![]() |
#3961 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy sierpniowe 2019
Cytat:
![]()
![]() |
#3962 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Możesz zdradzić ile teraz kosztują takie zrobione na zamówienie? Cytat:
Cytat:
No jest hardkor na początku ale ja Wam radzę od samego początku angażować Tż-tów w pomoc. I nawet za najmniejsze zadanie chwalić, żeby czuli się mega dumni, że mogą coś przy dziecku zrobić. Bo im się wydaje, że tylko mama jest najlepsza. Im wcześniej tym lepiej- też muszą się nauczyć być odpowiedzialnymi za dziecko. Co do drugiego- ![]() My nie mamy żadnych znajomków, żeby ktoś w razie co pomógł. W jakiś nagłych przypadkach z samochodem mój tata nas ratuje.
![]() |
#3963 |
Zadomowienie
|
Solony super że wszystko ok
![]() Mój tz się angażowal w opiekę nad córką, w nocy wstawał i podawał ją do karmienia, po pracy zabierał nas na spacery, w weekend zabierał małą rano abym mogła dostać. Pierwszy szok przeżył jak został z nią sam i po pół godzinie wracałam na sygnale do domu ![]() Aaaaaa chwalę się ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3964 |
Zakorzenienie
|
Moj wychpdzi o 7 rano wraca o 20 jesli po pracy idzie na silownie. Juz ustalone ze jak dziecko sie urodzi po pracy idzie do domu zeby miedzy ta 18-21 byc z nami, pomoc etc a o 21 moze isc na ta silownie co drugi dzien. Mysle ze tak jest fair. Inaczej dziecko bedzie wodziec co niedziele
![]() Sent from my E5823 using Tapatalk
![]() |
#3965 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3966 | |
Rozeznanie
|
Też <3
---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
230zł dawałam + koszt przesyłki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3967 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zapisz te ustalenia i ciekawa jestem jak wyjdzie w praniu ![]() Ja miałam hajnida w 100% z kolkami i jakby mi Tż po całym dniu siedzenia w domu z dzieckiem wyskoczył, że chce iść na siłkę a o 20/22 zaczynała się kolkowa jazda to chyba bym zrobiła brzydką rzecz ![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3968 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
To zależy od modelu i od opcji dodatkowych, bo ogólnie to można zapłacić dużo więcej za nie. Moje w najbardziej podstawowej wersji kosztują 210zł i ja dobierałam tylko inną podeszwę, którą mi pani polecała - podłogę weselną mamy całą w kafelkach. Podeszwa została dobrana tak, żebym się absolutnie nie ślizgała w tych butach na tych kafelkach nieszczęsnych ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3969 |
Raczkowanie
|
Ja już też po wizycie. Wszystko dobrze. Będzie synuś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3970 |
Rozeznanie
|
To u mnie tż przy noworodku pomagał. Od 2mc do 7mc prawie wcale a potem coraz więcej bo można się z nią porozumieć. No i ona też tylko dada i dada a mame ma gdzieś.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3971 |
Rozeznanie
|
Ja jutro mam wizytę u diabetologa, a w czwartek ginekologa i liczę na to, że dowiem się co te mają między nogami, bo miesiąc temu jeden lekarz na USG genetycznym mówił, że wstępnie dziewczynki, a ginekolog (jeden z najbardziej polecanych w Kielcach) dzień później powiedział, że są za małe (po 0k 6cm miały) i on ogólnie nie ma pojęcia skąd wniosek, że dziewczynki... No ale ten lekarz od USG genetycznego w ogóle jakoś niedbale zrobił to badanie ;/ i jeszcze zapłaciłam za nie 360zł....
|
![]() ![]() |
![]() |
#3972 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sent from my E5823 using Tapatalk
![]() ![]() |
![]() |
#3973 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jestem zaskoczona co lekarz powiedział o tej wypukłości. Powiedział od czego? Czemu akurat w tym miejscu a nie w innym? A nie przepisał jakiegoś magnezu na to?
![]() |
#3974 |
Zadomowienie
|
AniaOs super że wszystko ok
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3975 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Teraz u mnie etap, że dzieci potrafią się 5 minut same pobawić bez krzyków i szarpania ![]() Karmisz jeszcze córkę?
![]() |
#3976 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3977 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Byłam ciekawa bo kojarzę, że ona jeszcze malutka jest.
![]() |
#3978 |
Rozeznanie
|
Hej,
Troche mnie nie bylo, bo w pracy wywiazala sie g*wno burza haha. Widze, ze sie wywiazala dyskusja o opiece nad dzieckiem. ja sie o to nie martwie, bo moj maz jest typem, ze sam sie lapie za miotle, smieci itd. Na to dziecko czeka bardziej, niz ja. W ogole jest bardziej do dzieci. Ja dzieci nie lubie wybitnie i ich unikam. hahaha Wiem, ze swoim bede zafascynowana i bede kochac, ale nawet juz ustalilismy ze jakies tak zawozenie na urodziny, czy spotkania szkolne, to nie ja, bo padne. Tez bylismy na badaniu. Wszystko ok. Dziecko sie wierci bardzo. ![]() Edytowane przez klocki_LEGO Czas edycji: 2019-03-12 o 00:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#3979 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3980 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3981 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3982 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Swojego nie mogę się doczekać <3 ale uprzedzam go, że ma nie wyłazić przed sierpniem, poczekam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3983 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3984 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja najpierw się nie mogłam napatrzeć na moje jakże idealne ( w moich oczach ) dziecko a tak naprawdę jak każde podobne po porodzie do ziemniaka ![]() Także Mirableka będzie pot , krew i łzy , ale będzie cudownie, jak nie od razu to za chwilę ![]() ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Co do samej opieki, ja byłam nastawiona , przez swoją mamę, że nie dam rady, że dziecko ciężko przebrać, ciężko przystawić, wykąpać itd i że pomoc doświadczonej osoby jest wręcz niezbędna ( czyt. wtrącanie się i robienie tak jak ona chce ). Na szczęście mój mąż powiedział do mojej mamy spróbujemy sami a jak będziemy mieć wątpliwości wtedy zapytamy, kilka dni po wyjściu ze szpitala zaprosił na herbatę i ciastka. I wiece co się okazało, że potrafiłam przystawić małą , przebrać bez pomocy i nawet zmienić pieluchę ![]() ![]() Edytowane przez Marianna48 Czas edycji: 2019-03-12 o 08:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3985 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Na podstawie niektórych pomiarów z usg szacuje się wagę dziecka. Cytat:
Powiedział, że skurcze macicy już się mogą pojawiać i to jest normalne, tzw. skurcze przygotowujące. Powiedział, że mogły się pojawić od większej aktywności, a weekend akurat miałam intensywny. Wczoraj już nic się nie działo. Magnezu nie przepisał. Cytat:
Dziękuję ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3986 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#3987 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Za czasów LO i studiów małe dzieci mnie drażniły. Hehe najwięcej wtedy miałam do powiedzenia jakie to niewychowane, czego się drą... ![]() Ja się zakochałam w swoim dziecku. Nigdy wcześniej nie widziałam na żywo noworodka a jednak moja córka najśliczniejsza mi się wydawała. Naprawdę samo na mnie spłynęło. Bo w brzuchu to jak obcy, nowość, nieznane. Jest, rusza się. Ale już jak zobaczyłam i mogłam jej dotknąć po drugiej stronie brzucha to naprawdę uwierzyłam, że jest coś takiego jak miłość od pierwszego wejrzenia. Nie była do kartofla podobna ![]() No właśnie. Czytam post i jakbym o swojej mamie czytała. Też mi wmawiała, że sobie nie poradzę bo się nie nadaję i pewnie myślę, że dziecko to zabawka. Ja pierwszy miesiąc spędziłam z Małą w szpitalu i potem 2 miesiące mieszkaliśmy u moich rodziców. Było bardzo źle. Mała miała kolki, była wisicycem. Moja mama do wszystkiego się wtrącała- nie tak ubrana, nie tak karmię, za moich czasów to się tak robiło a teraz Ty wydziwiasz.....itp. No ale w końcu po tym jak stwierdziła, że na pewno głodzę dziecko, mam słaby pokarm albo wcale go nie mam postanowiliśmy się z Tż-tem wyprowadzić. Mieliśmy kupione 2 miesiące wcześniej mieszkanie ale tam nic nie było. Zabrałam swoje stare panieńskie meble, łóżko i się wyprowadziliśmy. Ja się strasznie wtedy czułam bo małe dziecko z kolkami, ja całe życie przy mamusi- nie umiałam gotować. Dodatkowo umówiłam się ze swoim pracodawcą, że będę dorabiała w domu. Ale przetrwałam.Oczywiście moja mama coraz mniej się wtrącała. Do dziś nie mogę jej wybaczyć, że poiła mnie bawarkami (bo za jej czasów-że niby to dobre na mleko) a dzieciak się skręcał z bólu brzucha ![]() Także, nie dajcie się mamuśkom. Jest instynkt. Jest internet. Mnie bardzo dużo inne mamy na wizażu pomogły. Nie czułam się zagubiona. Więcej wirtualnego wsparcia otrzymałam niż od własnej mamy.
![]() |
#3988 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ogólnie nieswojo zawsze się czułam w towarzystwie dzieci, jakoś nie potrafiłam nawiązać z nimi kontaktu, za to mój tż tak jak Twój.
![]() |
#3989 |
Raczkowanie
|
![]()
Gratuluje udanych wizyt i kolejnego chłopca na wątku
![]() Ja mam o tyle plus ,że miałam 14 lat jak mój brat sie urodził i wszystko koło niego robiłam prócz mycia. Z jednej strony miałam żal do rodziców ,że obciążyli mnie i moją siostrę wychowaniem brata (moje koleżanki łaziły po parku,jeździły na rowerze a ja z bratem w domu bo mama i tata w pracy). Ale z drugiej strony nie mam dużego stracha ,że sobie nie poradzę. Wiadomo jakiś stresik jest bo to ja bede całkowicie oodpowiedzialna za to małe stworzonko ale ogólnie nastawiam się optymistyczno-realistycznie. A co do mam , moja na pewno też się będzie wtrącać , moja mama uważa ,że ona wszystko robi najlepiej, najlepiej wychowała dzieci, normalnie przykład matki-polki. Moja mama urodziła brsta mając 38 lat to chodziła dumna po osiedlu ,żeby każdy widział jaka to ona prawdziwa matka. Ale dla nas jako dzieci now była nigdy ideałem i dużo miałam z nią kłotni. Teraz jak już od 4 lat nie mieszkamy razem ,mamy lepszy kontakt niż przez poprzednie 24 lata. |
![]() ![]() |
![]() |
#3990 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:06.