![]() |
#271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kwietniówki 2019 - cz.4
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak patrze na nasze kwietniowe maluszki i to jak sobie pieknie radzicie z porodami silami natury to az zaczynam zaklinac mojego synka zeby sie odwrocil glowka w dol. Boje sie tej cesarki, a glownie tego co bedzie po, bo mam troche tluszczyku na brzuchu i strasznie sie poce nad spojeniem lonowym bo ten tluszczor mi tam nachodzi i troche mnie przeraza rana tam, gdzie w zasadzie poce sie najmocniej. Jak to sie bedzie goilo... A w ogole u mnie ostatnie dwa dni starego zycia, bo w poniedzialek rano juz szpital a jak wroce juz z malym to nic nie bedzie juz takie samo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://m.ceneo.pl/42403127?tag=strefa-babyono#tab=spec
![]() |
![]() |
#274 |
Zakorzenienie
|
Pojechalam na zawody jujitsu z chlopakami ale nie moge patrzec na te najmlodsze dzieciaczki bo mi sie plakac chce... To takie wzruszajace jak walcza, przewracaja sie. Chyba bede wyc na bobr jak wywolaja mlodego...
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Boże jaką mam kiepską noc za sobą, jeszcze takiej beznadziejnej nie miałam. W ramach pocieszenia chyba skoczę dziś na takie dobre lody jak ostatnio... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#277 |
Rozeznanie
|
Terasko ale akurat na ułożenie naszych dzieciaczkow wpływu nie mamy więc nie ma się co zadreczac czy to będzie cc czy sn najważniejsze by było dla was bezpieczne a dzieciaki przyszły na świat całe i zdrowe. Choć np dla mojej teściowej poród cc to wydobyciny dlatego też nie mam z nią kontaktu
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry. Zaglądam tu teraz co rano z myślą “ciekawe czy ktoś jeszcze urodził”
![]() Dziś dzień z cyklu “zero mocy” :/ Dobrze że sobota to tż się córką zajmuje. Mnie akurat do SN nigdy specjalnie nie ciągnęło :P Ale skądinąd wiem że medycyna chińska ma jakiś patent na obracanie dzieci w macicy, tylko nie pamiętam jak.., akupunkturą? Chyba. Można pogooglać jak komuś zależy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Wtajemniczenie
|
Tereska ja po ostatnich wieściach o ułożeniu prawie się popłakałam, ale już to przetrawiłam i będzie co ma być
![]() ![]() Dziś teściowie do nas przychodzą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry. Wczorajszy masaż skutków nie pomógł, a taki piękny dzień na rodzenie
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
![]() Jak tak czytam, ze tylko 5-7% dzieci nie ustawia sie glowka do dolu to sie zastanawiam czemu tak czesto sie slyszy o ulozeniu posladkowym. Ze mna lezala na patologii dziewczyna, ktora tez miala ulozenie posladkowe, a ze pokoj byl 3 osobowy, wiec procent znacznie urosl ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#282 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 | |
Wtajemniczenie
|
Też mam wrażenie, że w moim otoczeniu jest więcej ułożeń miednicowych niż to statystyka mówi
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
Czuje się jak bałwan taka okrągła i spuchnięta ![]() Zaraz idę robić naleśniki na śniadanie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Raczkowanie
|
Mamaszkraba my tak na siłę nie czytamy. Zaczęłam z nim na początku roku, potem mialam problem, bo pan tata jak przyleciał to robił nacisk na naukę w głupi sposób i głupimi tekstami, więc maly sie zniechecil i nawet był problem w przedszkolu. Zaczęliśmy go wychwalac z TZ przy tych sylabach i teraz codziennie sam idzie do biurka i czyta wcześniej poznane sylaby i czytanki. Czasem nawet 2 x dziennie, ale jak mówię idzie sam, bo ja mam ból egzystencji. A do tefo wyrzuty sumienia, ze nie korzystam z tych jego chęci. Także łączę się w bólu "zlej mamy".
Dzisiaj fatalna noc za mną. Zaczęło mnie cos boleć w lewej stronie krocza, wiec chcialam sie przykręcić na drugi bok zaczynajac jak zwykle od lezenia na plecach. Jak mnie podwozie zabolalo, brzuch wypiety pupka na maxa, a potem dostalam takich mocnych skurczy, ze powaznie sie zastanawialam czy nie budzic TZ. Leżałam i zastanawialam sie jak w ogole liczy sie skurcze. Na szczęście zaczelo popuszczac i do rana tylko mialam takie skromne pobolewanie jak na okres. Cos tam jednaknsie poprzestawialo, bo dzis nie czujemy z boku brzucha jakiejs czesci ciala, a i poranne buszowanie odczuwalam glownie wypinana pupa i w dół od pępka jakies gmeranie. Do poludnia bylo mi jeszcze mega niedobrze, a jak sie wkurzylam, ze nie moge polaczyc Erniego na skype z ojcem to juz w ogole myslalam, ze zejde z uderzen goraca i zawrotow glowy. Zaczynam sie bać 😨😨😨 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Rozeznanie
|
To widzę że nie tylko ja mam teściowa jak z kawałów. Przed przeprowadzka mieszkaliśmy w jednej kamienicy inne mieszkania nawet osobna klatka schodowa a widzieliśmy się w 2018r dosłownie 5 razy i to zawsze z jakieś okazji typu święta urodziny. A teraz stwierdziła że ma do nas za daleko mieszkamy 9km dalej a ona ma samochód ale mnie to pasuje skoro i tak wg niej robię wszystko zle
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teresko nie ma co sie zadreczać bo porody są bardzo rózne, róznie przebiegają i kazdy inaczej to znosi i przechodzi. Tak samo cc. Myślę, ze nie ma co się zastanawiać izzamartwiać skoro los i tak wybiera za nas. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Rozeznanie
|
Czy taka pogoda nie może już zostać właśnie siedzę na ogródku w krótkim rękawie a panowie robią mój wymarzony taras
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Zakorzenienie
|
U nas tesciowa gydybm weszla z nia zażyle stosunki pewnie byłaby czestym gosciem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja dzisiaj troche sprztam, kuchnia ogarnieta, zostawialm tz tylko fronty i szafki na gorze. Na obiad robie szybkie placki z jagodami. Mamy pelny zamrazalnik owocow, truskawki sie koncza ale jagod nie przejemy. Teraz nazarlam sie eklerków i poprawilam ostrymi chrupkami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Wtajemniczenie
|
Listopadowa - nie dziwie się, że to ukróciłaś. Normalnie prawie oddychać bez teściowej nie mogłaś
![]() Zamówiłam pizze, miałam jakiś kupon na mailu 15 zł zniżki na pysznepl do dzisiaj to nie mogło się zmarnować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Powiem Ci, ze ja takie bole mam co wieczor, ale za kazdym razem ide spac ze stwierdzeniem, ze jesli to bedzie to, to nie bede dala rady spac. Tak sie do tego przyzwyczailam od paru dni, ze na mnie to nie robi wrazenia ![]() Wymieeeekam dzis. Mlody zajal II miejsce w swojej kategorii wagowej ale mial samych starszych chlopakow do walki bo on nie z tych chuderlakow. Oczywiscie sie poplakalam jak walczyl i ludzie na mnie jak na wariatke patrzyli ale jak skumali, ze ja ciezarowka to przestali sie dziwic... Przeszlam sie po miescie i uda mnie tak bola, nacisk jest niesamowity.. ![]() A i w nagrode pojechalismy do Maca i sie nażarłam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez mamaszkrabka Czas edycji: 2019-03-23 o 14:08 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Zakorzenienie
|
Również korzystsmy z pięknej pogody.
Zasadziłam 12 krzaków malin, trochę bratków, przyciełam jakis krzew (jedyny na działce) i bardzo bym chciała, zeby i u mnie ktoś już taras zrobił ale chyba to nie w tym roku ![]() Tulipany mi ładnie powychodziły, tylko ciekawe czy zakwitną. U mnie dziś też była teściowa rano. Ogólnie to dobra kobieta tylko taka mało ogarnięta. Trudna w rozmowie bo głównie milczy, trzeba jej zadawać pytania a ja tak nie lubię bo czuję się jskby wścibiała nos w nie swoje sprawy. Moim synem mało się zajmowała i nie wiele ją interesowało, uwaza, że jak da kilka złotych to wystarczy a mi nie bardzo pasuje takie "zainteresowanie". Ona ma dużo wnuków więc może jej zobojętnieli ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() Moja teściowa też dobra kobieta. Złego słowa nie powie. Dlatego ciężko czasami tak jej odmówić ale łatwo wchodzi na głowę i zauważyłam ze lubi decydowac, nie pytając nas. Ale to są takie z nikąd wzięte rzeczy. Ignorujemy albo mówimy jak jest. Np. Raz oznajmiła ze zaplanowała nam na zimę nauki przedmałżeńskie ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Listopadowaa Czas edycji: 2019-03-23 o 14:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pajka - może wrzucimy to do pierwszego postu? Cytat:
![]() A zdarzało się to kiedyś bardzo często. W zeszłym roku robiłam drzewo genealogiczne i czytałam sobie skany aktów urodzeń, zgonów i małżeństw. Od strony mojej mamy doszłam do przodka z 1700 któregoś roku i chyba przynajmniej ze dwa przypadki były że kobieta zmarła podczas porodu ![]() Cytat:
![]() Ładna pogoda a my chyba dziś nie skorzystamy bo jak wracaliśmy z warsztatów niedawno i zobaczyłam te tłumy to mi się odechciało gdziekolwiek wychodzić. Pootwierałam wszędzie okna i sobie leżę po obiedzie. Wyjdziemy pewnie na spacer wieczorem i w planach mamy jeszcze jutro rano zanim ludzie wypełzną nad Wisłę. Nawet mi się nie chce denerwować bo zakładam że znowu cały chodnik i przejścia dla pieszych na drodze dojazdowej są zastawione przez samochody spacerowiczów. A stoi jak byk znak, że jest zakaz zatrzymywania. Jak się komuś zwróci uwagę to wyskakuje z "mordą", straż miejska przyjmuje zgłoszenia i je olewa ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#296 |
Raczkowanie
|
12tu krzaków malin nie przebiję, ale wyszorowalam lazienki i upiekłam ciasto. Coco mi przypomniała ze mam kupon na burgery
![]() Spacery mnie męczą bardziej niż te porządki 😶 Bo w domu to chociaż usiądę co chwile a na spacerze kolana wymiękają 😬 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Zadomowienie
|
My z kolei byliśmy ze znajomymi nad Wartą pospacerować. Tzn. oni spacerowali ja się toczyłam....Poszliśmy na lody i zjedliśmy u nas obiad, dobrze że miałam co bieco w zanadrzu od mamy
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Zakorzenienie
|
My teraz zalegamy na łóżku. Ja czytam, Młody uczy się do sprawdzianu a mąż oglada filmiki o spawarkach.
Taki ekscytujący sobotni wieczór ![]()
![]() |
#299 |
Zadomowienie
|
Ja się właśnie obudziłam
![]()
![]() |
#300 |
Zakorzenienie
|
Też miałam dziś intensywny dzień. Mąż ogarniał w domku a ja poodkurzalam całe auto, deskę rozdzielcza i umylam szyby. Tesciowa się śmiała, że chyba koniecznie chce już na porodowke. No chce chce i co z tego jak małej się nie spieszy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:31.