![]() |
#1111 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: odchudzić się przed 40 ;) po 40 też ;)
Cytat:
No czasem potrzebujemy jakiegoś bodźca ...co nas pozytywnie natchnie ...ja np.potrzebowałam dietetyka,by upewnić się,że idę w dobrym kierunku,tylko cierpliwości i wytrwałości było mi brak....bo wiadomo,że kryzysy prędzej,czy później będą... i chodzi,by się nie poddać całkowicie pokusom.... Wiem,że ta zasada Dukana "wszystko,albo nic"u mnie się nie sprawdza,zatem wolę pomału,ale dopuszczając pewne odstępstwa od diety,chociaż chwilowo... ![]() Każdy musi tu dopasować odpowiednie NAWYKI pod siebie,by dieta nie musiała być katorgą,szczególnie jak ma to być ścieżka zdrowych nawyków nie na miesiąc/dwa,ale praktycznie na stałe .... Czasem warto zaryzykować..... ![]() ---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ---------- Cytat:
Jest słońce...jest moc.... ![]() ![]() ![]() ![]()
Narzekanie nie spali kalorii...ćwiczenia i dieta tak ![]() Edytowane przez barbra66 Czas edycji: 2019-03-18 o 23:41 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1112 |
Zakorzenienie
|
To prawda, czas przedwiosenny sprzyja w wytrwaniu w diecie by móc się latem cieszyć w pełni z jego uroków.
Basiu, ja bym nie dała rady na takim maratonie. Swego czasu, gdy byłam bardzo młoda, chodziłam na spinning. To był hardcore. Jeszcze wtedy dawałam radę, ale ciężko było. Szacun. Milion kalorii spaliłaś. Nop a najważniejsze, że zyskałaś grunt pod pracę nad kaloriami. Akurat do lata zgubisz ile trzeba ![]() I jak Stylowa, bierzesz się za dietę Topolskiego? ja byłam blisko, ale z chytrustwa poleciałam na diecie koleżanki od lokalnego dietetyka i sobie chwalę ![]() U mnie zastój na wadze, ale domyślam się od czego ![]() Poza tym już przestałam stosować dietę dzień po dniu tak jak mam rozpisaną, bo nie zawsze mi obiady pasują. Trzymam się dziennych rozpisek z kilku ulubionych dni i na tym jadę. Może to niedobrze. Zobaczę, jak na dłuższą metę waga będzie stała, to podkulę ogon i wracam na stricte rozpiskę. A poza tym u mnie spokojnie. Aaa, z ciekawostek. Byłam u okulisty i okazało się, że mam -0,5 dioptrii. No właśnie coś od jakiegoś czasu źle mi się autko prowadziło, zwłaszcza po zmroku, kiedy to wszystkie auta według mnie jeżdżą na długich i mnie rażą reflektorami. A do tego zaczęłam mieć problem z oceną odległości. No i zamówiłam sobie okulary. Ciekawe czy będę nosić ![]() Teraz walczę o stabilną ósemkę po szósteczce ![]() Miłego wieczoru. Nie podjadajcie ![]() ![]()
![]() |
#1113 |
Zakorzenienie
|
Macham do Was i ja
![]() Do 20 czerwca muszę schuść min. 5 kg bo jadę z mamą nad morze na kilka dni i wstyd w takim stanie się pokazać, zaraz Greenpeace się zleci myśląc że to orkę wyrzuciło na brzeg ![]()
a w temacie narzekania to wiecie jak jest, każdy ma coś z Achillesa co mu przeszkadza i tyle -fasolinno- ![]() ![]() Edytowane przez Milennka03 Czas edycji: 2019-03-19 o 20:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1114 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Dziewczyny
Milennko, odmachuję ![]() Zdrowiej. To paskudna pora jeśli chodzi o łapanie różnych infekcji. Reszcie też macham. Waga lekko ruszyła w dół, przez chwilę zobaczyłam 68,9kg, ale paskuda ostatecznie utknęła na 69kg. Nie jest źle. 5 tygodni do celu, ciekawe czy mi się uda ![]() Pięknie u mnie za oknem. Niestety muszę tkwić w pracy do 19tej ![]() ![]()
![]() |
#1115 |
Zadomowienie
|
Beata jak ja ci tego morza i tej Gdyni zazdroszcze... ja bym tam mogla zamieszkac, nawet jutro...
My nad morze jedziemy 25 kwietnia ale standardowo, przez Orlowo ![]() Waga ruszyla w dol ale jakby niechetnie.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Milenka zdrowiej....szkoda wiosny na choroby ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1116 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczynki
![]() Ja jadę z mamcia w Boże Ciało do Kołobrzegu-ledwo mi się udało zarezerwowac kwaterę w tym okresie. Ja też Lyrci zazdroszczę morza ![]()
![]() |
#1117 |
Rozeznanie
|
Tak Lyrcia, właśnie wróciłam z pracy i zamówiłam... Zobaczymy . Długo czekalyscie bo napisane że do 4 dni trzeba...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1118 | |
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór.... tak cudnie dzisiaj było,że dwa spacery z koteczką zaliczyłyśmy
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- A tak poza tym spokojna codzienność... zarówno żywieniowo jak i życiowo ![]() Trzymam kciukasy za nas Wszystkie,coby wiosna była natchnieniem ![]()
![]() |
![]() |
#1119 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry ...
![]() Udało mi sie jakiś czas temu kupić tanio paczkę orzechów ziemnych bez żadnej dodatkowej obróbki.....a tu dzisiaj w TVN trener żywieniowy nie zaleca sięgania po nie ![]() Odką nie podjadam słodyczy,czasem siegałam po garstkę tych orzechów ,bo szybko zaspokoiły moje uczucie sytości....a tu basta ![]() ![]() A tak .... podobnie jak Lyrcia ....bazuję na wybranych dziennych rozpiskach ,z kilku ulubionych dni i na tym jadę... tyle,że już tak strikte nie ważę wszystkich składników,szczególnie jak są to dni bezmięsne .... i czasem zdarza mi się zamienić danie z innego dnia (to dietetyk mi zabrania ![]() ![]() ![]() Dzisiaj w menu: śniadanie: omlet na mące kukurydzianej z odrobiną dżemu truskawkowego. 2 śniadanie: szklanka soku owocowego obiad: kasza gryczana z piersią z kurczaka i warzywami podwieczorek: koktajl z awokado + bananem i pomarańczą kolacja: kanapka białkowo warzywna Taki plan.... ![]()
Narzekanie nie spali kalorii...ćwiczenia i dieta tak ![]() Edytowane przez barbra66 Czas edycji: 2019-03-21 o 10:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1120 | ||||
Zakorzenienie
|
Cześć Wiosenki
![]() I jak tam u Was? Wiosna? U mnie pełną gębą ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Muszę się przyznać, że w ogóle przestałam patrzeć na rozpiskę diety. Wydawać by się mogło, że jem monotonnie, ale nic mylnego. Kanapki, które sobie przygotowuje są pełne wszelakiego dobra, więc dostarczam sobie wszystkiego po trochu. Jednak ważę wszystko skrupulatnie i zapisuję z programiku tak żeby pod koniec dnia wiedzieć, ile kalorii przyjęłam i nagrodzić się pozytywną myślą lub nie ![]() Menu na dziś: I śniadanie: kawa z mlekiem 2 kromki (60g.) mojego chleba z zieleniną, hummusem i wędzonym łososiem II śniadanie: 2 cienkie kromki chleba (45) jak wyżej + 200 g. wieśniaka lekkiego ze 100g. rzodkiewki Obiad: pulpety z piersi indyczej duszone w pomidorach, przyprawach z długoziarnistym brązowym ryżem Podwieczorek: 150g jogurtu 2%+ śliwka+ cząstka pomarańczy z ziarnami i miodem Kolacja: nie wiem czy zjem ![]() Póki co jestem dopiero co po II śniadaniu i po wypiciu 1,5l wody. Wiadro herbaty się studzi. Waga: 68,7kg ![]() Od dziś jestem okularnicą. Szok, że nie wiedziałam, że od jakiegoś czasu źle widzę. Teraz żyleta. Dobrze się czuję w okularkach, których de facto nie muszę nosić na stałe, ale mi się podoba, że tak ![]() Miłego wiosennego dnia Dziewczyny ![]()
Edytowane przez LyraBea Czas edycji: 2019-03-21 o 12:11 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1121 |
Wtajemniczenie
|
Byłam na zakupach .... wiosna nie tylko w kalendarzu ,ale i w przyrodzie
![]() ![]() ![]() Kupiłam kandyzowanego ananasa w krążkach na osiedlowym ryneczku... ![]() ![]() A w diecie,nawet jak przekroczę o trochę dzienną porcję kalorii... to i tak uważam ,że to najzdrowsza dieta i najbardziej przychylna mojemu organizmowi.... ![]() ![]() Lyrcia...też mam okulary ,głównie do samochodu,bo na dal już miałam problem z oceną odległości.... na początku ich zakładania pobolewała mnie głowa,ponoć tak może być.... trzeba się przyzwyczaić....
Narzekanie nie spali kalorii...ćwiczenia i dieta tak ![]() Edytowane przez barbra66 Czas edycji: 2019-03-21 o 12:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1122 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Narzekanie nie spali kalorii...ćwiczenia i dieta tak ![]() Edytowane przez barbra66 Czas edycji: 2019-03-21 o 16:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1123 | |
Zakorzenienie
|
No i znowu zamilkły france moje jedne. Wychodzić z kątów i pisać, co u Was
![]() ![]() U mnie wiosennie i taki to okres, że jakbym skrzydeł dostała. Szkoda, że takie stany mijają i potem robi się znowu smutnawo i depresyjnie. Jednak póki trwa dobre samopoczucie, jadę na nim ile zdołam. Waga jak wczoraj 68,7kg czyli ponad 4kg mnie mniej od kiedy zaczęłam dietę i już czuję się świetnie Menu na dziś: I śniadanie: 2 kromki chleba (55g) z zieleniną i wędzonym łososiem II śniadanie: 2 kromki chleba (50g.) z zieleniną i wędliną+ wieśniak z rzeżuchą Obiad: gulasz ze 100g piersi kurczaka z cebulą, papryką, kiszonym ogórkiem i przecierem pomidorowym+ kasza gryczana (50g. przed ugotowaniem) podwieczorek: 180 g jogurtu 2%+ kawałek banana, jabłka, nasiona i miodu kolacja: jeszcze nie wiem czy zjem choć przysługuje kromka chleba z białym serem i zieleniną. Przepiękna wiosenna pogoda za oknem. Ja w pracy ![]() Stylowa, BasiaW, Milenka, Joasia, Eliza no co u was? Ruszyłyście z kopyta? Milenko, jak zdrówko? Barbra, ale nam się razem udziela dobre samopoczucie ![]() Miłego dnia Dziewczyny ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
Ufff, na szczęście mnie nie ciągnie do słodkiego, za to za chipsa bym oddała obiad ![]() No i mam słabość do suszonych pomidorów, takich pakowanych w torebkę foliową na strunę z Biedronki. Straszne słone, ale wilgotne, pyszniutkie... 100kcal/100g. Czasem zjadam 20g. jako przekąskę jak już mnie coś cyca żeby zgrzeszyć. W okularkach czuję się super! A jaka różnica w prowadzeniu autka. No i TV się idealnie ogląda ![]()
Edytowane przez LyraBea Czas edycji: 2019-03-22 o 12:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1124 | |
Zakorzenienie
|
Lyrcia - jestem , dziękuję czuję się już lepiej, antybiotyk działa na full.Kaszle mnie jeszcze ale zdrowieję co mogę wywnioskować po powracającym niestety apetycie
![]() U mnie nawet ładnie.Nie podjadam , ale nie ważę i nie liczę kalorii w tym tygodniu przez chorobę.Od poniedziałku zaś zacznę , mam 3 miesiace żeby schuść do wyjazdu.Niby dużo ale tyle samo miałam w nowy rok praktycznie do urodzin i co? I nic a nawet przytyłam.W kwietniu idę do endokrynologa, pora ponownie zbadać hormony. U mnie tak: Śniadanie -bułka grahamka z pastą z fasoli , jakiem i ogórkiem kiszonym domowym. II śniadanie jabłko Obiad- zaś z wege knajpy, dziś wędzone risotto czyli ryż z wędzonym tofu, kapustą i nie wiem czym jeszcze ale dobre bardzo i nietłuste nawet.Na kolację będzie zupa- flaki z boczniaków- kupiłam też na wynos ale spróbowałam i dupy nie urywa, ale idzie zjeść.Niedługo jadę do Biedry, muszę obmyślec plan żywieniowy na weekend.Wieczorem będę piekła chleb, na razie ciasto wyrasta. Co do np kandyzowanego ananasa to też nie jestem zwolenniczką, tzn lubię ale to kopalnia cukru, często też z dodatkiem siarki jako konserwantu więc unikam nawet niewielkie ilości.Póki co czeka mnie na weekend walka z Mercii... i to duże opakowanie... ale liczę że się nie dam, muszę kupić jakieś owoce i zrobię sałatkę owocową na jutro np. W dodatku @ za pasem i czuję że mnie nosi na coś średnio zdrowego. ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1125 |
Zakorzenienie
|
![]() Beatka wywołałaś mnie ![]() "No i znowu zamilkły france moje jedne. Wychodzić z kątów i pisać, co u Was " No to ja jestem chyba walnięta.Diety nie pilnuję.Zrzuciłam nadwyżkę po imprezową a teraz mam znowu prawie 1 kg do przodu.Powinnam już być prawie na finiszu. Dzisiaj co prawda już się ogarnęłam ale normalnie to jestem nie normalna ![]() Beatka w okularkach jeszcze ładniejsza ![]()
![]() Edytowane przez eliza40 Czas edycji: 2019-03-22 o 13:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1126 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A za rozwiązłość żywieniową to już teraz Ci się baty należą. Nie zawracaj z prawie końca drogi, bo będziesz na siebie bardzo zła.
Edytowane przez LyraBea Czas edycji: 2019-03-22 o 15:13 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1127 |
Zakorzenienie
|
Lyrcia-bardzo twarzowe
![]() Robiłaś permanentny brwi albo coś z nimi? bo masz gęściejszy łuk niż na innych?Wyglądają bardzo naturalnie -piękny kształt. Co do Mercii-to nie są moje ulubione czekoladki prócz marcepanowej i kawowej więc póki co mnie nie ciągnie.Ale ajerkoniak który dostałam do Basi jeszcze został i nie zawaham się go dziś w niewielkiej ilości użyć, a jakże! ![]() ![]() Póki co piję wodę z mięta i cytrynką i za chwilę kawkę zrobię.Nie mogę usnąć bo mam chleb w piekarniku. A jutro muszę już przegląd letniej garderoby zrobić (po raz kolejny)i zobaczyć w ile rzeczy letnich nie wchodzę ![]() ![]()
a w temacie narzekania to wiecie jak jest, każdy ma coś z Achillesa co mu przeszkadza i tyle -fasolinno- ![]() ![]() Edytowane przez Milennka03 Czas edycji: 2019-03-22 o 16:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1128 |
Rozeznanie
|
A ja czekam na tę dietę ale cisza... Chyba trafił się trudny przypadek??? Mam niewiele do zrzucenia a to właśnie najtrudniej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1129 |
Zakorzenienie
|
Stylowa- a który dzień już czekasz?
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1130 |
Rozeznanie
|
Zamówiłam w środę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1131 | |||
Wtajemniczenie
|
Witam...
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cząstki banana i pomarańczy mam na co dzień ![]() Ale spoko....generalnie słodyczy i alkoholu unikam.... ![]()
Narzekanie nie spali kalorii...ćwiczenia i dieta tak ![]() Edytowane przez barbra66 Czas edycji: 2019-03-22 o 19:13 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1132 |
Rozeznanie
|
Basia weź mnie nie załamuj. To po co się ogłaszał, zresztą powinno być coś na tej stronie napisane że będzie opóźnienie z powodu urlopu... No nic, czekam jeszcze dwa dni cierpliwie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1133 | |
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj menu.... ułożyłam sama .... z zachowaniem zaleceń dietetyka
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
![]()
Narzekanie nie spali kalorii...ćwiczenia i dieta tak ![]() Edytowane przez barbra66 Czas edycji: 2019-03-22 o 18:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1134 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry sobotnio
![]() Ja już od 6 rano nie śpię, śpiew ptaków za oknem mnie obudził i mimo podejmowanych prób uśnięcia nici ze snu, toteż nie walczyłam i się poddałam książce ![]() ![]() Na śniadanie zjadłam już domowy chleb z pastą z fasoli i w sumie tyle, jest taka dobra że nie miałam nawet ochoty na dodatki do niej. Miłego dnia ![]() ![]()
![]() |
#1135 |
Rozeznanie
|
Witam się i ja... Dziś przyszła mi dietka. Muszę ją wydrukować żeby było mi wygodniej. No powiedziałabym że jest zróżnicowana, ja tak nie jadam... Ale niestety nie ma białego pieczywa, ryżu i makaronu... I np. groszek cukrowy czy szparagi w życiu tego nie jadłam. Nawet nie wiem czy teraz to gdzieś kupię??? A suszone pomidory widzialam tylko w oleju w słoiku ale to chyba nie o takie chodzi?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1136 |
Zakorzenienie
|
Stylowa-szparagi już są np w Biedrze,groszek widzialam tydzień temu w Lidlu. Suszone pomidory są w Biedrze-w opakowaniu normalnie chyba z Dolce Gusto czy jakoś tak
![]() |
#1137 |
Rozeznanie
|
![]()
Dzięki Milenka. W poniedziałek atakuje sklepy... Lista jest konkretna
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1138 |
Zakorzenienie
|
*Sottile Gusto-pomidory
![]()
a w temacie narzekania to wiecie jak jest, każdy ma coś z Achillesa co mu przeszkadza i tyle -fasolinno- ![]() ![]() Edytowane przez Milennka03 Czas edycji: 2019-03-23 o 21:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1139 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Stylowa... no tego można było się spodziewać,że białe produkty idą w zapomnienie....ale co do warzyw,to ja np.miałam wzmiankę,że mogę je wymieniać wg upodobania /na sezonowe/w tych samych proporcjach....Suszone pomidory uwielbiam,dodaję do kaszotta ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- U mnie weekend w rozjazdach.... imieninki mamy w rodzinie ,to trochę odpuszczę dietowanie....ale mam nadzieję zrobić to z głową ![]() Do miłego...pięknej wiosny w sercu i pogodzie ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1140 |
Rozeznanie
|
No widzisz Basia a mnie nic takiego nie napisał. Mam się trzymać tego a jeśli po dwóch tygodniach nie będzie efektu to mi ja skoryguje... No zobaczymy... Najgorsze że teraz mam Maraton w pracy i nie wiem jak to zrobić? Jutro będę musiała ugotować na trzy dni chyba???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:11.