Staraczki 2019- część 2 - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-03-23, 12:11   #1561
Misty_May
Rozeznanie

Dot.: Staraczki 2019- część 2

Ja jestem dokładnie dzień po owu. Wszystko się zgadza. Jak miałam spadek tuż przed owu miałam dreszcze takie same jak przy spadku przed @ więc ja sobie chyba nawet termometr mogę darować haha. Dziś rano sprawdziłam na termometrze i faktycznie już mam podwyższona. Delikatne klucie po prawej więc faktycznie u mnie naprzemiennie. Choć tyle dobrze. Moje najbliższe okienko do starań to dopiero Wielkanoc. Mam nadzieję że do tego czasu posypia się u was dwie kreseczki a ja prawem serii do was dołączę na majoweczke

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

AnnaLenna a jak u Ciebie Kochana jak nastrój? Jak się trzymasz? Pisz co Ci na serduchu leży
Misty_May jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-23, 14:53   #1562
triss
Wtajemniczenie

Piękna pogoda my cały dzień w ogordku, teraz przerwa na dzemke małego. Od poniedziałku powrót do pracy ;( już się boje. Jedyny plus to taki że szybciej mi czas leci w pracy. Szybciej zleci do kolejnej owulacji

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2019-03-23, 15:22   #1563
Ka_ma 888
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez triss Pokaż wiadomość
Piękna pogoda my cały dzień w ogordku, teraz przerwa na dzemke małego. Od poniedziałku powrót do pracy ;( już się boje. Jedyny plus to taki że szybciej mi czas leci w pracy. Szybciej zleci do kolejnej owulacji

pieknie dzisiaj

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
Ka_ma 888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-23, 17:08   #1564
AnnaLenna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Misty_May Pokaż wiadomość
Normalny termometr ja mam zwykły tak temp wszystko wyjaśni. Podaj mi na priv adres mailowy wyślę Ci interpretacje przykładowych wykresów z fertility friend tłumaczyłam przez googla więc trochę skostnialy język ale zrozumiesz.
Jest jedna zasada po owu temp skoczy powyżej poziomu podstawowego. Żeby wyznaczyć poziom podstawowy potrzeba kilku cykli ale będziesz od razu widzieć po wykresie że jest wyższa temp. Jeśli nie ma owu temp nie skoczy. Zainstaluj też jakaś apke typu mój kalendarzyk itp tam sobie wszystko wpiszesz i będzie mieć dane do porównań plus twój ginekolog będzie miał wszystkie precyzyjne informacje.
Dzięki , już wysyłam meila. Kupiłam sobie termometr owulacyjny i zaczynam mierzenia. Mam też aplikacje flo i wszystko tam zapisuje.

Cytat:
Napisane przez Ka_ma 888 Pokaż wiadomość
Najlepszy termometr to taki z dwoma miejscami po przecinku. Model, ktory polecają specjaliści od npr to microlife
mt 16C2.
Sprawdzisz dodatkowo ile trwa twoja faza lutealna, bo to też ważne.
U mnie owu jest, faza idealna 14 dni, a ciąży brak
jedyne co my jeszcze z tż zrobimy to badanie nasienia.

A faza lutealna to ..? Od owulacji do okresu ? Do czego ta informacja jest mi potrzebna?
Możliwe , że paski owu pokazują owulację , czuję jajnik w dniu owulacji ....a do owulacji nie dochodzi ? Od kilku cykli badam owulację za pomocą pasków i jestem nawet pewna w jakie dni byla owu. Czy mimo wszystkich objawów mogło do niej nie dojść ??

Cytat:
Napisane przez Misty_May Pokaż wiadomość
Ja jestem dokładnie dzień po owu. Wszystko się zgadza. Jak miałam spadek tuż przed owu miałam dreszcze takie same jak przy spadku przed @ więc ja sobie chyba nawet termometr mogę darować haha. Dziś rano sprawdziłam na termometrze i faktycznie już mam podwyższona. Delikatne klucie po prawej więc faktycznie u mnie naprzemiennie. Choć tyle dobrze. Moje najbliższe okienko do starań to dopiero Wielkanoc. Mam nadzieję że do tego czasu posypia się u was dwie kreseczki a ja prawem serii do was dołączę na majoweczke

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

AnnaLenna a jak u Ciebie Kochana jak nastrój? Jak się trzymasz? Pisz co Ci na serduchu leży
Dziś byłam z moim mężem na wycieczce . robiliśmy zakupy alkoholowe - ja oczywiście z racji Bromergonu wybrałam karmi dziś KSW a my wierni fani

Ten pierwszy dzień okresowy chyba zawsze jest najgorszy , już mi trochę lżej.
W tym cyklu @ trwała , uwaga ! Dwa dni.... poprzedzone dniem plamienia. Czy ten jeden dzień , kiedy rano pojawiło się delikatne plamienie można nazwać pierwszym dniem cyklu ? Wtedy by się zgadzało , bo ja zawsze mam okres tylko 3 dni. Może to wszystko przez Bromergon.

AnnaLenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-23, 17:24   #1565
Ka_ma 888
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AnnaLenna Pokaż wiadomość
Dzięki , już wysyłam meila. Kupiłam sobie termometr owulacyjny i zaczynam mierzenia. Mam też aplikacje flo i wszystko tam zapisuje.

A faza lutealna to ..? Od owulacji do okresu ? Do czego ta informacja jest mi potrzebna?
Możliwe , że paski owu pokazują owulację , czuję jajnik w dniu owulacji ....a do owulacji nie dochodzi ? Od kilku cykli badam owulację za pomocą pasków i jestem nawet pewna w jakie dni byla owu. Czy mimo wszystkich objawów mogło do niej nie dojść ??

Dziś byłam z moim mężem na wycieczce . robiliśmy zakupy alkoholowe - ja oczywiście z racji Bromergonu wybrałam karmi dziś KSW a my wierni fani

Ten pierwszy dzień okresowy chyba zawsze jest najgorszy , już mi trochę lżej.
W tym cyklu @ trwała , uwaga ! Dwa dni.... poprzedzone dniem plamienia. Czy ten jeden dzień , kiedy rano pojawiło się delikatne plamienie można nazwać pierwszym dniem cyklu ? Wtedy by się zgadzało , bo ja zawsze mam okres tylko 3 dni. Może to wszystko przez Bromergon.

Faza lutealna to okres od owulacji do @ , musi trwac od 10-16 i wtedy jest prawidlowa. Jeśli trwa krócej lub dłuzej niż te dni to nienjest prawidłowo

Stary 2019-03-23, 17:26   #1566
Misty_May
Rozeznanie

AnnaLenna dokładnie tak wszystkie objawy o których mówisz mogą świadczyć o tym że organizm się przygotowuje do owulacji a w efekcie przecież pęcherzyk nie zawsze pęka. To czy pękł wiesz właśnie ze skoku temp albo z monitoringu jeśli zrobisz przed i po porównasz wielkość pęcherzyka itp.
Faza lutealna z kolei jest bardzo bardzo ważna bo jeśli jest za krótka zaplodniona komórka może się nie zdążyć zagniezdzic. Jeśli faza lutealna jest za krótka najczęściej za niski jest progesteron który z kolei jest odpowiedzialny za podtrzymanie ciąży. Jeśli progesteron jest niski dostajesz dupka. Badanie progesteronu robi się ok 20 dc tak do 22 dc ja będę robić w najbliższą środę.
Stary 2019-03-23, 20:07   #1567
AnnaLenna
Zadomowienie

Miałam badany progesteron ok 23 DC ...już nie pamiętam dokładnie. MiakAm 16,60 ale nie wiem w jakich to jednostkach.

Stary 2019-03-23, 20:35   #1568
Misty_May
Rozeznanie

Cytat:
Miałam badany progesteron ok 23 DC ...już nie pamiętam dokładnie. MiakAm 16,60 ale nie wiem w jakich to jednostkach.

To bardzo dobry wynik
Chciałbym mieć taki jak w środę zrobię
Stary 2019-03-23, 21:40   #1569
AnnaLenna
Zadomowienie

Od jutra zaczynam mierzenie temperatury.
Kiedy zaczęłam brać Bromergon przestały mi puchnąć dłonie , czułam już taka ulgę ....aż tu nagle wraz z @ powrót obrzęków tak puchną mi dłonie , ze aż skóra piecze

Stary 2019-03-24, 07:19   #1570
pink_rabbit22
Zakorzenienie

Dzień dobry

pink_rabbit22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-24, 07:25   #1571
Ka_ma 888
Rozeznanie

Dzień dobry, zapowiada się równie piękna niedziela

Stary 2019-03-24, 07:34   #1572
AnnaLenna
Zadomowienie

Dzień dobry moje drogie
Tak , zapowiada się bardzo przyjemny dzień.
Wybieram się dziś do koleżanki, która urodziła jakiś czas temu i jeszcze nie poznałam jej bobasa ...tak więc , hmm no ...hm..idę

Stary 2019-03-24, 07:52   #1573
triss
Wtajemniczenie

U mnie dziś ma być pochmurna pogoda a wczoraj było tak pięknie

Aplikacja flo wyznaczyła mi na dziś owulację. Nie mam żadnych objawów no ale cykl po łyżeczkowaniu może chyba być pokręcony i bezowulacyjny . Oby tylko za dwa tygodnie przyszła @ i ruszamy dalej ! Jak mi się to dluzy strasznie. Codziennie sprawdzam w aplikacji ile jeszcze ale czuję że @ wredna zrobi psikusa i poczekam dłużej. Może mogłabym wziąć luteinę na 10 dni i liczyć że przyjdzie ładnie po odstawieniu ale chyba ten cykl chce żeby tak sam naturalnie zupełnie się odbył.

Stary 2019-03-24, 07:55   #1574
Misty_May
Rozeznanie

Cytat:
U mnie dziś ma być pochmurna pogoda a wczoraj było tak pięknie

Aplikacja flo wyznaczyła mi na dziś owulację. Nie mam żadnych objawów no ale cykl po łyżeczkowaniu może chyba być pokręcony i bezowulacyjny . Oby tylko za dwa tygodnie przyszła @ i ruszamy dalej ! Jak mi się to dluzy strasznie. Codziennie sprawdzam w aplikacji ile jeszcze ale czuję że @ wredna zrobi psikusa i poczekam dłużej. Może mogłabym wziąć luteinę na 10 dni i liczyć że przyjdzie ładnie po odstawieniu ale chyba ten cykl chce żeby tak sam naturalnie zupełnie się odbył.

Piąteczka Triss ja mam metodę że staram się teraz zadbać o siebie ruszam się dobrze odzywam robię przyjemne rzeczy. Szkoda tracić tych dni na samym tylko czekanie. Trzeba żyć też między staraniami
Ja bym na twoim miejscu też niczego nie brała. I pamiętaj nie każda owu czuć. Może wszystko być a można nie czuć.
Stary 2019-03-24, 08:16   #1575
triss
Wtajemniczenie

Misty właśnie trzeba żyć jutro powrót do pracy. Nie chce mi się bo fajny byl ten czas w domu. Całe dnie w ogordku porządkowaliśmy z TŻ bo wziął urlop żeby się mną "opiekować" po zabiegu synek się wybiegał całe dnie więc też bez histerii się obyło. No ale koniec dobrego. Z drugiej strony w pracy mi szybko czas leci dzień za dniem więc nie ma tego złego. Ale czuję się jakbym tam nie była pół roku a nie dwa tygodnie. Pierwsze dni będą ciężkie.

Stary 2019-03-24, 08:17   #1576
stotek
Zakorzenienie

Właśnie triss, ja zawsze bardzo mocno odczuwam owulację, a w poprzednim cyklu przemknęła niezauważona (byłam na monitoringu i lekarka mówi "ooo a pani to świeżo po owulacji jest" ). Tak więc luzik. Ale Flo to czasami liczy jak chce, tylko arytmetycznie lub na podstawie danych, które sami wprowadzamy. Więc luzik

Stary 2019-03-24, 08:18   #1577
triss
Wtajemniczenie

AnnaLenna ja też nie lubiłam takich wizyt przy pierwszych staraniach ;( wiem, że narodziny każdego dziecka to wielkie szczęście i wiadomości o ciążach. Ale mnie to dołowało, zwyczajnie byłam zazdrosna że mi się nie udaje. Wiem, że tak nie powinno być ale nic nie mogłam poradzić na takie odczucia. Oby wizyta była przyjemna

Stary 2019-03-24, 09:05   #1578
AnnaLenna
Zadomowienie

Cytat:
Misty właśnie trzeba żyć jutro powrót do pracy. Nie chce mi się bo fajny byl ten czas w domu. Całe dnie w ogordku porządkowaliśmy z TŻ bo wziął urlop żeby się mną "opiekować" po zabiegu synek się wybiegał całe dnie więc też bez histerii się obyło. No ale koniec dobrego. Z drugiej strony w pracy mi szybko czas leci dzień za dniem więc nie ma tego złego. Ale czuję się jakbym tam nie była pół roku a nie dwa tygodnie. Pierwsze dni będą ciężkie.

Dwa tygodnie miałaś na rekonwalescencjie czy brałaś urlop ? Trzymam kciuki za powrót do pracy
Cytat:
Napisane przez stotek Pokaż wiadomość
Właśnie triss, ja zawsze bardzo mocno odczuwam owulację, a w poprzednim cyklu przemknęła niezauważona (byłam na monitoringu i lekarka mówi "ooo a pani to świeżo po owulacji jest" ). Tak więc luzik. Ale Flo to czasami liczy jak chce, tylko arytmetycznie lub na podstawie danych, które sami wprowadzamy. Więc luzik

Ja też korzystam z flo. I dzień owulacji zmienia się od danych , które wprowadzam. Teraz doszły nowe dane : mierzenie temp. Cholera! Czemu ja wcześniej tego nie robiłam.
Cytat:
AnnaLenna ja też nie lubiłam takich wizyt przy pierwszych staraniach ;( wiem, że narodziny każdego dziecka to wielkie szczęście i wiadomości o ciążach. Ale mnie to dołowało, zwyczajnie byłam zazdrosna że mi się nie udaje. Wiem, że tak nie powinno być ale nic nie mogłam poradzić na takie odczucia. Oby wizyta była przyjemna

Wiesz ja tak inaczej to odczuwam. Fakt myśl , że ja nie mogę mieć bobasa towarzyszy mi cały czas ale raczej nie czuje zdolowania samym dzieckiem. Ja jestem tak skupiona tym , że chce te dwie kreski ...że okres nie przychodzi..że się dowiaduje , że jesrem w ciąży .... wyobrażam sobie , że mam brzuch ...że szykuje się na te dziecko ...I w końcu sam fakt ,że te dziecko urodzę , że będzie taki mały bobas - nie dociera to do mnie . To , że widzę małe dziecko nie działa tak na mnie jak kobieta w ciąży , albo kobieta , która sus dowiaduje , że będzie matka
Wiecie o co chodzi ?

Stary 2019-03-24, 09:10   #1579
triss
Wtajemniczenie

Miałam L4 na dwa tygodnie. Przy pierwszym takim moja lekarka mówiła że jak będzie potrzeba więcej to wystarczy do niej przyjść. Ale nie musiałam. Teraz nawet te dwa tygodnie fizycznie nie były mi potrzebne. Ale odetchnęłam, spędziłam fajny czas w domu. Ale niestety w pracy prZez to się dowiedzieli że byłam w ciąży i już nie jestem... Nie tak chciałam o tym powiedzieć. Trudno. Teraz będą "podejrzewać" że będę chciała zajść znowu. A czeka mnie przedłużenie umowy albo i nie... Eh

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Stotek flo zainstalowałam niedawno. Nie do końca mi się podoba. Ja chyba wolę prowadzić moj własny ksiazeczkowy kalendarzyk

Stary 2019-03-24, 09:54   #1580
stotek
Zakorzenienie

W kwestii śledzenia cyklu, ale takiego dokładnego (z pomiarami temperatury) to wolałam OvuView no tylko że teraz z tego zrezygnowałam i zostało mi samo Flo, do przewidywania okresu.
Matko jak mi jest teraz dobrze, tydzień do okresu, a ja się nie stresuje, nie mysle, nie planuję, nie łapie dola... kupilam sobie kubeczek, mam nadzieję, że tym razem uda mi się przetestować bo przy poprzedniej @ byłam w delegacji i nie bardzo chciałam wtedy kombinować.

Stary 2019-03-24, 10:33   #1581
AnnaLenna
Zadomowienie

Dziewczyny czy wy też nie możecie wrzucać zdjęć ? Czy chce zrobić zdjęcie , dodać załącznik , czy wybrać zdjęcie z galerii - pojawia się komunikat, że ta funkcja została wyłączona przez administratora forum . Co jest grane ?

Stary 2019-03-24, 10:36   #1582
Ka_ma 888
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny czy wy też nie możecie wrzucać zdjęć ? Czy chce zrobić zdjęcie , dodać załącznik , czy wybrać zdjęcie z galerii - pojawia się komunikat, że ta funkcja została wyłączona przez administratora forum . Co jest grane ?

Z wizażu nie mogłam, teraz mam tapatalk i jest okej

Stary 2019-03-24, 11:01   #1583
AnnaLenna
Zadomowienie

I ja też mam taptalk. Bo mowa o aplikacji, prawda?

Stary 2019-03-24, 11:33   #1584
Essence89
Rozeznanie

Cytat:

Spróbuj kliknąć w ten szary kwadrat z plusem pod dodawanym postem a następnie w załącznik i wybierz plik.

Essence89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-24, 11:38   #1585
mychamycha
Zakorzenienie

Dzień dobry dziewczyny
Cytat:
W kwestii śledzenia cyklu, ale takiego dokładnego (z pomiarami temperatury) to wolałam OvuView no tylko że teraz z tego zrezygnowałam i zostało mi samo Flo, do przewidywania okresu.
Matko jak mi jest teraz dobrze, tydzień do okresu, a ja się nie stresuje, nie mysle, nie planuję, nie łapie dola... kupilam sobie kubeczek, mam nadzieję, że tym razem uda mi się przetestować bo przy poprzedniej @ byłam w delegacji i nie bardzo chciałam wtedy kombinować.

Mówisz o kubeczku menstruacyjnym?

mychamycha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-24, 11:45   #1586
pink_rabbit22
Zakorzenienie

Triss- po # miałam tak samo i czekalam na owu, potem na @ i sądziłam, że wszystko będzie jak w zegarku. A nie było. Oby w Twoim przypadku było jak trzeba A powrót do pracy na pewno będzie lagodny. U mnie w pracy wieści się rozeszły i co z tego. Wszyscy byli życzliwi i pytali jak się czuje. U mnie też pewnie się będą dopatrywali brzuszka niedlugo, ale guzik mnie to obchodzi.
AnnaLena- miłego i spokojnego spotkania. Ja podchodzę do tego tak, że życzę sobie, abym się takim bobaskiem zarazila🤪

pink_rabbit22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-24, 11:48   #1587
mychamycha
Zakorzenienie

Zainstalowałam właśnie Tapatalka, skoro większości z Was się lepiej sprawdza. W końcu, jak przyjdzie co do czego, to muszę mieć możliwość wkleić Wam zdjęcie testu ciążowego haha

Wysłane z mojego F3111 przy użyciu Tapatalka
Stary 2019-03-24, 12:00   #1588
stotek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mychamycha Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczyny Mówisz o kubeczku menstruacyjnym?

Tak, mówię o kubeczku menstruacyjnym

Stary 2019-03-24, 12:02   #1589
Ka_ma 888
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mychamycha Pokaż wiadomość
Zainstalowałam właśnie Tapatalka, skoro większości z Was się lepiej sprawdza. W końcu, jak przyjdzie co do czego, to muszę mieć możliwość wkleić Wam zdjęcie testu ciążowego haha

hahahahaha no właśnie, czekamy na to do weekendu

Stary 2019-03-24, 12:03   #1590
mychamycha
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, mówię o kubeczku menstruacyjnym

Ja używam od roku i teraz dla mnie tampony to złoooo

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Ka_ma 888 Pokaż wiadomość
hahahahaha no właśnie, czekamy na to do weekendu

Chyba w poniedziałek zatestuję, jeśli wcześniej @ się nie pojawi.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości