![]() |
#2131 |
Zadomowienie
|
Dot.: Kwietniówki 2018
U nas z tym przewijaniem się trochę poprawiło. Ale musi dostać coś do rączki, ostatnio próbował się sam wytrzeć chusteczką, ja mu wycierałam tylek a on sobie siusiaka
![]() Z jedzeniem to u nas podobnie jak u Iclosemyeyes je większość rzeczy które mu podam ale w małych ilościach. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2132 |
Raczkowanie
|
Uff.. w końcu nadrobiłam. Trochę pochorowaliśmy, młody miał zapalenie oskrzeli, mnie dopadły zatoki.. U niego już lepiej, nadal robimy inhalacje, ale we wtorek jedziemy do kontroli i jestem dobrej myśli, bo już prawie nie kaszle, a u mnie tak średnio, bo wiadomo jak to jest jak dziecko chore... Matka schodzi na drugi plan. Trochę zaczyna mi brakować cierpliwości do mojego łobuza, bo wszędzie włazi, wszystko musi ruszyć i wiadomo.. można sobie mówić, że nie wolno, jak dzieciak jeszcze nie rozumie. Aż się boję co to będzie jak się w końcu odważy puścić i zacznie wszędzie chodzić, bo na razie lezie tylko tam, gdzie się można czegoś trzymać.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2133 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2134 |
Wtajemniczenie
|
My już po imprezie urodzinowej. Wszystko się udało, ale 2 dni stałam przy garach
![]() ![]()
![]() |
#2135 |
Zakorzenienie
|
Haha dobra wróżba anius. Co ciekawego przygotowałaś? Jaki tort? Szukam inspiracji bo my robimy imprezę za tydzień
![]() Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#2136 |
Wtajemniczenie
|
Tak, tak dawajcie inspiracje, przepisy, pomysły na dekoracje, wszystko
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2137 |
Zadomowienie
|
U nas był grill elektryczny na balkonie, więc odeszło dużo gotowania
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2138 |
Life is a drink ...
|
no my w środę mamy taką mini kawę
![]() ![]()
![]() |
#2139 |
Wtajemniczenie
|
U nas było 18 osób (3 odpadły), ogólnie rodzinka lubi zjeść więc jedzenia dużo. Zaczęliśmy od zupy gulaszowej, potem na ciepło kaczka w pomarańczach, dewolaje, nuggetsy, szaszłyki i ślimaczki ala pizza, 2 sałatki, na zimno tortilla z łososiem i śliwki suszone zapiekane w boczku. Tort wzięliśmy z cukierni, z bitą śmietaną i owocami w kształcie 1. Upiekłam też sernik kokosowy i 2 rodzaje muffinek
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2140 |
Zadomowienie
|
Wow, podziwiam że wam się chce
![]() Jak na razie dorobiliśmy się drugiego ząbka, wyżynał się 2 m. W takim tempie możemy nie zdążyć przed pierwszymi stałymi ![]() U nas będzie kameralnie, my, dziadkowie i rodzice chrzestni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2141 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Malami ale super z tym grillem! Gdybym mogła wybierać to też bym chciała coś takiego, ale nie wiem jak by zareagowali sąsiedzi :/ A jeszcze np mój tata jest starej daty i wiem że on by kręcił nosem na grilla o.O także niestety na roczek odpada :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2142 |
Zakorzenienie
|
My będziemy robić roczek w sobotę. Mamy na 30 osób, zamówiłam mięso, zrobię do tego z 2 zapiekanki i może z 2 sałatki, ciasto i tort też kupimy bo mamy po cenie producenta.
Tez myślałam o tej girlandi? ( nie wiem czy tak się to mówi), ale nie bardzo mam gdzie to powiesić, mam tez pełno balonów i hel. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2143 |
Wtajemniczenie
|
My starszej zawsze robimy grilla na urodziny pod koniec wakacji, jest o niebo łatwiej taką imprezę ogarnąć tylko potem grillman-tż ma przerypane
![]() ![]()
![]() |
#2144 |
Zakorzenienie
|
Anius szacun za tyle potraw
![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
Edytowane przez Iclosemyeyes Czas edycji: 2019-03-24 o 16:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2145 |
Zadomowienie
|
A jak wy dziewczyny robicie te śliwki w boczku??
Anius wy pewnie cały dzień w kuchni spedziliscie??? My robimy roczek w lokalu miało być 25 osób a już odpadły mi 2 i nie wiem czy jeszcze 3 nie odpadną. Gdybym wiedziała wcześniej to bym w domu zrobiła. Ale z chęcią się zainspiruje bo w maju starszy ma urodziny ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2146 |
Zadomowienie
|
Też chętnie przygarne przepis na śliwki w boczku!
Podjęłam decyzję odstawiania od cyca. Ruszam pełną parą dziś, z tego co widzę Nela nie robi histerii w nocy jak ją tylko przytule lub ponoszę. Plus dzis w dzień bez kp bardzo dużo zjadla. Bo na cycu na wszystko kręci nosem. Poza tym ja ostatnio jakoś słabo się czuje, nie mam apetytu i trochę stresów i ciężko mi jeść wieksze ilości, a mała ze mnie kolejne kilogramy wysysa ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2147 |
Raczkowanie
|
Sliwki w boczku to po prostu sliwke owinac plastrem boczku, przebic wykalaczka i do piekarnika. O to chodzi?
![]() My robimy roczek w lokalu ze wzgledu na brak miejsca w mieszkaniu. Z jednej strony chcialabym cos fajnego przygotowac a z drugiej ciesze sie ze mam robote z glowy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2148 |
Zadomowienie
|
Już 4 rano, mala bez cyca jakos na luzie. Nie jest najpiekniej ale da się przeżyć więc lecę z tematem. Trzymajcie kciuki
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2149 |
Zadomowienie
|
Malami a dajesz coś w zamian, jakieś picie? Czy wystarczy że tylko się tulicie?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2150 |
Raczkowanie
|
Malami,powodzenia w odstawianiu.
U nas roczek za 2 tygodnie będzie 16 osób.U nas sami tradycjonaliści więc ,rosół ,de volaja,pewnego schabowy i jeszcze jakieś mięso ,zrobię 2 sałatki , rolsy z tortili ,i koreczki. Upiekę 2 ciasta ,tort zamówiłam ale małej chciałam upiec biszkopt z jakiś musem owocowym muszę coś wymyślić.A z dekoracji mam tylko balon 1 z Ali ,muszę zamówić hel i jakieś balony. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2151 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2152 |
Zadomowienie
|
Nad ranem było dopiero ciężej, al e daliśmy radę, tż oczywiście mnie wkurzył bo w końcu mowi dobra wez daj jej tego cyca....No myslalam, że go strzele. Dużo wody wypila (jak nigdy) i kaszke budyniową zjadla nad ranem bo nie chciała spać i słuchała muzyki
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2153 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2154 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zazdroszczę tym, które mają już roczek za sobą. My robimy w święta więc dwie pieczenie na jednym ogniu, ale wcześniej czeka nas przeprowadzka i się stresuje czy na pewno się ze wszystkim wyrobimy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2155 |
Zadomowienie
|
Malami to fajnie wam poszło, trzymam kciuki za następną noc. Zmotywowalas mnie, będę robiła podejście numer dwa. Tylko poczekam bo młody mi się smarka i kaszle, dopadła nas pierwsza choroba
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Malami to fajnie wam poszło, trzymam kciuki za następną noc. Zmotywowalas mnie, będę robiła podejście numer dwa. Tylko poczekam bo młody mi się smarka i kaszle, dopadła nas pierwsza choroba ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2156 |
Zakorzenienie
|
Powodzenia malami. Ja robię podejście do odsmoczkowania ale póki co jest słabo
![]() Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#2157 |
Wtajemniczenie
|
Ja juz nie wiem co jest grane z moim dzieckiem -_- Ostatnio jest masakra... Non stop krzyczy, cały czas chce być na rękach a ja go nigdy nie nosiłam za dużo, bo też wcale tego nie chciał a teraz zmiana o 180stopni. Do tego ostatnio nie chce jeść normalnych rzeczy tylko cyc! Przed chwilą zrobił taka drake jak mu chciałam obiadek podać że dziw że jeszcze policja nie puka mi do drzwi ;P Przytawilam do cyca i dopiero się uspokoił. Myślałam że to zeby bo kilka dni temu miał gorączkę, katar itd. ale te objawy minęły a mega turbo marudzenie zostało o.O dosłownie jakby mi ktoś dziecko podmienil
![]() Edytowane przez grewana Czas edycji: 2019-03-25 o 14:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2158 |
Zadomowienie
|
Gratuluje Małami, oby tak dalej
![]() Może jakiś skok Grewana? Mój tak się zachowuje jak jest chory, lub coś go bierze. Nawet na rękach w nocy spać musi wtedy. Mój się ostatnio bardzo uspokoił, ale wydaje mi się że jeszcze coś się w okolicach roczku psuje, a potem już z górki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2159 |
Wtajemniczenie
|
Malami, trzymam kciuki! My też jesteśmy w trakcie odstawiania
![]() ![]() Śliwki w boczku to śliwka suszona zawinięta w boczek wędzony i podpieczona 15minut w piekarniku. Super na ciepło i na zimno ![]() Iclosemyeyes ślimaczki robię z przepisu na termomix. https://www.przepisownia.pl/dania-gl...cfcd2-10p2h2gn
![]() |
#2160 |
Zadomowienie
|
U nas też była faza dłuższa na zero jedzenia, mina 'zabierz mi to spod nosa, wariatko', ale strasznie duzo piła z cyca, dlatego miedzy innymi chciałam ją odciąć od tego i zmienić jej nawyki, bo jak z kimkolwiek zostaje to nie chciala jeść tylko czekała aż wrócę.
I nagle oczywiście odmiana 180 stopni, dziś zjadla 160g płatków owsianych z truskawkami i jogurtem, 160g spaghetti, 200g budyniu z kaszą, pare łyżeczek rosołu i kurczaka z marchewką. Jak nie moje dziecko ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.