|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1951 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie ciąży, część 15. W tej części wszystkie już zachodzą a niektóre urod
Dzień dobry
![]() Kamila, spokojnie, zdążysz że wszystkim ![]() ![]() Godzina punkt 7, pan budowniczy puk puk do drzwi. Nie otworzyłam, ledwo co się obudziłam. W klatce 15 mieszkań, niech sobie radzą ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1952 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie ciąży, część 15. W tej części wszystkie już zachodzą a niektóre urod
|
![]() ![]() |
![]() |
#1953 |
Raczkowanie
|
Mnie też wiele brakuje, nie zaczęłam nawet prać jeszcze, torba niespakowana, łóżeczka brak, a 51 dni do terminu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1954 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Fajnie, że siostra zadowolona, zawsze to jakaś dodatkowa opinia, ale masz rację, ile wózków tyle opinii Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- I takie pytanie, doświadczone mamy, wczoraj przeglądałam internet w poszukiwaniu relanych zdjęć wózków i dużo jest prawie nowych do sprzedania. Wszystkie piszą np że spacerówka użyta kilka razy bo duża i kupują mniejsza. Faktycznie te wózki 2w1 są takie mało funkcjonalne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1955 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiec czesto albo kupuje sie potem nowa lekka spacerowke albo wozek 2w1 trzeba wybrac taki zeby spacerowka nie byla za ciężka ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1956 |
Zakorzenienie
|
A czy jak się raczej nie korzysta ze schodów itp to to też jest problem?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1957 |
Konto usunięte
|
No to ja Wam powiem jak to wyglądało z mojego wózkowego doświadczenia. Gondolę kupiliśmy na allegro od polskiego producenta wózków - najtańszą jaka była. Bo wiedziałam, że gondola to pół roku, max. 8 mcy i będzie trzeba się przesiąść na spacerówkę. Za gondolę zapłaciliśmy 550zł.
Jak przyszedł czas na spacerówkę to kupiliśmy valco baby snap 4 i tak młody jeździł nią ponad 2 lata, przesadziliśmy go jak miał pół roku. I jak się nam uda teraz dotrwać to zrobimy to samo - tania gondola i tylko gondola a później lekka, składana do małych wymiarów spacerówka ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 5A przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1958 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale na wsi po jakich wertepach ciezko pchac taki wielki ciezki wózek... Z drugiej strony jak nie masz duzych kół w lekkiej spacerowce to na wies tez nie za bardzo ![]() Wybor wozka to bardzo ciezka sprawa ![]() ![]() Ja spacerowki z zestawu uzylam moze z.. tydzien? Dla mnie byla za duza i za ciężka, skladanie tez takie samo jak gondoli czyli osobno siedzisko osobno rama troche przeszkadzalo np pakujac do auta... A potem zmienilam na inna lekka, składana jednym ruchem i do 2rz mlody w niej jeździł ![]() ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1959 |
Zakorzenienie
|
Ehhhhhhh, no ciężka to sprawa, ciężka
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1960 |
Zadomowienie
|
No właśnie, nie wiem czy trafiłam na zadowoloną mamę ze spacerówki 2w1...
![]() ![]() |
![]() |
#1961 |
Zadomowienie
|
Mi właśnie Pani w sklepie powiedziała że coraz częściej mamy szukają po prostu gondoli by potem kupić lekką spacerowke.
Polecala mi cybex leotie lux bo wtedy zmiana nie jest konieczna. Ja muszę mieć coś małego i lekkiego ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1962 |
Zakorzenienie
|
Kamila, a masz jakieś wózkowe typy?
![]() Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1963 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co prawda 2w1 ale dla mnie to roznicy nie robi skoro i tak spacerowke na pozniej juz mam a ten po prostu po pol roku sprzedam ![]() Asia chyba ma tez ten wózek- wlasnie Asia ! Poprosze o opinie ![]() Amelis Hugo w wersji dream no albo ew charm ![]() No lekki nie jest bo sam stelaz 10kg + spacerowka i gondola po 5kg ![]() http://hugo.amelis-colour.com Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1964 | |||||
Wielce Szanowna Pani
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tak, Modern ![]() Jeszcze Sesto braliśmy pod uwagę. Starlet faktycznie ma rączkę 10cm wyżej, ale czy samą gondolę tez ma wyżej? Ja w tych wózkach widzę problem taki, że dziecko leży strasznie nisko i będzie się trzeba do niego nisko schylać ![]() Cytat:
Pytanie czy na pewno nie korzystasz ze schodów- na przykład w wejściu do parku, idąc w odwiedziny do rodziców, czy ulubione sklepy nie mają trudnego wejścia... Ja nie mam schodów u siebie w domu (płaski parter+winda), ale i do rodziców i do teściów na piętro muszę po schodach wejść (niech żyje budownictwo PRL i windy montowane od półpiętra- parteru). Dodatkowo jeśli planujesz wypady w plener, to waga wózka też chyba będzie kluczowa. Nie mówiąc o składaniu/rozkładaniu i wpychaniu wszystkiego do auta X razy dziennie ![]() Cytat:
Własnie dużo opinii podobnych słyszę, ale z drugiej strony te najwygodniejsze, najlżejsze spacerówki są mało stabilne chyba? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1965 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://matfi.pl/p/24/2504/wozek-spa...hoChcsQAvD_BwE Jest lekka - 8,5kg, rozklada sie do pozycji lezacej, wyglada ladnie i raczej stabilnie, amortyzatory tez ma, po zlozeniu malo miejsca zajmuje a cena tez bardzo ok ![]() Gdybym miala kupowac nowa to pewnie na taka bym sie zdecydowala ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Kaamilaaa0508 Czas edycji: 2019-03-14 o 10:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1966 |
Zakorzenienie
|
Kurczę, ładny ten Amelis! Nie widziałam go wcześniej. To jest nie do ogarnięcia po prostu hahahaha
Życie zweryfikuje, gdzie my będziemy z tym wózkiem chodzić czy jeździć. Tak czy siak lepiej brać coś lzejszego niż ciezszego pewnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1967 | |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1968 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1969 |
Zakorzenienie
|
Mi ten cybex średnio się podoba, bo te zaokrąglone gondole wpadły mi w oko.
![]() ![]() |
![]() |
#1970 | |
Wielce Szanowna Pani
|
Cytat:
BArdzo ładny (i ogromny plus za len!), ale te kółka nie są trochę małe? ![]() Nie zakopią się momentalnie w piasku na plaży lub piaszczystej leśnej drodze? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1971 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Jedyny minus takich kółek jest w zimie, jesli chcesz przejechac po nieposypanej i nieodsniezonej drodze ![]() Wtedy najlepiej sprawdzaja sie duze kola ale to i tak jak dla mnie na to samo wychodzi bo przy malych kolkach meczysz sie na nieodsniezonej drodze, przy duzych przejedziesz ale tez sie zmeczysz bo wozek duzo cięższy ![]() Sama widzisz ten Amelis ktory chce wazyc bedzie 15kg+dziecko a ta spacerowka 8,5+dzieck wiec roznica ogromna. Zwlaszcza jesli idziesz sobie z dzieckiem na spacer a po drodze robisz zakupy i pakujesz pod wozek wiec tez trzeba wtedy troche doliczyc ![]() Edytowane przez Kaamilaaa0508 Czas edycji: 2019-03-14 o 11:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1972 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny które już rodzily: miała któraś z Was dodatni wynik posiewu gbs?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1973 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1974 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1976 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1977 |
Zadomowienie
|
Kociak, Modern jest kilka centymetrów w stelażu niższy więc i gondola będzie niżej, Starlet ma kilka centymetrów wyżej. Jakie to wszystko skomplikowane
![]() Czy u was też dziś taka fatalna pogoda, raz leje że światu nie widać, a zaraz świeci słońce i tak od rana Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1978 |
Konto usunięte
|
Pajka to nic groźnego - grunt żebyś miała podany antybiotyk w trakcie porodu, żeby malutka się nie zaraziła
![]() Wysłane z mojego Redmi Note 5A przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1979 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 5A przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1980 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:42.