Mamy sierpniowe 2019 - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-03-20, 14:34   #4411
mirabelka3690
Zakorzenienie

Dot.: Mamy sierpniowe 2019

Ptasiego mleczka?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2019-03-20, 14:41   #4412
olka900
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez travis Pokaż wiadomość
Te wszystkoe badania to macie na nfz?

Sent from my E5823 using Tapatalk
Ja badania mam z pakietu pracowniczego z luxmedu, w dodatku mój gin siedzi w luxmedzie kilka godzin w tygodniu, więc jak potrzeba coś więcej to mi skierowania wypisuje. Za to wizyty mam prywatnie i sporo kasy i tak zostawiam
Stary 2019-03-20, 14:52   #4413
klocki_LEGO
Rozeznanie

Cytat:
w uk odmawiaja robienia cytologi w ciazy. Zresztu tu jest 1 na 3 lata i jak akurat wyypada w czasie ciazy to mowia zeby poczekac do 3 mc po porodzie i sie zglosic
ja dookola pepka. Ale dalej niezbyt czesto.

Co do badan, to ja robilam pakiet przed ciazowy akurat w Polsce. Tam byla tokso, cytomegalia itd. Mamy 3 koty wiec sie obawialam tokso, ale wyszlo ok. W ciazy na poczatku robilam krew i mocz. Teraz ostatnio mocz i wymaz znowu, w 17 tc. No i markery genetyczne, ale jeszcze nie mam wyniku.

Umowilam sie na jutro do innego lekarza. Chyba bede zmieniac, zeby moc rodzic w tym szpitalu, co chce.
klocki_LEGO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-20, 14:53   #4414
Solony_karmel
Zadomowienie

Jestem po wizycie. Założenie nie takie złe, ale dość duży ten krążek, na zdjęciach wydawało się, że mniejszy. No i mam dalej leżeć, przynajmniej do następnej wizyty czyli 10.04.

Mirabelka, ja chętnie Mam ostatnio smaka na słodkości, ale muszę się pilnować, bo jak mam leżeć, to nie chciałabym zostać orką...
Stary 2019-03-20, 14:57   #4415
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mirabelka3690 Pokaż wiadomość
Ptasiego mleczka?

Ja codziennie muszę coś słodkiego zjeść :P i mam manię patrzenia na wagę opakowania i...ilość kalorii

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-20, 14:59   #4416
klocki_LEGO
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Ja codziennie muszę coś słodkiego zjeść :P i mam manię patrzenia na wagę opakowania i...ilość kalorii
HAHA, a ja na kilka dni przed polowka, a dalej przytylam tylko 2-3 kg wiec spoko w sumie. Wszystko poza brzuchem i biustem mam w rozmiarze sprzed ciazy. Mam nadzieje, ze tak pozostanie. Ogolnie spodziewam sie jednak, ze tak powiem, zniszczonej elewacji po. Zwlaszcza w moim wieku
Stary 2019-03-20, 20:38   #4417
Panna Migotka 86
Zadomowienie

Cytat:
Cytologi chyba nie zaleca sie w ciazy? przynajmniej tu nie robia, dopiero 3 mc po porodzie mozna.
w PL cytologia to jedno z badań które powinno się zrobić w ciązy

Cytat:
dziewczyny na jakiej wysokosci czujecie ruchy? na usg mowili ze dziec tak po prawej stronie pepka jest

Dzis cos niby czuje raz na jakis czas ale zupelnie nizej. napewno nie sa to jelita i sie zastanawiam czy to dziec czy moja wyobraznie
róznie, koło pępka, trochę nad pępkiem, czasem całkiem na dole, albo po środku, jakby fikołki robiła

Cytat:
Ptasiego mleczka?

fajne są te porównania

co do badan, to ja mam wizyty co dwa tygodnie, a badania krew i mocz robię co miesiąc. Dodatkowo przed 10tc było combo: cytomegalia, toxo, hiv, wzw, rozyczka, grupa krwi,glukoza
teraz dostane skierowanie na krzywą cukrową, powrótka toxo i czegoś tam jeszcze, ale juz mi zapowiedział, że sporo tego będzie...
Panna Migotka 86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-20, 21:28   #4418
chica latina
Raczkowanie

Smile Dot.: Mamy sierpniowe 2019

Ja zaczęłam myśleć o dziecku jakoś 2 miesiące przed ciążą , więc poszlam do ginekologa. Zrobilam badania i cytologię. Potem miesiąc czasu myślał maz ( powiedzialam mu, że jestem za). No i się od razu udało. Nastawiałam się na rok starań, bo mam kolezanki, ktore leczą sie na nieplodnosc i bylam swiadoma różnych kłopotów. Do tej pory nie wierzę w swoje szczescie. Zaczęłam 5 miesiąc ciąży, idę w pìątek na wizytę. Kupilam masę rzeczy. Trochę trzeba poukładać itd, ale jest kawał dobrej roboty. Wszystkie badania robię prywatnie. Takie same jak wy piszecie. No i regularnie morfologia i mocz. Już prawie wszystkie znamy płeć Biedronka - w koncu jest dziewczynka! ja miałam dwie siostry i było super
chica latina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-20, 21:38   #4419
klocki_LEGO
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chica latina Pokaż wiadomość
Ja zaczęłam myśleć o dziecku jakoś 2 miesiące przed ciążą , więc poszlam do ginekologa. Zrobilam badania i cytologię. Potem miesiąc czasu myślał maz ( powiedzialam mu, że jestem za). No i się od razu udało. Nastawiałam się na rok starań, bo mam kolezanki, ktore leczą sie na nieplodnosc i bylam swiadoma różnych kłopotów. Do tej pory nie wierzę w swoje szczescie. Zaczęłam 5 miesiąc ciąży, idę w pìątek na wizytę. Kupilam masę rzeczy. Trochę trzeba poukładać itd, ale jest kawał dobrej roboty. Wszystkie badania robię prywatnie. Takie same jak wy piszecie. No i regularnie morfologia i mocz. Już prawie wszystkie znamy płeć Biedronka - w koncu jest dziewczynka! ja miałam dwie siostry i było super
Masz szczescie, my grubo ponad rok sie staralismy. Tez robilam badania przed ciaza wlasnie. Ja w ogole z tych, co lubia miec rozplanowane.
Co kupilas? Pochwal sie
Stary 2019-03-20, 21:44   #4420
martynka89
Zakorzenienie

My sie z mezem jakos specjalnie nie staralismy. To bylo na luzie, na zasadzie trafi sie, to sie trafi. Oczywiscie w okolicach dni plodnych dzialalismy, ale bez zadnego spiecia i myslenia, ze musi sie udac w tym miesiacu i koniec.
Tak sie postaralismy... cale dwa miesiace bo w drugim cyklu zaszlam. Myslalam, ze dluzej to potrwa.
W lato bylam u ginekologa, zrobilam cytologie, USG i wszystko bylo w porzadku.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-20, 21:51   #4421
klocki_LEGO
Rozeznanie

Hej dziewczyny, a co myslicie o porodzie w wodzie?

Niby nie chcialam, ale zaczelam rozwazac, bo wszystkie znane mi babki zachwalaja

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-03-20, 22:15   #4422
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klocki_LEGO Pokaż wiadomość

Niby nie chcialam, ale zaczelam rozwazac, bo wszystkie znane mi babki zachwalaja
Nie bralam tego nigdy pod uwage bo w moim szpitalu, tylko kobiety w ciazy niskiego ryzyka, moga rodzic w wannie. U mnie wiec odpada. Mialam za to okazje polezec sobie w wannie na wczesnym etapie porodu. Mialo to pomoc na bol bo mialam za male rozwarcie zeby dostac gaz. Niestety, szybciej wyszlam z tej wanny niz do niej weszlam bo moje nieregularne skurcze, przybraly na sile i mialam praktycznie jeden za drugim. Nie do zniesienia. Chyba wiecej nie skorzystam.
Stary 2019-03-20, 22:19   #4423
klocki_LEGO
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Nie bralam tego nigdy pod uwage bo w moim szpitalu, tylko kobiety w ciazy niskiego ryzyka, moga rodzic w wannie. U mnie wiec odpada. Mialam za to okazje polezec sobie w wannie na wczesnym etapie porodu. Mialo to pomoc na bol bo mialam za male rozwarcie zeby dostac gaz. Niestety, szybciej wyszlam z tej wanny niz do niej weszlam bo moje nieregularne skurcze, przybraly na sile i mialam praktycznie jeden za drugim. Nie do zniesienia. Chyba wiecej nie skorzystam.
wszedzie tak jest, ze tylko kobiety niskiego ryzyka. Ciaza i porod musza przebiegac ksiazkowo. U mnie jak narazie wszystko idzie dobrze, wiec rozwazam. Ciekawe to co mowisz, bo wiele kobiet mi mowi, ze braly w wodzie, zeby moc w wodzie polezec, bo pomaga, a potem na sucho rodzily
Stary 2019-03-20, 22:42   #4424
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
wszedzie tak jest, ze tylko kobiety niskiego ryzyka. Ciaza i porod musza przebiegac ksiazkowo. U mnie jak narazie wszystko idzie dobrze, wiec rozwazam. Ciekawe to co mowisz, bo wiele kobiet mi mowi, ze braly w wodzie, zeby moc w wodzie polezec, bo pomaga, a potem na sucho rodzily
Ja tez slyszalam od znajomych, ze wanna pomaga i z drugiej strony, skoro pomaga na zakwasy, bole miesni itd, to wydawalo mi sie oczywiste, ze to moze przyniesc jakas ulge. Nie wiem skad taka reakcja, ale wiem, ze porod+ woda, to chyba nie dla mnie. Za to ulge przynosilo mi skakanie i ruszanie biodrami na pilce.
Stary 2019-03-20, 22:54   #4425
klocki_LEGO
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Ja tez slyszalam od znajomych, ze wanna pomaga i z drugiej strony, skoro pomaga na zakwasy, bole miesni itd, to wydawalo mi sie oczywiste, ze to moze przyniesc jakas ulge. Nie wiem skad taka reakcja, ale wiem, ze porod+ woda, to chyba nie dla mnie. Za to ulge przynosilo mi skakanie i ruszanie biodrami na pilce.
To samo slysze, ale co osoba to znowu odczucia. Duzo mi mowila, ze pilka nic im nie dala

Ja juz sie rozwiedzialam i wiem, ze mam zapewniona prywatna sale, z lazienka i drugim lozkiem dla partnera. Ale wanne do rodzenia w wodzie moge miec tylko w jednym szpitalu i chyba sie do niego sklaniam. Nic mnie to kosztowac nie bedzie wiecej, a dobrze miec opcje.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-03-21, 05:58   #4426
Wiedzminkaa
Rozeznanie

Dziewczyny, macie gdzieś jakąś konkretną listę rzeczy składających się na wyprawkę do szpitala?
Wiedzminkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-21, 06:12   #4427
Marianna48
Zadomowienie

Dzień dobry

Wczoraj przeglądałam strony internetowe w poszukiwaniu jakiegoś suplementu z kwasami DHA bo zalecił mi lekarz żeby coś brać i proszę bardzo na jaką informację trafiłam w jednej z popularnych aptek internetowych w opisie preparatu :

"Suplementacja kwasem dokozaheksaenowym (DHA) odgrywa również istotna role w prewencji porodu przedwczesnego. Najważniejsza korzyścią kliniczna suplementowania kobiet ciężarnych DHA jest zmniejszenie ryzyka porodów przedwczesnych przed 54 tygodniem ciąży."

Cytat:
Napisane przez Solony_karmel Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie. Założenie nie takie złe, ale dość duży ten krążek, na zdjęciach wydawało się, że mniejszy. No i mam dalej leżeć, przynajmniej do następnej wizyty czyli 10.04.
Leż, odpoczywaj, do kwietnia już niedaleko

Cytat:
Ja przed ciążą też zrobiłam wszystkie potrzebne badania, ale niestety stały się nieaktualne bo zajście w ciążę zajęło mi prawie rok, tzn. zaszłam w ciążę w trzecim cyklu ale niestety tamtą ciążę straciłam, więc od pierwszych starań do tej minął prawie rok. Ciężko było bo z córką to się wogóle nie staraliśmy, stwierdziliśmy że w sumie by się przypadło i bach pierwszy cykl i już.

Cytat:

Ja przy pierwszym porodzie nie dostałam takiej opcji, byłam już przeterminowana do tego poród był wywoływany i trwał prawie 2 dni, także nawet nie było opcji, teraz się nie nastawiam, bo wiem że plany planami a później i tak wychodzi inaczej.
Mogę się odnieść do gazu bo go dostałam, ale użyłam dwa razy i zrezygnowałam, było to dla mnie nieprzyjemne, butla bardzo głośno chodziła , a jak brałam wdech to kręciło mi się mocno w głowie.

---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Shiz Pokaż wiadomość
Body super ale cena powala
Marianna48 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-21, 06:18   #4428
zamknieta25
Raczkowanie

Cześć
Ja w poprzedniej ciąży nie robilam cytologi. Ale mozliwe ze jakoś przed ciążą miałam robiona. Nie pamietam. A w tej już tak.
Mi przy porodzie prysznic nie przynosił ulgi Ale skakanie na piłce już tak a co do wanny to w moim szpitalu chyba nie ma.
My tak jak Martynka po prostu przestaliśmy się zabezpieczać. I w obu ciałach sporo czasu nam to zajęło bo po prawie 2 lata.

Wysłane z mojego SM-J100H przy użyciu Tapatalka
zamknieta25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-21, 06:22   #4429
mirabelka3690
Zakorzenienie

Przed 54 tygodniem? Może to jakieś suplementy dla słonic?

Stary 2019-03-21, 06:30   #4430
Marianna48
Zadomowienie

Mirabelka było jeszcze napisane suplement szczególnie polecany dla kobiet po 35 roku życia, więc może po tym wieku ciaza się wydłuża

Stary 2019-03-21, 06:44   #4431
Kocurasek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shiz Pokaż wiadomość
Hejo, już po połówkowych, to zdecydowanie synek (używamy roboczego imienia Aragorn) wszystko wporządku i waży już 390g!
Mąż stwierdził, że w końcu waży więcej niż nasza jaszczurka
Wogóle mam chyba z 7 fot 3d twarzy, bo sie wyjątkowo ładnie układał, jedno z pępowiną, inne z rączką, jeszcze inne ze stopą przy twarzy <3 <3 <3

A teraz czekam na warsztaty Świadoma mama, to dam znać czy warto się wybrać

Gratulacje

Cytat:
Napisane przez mononoke Pokaż wiadomość
Jestem trochę do tyłu z czytaniem Waszych wypowiedzi, ale zawsze jestem z Wami i trzymam za Was kciuki!
Chciałam się pochwalić, że mój dzieć dał dzisiaj po raz pierwszy znać o sobie i skopał mnie, gdy brałam kąpiel Dziś mamy 17+6. Jestem cała przeszczęśliwa

Super

Cytat:

Mirabelka, ja chętnie Mam ostatnio smaka na słodkości, ale muszę się pilnować, bo jak mam leżeć, to nie chciałabym zostać orką...

Szybko zleci teraz będzie tylko lepiej

Cytat:
HAHA, a ja na kilka dni przed polowka, a dalej przytylam tylko 2-3 kg wiec spoko w sumie. Wszystko poza brzuchem i biustem mam w rozmiarze sprzed ciazy. Mam nadzieje, ze tak pozostanie. Ogolnie spodziewam sie jednak, ze tak powiem, zniszczonej elewacji po. Zwlaszcza w moim wieku

Mam tak samo, ale na + 5kg. I tez się boje zniszczenia elewacji dlatego szoruję się szczotką, kremuję i zlewam zimną wodą

Cytat:
Napisane przez Marianna48 Pokaż wiadomość
Mirabelka było jeszcze napisane suplement szczególnie polecany dla kobiet po 35 roku życia, więc może po tym wieku ciaza się wydłuża

Ojej! Hahaha to ja bym go nie brała

25.08.2012

Aparatka
08.04.2013 Damon Clear (góra)
18.11.2013 aparat metalowy mini (dół)

Kocurasek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-21, 07:05   #4432
chica latina
Raczkowanie

U mnie tez było będzie to bedzie , nie to nie. Dlatego zdziwilam się jak test był pozytywny. Kupiłam wszysyko prawie z listy , ktorą kiedyś zamiesciłam, jakoś miedzy 110 a 130 stroną taką wyprawkę. Wózek- invictus v plus jasnoszary-jeszcze niezamówiony. Łóżko Dominik sosna. Niezamówione jeszcze. Do tego wszystkie kosmetyki dla dziecka ( żel do kąpieli Hipp, Octenisept, Bepanthen, Sudocrem). Laktator Simed electric. Sterylizator za grosze z biedronki, ciuszki Smyk H and M, C and A. Przewijak z Ikei wolnostojacy. Kocyki i otulacze bambusowe lulalove. Po jednej paczce różnych pampersow, chusteczdk, patyczków. Workina pieluchy. Ciuszki od 56 do 74. Głównie body i pajacyki, czapeczki, śliniaki.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20190309_165846.jpg (100,9 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20190307_125738.jpg (112,1 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Screenshot_20190319-090934_Samsung Internet.jpg (62,3 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Screenshot_20190312-220345_Samsung Internet.jpg (85,2 KB, 39 załadowań)
chica latina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-21, 08:10   #4433
Marianna48
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kocurasek Pokaż wiadomość

Ojej! Hahaha to ja bym go nie brała
Ja też tego nie wzięłam , wolę tego nie ryzykować

ChicaLatina szalejesz z wyprawką bardzo ładne kolory , ja jestem narazie na etapie wybierania koloru ścian w pokoju dzieci

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-03-21, 08:13   #4434
mirabelka3690
Zakorzenienie

Cytat:

To jednak dobrze, ze wcześniej zaszłam

Stary 2019-03-21, 08:14   #4435
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja sobie jakoś tego nie wyobrażam
Nie wiem czy w 2 szpitalach, które biorę pod uwagę jest taka opcja.

Ale jeśli u Ciebie jest to jakiś standard i słyszałaś dobre opinie to ja bym w to szła.

Cytat:
Napisane przez Wiedzminkaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, macie gdzieś jakąś konkretną listę rzeczy składających się na wyprawkę do szpitala?
Spójrz najpierw na stronę szpitala gdzie będziesz rodziła. Tam powinno być takie "must have".

Cytat:
U mnie tez było będzie to bedzie , nie to nie. Dlatego zdziwilam się jak test był pozytywny. Kupiłam wszysyko prawie z listy , ktorą kiedyś zamiesciłam, jakoś miedzy 110 a 130 stroną taką wyprawkę. Wózek- invictus v plus jasnoszary-jeszcze niezamówiony. Łóżko Dominik sosna. Niezamówione jeszcze. Do tego wszystkie kosmetyki dla dziecka ( żel do kąpieli Hipp, Octenisept, Bepanthen, Sudocrem). Laktator Simed electric. Sterylizator za grosze z biedronki, ciuszki Smyk H and M, C and A. Przewijak z Ikei wolnostojacy. Kocyki i otulacze bambusowe lulalove. Po jednej paczce różnych pampersow, chusteczdk, patyczków. Workina pieluchy. Ciuszki od 56 do 74. Głównie body i pajacyki, czapeczki, śliniaki.
Jakie to wszystko maciupkie

Ja Was dziewczyny podziwiam
U mnie córka za w 2 cyklu, syn za 1 podejściem, teraz też w zasadzie za 1 podejściem. Mi ciężko jak myślę, że co miesiąc zamiast II kresek byłaby @. Dlatego chylę czoła wszystkim, które się nie poddają i walczą o swoje marzenia.

Małgosia 06.10.2013 r.
Stary 2019-03-21, 08:15   #4436
Panna Migotka 86
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry

Wczoraj przeglądałam strony internetowe w poszukiwaniu jakiegoś suplementu z kwasami DHA bo zalecił mi lekarz żeby coś brać i proszę bardzo na jaką informację trafiłam w jednej z popularnych aptek internetowych w opisie preparatu :

"Suplementacja kwasem dokozaheksaenowym (DHA) odgrywa również istotna role w prewencji porodu przedwczesnego. Najważniejsza korzyścią kliniczna suplementowania kobiet ciężarnych DHA jest zmniejszenie ryzyka porodów przedwczesnych przed 54 tygodniem ciąży."

Cytat:
Przed 54 tygodniem? Może to jakieś suplementy dla słonic?

Tez o tym pomyślałam

Cytat:

Moj szpital nie ma takiej opcji niestety. Ja nie umiem pływać i ogólnie boje się wody i chyba bym się bała żeby ba skurczach nie ujechać i nie spaść pod wodę trochę irracjonalne, ale ja tak już mam zakładam ze wanna jest tak zrobiona, żeby wyeliminować takie przypadki
ale ogólnie mi woda pomagała. Przy porodzie sporo czasu spędziłam pod prysznicem, jakoś łatwiej było znieść skurcze. Z kolei piłka się u mnie nie sprawdziło, bolało niesamowicie wiec szybko z niej uciekałam...

Cytat:
Napisane przez Wiedzminkaa Pokaż wiadomość

Jeśli chodzi o wyprawkę do szpitala to kazdy szpital ma swoje wymagania. W jednych trzeba mieć ubranka, w innych tylko na wyjście itp

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Panna Migotka 86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-21, 08:33   #4437
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Panna Migotka 86 Pokaż wiadomość
Tez o tym pomyślałam

Moj szpital nie ma takiej opcji niestety. Ja nie umiem pływać i ogólnie boje się wody i chyba bym się bała żeby ba skurczach nie ujechać i nie spaść pod wodę trochę irracjonalne, ale ja tak już mam zakładam ze wanna jest tak zrobiona, żeby wyeliminować takie przypadki
ale ogólnie mi woda pomagała. Przy porodzie sporo czasu spędziłam pod prysznicem, jakoś łatwiej było znieść skurcze. Z kolei piłka się u mnie nie sprawdziło, bolało niesamowicie wiec szybko z niej uciekałam...

Jeśli chodzi o wyprawkę do szpitala to kazdy szpital ma swoje wymagania. W jednych trzeba mieć ubranka, w innych tylko na wyjście itp

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Myślałam, że tylko ja tak mam

JA szczerze mówiąc chciałabym rodzić gdziekolwiek byle nie na kozetce.
Nawet na fotelu ginekologicznym.

Jak rodziłam syna to położna mi kazała trzymać sobie kolana. Chyba nie muszę mówić co wtedy myślałam.
Nie miałam się gdzie zaprzeć. Na fotelu to bym zaparła nogi i by raz dwa poszło a tutaj czułam się jak żółw leżący na skorupie i machający tymi nogami i jeszcze jej słowa "proszę się skupić bo dziecko się męczy".

Jak rodziłam córkę i była ostatnia faza i zobaczyłam kozetkę z pasami (jak w psychiatryku) to serio się bałam co dalej. Nie wiem po co te pasy ale jeszcze się zapytałam, że chyba mnie nie przywiążą. Ale tu przynajmniej mi pomogły z tymi nogami.

Małgosia 06.10.2013 r.
Stary 2019-03-21, 08:50   #4438
Paulina 87
Wtajemniczenie

Cytat:

Cieszę się że wszystko ok bo juz sie zastanawiałam co u Ciebie..

Ja póki co o pessarze mam zapomnieć bo szyjka bez zmian 35mm pozamykana i podobno jak na 2 ciążę to całkiem nieźle
Stary 2019-03-21, 09:41   #4439
Kocurasek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Ja sobie jakoś tego nie wyobrażam

Nie wiem czy w 2 szpitalach, które biorę pod uwagę jest taka opcja.

Ale jeśli u Ciebie jest to jakiś standard i słyszałaś dobre opinie to ja bym w to szła.

Spójrz najpierw na stronę szpitala gdzie będziesz rodziła. Tam powinno być takie "must have".

Jakie to wszystko maciupkie

Ja Was dziewczyny podziwiam

U mnie córka za w 2 cyklu, syn za 1 podejściem, teraz też w zasadzie za 1 podejściem. Mi ciężko jak myślę, że co miesiąc zamiast II kresek byłaby @. Dlatego chylę czoła wszystkim, które się nie poddają i walczą o swoje marzenia.

Moja przyjaciółka ponad 7 lat. Ale już chyba odpuściła.

25.08.2012

Aparatka
08.04.2013 Damon Clear (góra)
18.11.2013 aparat metalowy mini (dół)

Kocurasek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-21, 09:47   #4440
travis
Zakorzenienie

GG do travis

nam sie udalo w pierwszej probie!
A mam PCOS iinsulinoopornosc i lekarz mowil ze jak w 2 lata sie uda to jestem szczesciara

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości