![]() |
#391 |
Zadomowienie
|
Dot.: Kwietniówki 2019 - cz.4
Dzień dobry,
mój tż też za chwile wstaje, wiec ogarnę mu wałówkę do pracy i chyba podjadę sobie po jakieś buły na śniadanie. Choć ja już się boję łazić sama po sklepach. Nocka średnia na jeża dzisiaj, obudziłam się zalana potem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#392 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#393 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja to wam powiem że nie wiem czym mi się dziecko wypycha dokladnie. Głowa jest do dolu bo giń potwirdzil. Czuje ja na głównie z prawej stronie brzucha i dalej pod zebrami w okolicy wątroby się rozpycha i coś przesuwa od żeber w kierunku biodra. Taka gula sobie chodzi i zastanawia mnie co to ![]() W ogóle to dzień dobry. Ja od kilku nocy mam bardzo głęboki sen. Niby się budzę na siku ale wracam do łóżka i zasypiam od razu. Nawet dzisiaj po 4 nie słyszałam jak obudziła się córka ![]() Mala zaczęła się bawić swoją placzaca lalka i dziecko w brzucha bardzo żywo zareagowało. Teraz pora śniadania i też szaleje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#394 |
Zakorzenienie
|
Ja też nie wiem czym się wypycha ten jegomość. O ile wcześniej czułam go głównie po prawej stronie to teraz obie strony są równie często okupowane np teraz wypinał się bardziej po prawej, ale jak dotknęłam dłonią to uciekł na lewo i teraz tam swawoli. Znowu o świcie szalał na srodku a jak mąż przyłozył dłon z lewej strony to zaczął jakby odpychać się od jego ręki
![]()
![]() |
#395 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Jak to nikt nie rodzi?! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#396 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() A Tereska nie wracała dziś do szpitala? Ja wczoraj już miałam dość, zgaga jak cholera, nie mogłam się w ogóle ruszać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#397 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry!
![]() Weszłam z nadzieją, że jakiś nowy dzidziuś, ale Leoś zatrzymał kolejkę widzę ![]() Aplikacja mówi, że od dziś mam arbuza w brzuchu, czyli jednak na pestki trzeba uważać :P ![]() ![]() Mój arbuz jest bardzo aktywny w dzień. Teraz się lekko przeciąga. Ale ma swoje okresy działania i mniej więcej zacznie od 11 mocno buszować przez parę godzin. Potem do ok 18 jest spokój i po kolacji się zaczyna znów, ale apogeum osiąga w okolicach 21. W nocy raczej "śpi", bo pryz siku czy przekręcaniu się nie odczuwam żadnych dłuższych rozciągnięć. Zjadłam i idę leżeć dalej. Nie mam mocy. TŻ wstawał o 3 do pracy i nie mogłam potem usnąć. Nie mówiąc o tym ile razy się przekręcałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#398 |
Zakorzenienie
|
O, ja właśnie zauważyłam, że nie muszę już wstawać np o 3 rano na siusiu, jakby mała przestała uciekać mi na pęcherz. Może to znaczy, że się obniżyła.
W ogóle, miałam Wam pisać, jestem w takiej grupie na fb, mamusie kwietniowe 2019. I dziewczyna dodała zdjęcia i relację jak się nią zajęli. Miala cc. Cała ręka czarna bo nie mogli jej się wbić i jak biedna zaczęła przy 9 wkluciu płakać to pielęgniarka podsumowala że "może jeszcze jedno dziecko" rana po cesarce zszyta albo przez wyjątkowo niedouczonego rzeznika albo... nie wiem nawet, chyba ja sama zrobilabym to lepiej ale dziewczyna do końca życia będzie oszpecona. Aż miałam łzy w oczach jak to czytałam i oglądałam. Na szczęście malutka zdrowa i jaka piękna. Ale kurczę... mój mąż się przerazil i chyba zrozumiał swoją rolę przy porodzie. Że nie może dać mi zrobić krzywdy przede wszystkim. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#399 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dobry, Ja od rana kaszle, smaram flegmy tyle ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#400 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#401 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#402 |
Zakorzenienie
|
Przykre to, człowieka potraktują tak okropnie i nawet nie poczują skrupułów
![]() Mnie też okropnie zszyto, tyle że po usunięciu wyrostka. Czasami czyta się takie okropne historie o zszywaniu po cc ale i po sn i tych pęknięciach też jeży się włos na głowie ![]()
![]() |
#403 |
Zakorzenienie
|
Ja tez mam brzydka blizne na 12 cm na brzuchu po wycieciu nerki. Nie wiem czy to kwestia szycia czy czegos innego ale blizna jest wypukla i czerwonawa wiec widoczna. Przyzwyczailam sie do niej przez te 16 lat ale nie podoba mi sie dlatego nie wyobrazam sobie kolejnego ciachania przy cc. Zreszta mam porownanie do operacji i porodu sn i jednak duzo gorzej wspominak bol pooperacyjny..
Ja sie dzis denerwuje bo mam wizyte i zobaczymy ile wazy Leo i co dalej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#404 | ||
Wtajemniczenie
|
Nie jestem na takiej grupie na fb, więc nie widziałam, ale ... chyba nie chce widzieć takich historii
![]() Cytat:
Cytat:
Trzymamy kciuki za wizytę ![]() Dostałam zdjęcia do wyboru z sesji brzuszkowej: ogólnie to jestem wielka. Jeszcze wczoraj widziałam zdjęcia z wakacji w okresie jak młody się implantował i chce już chociaż tak wyglądać jak wtedy ![]() Ważyłam się dziś i wychodzi, że mam dalej dopiero +7 kg, aż mi się wierzyć nie chce, że niby tylko tyle. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#405 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiedziałam ze blizna po tylu latach moze być jeszcze czerwona. Ja cc miałam 4 lata temu ale jakos po dwóch latach od operacji jest całkiem biała i praktycznie niewidoczna. I tak nisko ze nawet w bikini nie widać. Ale moze to tez zależy od miejsca szycia. Na szczęście nie miałam innch tego typu zabiegow. Teraz czeka mnie drugie cięcie. Dzień dobry Ja sie tez wyspalam choć przekrecanie sie z boku na bok to największa kara - ból niesamowity !! Dzis urodziny tz’ta wiec ide piec torcika ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#406 |
Raczkowanie
|
Nie ogarniam o czym piszecie z tym że dziecko wysoko, nisko, tu czujecie głowę, tam kolano. Ja mam jedną wielką kotłowaninę w brzuchu i zero pojęcia, gdzie co. A łożysko z tyłu więc powinnam się raczej orientować.
Mamoszkrabka - kciuki! Ja nie czytam żadnych innych grup, nie nastawiam się na nic, co będzie to będzie. Spaprać można cc, sn i ogólnie wszystko ale trzeba być dobrej myśli. Zostały mi nieco ponad 3 tygodnie, nie wyrywam się przed szereg, co to to nie, ale zastanawiam się ile jeszcze przytyję… gdzieś tak tydzień temu włączyło mi się takie gastro, że aż głupio. Ze wskazaniem na słodycze. Dziś osiągnęłam dno dna - z braku czegokolwiek słodkiego w domu (polityka nietrzymania zapasów żeby nie jeść) sięgnęłam po… cukierek choinkowy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#407 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na szyi jednak bardziej widoczna jest blizna wiec dobrze, ze tak ladnie wyglada. Ja to w sumie tylko w wakacje w stroju ja pokazuje. Nie lubie jednoczesciowych strojow bo czuje duzy dyskomfort jak mi szew sie o nia ociera. Cytat:
Jaki torcik pieczesz? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez mamaszkrabka Czas edycji: 2019-03-25 o 09:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#408 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Miałam pojechać do piekarni, ale od rana czułam takie napieranie na obie pachwiny i bol brzucha, że doszłam do wniosku, że jednak nie wychylam nosa dzisiaj z domu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Już doczytałam, że wizyta teoretycznie na 13 ![]() Edytowane przez Michacha1234 Czas edycji: 2019-03-25 o 09:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#409 |
Zakorzenienie
|
Mnie dziś jakaś niemoc ogarnęła - zero energii. Wstawiłam rosół i jedno pranie. Mam nieprzyjemny posmak w ustach, coś bym zjadła ale sama nie wiem co. Mam juz taki odrost siwy ze mi wstyd, paznokcie wyglądają tragicznie. No po prostu jedna wielka kupa, nic tylko zakopać się pod kocem i nosa nie wyściubiać i tak chyba zrobię. Tylko może budyń sobie przygotuję wcześniej.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#410 | ||
Zadomowienie
|
O kurde, mogłybyście mi wysłać screena tego w prywatnej wiadomości?
Ogólnie nie lubię patrzeć na takie rzeczy ale chciałabym chyba wiedzieć jak nie powinno to wyglądać.... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też mam w nocy ssanie na jedzenie. Dzisiaj zjadłam ostatni kawałek ciasta. Wczoraj wieczorem mi się zachciało czekolady więc otworzyłam Ritter Sporta z herbatnikiem co kupiłam dla męża bo to jego ulubiona. Ale zjadłam kawałek, resztę wsadziłam do lodówki i jakimś cudem zniknęła jak w nocy chciałam (ciekawe kto zjadł - chłop podobno na diecie jest ![]()
![]() |
![]() |
#411 |
Zadomowienie
|
U mnie minęło 15 miesięcy od cc I blizna prawie niewidoczna, jakbym założyła bikini nic by nie było widać. Nawet mąż mówił że bardzo mało nacieli i moja gin też mówiła że profesjonalna robota.
Ja po kawce i zaraz idziemy na spacerek więc pewnie ze 3-4h powedrujemy sobie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#412 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() https://www.mojewypieki.com/przepis/...owy-z-wisniami Co prawda nie mam fruzeliny ale jakaś wisniowa konfitura moze sie sprawdzi. A torcik bedzie mini bo potem ktoś to musi zjeść ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#413 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#415 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#416 |
Zakorzenienie
|
Wyszło mi zimno.... boli okropnie. O 5 rano nie miałam. A o 10 już tak :/ tragedia!
Myśle czy by iść do wanny bo się boje ze przyspiesze akcje a chce spokojnie jeszcze tydzien poczekać... przesadzam? a pogoda taka ze fajnie by było poleżeć czy nawet sobie film włączyć ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#417 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#418 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja chyba wieczorem upiekę drożdżówkę czekoladową z truskawkami bo mi zostało a nie są za dobre... Ciekawe jak to zobaczy to na kiedy przełoży dietę ![]() 1/3 ucieranego wyniosłam w piątek na portiernię ![]()
![]() |
![]() |
#419 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#420 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdyby ciepla kapiel tak dzialala to ja bym sie jakos skitrała w tym moim brodziku pod prysznicem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:49.