.

Stary 2019-03-08, 16:57   #2169
Goszka30
Raczkowanie

zori86 oby mała była zdrowa. I zazdroszczę możliwości podrzucenia dziecka

bonjourbelle u nas odwrotnie. Mąż w nocy to ma do małej anielską cierpliwość, a ja o ile jestem spokojna to nocne awantury totalnie wyprowadzają mnie z równowagi.
Barb83 zdrówka!

nikopoia wszystkiego najlepszego dużo ząbków macie, u nas dopiero pierwsza czwórka się przebija

fiolek7317 może to ząbki. U nas w okresie ząbkowania ma inne kupki.
Goszka30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-08, 19:43   #2170
jawjola
Raczkowanie

Nikopoia 100 lat😙 nie pocieszasz tymi piatkami😏 moja mała ma póki co tylko wszystkie jedynki i górne dwójki i widzę że ida czwórki. Ale tak sobie myślę że chyba bym wolala wczesniej to przejść bo teraz jestem w domu. A od kwietnia ruszam do pracy i pewnie wtedy będzie dodatkowy stres dla malej że mamy nie ma i źle się czuje 😐

Barb zdrówka dla całego towarzystwa!

Agaciaaas, Nikopoia dzieki, już dawno mam ochotę tam wbić ale serio nie ogarniam fb, muszę sobie na tym fikcyjnym koncie tz zobaczyć o co w ogóle chodzi 😁 a że nie mam kiedy to tak mija dzień za dniem. W ogole to jestem chyba aspoleczna bo miałam tylko nasza klase i na tym poprzestalam 😉 😆

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Fiolek może to jakaś łagodna wersja rota dzięki szczepieniu przeciwko temu wirusowi. Oby.

A w ogóle moja mała ma od stycznia praktycznie codziennie rano podwyższona temperatute, tak w granicach 37.2-37.4. Później już niższa. Trochę mi to nie daje spokoju ale wyniki z krwi ok, nic się nie dzieje, lekarze też nic na to nie mówią. Nie wiem co o tym myslec.
Stary 2019-03-08, 19:50   #2171
bonjourbelle
Zakorzenienie

Nikopoia sto lat

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-03-08, 20:02   #2172
agaciaaas
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nikopoia Pokaż wiadomość
Wzięłam 10, nie znoszę szerokich wkładów, szczególnie sztywnych. Widzę, że Gab wtedy stawia nogi szerzej. Mam w domu dwa wkłady 10 cm bambusowe firmy bambooty i są ekstra chłonne, tylko 3 warstwy, ale środkowa nie wiem z czego jest. Dość sztywne po zasikaniu, ale mega pancerniaki. Jak będziesz prała co 2-3 dni to nie powinno łysieć, tak myślę.

Jeśli uczula, to nie podawać. Za dłuższy czas spróbuj ponownie, ale mniejszą ilość.

o to dobrze, bo fajny ten materiał. Wzięłam te długie składane. Wiem, że słabsze niż fioletowe, ale nie było 5paków fioletowych 10cm bez nap. Wiesz co zauważyłam? Jak wkładam byle co do moich wełniaczków to nawet zwykły pupus mikrofibra daje radę (na jeden wieczorny sik, ale jednak) pul u nas przemaka, ale wełniak nie😎

No właśnie, Dziewczyny piszą, że tylko Ciebie jeszcze tam nie ma. Już nawet ja jestem, koniec świata haha😂😂

Zori zdrówka dla Helenki, oby nic się nie rozwinęło.

Bonjourbelle współczuję nocki...

Dziewczyny to ząbkowanie kiedyś minie. Ale jak będą szły u Waszych dzieci 5tki to... najpierw idzie jeden guz, potem dwa kolejne, dziąsło to jedna wielka "rana", zero spania, dziecko spocone i spłakane... Dużo dużo siły na ten czas dla Was, Waszych dzieci, rodzin i w ogóle wszystkiego najlepszego 😂😂 u nas właśnie idzie kolejna 5tka, jeden kawałek juz na wierzchu, czekam na kolejne. Jedna 5tka już cała, nie wiem jak ja przeżyłam do tego czasu, że mogę to teraz napisać

A ja kupiłam ostatnio jeden pięciopak fioletowych 10 cm, ale to kompletnie nie dla nas. Do wszystkiego za wąskie. Jedną sztukę tylko użyłam na próbę, ale to bez sensu. Chyba sprzedam.

Wszystkiego naj naj naj, spełnienia marzeń!!!

Cytat:
Napisane przez fiolek7317 Pokaż wiadomość
Agaciaaas ta polędwica z dorsza tez jest w Biedronce

Barb zdrowia dla Was!

Nikopoia spelnienia marzen!

Bon wspolczuje nocki. U mnie tez czasem tatus ma nerwy na niewiadomo co.

Majaa wlasnie nie wiem czy u nas tez te tubki czy o co chodzi.
F. od poniedzialku robi dziwne/brzydkie kupy. Do tego od srody ma troszke wyzsza temperature niz zawsze tak 37,2-37,4. We sr i czw dostal tubkę, popołudniami mial czerwone i suche policzki, teraz tylko suche zostaly. Nie wiem czy to wszystko jest związane z zębami, czy zlapal jakis rota czy to dupki, a kupy sobie. Normalnie sie zachwuje, je, wiec go obserwuje.

Nocki tez w kratke, poprzednia z milionem pobudek, a dzisiaj od 19do 5 rano spal u siebie i to bez pobudki. Z nami jeszcze dospał ponad 2h.

Poszlismy dzisiaj kupic wiosenna kurtke i malo cos nas wiatr nie porwał. Nigdzie nie ma takiej kurtki jakbym chciala, w sklepach szalu nie ma.

Dzięki za info. Może od zębów te kupy?

agaciaaas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-08, 20:39   #2173
FlexiLyn
Rozeznanie

Nikopoia wszystkiego najlepszego!

Majaaaa ja bym poczekała, aż mi przejdzie i wtedy dopiero znowu spróbowała.

Agacias ja kupuję tylko polędwicę jak mam robić malej, no zdecydowanie nie mam cierpliwości do osci ;d

FlexiLyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-08, 20:52   #2174
Ajtra
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zori86 Pokaż wiadomość
No zazdroszczę Wam tych długich drzemek. Ale coś za coś

Bonjourbelle o tak, odrobina wina na wieczór... Jedno czekało na mnie od momentu dowiedzenia się o ciąży.

Dziś dziecko zafundowało mi chwilę grozy. Strasznie jestem nastawiona na nie z chodzeniem że szczoteczka po domu, bo od razu mam wizję wepchniecia ja głębiej. Zresztą jak z innymi podobnymi rzeczami. No i co... Dałam jej na chwilkę jak umylismy ząbki, żeby synowi nałożyć pasty. A ta przeszła kawałek i się podtknela. Musiała ta Szczotka gdzieś głębiej wejść. Bo nie mogła na początku polknac śliny. Brało ja do wymiotów. Strasznie płakała, aż się zanosila. Tysiąc myśli w głowie. Przed spaniem się ożywila, także jest dobrze.

Współczuję i zdrówka dla córeczki U nas wczoraj była pierwsza próba samodzielnych kroczków i oczywiście zaczęła się wygłupiać i biegać przy meblach i było wielkie bach. Na szczęście nie potłukła się bardzo tylko się wystraszyła, bo jak ją zajęłam oglądaniem zdjęcia, to od razu przestała płakać ;-)

Barb83 zdrówka dla całego towarzystwa

Cytat:
Napisane przez nikopoia Pokaż wiadomość
Ojaaa to zdrówka dla chorujących, trzymaj się💐💐💐

Gabryś dostał rowerek biegowy, te babcie to już się prześcigają co mu dać. Jeszcze połowy możliwości wszystkich zabawek nie wykorzystał, a już takie sprzęty. Teraz z rok to pewnie poczeka

Przyszła do mnie pielucha SmartBottoms aio, fajne cacko. W końcu się nie obawiam że będzie za mała na Gabsa.

Dziś mam urodziny i dostałam przeprzeprzepiękny pachnący frezjami bukiet😍😍😍
Wszystkiego najlepszego a z tymi ząbkami, to miło, że pocieszasz

Cytat:
Napisane przez Goszka30 Pokaż wiadomość
zori86 oby mała była zdrowa. I zazdroszczę możliwości podrzucenia dziecka

bonjourbelle u nas odwrotnie. Mąż w nocy to ma do małej anielską cierpliwość, a ja o ile jestem spokojna to nocne awantury totalnie wyprowadzają mnie z równowagi.
Barb83 zdrówka!

nikopoia wszystkiego najlepszego dużo ząbków macie, u nas dopiero pierwsza czwórka się przebija

fiolek7317 może to ząbki. U nas w okresie ząbkowania ma inne kupki.
U mnie podobnie w nocy - mąż ma cierpliwość, a ja nieraz już mam ochotę płakać. Ale może to dlatego, że on ma to tylko w weekendy
Ajtra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-09, 21:32   #2175
nikopoia
Zadomowienie

Dziękuję Dziewczyny za życzenia, kochane 😘😘😘

Jawjola jakiś czas temu lekarz jeden nam mówił, że dzieci mogą tak mieć podwyższoną temp. bez wyraźnego powodu. Są dzieci, które stale też mają wyższą.

Agacias jakbyś sprzedawała fioletowe 10cm to może ja bym się na nie skusiła? tylko najpierw wypróbuję te co mam zielone 10tki czy nie za wąskie będą.

Ale nas dzisiaj Gabryś zaskoczył. Zawsze jak mam mu dać jeść, to mówię coś do niego że zaraz będzie "mniam mniam" (bo to umie mówić i wiem, że rozumie). A dzisiaj tak mimochodem mówię do małego 'czy chcesz jeść?' a ten "mniam mniam?". Widać nasze dzieci rozumieją więcej niz się spodziewamy 😊
Stary 2019-03-09, 21:59   #2176
bonjourbelle
Zakorzenienie

Coraz bardziej komunikatywne te nasze dzieciaki
Mojej wczoraj moja siostra świeciła na ścianae swiatelkiem odbitym z małego lusterka, młoda w dwie minuty rozkminila skąd to światełko i pokazywała paluszkiem. potem latała z lusterkiem żeby jej świecić
Stary 2019-03-10, 10:38   #2177
Majka1503
EDUkator

Ale tu cichutko
My jesteśmy po 18stce. Nasze chodzące punkt 19 spać dziecko dało radę do 21 i jeszcze była aniołkiem do tego słuchawki wygłuszające miała, ale cały czas chciała tańcować i spacerować za innymi dzieciakami.
No ale na salę mieliśmy 30 min, ale wyjechaliśmy ponad godzinę wcześniej i jeździliśmy powoli po mieście żeby się przespała w aucie tą godzinkę, dlatego też dała radę

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-10, 11:57   #2178
Ewka788
Raczkowanie

Super Majka że osiemnastkę udana mieliście. Bonjurbelle ale masz bystre dziecko. Mój dziś wstał lewa noga. Od rana marudzi, właśnie poszedł spać. Uff. Ale wyszły mu przez dwa tygodnie już trzy zęby więc może mamy jakieś mega zabkowanie i idą kolejne. Pogoda brzydka więc spacer odpuszczamy ale za to po drzemce i obiedzie idziemy do sali zabaw z młodym

Ewka788 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-10, 15:07   #2179
bonjourbelle
Zakorzenienie

U nas tańce od rana bo dopiero kilka dni temu odkryliśmy że młoda najbardziej lubi muzykę elektroniczną ja próbowałam ja wychować na ac/dc itd A tu proszę, słuchamy elektroniki teraz

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-03-10, 20:00   #2180
zori86
Zadomowienie

Witam się wieczorowa pora

Co do babci, powiem Wam że może i czasem fajnie jest mieć taką możliwość. Jak przy synu nie miałam oporów, tak teraz mam. Do tego córka nie bardzo jest za babcia.

Po wczorajszej wizycie fizjoterapeutki dostałysmy drobne zalecenia. Córka ma spięte mięśnie nóg, więc masaże. A staje na palcach, bo wzmacnia mięśnie brzucha. Jednak jest nadal lekka asymetria, jednak nie pokazuje się ona zawsze w chodzie i czasami obciąża jedna stronę ciała.
Pytałam o buty. Nie muszą być za kostkę. Mają mieć sztywna pietke i elastyczna podeszwe.

I tym samym kupiliśmy wczoraj buciki, tym razem elefanten. Buty fajne, a i cena przystępna. Do wybóru był kolor różowy i niebieski. Standardowo. Wzięliśmy niebieskie. Szkoda, że rzadko można spotkać szare albo ciemny zielony.

zori86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-11, 07:42   #2181
amparo27
Zadomowienie

Dzień dobry witam się po weekendzie. Stała się rzecz nieslychana! Prawy Twix do 5 rano spał w łóżeczku
Cytat:
Napisane przez zori86 Pokaż wiadomość
Witam się wieczorowa pora

Co do babci, powiem Wam że może i czasem fajnie jest mieć taką możliwość. Jak przy synu nie miałam oporów, tak teraz mam. Do tego córka nie bardzo jest za babcia.

Po wczorajszej wizycie fizjoterapeutki dostałysmy drobne zalecenia. Córka ma spięte mięśnie nóg, więc masaże. A staje na palcach, bo wzmacnia mięśnie brzucha. Jednak jest nadal lekka asymetria, jednak nie pokazuje się ona zawsze w chodzie i czasami obciąża jedna stronę ciała.
Pytałam o buty. Nie muszą być za kostkę. Mają mieć sztywna pietke i elastyczna podeszwe.

I tym samym kupiliśmy wczoraj buciki, tym razem elefanten. Buty fajne, a i cena przystępna. Do wybóru był kolor różowy i niebieski. Standardowo. Wzięliśmy niebieskie. Szkoda, że rzadko można spotkać szare albo ciemny zielony.

My dzisiaj mamy drugie podejście do bucików.

Bonjourbelle, lepsza elektronika niż disco polo

Jawjola, chodź na fb, pomożemy

Pada śnieg

Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
amparo27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-11, 08:35   #2182
fiolek7317
Zakorzenienie

To prawda nasze dzieci co raz bardziej kumaty, F juz prawie kazda czynność powtarza. A jak powiem ‚chodz umyjemy raczki albo zabki’ to pierwszy w lazience i krzyczy ‚daj’, zeby tylko szczoteczkę dostac.
Na hasło ‚idziemy na dwor?’ Stoi pod drzwiami, wali w nie, a ja go ubieram w locie, bo on juz natychmist musi wyjsc.

Amparo to gratulacje! U nas tez rzecz niesamowita, bo za nami pierwsza przespana nocka. Spal od 19:30 do 7:30 u siebie w lozeczku. Jak obudzilam sie i zobaczylam, ze jest jasno to nie wiedzialam co sie dzieje

Stary 2019-03-11, 10:59   #2183
jawjola
Raczkowanie

Zori a czemu masz opory? Nie chcesz zostawiać malej czy bardziej chodzi o relacje?

Dziewczyny super z tymi przespanymi nockami. Mam nadzieję że i u nas się to wydarzy w końcu 😉 co do fb obiecuje że sprobuje w najblizszych dniach😁

Ale tu cisza przez weekend była. My byliśmy u mojego brata, więc jak zwykłe minęło nie wiem kiedy.
Stary 2019-03-11, 19:15   #2184
amparo27
Zadomowienie

Ale tu cicho. Gdzie jesteście mamuśki?

Fiolek, niezła nocka u mnie to wiesz, musi być równowaga w przyrodzie, Lewy Twix już od północy spał z nami

Tak jak pisałam na fb, mamy butki Twixy tak pociesznie tuptają już nie mogę się doczekać kiedy sami ruszą

Dzieci śpią, trzeba obiad na jutro podszykować. Zaplanowałam sobie zapiekanę z indykiem i brokulami w mleku kokosowym. Jestem ciekawa co mi z tego wyjdzie.

Teraz mi się przypomniało! Mamy niejadków, nie traćcie nadziei, mój Prawy Twix, dziecko, które niby zawsze coś tam jadło, ale w mikroilościach od jakiegoś czasu pochłania tyle jedzenia, że patrzę z niedowierzaniem. Smakuje mu praktycznie wszystko. Aż chce się dla tych gnomów gotować.

Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
amparo27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-11, 19:36   #2185
BielinkaO
Zakorzenienie

U nas z jedzeniem różnie, jednego dnia je naprawdę dużo, kolejnego dnia tylko dziubie. Obiady robię zazwyczaj na dwa dni i czasem pierwszego dnia zje dużo a kolejnego wcale nie chce, a czasem pierwszego dnia nie ruszy obiadu a kolejnego dnia je ze smakiem. Loteria.

Wszystkie mamy już wróciły do pracy? Może dlatego jest tu ciszej?

BielinkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-11, 21:04   #2186
zori86
Zadomowienie

Jawjola boję się, że to co wypracowałam z córką może po prostu legnac w gruzach. Tak było z synem. No i mama nie rozumie, że np. nie powinna oblizywac łyżki gdy karmi, itp. Pod tym względem bardziej dogadam się z teściową.

Amparo, Fiołek oby takie nocki były częstsze

Nasza była... Dziwna. Polpakiwala przez sen, wiercila się. Jedynie spanie na mnie ja wyciszalo. Daliśmy w końcu przeciwbólowy ale nic to nie zmieniło.

Zastanawiam się czy to normalne czy powinnam zbadać hormony. Według moim obserwacji w dni płodne normalnie czuje się jakby mnie coś rozkladalo albo miała kaca mdli mnie, głowa pęka, nie mam siły na nic.

Stary 2019-03-12, 08:10   #2187
fiolek7317
Zakorzenienie

Amparo u mnie tak jak obstawiałam tez musi byc równowaga i dzisiaj za to nocka tragiczna. Od 23 spal z nami non stop sie budzil z krzykiem, plakal. W dodatku postanowił wstal o 6:30, nigdy nie mial tak wczesnej pobudki. Na szczescie dostalam do 8, ale i tak jestem dzisiaj detka.

Zori moze dalej ida jej zabki?

Bielinka wiekszosc mam juz chyba pracujących jest, ale mam wrazenie, ze ostatnio wiecej sie dzieje na fb niz tutaj

Stary 2019-03-12, 08:17   #2188
zori86
Zadomowienie

Fiołek ząbki na bank idą.

Właśnie odkryłam górna jedynkę

Ja się jeszcze urlopuje trochę ponad miesiąc mi zostało. Dziś zamiast pobudki po 6 wstalismy o 7. Dzięki temu czas do wyjścia do przedszkola szybciej minął.

Stary 2019-03-12, 08:23   #2189
BielinkaO
Zakorzenienie

U nas za to pobudka o 5.50 i olacz od 7.30 do 8.20 aż w końcu zasnęła na drzemkę. Coś jej ewidentnie dokucza, może kolejny ząbek się przebija.

BielinkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-12, 09:11   #2190
nikopoia
Zadomowienie

Hej, to u nas też własnie ząbki sieją zamęt. Właśnie parę dni temu przebiły się dwie kolejne piątki po prawej str, ale wiecie, z tymi piątkami to jeszcze kolejne guzy muszą wyjść, duże są te ząbki. I oba mu wyszły po prawej str teraz, więc domyślam się, że bolało go pół twarzy przez ostatnie tygodnie. Także czekamy na jeszcze jedną 5. I pozostałe zęby, bo też idą 4 i 3 na dole.

Amparo śniły mi się dzisiaj Twoje Twixy, że miałam się nimi zająć i wszystko pięknie szykowałam dla nich, tu pokoik, tu jedzonko, tylko gdzie oni są?! Zgubiłam ich i wysiadłam z pociągu a oni pojechali dalej (mój tato mówił że do Nashville - wtf? gdzie to jest?) hahahaha ale mówię Ci co za stres, a take grzeczne chłopaki były. Potem ich odnaleźliśmy na szczęście, ale czułam się potwornie, ze dopuściłam do czegoś takiego i jak ja teraz Ci się przyznam co ich spotkało. No ale przyznaję się właśnie😂😂😂
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości