|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2521 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Planowanie ciąży, część 15. W tej części wszystkie już zachodzą a niektóre urod
Cytat:
Czasem myślę, że jestem cyborgiem... Nawet moja mama wypytywała moich znajomych po drugim poronieniu jak ja się trzymam, bo nie mogła uwierzyć, że nie zamknęłam się w domu i nie rozpaczam. I teraz w jednej chwili myślę, że się nie podniosę, a za chwilę planuję co dalej. Może mam coś z głową i powinnam zacząć się leczyć ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 5A przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2522 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie ciąży, część 15. W tej części wszystkie już zachodzą a niektóre urod
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;86623474]Ta decyzja była podjęta dawno dawno temu, zanim jeszcze zdecydowaliśmy o staraniach. A teraz mąż mnie zaskoczył totalnie. I w sumie może to szalone i niepoważne, ale chyba spróbujemy i będę czekać aż będziemy mogli. Jak będę miała cel to łatwiej mi będzie się "ułożyć" od nowa.
Czasem myślę, że jestem cyborgiem... Nawet moja mama wypytywała moich znajomych po drugim poronieniu jak ja się trzymam, bo nie mogła uwierzyć, że nie zamknęłam się w domu i nie rozpaczam. I teraz w jednej chwili myślę, że się nie podniosę, a za chwilę planuję co dalej. Może mam coś z głową i powinnam zacząć się leczyć ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 5A przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Kochana ja mysle ze sprobowac zawsze mozna. A to ze sie nie zamykasz w domu wg mnie bardzo mysle ze wiele z nas by nie dalo rady. Niestety czasami dzieje sie wiele rzeczy ktore bola i świat sie walu ale najwazniejsze zeby dojść do siebie i życ dalej. Widze ze masz duzo siły w sobie i to dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2523 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Z jednej strony czuję się jakbym się rozsypała na miliard kawałków i jakbym już nigdy nie mogła ich posklejać w całość. Z drugiej myślę, że dam przecież radę, dałam dwa razy to i trzeci raz mi się uda. Wysłane z mojego Redmi Note 5A przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2524 |
Zakorzenienie
|
Gryzelda tak mi przykro
![]() ![]() ![]() A u mnie zaróżowiony śluz Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2525 |
Zadomowienie
|
Gryzelda tak mi przykro
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2526 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi Note 5A przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2527 |
Zadomowienie
|
Gryzelda przykro mi.
![]() Dziewczyny po przejściach - ja Was serio podziwiam, ja chyba jestem za słaba psychicznie i takich sytuacji bym nie przeżyła ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2528 |
Konto usunięte
|
Aldente to się tylko tak wydaje... Ja też kiedyś myślałam, że jestem słaba, ba! Wystarczyło, że ktoś podniósł na mnie głos, czasem nawet nie tak spojrzał a ja już potrafiłam się rozpłakać. A teraz - wiadomo cierpię jak cholera, czuję że rozrywa mi serce na kawałki - ale trzeba się wziąć w garść, ogarnąć i do przodu. I jakkolwiek by to nie zabrzmiało - trzeba myśleć do przodu, inaczej musiałabym się zamknąć w pokoju bez klamek i tyle.
I postanowione - jak tylko będzie możliwość to wracam do gry - mąż mówi, że to będzie ostatni raz, ale czuję, że to trochę jak hazard. I "gra" się do ostatniego grosza... Wysłane z mojego Redmi Note 5A przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2529 |
Zadomowienie
|
Gryzelda, brzmi jakbyś już to sobie ułożyła. Może faktycznie takie podejście jest lepsze. Podziwiam was, że dajecie radę po takich przejściach.
U mnie dziś była położna, omawialiśmy przyjęcie do szpitala, poród, rolę męża w tym wszystkim, co mi jest potrzebne. Jestem z niej mega zadowolona. I dostałam butelkę antykolkowa, smoczek i jakieś próbki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2530 |
Zadomowienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;86624280]Aldente to się tylko tak wydaje... Ja też kiedyś myślałam, że jestem słaba, ba! Wystarczyło, że ktoś podniósł na mnie głos, czasem nawet nie tak spojrzał a ja już potrafiłam się rozpłakać. A teraz - wiadomo cierpię jak cholera, czuję że rozrywa mi serce na kawałki - ale trzeba się wziąć w garść, ogarnąć i do przodu. I jakkolwiek by to nie zabrzmiało - trzeba myśleć do przodu, inaczej musiałabym się zamknąć w pokoju bez klamek i tyle.
I postanowione - jak tylko będzie możliwość to wracam do gry - mąż mówi, że to będzie ostatni raz, ale czuję, że to trochę jak hazard. I "gra" się do ostatniego grosza... Wysłane z mojego Redmi Note 5A przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Masz rację, różne doświadczenia życiowe na nas różnie wpływają. I to co wydaje się niemożliwe jest do pokonania w rzeczywistości. W każdym razie - silna z Ciebie babka, spróbujcie jeszcze raz, skoro tak czujecie ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2531 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2532 |
Konto usunięte
|
Aga wiesz, to nie znaczy, że nie rozpaczam, ale to nic nie zmieni, nic nie da. Więc lepiej znaleźć nowy cel i do niego dążyć
![]() Aldente staram się być silna, bo mam synka, który w tej chwili już wszystko rozumie i wszystko wie. Nie mogę przy nim płakać, chociaż dzisiaj łzy leciały a ja nie umiałam ich zatrzymać. Na szczęście młody potrafi spowodować mój śmiech w sekundę ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 5A przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2533 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Dziewczyny ciesze sie, ze moglam niektórym z Was pomoc moja historia poporodowa. Ciesze sie, ze rozumiecie, nie oceniacie. Mam nadzieje, ze to Was to ominie, a jesli juz spotka, to będziecie wiedzialy ze wszystko z Wami ok, nie jesteście same. I dziękuję za odzew dziewczyn, ktore maja podobne wspomnienia. [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;86623395]Mąż zapytał się mnie czy nie spróbujemy jeszcze raz... I co ja mam teraz o tym myśleć? Wysłane z mojego Redmi Note 5A przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Kochana, bardzo mi przykro. Trzymam za Was kciuki. Cytat:
I postanowione - jak tylko będzie możliwość to wracam do gry - mąż mówi, że to będzie ostatni raz, ale czuję, że to trochę jak hazard. I "gra" się do ostatniego grosza... Wysłane z mojego Redmi Note 5A przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Ja tez tak mam, ze jak ktos sie do mnie niemilo odezwie potrafie sie rozplakac... . I wgl tak jak napisalam wyzej, wielki ze mnie slabeusz. Od zawsze marze o psychicznej sile. I podziwiam osoby, na ktore Bog zsyla tak wiele. Często zbyt wiele, jak na jedna osobe. Nigdy tego nie zrozumiem. Ale podobno kazdy z nas dostaje tyle, ile potrafi udźwignąć. Gryzelda trzymam mocne kciuki za Ciebie i Twoja rodzine, za Twoj cel. Bądź dalej tak silna i bądź dla nas przykladem jak to jest sie nie poddawac. Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2534 |
Zakorzenienie
|
Różowo ale nie rozkreca sie na ta chwile..
Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2536 |
Zakorzenienie
|
Gryzelda, cieszę się, że znaleźliście w sobie pokłady siły, żeby zmierzyć się z tą trudną sytuacją.
Olena, ten różowy śluz to chyba nie brzmi obiecująco, ale kciuki ciągle są! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Juncia Czas edycji: 2019-03-22 o 07:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#2537 |
Moderator
|
dzień dobry
![]() piątek piąteczek piątunio ![]()
#2538 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi Note 5A przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2539 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() przepraszam za mała aktywność, ale ja przy @ zawsze jestem nie do życia ![]() Gryzelda ![]() ![]() ![]() Sylwia00804 dziękuje,że podzieliłaś się z nami swoją historią bo teraz przynajmniej wiem,że nie zawsze jest tak kolorowo jak to wszyscy mówią i opisują.... Dziewczyny mam do Was pytanie czy Wasi partnerzy/mężowie rozmawiają/rozmawiali z Wami na temat nieudanych prób zajścia w ciąże, bo mój nie chcę ze mną rozmawiać i tak tylko zaczynam temat to zaraz słyszę: " tak nakręcasz tak to na pewno nie zajdziesz w ciąże, przestań o tym gadać, itd" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2540 |
Konto usunięte
|
Kamila przenieś mnie proszę z dwupaków do kibicujących, przez chwilę na pewno nie będę staraczką
![]() Wysłane z mojego Redmi Note 5A przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2541 |
Zakorzenienie
|
Bonitka, hmm, rozmawialiśmy. W końcu po którymś nieudanym cyklu poszliśmy do kliniki, co było wspólna decyzją.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2542 |
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;86625012]Kamila przenieś mnie proszę z dwupaków do kibicujących, przez chwilę na pewno nie będę staraczką
![]() Wysłane z mojego Redmi Note 5A przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale to był u mnie chwilowy kryzys, bo ostatnio ogólnie mam gorszy czas i krzyczę na TŻ bez żadnego powodu w sumie. Stresuje mnie ta organizacja ślubu, ciężko nam coś załatwić bo terminy pozajmowane. Nikt tak naprawdę nam przy tym nie pomaga, bo każdy mówi, że jeszcze dużo czasu i nie ma sensu. TŻ też teraz nie ma czasu bo nowe stanowisko w pracy, delegacje, więc więcej go nie ma niż jest. Do tego przyjaciółki siostra stwierdziła, że jak my robimy w przyszłym to ona robi w tym i wszystko z nas ściąga. Czy piosenka na pierwszy taniec, czy buty, kolor przewodni wesela, kwiaty.. więc na ten moment już nawet przyjaciółce nie mogę nic mówić o ślubie bo później jest kopiuj-wklej. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2544 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2545 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2546 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2547 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2548 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jaaa nieee chceee ![]() ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2549 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2550 |
Zakorzenienie
|
Gosiula, słabe to. Ech :/
Aga. Gratulacje studniówki. Jaką kieckę zakładasz ? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:22.