![]() |
#1141 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Staraczki 2019- część 2
Cytat:
Dzień dobry wszystkim! Fajna wiadomość z rana, Kitty ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1142 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U nas tydzień zaczął się tragicznie, więc pewnie i tak się skończy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1143 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() U mnie zimno, wieje, ciemno. Najchętniej wskoczyłabym pod koc z książka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1144 |
Raczkowanie
|
Dziękuję dziewczyny powiem wam szczerze że w tamtym cyklu widziałam u siebie tyle objawów a teraz kompletnie nic żadnych nudności raz miałam zgage jak zjadłam kabanosa także nie wierzyłam że może się coś udać w tym cyklu
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1145 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1146 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Takie ranki to ja rozumiem. Trzymam kciuki ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1147 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1148 |
Zadomowienie
|
Kitty, super
![]() U mnie mega dół, dobija mnie ta sytuacja ![]() Od roku jesteśmy małżeństwem, po 8 miesiącach namówiłam go na starania, chciał czekać rok, nacieszyć się sobą itd. Za chwilę miną 4 miesiące i nic, mamy po 28 lat, zarówno moja jak i mama męża miały problemy z zajściem, brat TZ już 5 lat i nic, boję się że straciliśmy te 8 miesięcy które już mogliśmy przeznaczyć na leczenie... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- I wiem, że to dopiero 3 cykl starań i nie powinnam się martwić, ale głowa pracuje... moja mama straciła 1 ciążę, po dwóch latach urodziłam się ja, teściowa urodziła po 4 latach starań tylko one miały wtedy po 20 lat jak zaczynały, ja 27 .... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1149 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Kitty wspaniale ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1150 |
Raczkowanie
|
Kochana ale wcale tak nie musi być moja mama też bardzo miała problemy z zajsciem w ciążę miała a jak się udawało miała poronienia.
A widzisz moja siostra ma 4 dzieci a ja teraz też być może 3. Także głowa do góry i piersi do przodu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1151 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1152 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
I porównywanie do naszych mam to moim zdaniem nic nie da. Zobacz na jakim poziomie jest medycyna profilaktyka i świadomość teraz? A na jakim była te 30 lat temu? 3 cykle to nic absolutnie nic. Zrób sobie wszystkie badania które mają sens na tym etapie bo też jestem zdania po co tracić czas gdyby coś się okazało nie tak. Ja o pierwszą ciąże zaczęłam się starać w wieku 30 lat. Udało się chyba w 3 czy 4 cyklu nawet nie liczyłam bo w ogole wtedy się nad tym nie zastanawiałam. I teraz mam zdrowego wspaniałego 5 latka w domu. Teraz mam 36 lat więc ja to pewnie już powinnam sobie dać spokój skoro ty 10 lat młodsza martwisz się o wiek. Nawet sobie nie wkrecaj takiego myślenia.wrzuc na luz. Będzie dobrze. Popatrz na statystyki. W pierwszych 3 miesiącach chyba tylko 20% par zaskakuje. Po 6 50% a po roku 80% Więc masz jeszcze spory zapas czasu i szans ![]()
![]() |
#1153 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mogłabyś mi napisać jakie badania warto zrobić teraz? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1154 | |
Moderator
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1155 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
1. tarczyca tsh fsh f3 i f4 LH ale tu dziewczyny niech mnie poprawia bo one się lepiej znają. 2. prolaktyny obojętnie od dnia cyklu 3. Progesteron 20 lub 21 dc w zależności jakie masz cykle 4. Toksoplazmoza różyczka dla spokoju jak już się uda 5. Testosteron można. 6.Do tego mierz temperaturę i idź z raz na monitoring żeby wiedzieć czy jest owulacja. 7.zwykla morfologia i mocz tak kontrolnie czy ogólnie że zdrowiem wsio ok. A potem ![]() ![]() ![]() Aaaa i mężu niech sobie zbada zolnierzyki ![]()
https://www.suwaczki.com/tickers/nzjddqk3bummmtlq.png Edytowane przez Misty_May Czas edycji: 2019-03-13 o 08:51 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1156 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Teraz bardziej mi zależy żeby różnica wieku nie była duża, jeszcze niedawno planowałam że max 3lata a teraz to widzę że to planowanie to sobie można wsadzić ![]() Trzeba próbować, jeśli są marzenia i chęci ![]() Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1157 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
W sumie nie wiem czy istnieje odpowiedni czas na zajscie w ciążę. Ja też żałuję, że nie zaczęliśmy wcześniej, ale prawda jest taka, że gdyby wcześniej mi sie przydarzyła ciąża to nie bylibyśmy w tym samym miejscu. Też mam 30 lat no ale nie przesadzajmy, staruszkami nie jestesmy. Mnóstwo kobiet odkłada macierzyństwo na nawet późniejsze lata. Też miewam gorsze dni, ale zaraz podnoszę głowę i idę dalej bo wiem ze 8 cykli to statystycznie wcale nie tak wiele. Kiedyś i na nas przyjdzie czas ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1158 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny przypominam ze w grudniu skoncze 36 lat... dołuje się, że wy sie dolujecie
![]() Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1159 |
Zadomowienie
|
Przepraszam Was dziewczyny, jutro będzie mi lepiej, nie chce Was dołować
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1160 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie poddawaj się i nie myśl negatywnie, jeśli cykle regularne, owu jest to tylko kwestia czasu. Organizm sam znajdzie najlepszy moment ![]() Myślę że w obecnej chwili po prostu cieszcie się sobą, seksem i w ogóle. Być może i za chwilę pojawi się lokator pod serduszkiem ![]() Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1161 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja zupełnie tego nie rozumiem. Dajmy na to że np za niski jest progesteron I wystarczy dupka wziąć. U mnie tak było straciłam 7 miesięcy nerwów stresu i zwątpienia wzięłam dupka i się udało tylko akurat cp. Teraz pierwszy raz po przerwie i z dupkiem też się udało ale nie do końca. Więc wiem przynajmniej gdzie może leżeć problem mogę działać. Nie rozumiem po co się narażać na dodatkowy stres. ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1162 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1163 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I to, że napisałam jakie podejście ma mój ginekolog nie oznacza wcale, że się z nim zgadzam. Napisałam tylko, że takie podejście rozumiem. Poza tym jakby wyniki były tragiczne i lekarz nie zaproponował by leczenia to wiadomo, że trzeba iść do innego. W ogóle tak czytam ten swój post i faktycznie mógł być źle zrozumiany i wyszło, że mój lekarz przez pierwsze 12 miesięcy nawet na badania nie kieruje. Chodziło mi o to, że jeśli podstawowe badania są ok, czy nawet odbiegają nieznacznie od normy, to nie szuka ,przez te pierwsze miesiące starań, innej przyczyny, nie podejmuje leczenia. Dla mnie diagnostyka to nie to samo co leczenie i dlatego się nie zrozumiałyśmy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Essence89 Czas edycji: 2019-03-13 o 10:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1164 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#1165 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Niepotrzebnie się naczytałam o tym badaniu i teraz wciąż mi przed oczami stoi ![]() Długie przygotowania do takiego badania?? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1166 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja nie czytam nie będę się straszyć a jestem zdeterminowana. Tatuaże też bolą a mam 5 ![]()
![]() |
#1167 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny poród też boli, nie ma co się nakręcać badaniem
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1168 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1169 |
Wtajemniczenie
|
Cesarka też boli
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1170 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:46.