|
|
#4141 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. I
Cytat:
Mysle ze warto kupic, za te 6cm polskiej produkcji zaolacilam chyba 48 zl ale dla wiekszego dziecka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4142 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc, wielkie mne tu nie bylo. Ale dzis mam chwile wiec Wpadam.
Jak Wam maja niedziela? Ja nos mam mega zapchany i leci strumieniami. Młody to samo. Zaczęło sie w czwartek rano ale popołudniowy basen i wyjście na ogromny wiatr z mokra głowa zrobiło swoje. Miały byc dzis zakupy w Ikea i ubraniowe dla E i dla mnie ale figa. Grzejemy sie w domu przy kominku. E aktualnie drzemkuje a ja mecze sie z nosem .
|
|
|
|
|
#4143 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#4144 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wykorzystuje ja tez przy jedzeniu i mala tak ja lubi ze mniej marudzi i lepiej je, szok normalnie![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4145 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#4146 |
|
Zakorzenienie
|
u nas mąż puszcza małej piosenki na youtubie i muszę przyznać, że jak mąż jest w pracy to kilka razy chciałam jej puścić te same piosenki i szału nie było. Jak siedzi u taty na kolanach i on jej puszcza to jest to hit, śmieje się i chciałaby chyba wejść w ten laptop żeby potańczyć
ogólnie cieszę się z tego bo mają wtedy taki swój czas przy tych piosenkach i wtedy mała nie jest w ogóle mną zainteresowana
|
|
|
#4147 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
). Na samym you tubie u nas tez bez szalu, troche popatrzy i tyle.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4148 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#4149 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
rozwiałaś moje wątpliwości ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#4150 |
|
Raczkowanie
|
To i ja muszę młodemu pośpiewać ta piosenkę😁 ja póki co puszczam mu z płyt córki przeboje rybki minimini😁 też jest zachwycony jak z nim tańczę i śpiewamy😊 chodziaz taniec już ograniczam, bo z prawie 10 kg maluchem na rękach czuję się jak po przebiegnieciu maratonu😁😁😁
|
|
|
|
|
#4151 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale kręgosłup boli mamy takie piosenki które jak śpiewam to ona się cieszy nie wiedzieć czemu ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#4152 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny nie wiem czy czytacie dzieciom, ja czytam Ali i ona to lubi
dostaliśmy teraz w prezencie takie książeczki i u nas hit - Ala ciągnie za te elementy ruchome są jeszcze 2 z tej serii i chyba dokupie IMG_20190311_105229.jpegWysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4153 |
|
Zadomowienie
|
Mamy lipcowe 2018 cz. I
Witam dziewczyny. Wieki mnie tu nie było! Ale właśnie leżymy z Tymkiem to napisze co u mnie. Ja wróciłam do pracy- narazie nie w pełnym zakresie, ale stopniowo coraz więcej. Tymek jest z tata który wziął pół roku rodzicielskiego- chwale sobie to wyjście bo ja się z domu wyrwie i potem jakiś z entuzjazmem wracam. Tymciu cały czas na piersi, coś tam je z dodatkowych, no jak mnie nie ma to musi. Niestety BLW nie za bardzo wyszło z braku czasu, ale je i do łapki i papki. Raczej dama gotuje wiec od razu proszę o inspiracje bo kucharka ze mnie marna i czasem dania są niejadalne. Tymek pełza po całym domu, pare kroków robi na czworakach a co najgorsze haha- to wstaje przy wszystkim. Zaczęliśmy tez troszkę podróżować- narazie po Polsce i już 2 wyjazdy na kilka dni zaliczone, co miesiąc chcemy gdzieś jechać, Mały bardzo lubi, w aucie celujemy w drzemkę i jak się uda to jest super a jak nie to bywa roznie, ale bez tragedii.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez aniama6 Czas edycji: 2019-03-11 o 13:07 |
|
|
|
|
#4154 |
|
Raczkowanie
|
Hej! Ja myslalam, że już nikt tu ie pisze, bo przestały powiadomienia przychodzić. A zajrzałam teraz tak sobie, a tu pełni postów! Czyli aplikacja mnie oszukała po prostu
![]() Fajnie poczytać, co u was nowego. U nas młody pełza jak torpeda, ciągle coś broi a ja za nim latam i zabieram, co tam niedozwolonego znajdzie a na drugim końcu mieszkania wypatrzy kawałek kartki i leci ja jesc. Wstaje na czworaka i próbuje siadać. Ma cztery żeby i piąty już widać pod dziąsłem. Ogólnie dużo się sam zajmuje sobą, ogląda książeczki jak leżą na podłodze, zabawki trzymam w taki przezroczystym pudle z Ikei,to sobie je wyciąga i sie tym zajmuje. Spanie w nocy nadal horror, milion pobudek i śpimy razem. Jedzenie idzie dobrze, dalej blw. Uwielbia jeść owoce i chleb, ale staram się malo dawać. Na śniadanie zazwyczaj robię koktajl owsiany lub jaglany z owocem, czasem przemyce w nim żółtko i maly pije z diody bez problemu to. Na obiad warzywa, ostatnio placki z cukinii zrobiłam i na trzeci dzień załapał i jadł, bo ogólnie nowe jedzenie musi najpierw zbadać i rozrzucić, dopiero za którymś razem je. W ogóle tydzień temu zostali z tatą na dwa dni sami i w ogóle młody nie chciał mleka żadnego prawie tknąć a wszystko inne jadł super. Jak wróciłam to wrócił do kp jakby nigdy nic ![]() To tyle popisalam teraz, jak mały obok mnie śpi, postaram się teraz na bieżąco być ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4155 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A jak wyjechalas na te 2dni to były pobudki w nocy? I jak to wszystko zorganizowaliście? Młody spał z tz czy w łóżeczku? Wybacz tyle pytan , ale jak wrócę do pracy czeka mnie sporo wyjadzów i już mnie to stresuje . Młody spi ze mną i budzi się 3x ma cycysia w nocy. Najbliższy wyjazd za 7 miesięcy a ja już swiruje ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#4156 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Za 7 miesięcy to pewnie wszystko inaczej będzie. U nas od maja ja ide do pracy, a tata zostaje w domu na początku. Póki co małemu chyba nie robi różnicy czy jest z mamą czy tatą, oprócz cycka oczywiście więc powinno być ok.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4157 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mamy na FB koleżankę która korzysta z pomocy specjalistki co do snu i ta specjalistka twierdzi że w dużym stopniu częste pobudki w nocy spowodowane są czuciem przez dziecko mamy w pobliżu od momentu kiedy jej dziecko śpi w swoim łóżeczku i w swoim pokoju raz że śpi lepiej a dwa że zaczyna im się prostować sen dziecka Ja się zastanawiam czy nie sprobowac Ali przenieść do swojego łóżeczka i pokoju - teraz śpi w dostawcę i budzi się raz w nocy ale jest coraz bardziej ruchliwa i boję się żeby nie spadła kiedyś bo na nasze łóżku już bez problemu wychodzi ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
|
#4158 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wszystko wychodzi jak wychodzi. My mamy dostawkę i na początku mały w niej śpi każdej nocy, ale jak się któryś raz budzi to biorę do siebie, bo nie mam siły. Pewnie musiałabym konsekwentnie odkładać przez parę nocy, ale nie mam siły na to, bo słabo śpię i nie ma jak tego przełamać. Sam się pewnie w końcu problem rozwiąże kiedyś.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4159 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pewnie zmęczenie i chęć spania wygrywa i ja to rozumiem ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#4160 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
większość dni w sumie czuje się dobrze mimo tych pobudek ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4161 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to tak właściwie ile macie stałych posiłków? ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#4162 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
przez to wiem, że jeść młody umie świetnie, i jak "nie trafia" innymi rzeczami do buzi to dobrze wie co robi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4163 |
|
Raczkowanie
|
Super, że u Was takie postępy😊
Julanna a koktajl owsiany robisz po prostu z mleka owsianego i dodajesz owoce? Dajesz synkowi już takie kawałeczki do łapki? Mój coś nie łapie blw, ciągle jakby się dlawil🙄 Mój synuś śpi już w pokoju ze swoją starszą siostrą😊 budzi się raz na jedzenie-jest na mm, około 4-5😊 czasem jak ząbki i związany z tym katar dokucza, to się przebudzi, Ale wstaje dać smoka i śpi dalej😊 |
|
|
|
|
#4164 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas w sumie to jest tak pół na pół papki i blw ale nie narzekam, do tej pory wszystko co jej dałam zjadła Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#4165 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czasem jogurt też dodam. Poza tym wszystko blw, łyżeczka nie chciał jeść maly, a mi się nie chciało zmuszać. Na początku chyba się więcej dławił. Teraz w sumie przy wiekszosci posiłkow zdaza mu się za duży kawałek wziąć i tak odkrztusza i je dalej. Ale to nie wygląda groźnie. Może próbuj rzeczy którymi ciężko się dławić, np jabłko na parze albo jakieś miękkie kluseczki? Ja na początku lepilam takie paluchy z bardzo gęstej kaszki np.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4166 |
|
Raczkowanie
|
Super pomysł😊 czyli takie kluseczki np. z kaszy manny czy jaglanej można zrobić?
|
|
|
|
|
#4167 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4169 |
|
Raczkowanie
|
Julanna dzięki jutro wypróbuję😊
|
|
|
|
|
#4170 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
my tez mamy dostawke obok lozka alevi tak czesto musze mala brac do lozka bo budzi sie i placze. Odkrylam ze nie zawsze chce do cyca, po prostu lubi spac z nami. Poczatkowo walczylam, teraz roznie, czasem czekam az mocniej przyspi przy mnie i odkladam jak mam sily, ale czesto zmeczenie jest tak duze ze zostawiam dopoki sie nie obudze Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:25.

właśnie zastanawiam się nad zakupem suchego basenu - warto?

.
Wykorzystuje ja tez przy jedzeniu i mala tak ja lubi ze mniej marudzi i lepiej je, szok normalnie
ogólnie cieszę się z tego bo mają wtedy taki swój czas przy tych piosenkach i wtedy mała nie jest w ogóle mną zainteresowana 
). Na samym you tubie u nas tez bez szalu, troche popatrzy i tyle.

rozwiałaś moje wątpliwości 
chodziaz taniec już ograniczam, bo z prawie 10 kg maluchem na rękach czuję się jak po przebiegnieciu maratonu